Hali Emberek!
Nemrég kicseréltük az autórádiót, ami nem volt egyszerű. A gyári magnó annyirta bele volt szorulva, hogy szét kellet szedni a műszerfalat. Miután összeraktuk, nem működött a fűtő ventillátor. A fűtés világítás egyik fele is hol működik-hol nem. De ez annyira nem érdekes. Viszont itt a tél és nem megy a fűtés. Mit csesztünk el? Tud valaki segíteni? Hol van egyáltalán a fűtő-venti
?
Előre is köszi.
Elküldve: 2004 január 06 - 08:03
Elküldve: 2004 január 06 - 09:31
A venti amúgy a pollenszűrő alatt van, abban a nagy fekete dobozban, ami a középkonzol mögött van.
Elküldve: 2004 január 07 - 12:47
Elküldve: 2004 január 07 - 13:27
OFFMESTEREK! Nincs elég gyakorlótér? :evil:
Igazad van!!!! 8)
koncentráljunk a fűtés problémákra :idea:
Elküldve: 2004 január 07 - 14:02
:roll: az astrába tényleg igazán jó a fűtés... :roll:
Csak a hangom miatt nem lettem énekes...
"Végül is ketten maradtak Isten és a bor" (Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Elküldve: 2004 január 08 - 16:29
Tessék odafigyelni!!!!!!
---------------------------------------------------------------
Az Astra F fütése példásan jól sikerült! Imádom a meleget és ebben nincs hiányom:)
Astra C20NE - Lakatolni? Ki kell vágni és kész! Nem a rohadást, ez egész autót a kukába!
'92 Astra F C20ne ; '05 Corsa C X12XEP
Elküldve: 2004 január 08 - 18:36
Egyébként tényleg király a fűtés de el kell mondani, hogy ha a pollenszürő csak "félig" koszos már akkor is iszonyatosan párásodik! Persze csere és jó lessz de más autónál is így van?
Elküldve: 2004 január 08 - 23:36
Hemi a meleg csávó!
Egyébként tényleg király a fűtés de el kell mondani, hogy ha a pollenszürő csak "félig" koszos már akkor is iszonyatosan párásodik! Persze csere és jó lessz de más autónál is így van?
Hát jah..enyém is rendesen párásodik..viszont frankón füt..ugy 10 perc után:) volt hogy hamburgert melegitettünk vele:)) ugylátom ez a hónap a szürök hónapja lesz...kap pollent, levegöt...no meg végre beállittatom a kuplungom.
Elküldve: 2004 január 09 - 11:39
Elküldve: 2004 január 10 - 00:12
A fűtőventillátor előtétellenállása szemből nézve a motortér jobb oldalán van az ablatörlő alatti műanyag burkolat alatt. Kb gyufásdoboz nagyságú és 8E-be kerül. 2 csavar rögziti és elég nehéz hozzáférni. Sok sikert!
Elküldve: 2004 január 10 - 21:51
Háj mindenki meg Laci4!
A fűtőventillátor előtétellenállása szemből nézve a motortér jobb oldalán van az ablatörlő alatti műanyag burkolat alatt. Kb gyufásdoboz nagyságú és 8E-be kerül. 2 csavar rögziti és elég nehéz hozzáférni. Sok sikert!
Köszi! megpróbálom...megpróbálok majd képet is...de mindez még arébb lesz :?
Elküldve: 2004 január 15 - 16:42
Igaz, nem teljesen futeshez kapcsolodik, de azert megkerdem: Astra F-ben van ugye a kozepkonzolon alul egy belso keringetes (auto benne nyillal) gombocska. Ez idaig nem mukodott, most muszerfalvilagitast csereltunk, es osszeraktuk normalisan a gombot. Most ha kikapcsolt allapotban van a kapcsolo, akkor sziszeg valami, ha bekapcsolt, akkor nem. Kerdes: jol raktuk vissza a ket gumicsovet a kapcsolo vegere? Fekete csovet bal, a zold gumicsovet jobb oldalra raktuk ra.
Van, akinel ez eredeti? Mukodik, vagy gyakorlatilag semmi ertelme nincsen, es bekapcsolva is beszivja a kinti levegot?
Koszonom!
Radu
Elküldve: 2004 január 15 - 18:06
Egyébként használ menj egy kicsit egy 2ütemű autó mögött!
Elküldve: 2004 január 15 - 22:14
Koszi a valaszt! Akkor jobb lesz atkotni, valszeg csak felcsereltem a ket csovet. Remelem kart nem okoztam..Csak akkor kéne szisszeni egy rövidet amikor kikapcsolod akkor müködik, ha folyamatosan sziszeg az nem jó!
Egyébként használ menj egy kicsit egy 2ütemű autó mögött!
Elküldve: 2004 január 19 - 20:32
Azt hallottam valakitől hogyha a belső levegőkeringetést bekapcsolom akkor úgyanolyan meleg jön majd középről mint oldalról. Megtettem, de ugyanolyan, jóindulattal lagyos levegő jött továbbra is. Egészen máig. Ma hozzá sem nyúltam a keringetőkapcsolóhoz (kikapcsolt állásban volt), és azt vettem észre hogy meleg levegő jön a középsőkből is ugyanúgy mint a szélsőkből. Itt a fórumon a korábbi hozzászólásokból kiszűrve, többek szerint kizárt hogy meleg jöjjön középről is.
Várom az ötleteket.
Elküldve: 2004 január 19 - 21:19
Inkább csak langyos, kézmeleg szokott lenni max.
Ez gyárilag van így kitalálva, mint már említettük.
Elküldve: 2004 január 19 - 21:23
Elküldve: 2004 január 20 - 12:39
Elküldve: 2004 február 02 - 14:40
És az mitől van hogy a középső levegőztetőt nemtom elzárni azzal a tekerő bigyóval? Így télen elég kellemetlen a minuszos beömlő levegő.
Hali
Elküldve: 2004 február 02 - 20:57
Hali!
És az mitől van hogy a középső levegőztetőt nemtom elzárni azzal a tekerő bigyóval? Így télen elég kellemetlen a minuszos beömlő levegő.
Hali
Nem biztos hogy ez a baja de nekem is volt hasonló. Nekem éppenhogycsak jött a hideg de tényleg elég kellemetlen. Ha leszeded a szellőzőrostélyt akkor látod hogy a tekerő egy fémkallantyúhoz csatlakozik. Ez a fémpöcköt egyszerűen ki és be lehet pattintani. Próbáld meg úgy visszapattintani hogy közben magadfelé húzod. Ha minden igaz ilyenkor már elég jól fog zárni.
Ha nem ez a gond akkor nem tudom.
Also tagged with one or more of these keywords: astra, astra-f, fűtés klíma
Technika →
Sportos Opelek - GT, GSI, OPC, Speedster →
Astra G OPCSzerző forumadmin, 2013 ápr 02 |
|
|
||
Technika →
Astra →
Astra J →
FogyasztásSzerző forumadmin, 2013 febr 18 |