Jump to content

Zsolti25

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  377
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

16 Segítőkész

Zsolti25 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Város, Autók

 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

1.539 profile views
 1. Elektronikák, elektromos kérdések

  Az évente kenés jó ötlet. Fel lehetne venni a karbantartási kézikönyvbe Nem 7 vezeték van hanem min 12. De lényegtelen. A szilikon helyett szerintetek tartósabb lehet ha jól bezsírzom ? Vagy az tönkreteszi a gumit ?
 2. Elektronikák, elektromos kérdések

  Tapasztalatom szerint 7 vezetéket nem lehet elcsúsztatni egymástól, főleg nem úgy, hogy mind ott legyen ahol már nem mozog a vezeték. De most komolyan minek kell egy hátsó ajtóba ennyi vezetéknek menni ?
 3. Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Nincs valami olcsó VÉGLEGES megoldás erre a hátsó ajtóhoz átvezető vezetékrendszerre. A javítókészlet ajtónként kb 20 ezer forint. Tegnap összesen 6 órát szívtam a két ajtó (2*7) szakadt vezetékeinek összeforrasztásával. Persze nem végleges mert a forrasztás tövénél ujra el fog törni kb 1-2 év alatt. Egyébként én még vékony vezetékbe ennyire merev szigetelést még nem láttam. Olyan mintha direkt ilyen pocsék merev vezetéket raktak volna oda. Nincs véletlenül valakinek meg, hogy melyik vezeték mit vezérel. Mert ha nem kellene minden vezeték, már az is segítség lenne. Például nem értem miért kell állandó 12 voltak lenni, kivett indító kulcs mellet. Jól megnehezítette a szerelést
 4. Fogyasztás

  Melyik az a kipufogógáz-kibocsátás visszajelző lámpa?
 5. Általános műszaki problémák! - Astra H

  A legtöbb váltót úgy tervezték, hogy egyesbe menet közben ne lehessen betenni, ezzel elkerülve hogy a szőke nő kettesből egyesbe rakja. Sajnos szinte meg kell állni, hogy be lehessen erőlködés nélkül rakni. A reccsenést azzal lehet csökkenteni, ha erőltetés nélkül (lassan) teszed be ezekbe a sebességekbe. Ez majdnem minden mai autóra igaz.
 6. Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

  Sziasztok! Sajnos a 17DTH motorom (210 ekm) kezd alapjáraton remegni. A kombi hátsó ajtaján is simán érezni a remegést. Mennyibe fáj egy kettőstömegű csere ? Vagy felújítás is szóba jöhet ?
 7. Elektronikák, elektromos kérdések

  Ha köze van az elforgatott kormányhoz, akkor ott kell keresni a hibát. Az autó kb 5 éves korában volt egy OPEL visszahívás, akkor a kormányban valami kábelköteggel csináltak valamit. Talán a többiek többet tudnak erről, tehet e ez.
 8. Elektronikák, elektromos kérdések

  Én is generátor hibára gyanakodnék inkább. Nekem ugyanez volt / van. Akkor kezdte ezt csinálni amikor csak néha nem töltött, azután már csak néha töltött azután sehogy. Ezt a titkos menü menet közbeni nézegetésével tudod tesztelni. Ha a fogyasztók be és kikapcsolása nélkül nem egyformán tölt például 13,5 - 14.1 között ingadozik, (hangsúlyozom menet közben NEM kapcsolsz be/ki semmit!) Például alapjáraton megnézegeted a piros lámpánál a töltőfeszültséget. De ne közvetlenül indulás után tedd, mert akkor még az indítás utáni visszatöltés miatt leeshet a feszültség.
 9. Elektronikák, elektromos kérdések

  A magasnyomásút egy motor sem szereti, de a sima folyó vagy spriccelő víz (elvileg) nem árthat neki, a sarat az is lehozza.
 10. Elektronikák, elektromos kérdések

  Nem lehet, hogy fúj, csak a levegőkeringető csappantyú eltört ? Opcom mutat valami hibakódot ?
 11. Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

  Nem akarok rémisztgetni senkit, de az aksi cserék előtt nézzetek egy alapjárati töltőfeszültséget is (13,9 - 14,1 közötti az optimális, indítás után kb 1-2 perc múlva, persze extra fogyasztók nélkül, pl. gyors fűtés(nem kikapcsolható azt hiszem), ablakfűtés, levegő ventilátor, lámpa, ülésfűtés, légkondi, kormányt ne mozgassuk, stb ). Hátha nem is az aksi a ludas.
 12. Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

  Szia! A gázpedal hiba javításáról itt (is) többször írtak. A motortérben lévő biztosíték tábla alatti kontakt hiba okozza valószínű. A másikra meg találtam videot:
 13. Elektronikák, elektromos kérdések

  Hali! Előre is bocsi mindenkitől, hogy ide irok, de az Opel Agila fórum nem túl látogatott. Szóval az egyik ismerősömnek dombra felfelé menet mindig kigyullad a motor hiba jelzője. OPCOM-mal kiolvastam neki a hibakódod: "P1526 Fojtószelep vezérlés alsó pozició nincs betanulva." Ez mit jelenthet ? Szelep pucolást vagy elektronika cserét ? Még egyszer elnézést és előre is köszönöm a válaszokat.
 14. Zene

  Ez engem is érdekelne! Nekem van tüske a kimeneten, de a csatlakozó kiosztást mutató ábránál nem szerepel az AUX Mennyi az esélye, hogy be van kötve csak nem írták rá ?
 15. Utastér,belsőtér

  A tablet lehet jó, de télen -20 fokban és nyáron ha rásüt a nap a parkolóba, akkor lehet hisztizni fog a tablet. A véleményem, hogy a tartóba feltétlenül szükséges egy ventilátor a nyári meleg miatt.
×