Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR
  • Oldalunk szerkezete változott. 2022-től mint "MAGAZIN" működünk. Az oldalon a regisztráció lehetősége 2021. végén megszűnt. Tehát a fórumokban (tudástár) csak olvasgatni lehet. Megértést köszönjük.  OpelForum.hu csapata

Interjú az Opel Club Kecskemét meghatározó embereivel.


forumadmin

Készült: 2013. máj. 06. hétfő, 09:53

Az interjú nem egy időben (2013.04.15-18 között) és nem személyesen történt, résztvevői : Mészáros István (Gepard), Végel Tamás (Tomi023) és a kérdező Ambrus Zsolt (hemi).

gallery_457_476_20424.jpg

 

István mesélsz nekünk magadról?
2004-ben lettem tagja a MOTE-nek, ebben az évben vásároltam az első Opelemet is. A vásárlást követően elkezdtem információkat gyűjteni a kocsival kapcsolatban és ezen keresgélés közben leltem rá az opelfórumra. Kérdeztem, válaszoltak, kérdeztem válaszoltak, én pedig itt ragadtam, mert megtetszett a közösség segítőkészsége és magához ragadott a fórum hangulata. Még ebben az évben részt vettem életem első találkozóján, és ott sem kellett csalódnom az addig csak monitor mögül ismert emberekben.

A fórumon Gepard nick névvel regisztráltam, sokan a való életben is így hívnak. Miért a gepárd? Mert a csúcsragadozók közé tartozik, de az állatok királya mindig tönkre akarja tenni az életét. Ha pedig zsákmányra tesz szert azt a hiénák is maguknak akarják követelni. Egy állandó küzdelem az élete. Ennyit a filozófiáról. :)Mára szinte mindenütt ezt a nevet használom az interneten, úgy érzem a valóság összekötése ez számomra a virtuális léttel.

Mit jelent számodra István, a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete 2013-ban?
Remélem az idei év a lehetőségek éve lesz Klubunk számára. Lehetőség a megújulásra, és a megerősödésre. Úgy gondolom, hogy a stabilitást az elmúlt évek bizonyították, most jó lenne egy kicsit megújítani a tagságot fiatal és lelkes ugyanakkor aktív tagok bevonásával. Természetesen a gazdasági szerepkör miatt az anyagi oldalát is néznem kell a dolgoknak, ehhez egy ügyes pályázatíró tudására még szükségünk lenne. Ezenkívül szeretném, ha minél több sikeres rendezvényt tudhatnánk az év végére a hátunk mögött.

István, te mit szeretsz és mit utálsz a klubvezetésben?
A kérdés első felére könnyebb a válasz, jóleső érzést okoz amikor a munkám eredményeként az emberek arcán örömöt, mosolyt, boldogságot látok megjelenni. Jó kérdés a mit utálok. Erre igazából nem tudok válaszolni, időnként vannak nehézségek, de amikor túljutunk ezeken akkor, megint a kérdés elejére kerülünk vissza.

Milyen Opeled van most? Milyen Opeljeid voltak eddig, mi lett a sorsuk?
Az első két autóm Wartburg volt, ezek után következett az Opelezés. 2004 januárjában vettem egy F Astra sedant, ő 7 évig volt a család szolgálatában.Az autó vásárlását hosszadalmas tájékozódás előzte meg ami, mint később kiderült megérte a fáradozást. Nagyon megszerettem és kisebb-nagyobb külső módosításokat hajtottam rajta végre. Azt hiszem a végén sikerült egészen egyedi külsőt kölcsönözni neki. Ha jól tudom akkor a mai napig is használatban van Békéscsabán. 2011-nyarán került a birtokomba egy C Vectra GTS, jelenleg is ő a család fuvarosa. Vele is sikerült már jó néhány kilométert megtennünk Európában.

 

gallery_457_476_13660.jpg

 

Tomi mesélsz nekünk magadról?
2005-ben lettem Opelos. Ladát szerettem volna de egy Opelt a máig szerelő most már klubtárs javaslatára vettem egy két éves F Astra-t. A fórum megtalálása után nem kellett sok, hogy felismerjem az Opelos közösség fontosságát és a kapcsolatok értékét. Már az első év a sátorozós, közös főzős találkozókkal telt. Azóta több száz opelos segített nekem és nagyon sok opelesnek tudtam én is segíteni. Éppen két hete vettem meg a kilencedik Opelem és nem hiszem, hogy valaha helyet kaphat más márka a garázsomban.
Az egyesület vezetőségi tagjaként a MOTE marketing anyagainak tervezése és készítése a feladatom.


