Jump to content

Mikulás74

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  423
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

21 Segítőkész

Mikulás74 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1974-03-29

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Város, Autók

 • Autó(k)
  opelmégiselkop.
 • Város
  pest megye

Legutóbbi látogatók

2.294 profile views
 1. Dízel

  https://www.turbo.hu/turbo-felujito-keszlet Ez van benne. Nem tudom, nem csináltam még ilyesmit, de egyszer el kell kezdeni. Berohadt csavarokat én is komálom, legutóbb a termosztátházba gyógyult bele mind a 3. Dehogy volt, de csak tömítés baja, lekopogom, eddig még jó. Most csak kicsit szisszen a kiegyenlítő, amikor leveszem a kupakot. Eddig a nyakamba ömlött a fele. Baj az, hogy a túlnyomás eléggé gallyravágott pár dolgot, kiegyenlítő tartálytól kezdve. Ha a fűtőradiátor is lukas, felkötöm magam. Volt tulaj nem tom meddig mászkált így az autóval, ha nem az olajpumpa törik el neki, akkor szétfőzte volna a motort.
 2. Dízel

  Egy darabig úgy jártam a verdával, hogy kiszedtem a kiegyenlítő sapkájából a tömítést, hogy ne fújja fel a hűtőrendszert. Ideiglenes megoldásnak jó, de jobb mielőbb kijavítani a hibát, elég ronda egy ilyen vízkáros hengerfal. Meg ha már szét van szedve az egész, hajtókarcsapágyakat is cserélj, az is gyenge pontja a motornak, pár ezer Forint csak, nálam is nagyon vacakul néztek ki a csapágyak, ismerősnek pont egy ilyen motoros nyúlt ki, mert elment az olajnyomás.
 3. Dízel

  Ez milyen motor, német, vagy isuzu? A németnél jön a termosztáttól egy légtelenítő gumicső, azt dugd bele egy vizes palackba, ha buborékol, az baj. Nekem egyik hengernél ette a vizet, a hengerfalon látszott a nyoma, elég rondán néz ki. Ha német motoros verdád van, van még egy hengerfejem, másikat ma adtam el.
 4. Dízel

  Köszi. Épp néztem, lehet olyasmit kapni, hogy turbó felújító készlet, valami 15 ezer körül. Benne van a csapágy is. Még sosem csináltam ilyet, ijesztgetnek, hogy ki kell egyensúlyozni, de ha elmegy egy turbó girbegurba lapátokkal több évet, akkor azért annyira nem lehet komoly. Egy próbát megér, 50-60 körül újítanak fel gépműhelyben. Nem láttam a tömítésen semmit sajnos, most összeraktam a motort, lesz egy próbaüzem, gát nem volt repedt, de lehet repedt még az előkamra mögött is. Aztán tud szivatni a levegősödő hűtőrendszer is, felforr valahol a motorban a víz, és így is kinyomja a tartályból a löttyöt. De meglepő volt, hogy teljesen repedésmentes volt a hengerfej, ezek szerint annyira nem rosszak ezek a német motorok, mint ahogy rémisztgetik a népet vele.
 5. Dízel

  igen, az volt addig, amíg nem jöttél ide kötözködni. Belekötsz az emberbe, utána leírod, hogy nem akartál belekötni. Okos. Nyilván megvan az oka a természetednek, ezt talán nem ezen a fórumon kellene kamatoztatnod, hanem a magánéletben. Küldj el nyugodtan melegebb éghajlatra, cserébe én is elfoglak. Gondold ide te is. Le vagy tiltva, remélem nem látom az agymenésedet ezután.
 6. Dízel

  jól teszed, mert ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor felesleges idejárnod ugatni....
 7. Dízel

  Köszi. Elvileg ugyanaz a turbós, és a szívó hengerfeje, csak ezek az újabb tiszta vaslemez tömítések érdekesek, teljes síkolást kíván a hengerfej. Az azbesztes tömítéssel még egy olajkokszos HF-et is fel lehetne tenni. Csak kérdés, elbírja-e az azbeszt a turbós motort. Bár más verdáknál is volt azbesztes tömítés turbóval, talán ez valami újabb kitaláció.
 8. Dízel

