Jump to content

vectorka

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  27
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

vectorka névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Város
  Paks

Legutóbbi látogatók

152 profile views
 1. Egyéb csevegés

  Eddig én úgy tapasztaltam, hogy csak miután bemelegedett a motor. Az első néhány km-en hideg motorral nem igazán hallom.
 2. Egyéb csevegés

  A szerviz elmondása szerint ez a "Dexos1 Gen2" típusú olaj, ami kifejezetten az új turbós benzineseknek lett kifejlesztve, de jobb híján 1.6 szívóba is megpróbálják, hátha beválik. Lecserélték, de semmi változás. Elinduláskor pl. emelkedőn, gyorsításkor továbbra is becsörög. Sőt még egy hibajelenség megjelent épp a próbaút alatt, úgyhogy a szervizes is kérdezte, hogy korábban is csinálta-e. Konkrétan beindul a ventilátor, de kb. 10-20 mp-ig olyan drasztikusan remegteti a kormányt és az egész autót, mintha traktorba ülnénk. Szerintük ez semmiképp sem normális jelenség és hát szerintem sem. Most ott kell majd hagynom néhány napra, hogy tetőtől talpig átnézzék, mert egyelőre még azt sem tudják pontosan, hogy mi a baj pontosan az autóval (meghallgatva volt aki szerint a csörgés hang váltó eredetű, másik szervizes szerint tipikusan kopogásos égés (csak nem olyan drasztikus, hogy a rendszer beavatkozzon, ezért nincs hibajel, meg hogy ezek a mai benzinesek az üzemanyagokra sajnos így reagálnak, de ettől nem megy tönkre a motor. Hát én nem vagyok ebben annyira biztos.). Úgy néz ki, hogy kifogtam egy problémás példányt.
 3. Egyéb csevegés

  Én már ezt az egészet nem értem. Szerintem valamit csak nagyon el akar leplezni az Opel ezzel az olajcsere javaslattal. Csak arra leszek kíváncsi, hogy mit lépnek, mikor pár nap múlva visszamegyek, hogy továbbra is csörög.
 4. Egyéb csevegés

  Megjött a hivatalos vélemény: "az autóban le kell cserélni a jelenlegi dexos 2-es olajat dexos 1 típusú olajra" (haladéktalanul). Amúgy semmit nem indokoltak, semmit nem magyaráztak. Le kell cserélni és kész (igaz garanciális olajcserét írtak)... A levelemben és az azóta írt e-mailekben feltett kérdéseimre nem reagáltak semmit.
 5. Egyéb csevegés

  Csörgés probléma: Budaörs és a márkaszerviz egyelőre még csak fél-hivatalos válasza az, hogy "van valamilyen spéci GM-es olaj, és ha most lecserélik rá, akkor biztosan nem fog kopogni ezután a motor". Kérdem én: akkor miért javul a helyzet a 100-as benzinnel, ha csak az olajat kéne cserélni. Nekem egyelőre ez a vicc kategória. Ennyivel próbálnak lerázni, hogy elég egy olajcsere és az mindent megold?! Amúgy is augusztusban voltam 3000 km-nél kiegészítő olajcserén (ja, hogy az nem spéci olaj volt). Akkor vajon mit tettek bele (30.000-ért)? És amikor kérem, hogy írásban küldjék meg a válaszukat és ne csak telefonon hívogassanak, akkor meg azzal jönnek, hogy én miért húzom az időt, meg hogy akkor én nem is akarom megoldani a problémát, csak pereskedni akarok.
 6. Egyéb csevegés

  Éppen ezért választottam én is ezzel a motorral. Bíztam benne, hogy mivel viszonylag egyszerű szerkezet, nincs benne semmi túlbonyolítva, talán tartós és hibamentes lesz jó ideig és kiszolgálja a családot. Egyelőre - finoman szólva - még nem bizonyított. A munkahelyemen legtöbbször H Astra sedan-t használok, szintén 1.6-os benzinest (A16XER). Lassan 300.000 km van benne, de még mindig hasít és nem is voltak vele komolyabb gondok. Erre meg a saját használatra vett J Astra sedan 1.6-os motorja szívat, és még csak 4.400 km-nél tartok. Azért remélem, hogy Opelék összekapják magukat és előállnak valami elfogadható megoldással, mert így nem szívesen használom az autót, hogy ki tudja mi minden történt már eddig is a motor rendellenes üzemelése miatt rendszeresen létrejövő kopogásos égés következtében. Arról nem is beszélve, hogy nem szívesen tankolok hosszú távon kb. 40 Ft/l-el drágábban a 100-as benzinből, mikor elvileg működnie kellene 95-el is. Persze a részükről kényelmes az időhúzás, mert egyszer majd csak megadja magát egy/vagy több alkatrész odabenn (nyilván majd csak garancia időn túl, mert úgy az igazi, akkor meg bizonyítgathatom, hogy összefüggésben van a korábbi motorcsörgéssel).
 7. Egyéb csevegés

  Te még nem nézetted meg az autót a csörgés miatt? Amúgy én úgy tapasztalom, hogy néhány km megtétele után kezdi el, amikor már valamennyire bemelegedett a gépezet.
 8. Egyéb csevegés

  Éppen az a problémám, hogy sem a helyi márkaszerviz, sem az a márkakereskedés, amelyik az autót eladta nekem nem hajlandó korrekt módon kivizsgálni és megoldani a problémámat. A központ pedig, vagy segít, vagy nem. Mindenki csak "dobálja át a labdát" a másiknak és próbálja lerázni magáról az ügyet. Már készül a levél az Opel Magyarország felé a jótállási kötelezettségük teljesítésére irányulóan, a vonatkozó jogszabályi előírásokra hivatkozva, mivel az ügy eddig minden érintettnél elakadt és nem haladt előre. Javítási megoldással, vagy bármiféle ötlettel senki nem szolgált. Amúgy mentem egyik ismerősöm idősebb vw autójával, akinek igazoltan kopogásos égéstől csörög a motorja, és ugyanazt a hangot hallottam, hasonló körülmények között, mint amit az én autóm produkál. Teljesen egyértelmű már számomra, hogy az enyém is kopog. A szerviz pedig hagyná, hogy így üzemeltessem akármeddig, mert ugye tanácstalanok!?
 9. Egyéb csevegés