Mit jelent számodra Tomi a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete 2013-ban?
Hivatás – Barátság – Az én Opelem
Idén is igyekezni fogok, hogy a MOTE minden Opel Tulajdonos számára vonzó legyen. Igyekszem saját tapasztalataimból építkezni, a klubtagok véleménye alapján. Jó tudni mit szeretne egy Opel Klubtag. A belső megítélésen kívül a külső megjelenés is nagyon fontos. Ezért a nem általunk szervezett rendezvényeken is igyekszünk megjelenni. Idén minden sokkal jobb lesz, új emberek, új helyszínek, új autók. Szeretném, ha idén még több klubtag keresne meg a találkozókon elmondaná javaslatait, ötleteit. A vezetőség a barátod! marketing@opelklub.hu

Tomi, mit szeretsz és mit utálsz a klubvezetésben?
Vagyis saját magunkban?
Akik azért dolgozunk, hogy a Klubtagoknak jobb legyen. Szeretem, hogy mindent meg tudunk beszélni, szerintem a legjobb vezetőség állt mostanra össze. Egyetlen baja a MOTE vezetőségének, hogy nem tud sokszor személyesen tárgyalni, ezért sokszor az elektronikus formát választjuk. Ha pedig asztalhoz ülünk, élő fórumot tartunk egymás autóiról és opelos élményeiről.


Milyen Opeled van most? Milyen Opeljeid voltak eddig, mi lett a sorsuk?

  • Astra F X14XE,
  • Vectra B Caravan X20DTH,
  • Astra F Caravan C14XE,
  • Corsa C van Y17DT
  • Omega C Z22SE aut,
  • Vectra C GTS Z32SE,
  • Astra G Y17DT van,
  • Astra G Coupé X18XE1,
  • Astra H Van Z17DTH,



Az autóim többségét ma is klubtag használja és én is vettem már klubtagtól, tehát a klub nagyon jó piac.


István, Tomi + kérdések:
Milyen programok várhatóak 2013-ban a MOTE szervezésében?
István: Viktor már leírt néhányat, én kiegészíteném további kettővel. Május 17-18-19.-én szeretnénk megrendezni a soltvadkerti találkozónkat (erről többet majd a fórumon), és a Blitz-Weekend időpontjától függően a nyár közepén a kecskeméti csapat szokásos Szelidi-tavi hétvégéjét is. A Pályanapról egyelőre nincsenek konkrétumok, ezzel kapcsolatban sok mindent át kell még beszélnünk.

Tomi: Igazából én is csak a fórumról tudom :) na jó azért hamarabb mint hogy Ti is olvashatjátok. Minden programunk és azok is amiket ajánlani fogunk, az Opelről szólnak majd. Természetesen lesz ott sok minden más, de ezeket kövessétek a fórumon, mert itt úgy sem tudom leírni mennyi minden vár az Opel Tulajdonosokra 2013-ban.


Opel Club, Kecskemét meséltek nekünk erről egy picit?
István: A kecskeméti csapat. Mint említettem 2004-ben csatlakoztam a klubhoz, még ebben az évben kollégám „Warwolf” is a társaság tagja lett. Az első találkozó amelyen részt vettünk Fóton volt, utána tulajdonképpen nem volt megállás. 2005-ben megalakult a kecskeméti szekció is. (mi magunk közt csak KOMA-nak hívjuk „kecskeméti opeles maffia”. :)) Sajnos mára a tagok kissé szétszéledtek Németország, Ausztria irányába sokan elindultak, de a jó kapcsolatok természetesen megmaradtak. Amikor van lehetőségünk összejövünk egy-egy szalonnasütésre, vagy éppen jótékonykodással egybekötött bográcsozásra. A csapat nagylelkűségét jelzi az is, hogy több alkalommal vittünk már a kórház gyermekosztályára ajándékokat a bent lábadozó gyermekek hangulatának javítására. Több csomagtartónyi játékot, plüss állatot, dvd lejátszó, lemezeket, mesefigurás fali képeket, stb...adtunk már át a csapat tagjainak jóvoltából. Tavaly a kecskeméti Gyógypedagógiai Intézmény Jótékonysági báljára mi biztosítottuk a tombola fődíjait. Ezenkívül már többször főztünk a Karol Vojtila Barátság Központban is, a hajlék nélkül élőknek egyszerre akár 80-100 embert is jóllakatva így.