  Te nem vagy teljesen ép pajtás, egyrészt én ilyet sosem írtam, meg még csak eszembe se jutott olyat írni, hogy bajom lenne az Opellal. Pont, hogy meglepett, hogy egyben volt a hengerfeje, holott minden bontós mondta, hogy nincs ép hengerfejük ehhez, mert mind repedt. De ha csak a belémkötés a cél, akkor jól sikerült. Bizonyára ez boldogít. Engem nem.
 9. Dízel

  Na jól elvagyok itt egymagamban, leszedtem a hengerfejet(X17DTL) kb 100% biztosra vettem, hogy repedt a hengerfej. Be is szereztem két másik hengerfejet, erre....teljesen hibátlan a levett hengerfej, gátak, előkamrák épek, valószínű a hengerfejtömítés ment el vadászni. Aki ezt a 4 rétegű bádog hengerfejpakolást kitalálta.... Kap szépen egy 1.7 szívó tömítést, avval még nem volt baj sosem. Úgyis csak 130 baros porlasztót rakott bele valaki, megy avval is rendesen, csak nem repeszti szét az előkamrákat, gátakat.
 10. Dízel

  szia, igen? Na ezt jó olvasni, én is egy ilyennel küzdök, eléggé lóg a tengelye, olajat eszegeti, de végül is megy mint a golyó az autó, repedt hengerfejjel.
 11. Dízel

  Jó nagy szopóka ez az előkamrás megoldás, acélbetét előkamra alu hengerfejben... Gépműhely kicseréli túlméretes előkamrára, csak azt felejti el, hogy tágul a hengerfej, és befúj a porlasztó az acélbetét mellé, aztán amikor szépen visszahűl a hengerfej, már reped is.
 12. Dízel

  hidegindító relé? Mik a tünetek, vacakul indul az autó, vagy nem húz nagyobb fordulaton? Némi előtöltést ad az adagoló oldalán az a kis henger, adna, ha működne, de olyannal még nem találkoztam, ami működik, valamiért. Akkuról adtam neki áramot, kattog, bár 1 kadettnél volt, aminél lágyabb lett a hangja, ha adtam neki feszt. Az lehet, jó volt.
 13. Dízel

  Oké, köszi. Nem tudom, ezeknek hogyan kéne menni, nekem is van egy 1.7 kadett, avval szinte csak alapjáraton zakatoltam el mindenhová. Turbónyomás mérés, annak a csövét hová szokták dugni? Pl ami mozgatja a turbó labdát?
 14. Dízel

  Már én is ezen agitálok, csak kell hozzá egy szívó adagoló, kisebb nyomású porlasztók, szívó/kipufogócsonk, másik kipuf leömlő. Bár nem lepődnék meg, valami nem jönne össze, minap csak a lendkerék takaró lemezét akartam átrakni egy másik váltóra, nem ment rá, máshol voltak a furatok. Meg ismerős egy kadett 1.6d motort akart berakni egy astrába, hát nem máshol voltak a blokkon a motortartó furatjai? kb majdnem agyvérzést kapott.
 15. Dízel

  Helló, kösz, nem mértem semmivel turbónyomást, egyszerűen olyan gyenge volt az autó, hogy ez valószínű nem normális. Egy szívó D astra nekem már menne mint a golyó, na ez annál 5x gyengébb. Vagy ezek csak nagy fordulaton adják le a kakaót? Az a baj, nagyon hozzászoktam a szívó D-khez, 50-nél már 5.-ben megyek, meg úgy állítom be mindig, alapból legyen erő benne. Volt isuzu a vectrám is, de kénytelen voltam eladni, el volt rohadva a bölcsője, pedig nagyon jól ment, sajnáltam. Kikukáztam mindent ,a wastegate szelep alapból zárva van, a vákumlabdája elég erősen préseli a helyére, nyitott állapotban biztos nem ragad le. De megmozgattam, kiszedtem, könnyen jár. Lehet, valahol elmegy a nyomás. Igen, az adagolóból megy egy cső a szívósorra, azt is kicseréltem. Álló helyzetben meg tudom nézni valahogy, hogy ez kinyit? Gondolom rángatni kéne a gázt, jól tippelek?
×