Jump to content

Stofl

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  2.045
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  37

Stofl last won the day on Április 25

Stofl had the most liked content!

Hírnév

289 Segítőkész

Stofl névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1985-02-12

Város, Autók

 • Autó(k)
  Volt: Astra G Z14XE '03, van: H Z18XER '06, F C14SE '94
 • Város
  Harta

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://https://sites.google.com/site/gastraokossagok/

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Bács-Kiskun
 • Érdeklődés
  Opel Astra F, G, H

Legutóbbi látogatók

4.317 profile views
 1. Motor

  Nekem is 1.45-ös van, viszont a 2010-es china clone-nal használom. G-nél és H-nál eddig nem tapasztaltam eltérést. Insigniánál volt nagyon sovány a látható adatok mennyisége. C Vectra is mindent mutatott magáról. Akkor erre is figyelek! Próbálok más értékekből is következtetni a helyességre.
 2. Motor

  Hoppp! Akkor lehet én is hülyeséget látok!!?!?! Hm. Miből jöttél rá, vagy neked mik a falsz értékek? Más autóknál még nem tapasztaltam. A F-ezést nem rég kezdtem...
 3. Motor

  Király vagy! Köszi!
 4. Motor

  Köszi Srácok! Kezd összeállni a kép, és a módszer a fokok tisztázására! Akkor még légyszíves azt írjátok üeg, hogy hol melyik gombát/szemzort találok. A venti kapcsoló a hűtő oldalában van, 100 fok körül kapcsol. És hol van a kétvezetékes ecu-nak továbbító, és hol a műszeré? Gondoloü a kis körön vannak valahol...
 5. Motor

  A motorvezérlőnek jelet küldő inditja a ventit? A műszeré csak a műszerért felel? Semmi egyébért?
 6. Motor

  Annyiban még tudnál segíteni, hogy a gomba kiszedésénél kell-e valamire figyelnem, vagy simán megtalálom és csak kicsavarom?
 7. Motor

  Adat biztos, hogy jó, de persze a gomba lehet hülyeséget küld. Van erre valamilyen gomba kivevös vízforralós módszer, hogy kiderítsem melyik gomba/műszer mutatja a valósat?
 8. Motor

  Hm. Na a helyzet a következő! Cseréltem órát, fordulatszám mérősre. A W szám és a gyártmány azonos. A vízhőfok 100-as skálával rendelkezik, tehát elvileg egyformák. Menet közben a vízhőfok az előzővel éppen csak elhagyta a kék jelölést. Az "új" órával viszont pont úgy van mint amit a képen küldtél. DE! Néztem op-com-mal menet közben, hogy minden jó-e. Fordulatszám ok, a lambda szonda szépen változik, gyorsan, annak ellenére, hogy írogatja időnként a 13-as hibát. Viszont a víz a laptop szerint 20 fokkal hidegebb. Szépen kúszott fel kb 75-ig, akkor nyitott a termosztát, lement 63-ig, majd szépen lassan vissza 70-75-ig, eközben az óra 85-90-et mutat kb. Tehát a korábbi óra a laptoppal mutatott egyformát. De kevésnek gondolom. A termosztát viszont nyit-zár. De mégis akkor most melyik lehet a jó/rossz? Vagy hogy van ez a különböző érték? A fűtés tökéletes, nagyon hamar, nagyon meleg nyom. Nyáron araszoláskor indult a ventillátor rendben. Foglalkozzak ezzel, vagy jól van ez így? Bocsánat a sok rozsáért!
 9. Motor

  Sziasztok! C14SE-nél hűvös időben, lightos országúti gurulás esetén (80-90km/h) mennyi a normális hűtővíz hömérséklet tól-tolig? Köszi!
 10. Egyéb csevegés

  Nem járt még így. Aggasztó egy kicsit. Remélem nem lesz később semmi gond. Abban bízom, hogy esetleg a szerelés viselte meg őket, és nem túlfeszt kaptak.
 11. Egyéb csevegés

  Szia! Végeztem az átalakítással. A fordulatszámmérős óra is VDO márkájú volt, azonos W számmal. Így csak simán plug and play volt a km/h ahogy írtad. Ezért nem kellett tekergetnem semmit. Komplett belső részt átpakoltam. Az egy szál vezeték nem volt a 8-as pinben, így azt be kellett húznom. Első bekapcsoláskor viszont elpukkant a 4 izzó, ami a megvilágításért felel.... ez furcsa. Kicseréltem őket, most ránézésre minden jó, és működik. Következő út során pedig megnézem op-commal, hogy stimmelnek-e az értékek. (fordulat, vízhőfok, üzemanyag szint. https://kephost.com/image/EvRZ Köszönöm szépen a segítséget!
 12. Egyéb csevegés

  Huha. A W számra figyeltem, hogy az stimmeljen. Azt hittem plug and play onnantól a dolog, és csak arrébb pörgetek néhány számot. Hétfőn kezdem a szerelést! Majd beszámolok mi a helyzet!
 13. Egyéb csevegés

  Sziasztok! Rendeltem egy fordulatszám mérős műszeregységet az F-be. Nemsokára érkezik. A km állást hogyan tudom betekerni az eredetire? Könnyen adja magát vagy van valami trükkje? Nem volt még dolgom ilyesmivel. Köszi!
 14. Egyéb csevegés

  Nagyon szépen köszönöm!
 15. Egyéb csevegés

  Sziasztok! A szivargyújtó aljzatot hogyan lehet kiszerelni/bontani/cserélni az F-ben? Első ránézésre szét kell kapni az egész autót hozzá..... Tud valaki segíteni néhány útmutatással, hogy álljak neki? Köszönöm!
×