Jump to content

gedikart

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  462
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  3

gedikart last won the day on Január 14 2017

gedikart had the most liked content!

Hírnév

92 Segítőkész

gedikart névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Város, Autók

 • Város
  nem adom meg

Legutóbbi látogatók

1.622 profile views
 1. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  A nemrég rendelt Bosch gyertyám pedig orosz.
 2. ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Köszi! Focusnál úgy tudom, hogy a gyárilag gyenge alapozás az oka, hogy rozsdásodik. Rokon 2004-es F. Fresh autóján az ajtókon látszódik leginkább (az egyik ajtó alul már majdnem lyukas...) Ha lehetne választani, Astra G kasztnit kérnék Ford motorral. Persze, látni G Astrát is rozsdásodni, de az inkább elemcserére utaló jel.
 3. ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Üdv. Apámnak kellene majd venni egy autót. Természetesen felmerült a G Astra is. A sajátomról (Z14XE) - az olajfogyasztást leszámítva 2-3 dl/1000 Km - pozitívan tudok nyilatkozni, de tudom, hogy előfordulhatnak hibák. Néha rá lesz kötve egy utánfutó, így inkább az 1.6-os lenne a szimpatikusabb. Melyik motorral érdemes venni? Twinport előttiek érdeklnének. A másik irány a Ford Focus, de ott a kasztni rozsdásodása billenti le a mérleget.
 4. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Az eddigi rendeléseim során, ezekből mindig az "eredeti" érkezett. Németországi gyertya/olajszűrő, ill japán Denso gyertya.
 5. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Csak egy észrevétel (most rendeltem pár alkatrészt). Denso japán gyertya - Indonézia, Bosch német gyertya - Oroszország, Mann német olajszűrő - Bosznia-Hercegovina ... well done
 6. Gumi, felni kérdések

  7 hónap alatt 32 ezer km-t, kb 70%-ban autópályán. Sajna nincs viszonyítási alapom, hogy az új guminak mennyit kellett volna (átlagban) teljesítenie. Vásárláskor olvastam, hogy ez a Premiumcontact jobban tapad, cserébe a jobban is kopik, de van az Ecocontact változat, ami tartósabb. Az előző években nem mentem ennyi, 5 évig használtam a Debica nyári gumit amivel a korábbi tulajdonosa eladta (akkor volt 2 éves a gumi), szóval 46 ezret tettem bele 5 év alatt, és a mintázata akkor volt 4,5 mm.
 7. Gumi, felni kérdések

  Egy visszajelzés a Continental Premiumcontact 5 típusú nyárigumiról. Idén vettem, és most szereltem le a kerekeket... A hátsó 6,8 mm-es, az első lekopott 5,3 mm-ig. Aki ilyet tervez, vegye figyelembe, hogy bazigyorsan kopik. A téli Conti TS 850 típ. gumimmal nincs ilyen kopási gondom.
 8. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Úgy értettem, hogy cikkszám: - W712/75/SZ (az SZ betűs nagykertől rendelik) - W 712/75 MAN/AF (AF betűs nagykertől) - W 712/75 MAN/ND (ND betűs nagyker) Ezeket nem tudom kifejteni, de pl ahol LA van a végén az Láng Autót jelent, IN jelölésnél (Indit-Trade), KO (Kovács Autónál polcon).
 9. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  A nagykereket jelölik az azonosítók (azért más az ára ugyanannak a cikkszámnak).
 10. Általános műszaki problémák!

  Az alábbi motoröblítőt próbálta már valaki? XADO VitaFlush https://www.youtube.com/watch?v=UDJGHdq_cvk majd https://www.youtube.com/watch?v=4T4c9zgtZWg
 11. Általános műszaki problémák!

  Az enyém nem zavaró melegebben, sőt, legszebben óra szerinti kb 70-80 fokos vízhőnél jár, 87 foknál már hallani, 90 foknál, ahol kapcsol a ventilátor pedig már zakatolósabb a hangja (de nem kopogós). Olajat 5w40-et használok, előtte 0w40-et tettem bele.
 12. Általános műszaki problémák!

  Köszi. Másra nem tudok gondolni, csak a tőkére. Mint írtam, nem az a hangos, varrógép szerű kopogás. Melegen fülre olyan, mint amikor emelkedett az alapjárat, és a szelepnek van egyfajta (tompább) hangja.
 13. Általános műszaki problémák!

  Tavasszal elérkezik az autó a vezérlés cseréhez. Gondolkozom, hogy összekapcsolom a hidrotőkék cseréjével együtt. Hidegen néha van egy kerepelő hangja, de nem az összes szól, kb 2 másodpercenként hallani a hibásakat. Melegen nem kopog, hanem szelephangja van, tehát elereszti a nyomást. Ezt üzemmelegen hallani, leginkább az 1200-2000-es fordulatszám között. Milyen márkát érdemes, és melyiket nem ajánlatos megvenni? Ina, Ruville, Febi, stb.
 14. Általános műszaki problémák!

  Normál használat mellett mennyit vesz ki az akkuból az indítózás? Mert utána már a generátor tölti, és ha nem 5 percet használod az autót... Én 63 Ah-s akkut vettem, a régivel a műszerfali benzinszint mutató visszaesett indítózásnál, ezzel nincs ilyen gond, és az akkum sem merült le még, ráadásul 70A-es a generátorom.
 15. Gumi, felni kérdések

  Én Conti 850-et vettem kb 3 évvel ezelőtt, de még hóban nem tudtam kipróbálni... ettől függetlenül az egyéb téli képességeivel elégedett vagyok.
×