Jump to content

Gergőőő

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  469
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  3

Gergőőő last won the day on Május 19

Gergőőő had the most liked content!

Hírnév

34 Segítőkész

Gergőőő névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1986-08-02

Város, Autók

 • Autó(k)
  Classic F Astra x14nz
 • Város
  szeged

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  szeged

Legutóbbi látogatók

2.314 profile views
 1. Elektromos

  Anyós lábtérben küszöb burkolata alatt lila relé zotya975 - nak van képe róla :D
 2. Board Computer

  Nekem van egy Bc polcon ami az én kocsimmal nem tud menni mert az x14nz másként kommunikál vele mint a c14nz tenné. Amúgy hibátlan példány.
 3. Elektromos

  Én pl úgy szoktam az ilyen dolgokat ellenőrizni, hogy a rádióból kihúzom azt a csatit amin a hangszórókhoz megy a kakaó ( fehér, zöld, lila és szürke kábelek a csíkos párjaikkal) és a csatiból a pineket kiszedve 3v-os gombelemhez érintve hallatszik egy kis percegés ha jó a kábel és a hangszóró.
 4. Elektromos

  A diódát úgy tudod kimérni egyesével h a műszer fekete kábelét (ami remélhetőleg a com jelű lyukba van dugva) kell a dióda jelölt feléhez érinteni a piros kábelt pedig a jelöletlen feléhez. Ekkor 500 alatti értéket kell látnod általánosan használt diódánál. Mivel itt egyenirányításról van szó 200 alatti értéket kell látnod ami azt jelenti h 200mV a nyitófeszültsége. Ha fordítva rakod a diódára és mutat vmit akkor megtaláltad a hibát.
 5. Motor

  Nekem az összezuhant hátsó dob mióta ki lett belezve (az összes gyapot meg csődarabok mentek kukába) majdnem 1.5L lett a fogyasztás csökkenése. Lehet nálad is vmi sokat fojt és erőlködik a gép
 6. Futómű

  Szilentnek semmi köze nem lehet a tempónál létrejövő remegéshez viszont a belső féltengelycsukló pont tud ilyet okozni. Próbáld meg az első kerekeket felcserélni a hátsókkal h változik e vmi. Ha nem akkor a keréknek sincs köze hozzá viszont biztos vmi forgó dolog lesz az ok.
 7. Board Computer

  Ha neked is 98 utáni az astra akkor jó esélyed van rá.
 8. Board Computer

  Amiben nem volt gyárilag kétsoros kijelző ott sosem lesz az a kék csati 26 pólussal. Azt a kijelzővel és indexkarral együtt kell kapnod a donor kocsiból. Nyilván nekem classicom van és abban csak a 95 utáni évjáratú kijelző ismeri azt a 92es kódot ami az x14nz motorkódhoz tartozna. Amit szereztem bár jó állapotú mégsem tudom használni mert 93as és csak 80as kódig lehet beállítani rajta.
 9. Fék

  Dehogy, tömör 236os tárcsa, lehet túl sokat állt mosás után és megindult... Viszont lepke koronggal lecsiszoltam a rozsdát és elmúlt a hang. Csak ki tudja meddig.
 10. Fék

  Az utóbbi időben mikor enyhe bal kanyar van nyiszog a bal első fékem jobb kanyarban semmi... Ez csak lehúzott ablaknál hallatszik. Arra jutottam, hogy a bal első tárcsa belső felén a szélétől nézve van egy majdnem 1 centis vakrozsda sáv ami már a betétbe is belemart. Szerintetek ez okozhatja a fent említett jelenséget? A másik kérdés pedig, hogy van-e tapasztalható különbség a sima és a max sport brembo tárcsa közt?
 11. Fék, futómű, kormánymű

  Elhiszem, hogy van ilyen de mivel a gyári lengőkarom is ugyanilyen pontheggesztett vacak lemez mint ez az utángyártott így ezt be mertem vállalni h kicserélem és jó lesz.
 12. Fék, futómű, kormánymű

  Azért most dagad a mellem h a legbecsesebb fórumtársnak tanácsot adtam és bevállt. Bár vicces h sose menetrögzítőztem semmit, viszonylag sokféle kocsit is szerelek és még sosem lazult vissza csavar amit megtéptem.
 13. Fék, futómű, kormánymű

  Nem lehet h téged a hátsó szilent szivat? Ha kicsit fel van lazulva a csavarja esetleg tud az is kotyogni mert a szilentbe a furat van vagy 14es a csavar ami átmegy meg m12es. Bár gyárilag menetrögzítőzve vannak de tud akkora pofonokat kapni amitől kiszopósodik.
 14. Fék, futómű, kormánymű

  Én is komplett lengőkart cseréltem, mondjuk nekem a hátsó szilent volt nyöszögős. Sokat javult a szekér viselkedése hiába gagyi márka került be (starline) meg kell keresni hol adják még olcsón. Mikor én vettem oldalanként 7300+posta volt, ez még mindig olcsóbb mintha veszel 2 szilentet egy gömbfejjel és cserélteted. Csak a hátsó szilenthez kellett venni azt a két perselyt ami lyukon tartja a bölcsőben a csavar berakásához.
 15. Gumik, felnik

  Nekem is 15"-os felnim van és a hosszú távú tapasztalat az, hogy kicsit csökken a fogyasztás országúton ha magasabb a nyomás az előírtnál de ha már 2.5bar van benne akkor minden kavicsot megérzel mert rohadtul ráz vele a kocsi. 2.2-2.3bar még teljesen kultúrált viselkedést eredményez. Ha 2bar alatt használod akkor meg városban lehetetlen 8 alá vinni a fogyasztást mivel megnő a gördülési ellenállása. Bocs az okoskodásért.
×