Jump to content

neumann

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  12
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

4 Semleges

neumann névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra F CC X16SZR '97
 • Város
  Győr
 1. Board Computer

  Sziasztok! Tegnap vegre sikerült bekötni Krajcso cartars baratom segítségével a BC-t. Szerencsére programozni se kellett, mert találtam még egy BC-t, ami a motoromra volt programozva, plusz járt hozzá CC doboz és a szintjelzos ablakmoso-, és hutofolyadek tartály. A CC-t egyelőre nem kötöttük be, de minden más mukodik szépen! Koszonok minden segítséget és a tanácsokat!
 2. Board Computer

  Rendben, köszönöm!
 3. Board Computer

  Sziasztok! A BC-m a matricája szerint (amennyire el tudom olvasni) 1993. 07. havi, az autóm pedig 1996 decemberi gyártású, X16SZR motorral. Megnéztem a MID-listában, és 1993as évben még nem volt ehhez a motorhoz kód BC-re, ezek szerint nem lehet majd felprogramozni rendesen a BC-met a motoromhoz (legfeljebb egy másik, szintén 8 szelepes motor kódjára)? Csak 1996-ban gyártott BC-t lehetne felprogramozni rá? Mennyiben számít a BC gyártási éve?
 4. Board Computer

  Sziasztok! Sikerült szereznem egy BC-t, és ugyan még nem kötöttem be rendesen a leírás alapján, csak próbaképp rácsatlakoztattam a TID kijelző gyári csatlakozójára, de nem történt semmi. Tudom, ilyenkor még nem is tud semmi "hasznos" információt kiírni, mert nem kap infót az autótól, de még a háttérvilágítás sem működik rajta, vagy esetleg az idő kijelzés. Normális ez így? Vagy rossz lehet a BC? Azt megfigyeltem, hogy a TID kijelző csatlakozójában több kábel van, mint a BC-hez kapott (kisebbik) csatlakozóban. Lehet esetleg ez a probléma? Nem igazán vagyok elektrós beállítottságú :D Végigolvastam a fórumot, de nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban magyarázatot. Módosítás: közben megpróbáltam az izzók cseréjét, hátha azok égtek ki, és a háttérvilágítás így már működik. Viszont ha kiveszem a kulcsot, utána sem alszik el a háttérvilágítás. Ez adódhat abból, hogy még nincs rendesen bekötve a BC?
 5. Fék

  Sziasztok! Kicsit megkésve, de írnék helyzetjelentést! Megjavult az ABS-em, magával a motortérben lévő ABS kockával volt a baj, azon belül is a mellékelt képen látható "Fékfolyadék szivattyút hajtó motor"-ral, kapott egy jó adag kontaktspray-t. Nem volt egyszerű szétszedni és összerakni se, de sikerült a művelet, hála a kitartó szerelőmnek. A műszerfali visszajelző izzója meg ki volt szedve, azért nem égett.. no comment :/
 6. Fék

  Azt ugyan már megnéztem, nem tűnt rossznak, az a középső vezeték ép volt a biztosítékban, de úgyis kell vennem izzókészletet - bal hátsó lámpám nem ég -, abban lesz úgyis biztosíték is, kicserélem, és meglátom, javul-e a helyzet.
 7. Fék

  Fizikailag sem működik, ez a baj, igen. Először murván satuztam próbaképp 40km/h-ról, meg asztalfon is egyszer, mind2x csúszott az autó, blokkolt a kerék, nem remegett a pedál. Fékeztem már pár ABS-es autóval, szóval pontosan tudom, mit kellett volna éreznem, ha működik az ABS. És sajnos a lámpája sem világít a műszerfalon, hogy baja lenne. (úgyhogy azt valószínű, kikötötték)
 8. Fék

  OP-Com géppel olvastuk ki. Krajcsovics Ákosnak (Te ugye ismered..) van egy, igaz, nem az eredeti német. És igen, én is megnéztem, hogy a 35-ös hibakód nem az ABS-sel van összefüggésben, de a gép ezzel írta ki a hibaüzenetet, azért írtam hozzá én is. Egészen pontosan 00035 volt a hiba kód, nem tudom, a nullák mennyit számíthatnak. Az előző tulaj és a kereskedő is állítja, náluk még működött az ABS, én meg megvételkor nem néztem meg, hogy igaz-e, mert a fene se gondolta volna, hogy azzal baj lehet.
 9. Fék

  Sziasztok! A nyár folyamán sikerült vásárolnom egy F Astrát, azonban nem működik az ABS. Ha ráadom a gyújtást, nem is villan fel a lámpája. A következő hibakódot adta ki: 00035 Return Pump Relay Circuit. Tud ebben valaki segíteni, hogy ezt mit jelenthet és hogy lehetne megjavítani? Az ABS cikkszáma: Bosch 0 265 208 011. 1997-es az autóm, X16SZR motorkóddal.
 10. Mire figyeljünk Astra F vásárláskor?

  Sziasztok! Ha valaki Győrben vagy környékén Isuzu motoros F Astrát keres, akkor ezt a hirdetést szerintem érdemes megnézni. Nem ismerem a tulajt, csak a hahu autóvadász szolgáltatásában akadtam rá
 11. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Szeretnek segitseget kerni! Egyik ismerosomnek van problemaja a G astrajaval. 1.7 dti 75 LE isuzu motor. 50-80km/h sebesseg kozt fura hangja van a motornak vagy legalabbis afelol, meg rezonal a kasztni. 4esben es 5osben is. olajcsere legszuro csere is most volt. Talan futomuvel van valami. Mit gondoltok, mi lehet a gond? Valamint vezerlest milyen idokozonkent kell cserelni ennel a tipusnal?
×