Jump to content

Összes tevékenység

This stream auto-updates     

 1. Elmúlt órában
 2. Motor

  Hát ez a lényeg.
 3. Motor

  Tegnap megejtettem a cseréket. Olajcsere+szűrő+légszűrő, gyertya csere, gyújtókábel csere, lambda szonda csere. A rángatás elmúlt. De mivel egyszerre cseréltem sok mindent, így nem tudom mi lehetett a baj. Lényeg, hogy elmúlt!
 4. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Hát konkrét példám csak a saját autómon van, lassan 330 ezer Kilométer csak GM olajjal ( egyszer tettem bele Castrolt) köszöni jól van. Bár egy tőke még mindíg becsilingel hidegen. De ugye általánosságban amit látok a környezetemben: jórészt skodás papiktól vették meg az F-eket akik nem szerelgették otthon hanem elhordták márkaszervízbe ahol szintén GM olajat tesznek bele ( még talán most is). Aztán az új gazdik elkezdték hajtani a kocsikat és nem foglalkozni velük, és amikor füstölt, nem ment, rángatott, elszakadt a vezérműszíj, vagy kirohadt a küszöb, mert üregvédelem minekaz, akkor fel voltak háborodva hogy micsoda car fos autók ezek. Nem ritkán olyan autókat hoznak hozzám hogy legszivesebben elsírnám magam, és az enyémből kiszedett alkatrészeket teszem át abba, mert még ez is jobb náluk, annyira nem foglalkoznak a kocsival. Képzeld amikor látod bent hátul a gyerekülést, aztán olyan a fék hogy leveszed a dobot, és csak rozsdát látsz. Na akkor döntsd el hogy útjára engeded így, vagy kukázol itthon egy a bentlévőnél jobb pofát vagy rögzítőt szettet, mert neki most nincs pénze rá. Nyilván van aki pátyolgatja és megad neki mindent ami kell, de az nem is szidja és általában csak valami plusz extra beépítésé miatt ( hátsó kerékjárati dobbetét, elektromos tükör..stb) keres meg. Szóval hogy tré állapotban van a korabeli autó állomány egy része akár motorikusan akár másféleképpen az inkább tulajfüggő.
 5. Today
 6. Gumi, felni kérdések

  Én 2 odalon is ekkora különbséget találtam Hankook esetén
 7. Nem mindig olvasom a fórumot, Z14xep tempomat modul történetének mi lett a vége? Létezik működő?Vagy min bukott el?
 8. Tegnap
 9. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Elég tré állapotban is van a korabeli használt autó állomány
 10. Egyéb csevegés

  Elkezdtünk fényeződni:
 11. Sziasztok Sajnos a gyári kulcsom igen ramaty állapotban van, szeretnék venni másikat, de ha lehet akkor már bicskakulcsot. Akad vki, aki tudna ajánlani vmi jobb minőségű bicskakulcsot, és útmutatást, hogy mit hogyan csináljak? pl. lehet egyszerű kulcsmásolónál másoltatni a kulcsot?
 12. Szia! Bontott vagy új szelepfedél került fel?
 13. Gumi, felni kérdések

  Nemcsak prémium márkás gumik és kínaiak léteznek, van jó köztes megoldás is. 8-9 ezres különbség a 15 és 16" között? Kissé túlzónak tűnik számomra. Hankook esetén ugyanaz a típus terhelhetőség és sebesség index esetén is max. 4-5 ezer a különbség, bár hirtelen csak egy oldalt néztem meg.
 14. Gumi, felni kérdések

  Azért az a 8-9 ezer Ft guminként amennyivel drágább a 16" nem elhanyagolható különbség sztem. Nyáron én is 17" kerékkel megyek,télre viszont inkább megvettem a prémium márkás gumit 15"-ban,mint a kínai tudjuk milyen minőségűt 16"-ban ugyanannyiért. Azhogy bután áll nem mondanám,más a kinézete a kocsinak az biztos,de 15"-16" között nincs akkora különbség. De mindenki döntse el neki mely kritérium élvez prioritást: a biztonság vagy a kinézet.
 15. Elektromos

  Hát ezt nem tudom a fogakat még sohasem számoltam. Azt hogy az eltérő fogszám miatt esetleg nem akad-e bele a lendkerékbe meg gondolom csak szétszedve tudnád ellenőrizni.
 16. Gumi, felni kérdések

  Nem ,mivel átmérőben csak 3mm a különbség a 2 kerék között(a 15" a nagyobb)
 17. Egyéb csevegés

  De igen, nekem is úgy rémlik, de ahogy én sem tudtam úgy azok sem akik adták neki a fals számot.
 18. Elektromos

  Köszi, remélem ilyen baja lesz, csak a bolygókereket zsíroztam be, a behúzótekercset nem néztem. Remélem nem az a baj, hogy van 9 és 10 foggal is önindító ehhez a motorhoz. Opelék képesek más lendkerékkel szerelni egy idő után. Most egy 10 fogast raktam rá.
 19. Egyéb csevegés

  Őőő x-es, annak nem a váltóharangon van?
 20. Motor

  Nekem a rekordom a piros szr-el Gyula-Kecsó. Pedig ha emléxel néztük hogy az a szonda tök halott. :D
 21. Elektromos

  Az van amit írtál velemiért bent ragad a bendix, alapból ez kapcsolja az indítómotor forgását, ha nem jön vissza akkor kulcs nélkül is zárva marad a kör és teker tovább. Van egy rugó ami visszalöki, talán el van törve vagy nagyon dzsuvás.
 22. Motor

  Én kétszer átmostam már a tőkéket, de most is néha becsetteg hidegen valamelyik a vezérléshez közel. De mivel tavasszal úgyis másik kerül bele, addig elvan így.
 23. Dízel

  Szerintem az maga a szívócsonk része, a felső részen jön be a levegő balról a légszűrő háztól aztán megy előre a turbóhoz, aztán az intercooler által hűtőt levegő jön vissza a kocsi orrától a vékonyabbik csövön az alsó részébe és megy be a motorba. Csak valamiért egybe van építve az oda-vissza levegő vezetés, talán előmelegítés céljából ( bár a turbó úgyis melegíti) vagy csak helykihasználás. Plusz mintha lenne benne szűrő, de ez nem biztos. Direkt szűrő...vedd le a légszűrő harmonika csövét erről az alu házról, pörgesd meg a motort, hallgasd meg tetszik-e a hang, kábé ilyen lesz direktszűrővel is.
 24. Motor

  Kb 6 évvel ezelőtt volt szétszedve, hengerfejtömítés miatt, akkor szétszedtük, megtisztítottuk. Amúgy most lesz olajcserés, de szerintem nem kellene így "jeleznie" a cserét most 11ezer van az olajba. (Mobil1 10w-40)
 25. Elektromos

  Na ez vajon mitől lehet, önindítót cseréltem dízel Astrán(német motoros), önindítózok, és nem húz vissza a fogaskerék, motor indulása után is jár az önindító. Sőt, levettem a gyújtást, kihúztam a kulcsot, és indítózott ez a hülye. Valamiért bentragad a bendix.
 26. Motor

  Én tőkehangnak hallom annak ellenére hogy azt mondod az autó alatt jobban hallatszik, nekem pont ilyen van.
 27. Motor

  Az hagyján, én fél Pestet átszeltem mire bedobta a lámpát. Akkor is csak a finom gázadásra, vagy tartáskor rángat.
 1. Még több betöltése
×