Tomi: A MOTE vezetősége fontosnak tartja a helyi opelos szervezetek támogatását. Így jöhetett létre a kecskeméti opelklub. Azóta a kecskeméti barátaink sok kapcsolatot építettek maguk köré. Kialakult egy szoros baráti kör ahol mindenki segít mindenkinek és néha még másoknak is. Fontosnak tartom, ha tudunk segítsünk. Keressük azokat a kapcsolatainkat ahol segíteni tudunk. Legyen az egy Opel talpra állítása, vagy száz rászorultnak ebédet főzni. Olvashattok ezekről a MOTE jótékonyság link alatt a fórumon.
 

gallery_457_476_214761.jpg


Pályanap,hogy jött az ötlet? Mikor lesz a következő?
István: Az ötletgazda Speed (Varga Márk) barátunk volt, de egy emberként mozdult ismét a társaság az esemény lebonyolítását illetően.
Itt is szeretném mindenkinek megköszönni a lebonyolításban nyújtott részvételt, nagyon jó egy ilyen társaság tagjának lenni. Ez a rendezvény mindig nagy sikert arat résztvevő körében ugyanis ilyenkor „büntetlenül” lehet az autókkal a pályán száguldozni. (persze ésszerű határokon belül) :) A rendezvényen mindig lehetőség van a célegyenesben sebességet mérni egy rendőrségi traffipaxal, a tűzoltók bemutatóján látható egy „karambolos” autóból történő baleseti mentés, a mentők közreműködésével. A Füredi autósiskola jóvoltából kipróbálhatóak a legújabb KRESZ tesztek, motor és autószimulátorok, részeg szemüveg, és nem utolsó sorban egy csúszós pálya tréning autó is. Ez utóbbi stílszerűen egy Opel Astra. :), stb, stb. Ezenkívül a rendezvényen további közreműködő illetve támogatónk (a teljesség igénye nélkül) a Máté-ker, a Molnár-trans, az Országos Vérellátó Szolgálat, az Adrenalin, a Magyarvíz kft. Mikor lesz a következő? Ha rajtunk múlik akkor idén ősszel is megrendezzük, de ehhez előbb még támogatókat is kell találnunk, ugyanis a költségek rengeteg pénzt tudnak felemészteni.

Tomi: Kitaláltuk és nagyon sokan segítettek. Sajnos most nincs. De lesz. Persze sok minden megváltozott az évek alatt de itt is minden csak jobb lett. Bízom abban, hogy a MOTE vezetősége a Pályanap kapcsán is sikeres tárgyalásokat folytat és megint lesz Opeles Pályanap.

Soltvadkert, milyen találkozó is ez? Kiket vártok? Mikor lesz?
István: Soltvadkert. Ez a találkozó egy családias hétvégi rendezvénynek indult, és tulajdonképp a mai napig az is maradt. Programilag valamelyest átalakult az idők során, mert az utóbbi két évben már Paintball csatát is vívtunk az Első Magyar Audiklub tagjaival. Természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk, de ez a rendezvény nem kimondottan az autókról szól, hanem a barátságról és arról, hogy érezzük jól magunkat. Kicsit ki tudunk szakadni a hétköznapok mókuskerekéből és önfeledten tudunk lazítani egy jó hangulatú hétvégi program keretében. Idén sajnos helyszínt kellett váltanunk, de a dolog lényege nem változik. Dunapatajon, a Szelidi tó partján fogjuk 2013 május 17-18-19.-én megrendezni. A péntek estét grillezéssel, szalonnasütéssel töltjük, szombaton átvonulunk a „háború” színhelyére, délután, este bográcsozunk. Ezenkívül esténként zenéléssel és tánccal múlatjuk az időt.

Tomi: Soltvadkert. Főzünk, gumit füstölünk, megverjük az Audi klubot Paintball-ban, bulizunk. Tessék eljönni 2013 május 17-18-19.-én. Aki volt tudja miért, aki még nem az pedig kérdezzen meg egy opelest aki már volt!

gallery_457_476_50048.jpg

Módosítva : forumadmin


Visszajelzések

Recommended Comments

Nincsenek hozzászólások



Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Bejelentkezés

  • Ki van Online?   0 Felhasználó, 0 Névtelen, 14 Vendég (Teljes lista)

    • There are no registered users currently online


×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.