  Ma voltam ismételten a márkaszervizben a csörgéssel. Semmi jó hírem nincs sajnos. Azt mondták, hogy a szervizben jelenleg 3 ilyen problémával küzdő 1.6-os J Astrával kapcsolatban több alkalommal keresték az Opel központot (Budaörs) iránymutatásért, tanácsért, hogy mi lehet a probléma oka és megoldása. A szerviz elmondása szerint eddig semmit nem mondtak a központból nekik azon kívül, hogy az üzemanyagok rossz minőségét hozzák fel a csörgés magyarázataként, de megoldásuk, ötletük nincs. A szerviz azt javasolta nekem, hogy vegyem fel én is a kapcsolatot a Budaörsi központtal és "verjem az asztalt", hogy legyen már végre valami, mert őket eddig csak lerázták. Ja és, hogy amúgy sem nagyvonalúan engedélyezik nekik a garanciális vizsgálatokat és javításokat. Megkérdeztem, hogy akkor használjam így az autót dugattyú beszakadásig, csapágytörésig? Erre a szerviz: Hát, tankoljam tovább a 100-as benzint és próbáljak valamit elérni az Opel központnál. Ha meg lesz a megoldás, akkor majd megcsinálják amit mondanak nekik. Egyszóval sz@pás az egész. Alig van most 4.300 km az autóban. Szerintetek, most mi a sz@rt lehet még tenni? Jól felhúztak!
 10. Egyéb csevegés

  Szia. Jövő héten fogom vinni a márkaszervizbe az autót. Most tankoltam bele shell 95-öst, megjáratom kicsit a gépet és majd meglátjuk, hogyan reagál rá (most még nem igazán hallom, hogy csörögne, de lehet, hogy csak "nem állt még vissza" a 100-as benzinről). Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mit mondanak majd a szervizesek. Bízom - lehet kissé naivan - a korrekt hozzáállásban. Amint lesznek infóim megírom ide.
 11. Egyéb csevegés

  Lassan kifogy egy teljes tank OMV MaxxMotion 100 plus benzin. Úgy tűnik a magasabb oktánszámú benzinre jól reagált a gép és nem hallom a csörgést, csak hát ez nem jelenti a probléma megoldását, mert a 95-össel sem szabadna csörögnie. A szerviz természetesen még nem jelentkezett a "megoldással", de majd hívom akkor őket én. Most újra megpróbálom egy másik kút 95-ösével, hátha magához tér a rendszer és normálisan beállítja a gyújtást. A szakirodalom szerint a kopogásos égés már rövid távon is akár komoly károkat okozhat a motor mechanikus alkatrészeiben. Azért érdekes, hogy így elengedték múltkor az autót a szervizesek, hadd használjam, aztán pár év múlva majd kaszálhatnak egy motorfelújításnál a garancia idő lejárta után.
 12. Egyéb csevegés

  Csörgés téma: Tegnap nézettem meg Opel márkaszervizben az autót a csörgés miatt. Ők is hallották a próbakör alatt, hogy csörög gázadásra. Csináltak egy teljes diagnosztikát, ellenőrizték a kopogásérzékelőt is. Minden eredmény normális értéket mutatott. Átnézve az autót egyelőre nem tudják, hogy mi okozza ezt a hangot. Viszont elmondásuk szerint az én autóm volt az elmúlt hetekben kb. a negyedik ilyen 1.6-os új J Astra, ezzel a problémával. Most utánajárnak központilag, hogy mi lehet a gond és egy-két héten belül jelentkezni fognak a megoldással. A szerviz szerint lehet, hogy szoftveres a probléma és a gyújtás szabályozásánál nem stimmel valami. Azt mondták, hogy használhatom az autót nyugodtan, csak addig is tankoljak magasabb oktánszámú prémium benzint és lehetőleg kerüljem a motor komolyabb terhelését. Azért marha jó, hogy megvesz az ember egy 4+ milliós új autót, hogy egy ideig ne legyen gondja, aztán tessék...(nálam már 3.000 km-nél)! Vajon mi van, ha a kopogásos égés miatt időközben (amíg ők gondolkodnak, hogy mi is legyen) károsodni fognak a mechanikus alkatrészek és majd csak valamikor később (természetesen majd a garancia idő lejárta után) okoz már csak lámpát is villantó komolyabb hibát (pl. gyűrű, dugattyú, hengerfal sérülés, stb.)? Akkor vajon "Opelék" vállalják majd a dolgot, visszavezetve a korábban már jelzett csörgési problémára? Na majd meglátjuk, hogy mit sikerül kiagyalniuk.
 13. Egyéb csevegés

  Gerygabor Mikor átvettem az autót én is felfigyeltem 1-2 hét után egy fura nyikorgó hangra menet közben... vicces oka volt. A bekapcsolt biztonsági öv csatlakozója hozzáér menet közben az ülés oldalához és a műbőr betét miatt az nyikorgó hangot ad. Próbáld ki, hátha csak ennyi a "gond"
 14. Egyéb csevegés

  Hát...lehet, hogy tényleg csak túlreagálom a dolgot és valójában a normál működéshez köthető ez a hang. Egy láncos, 1.4 Twinport G Astra nyűgjei után már minden "gyanús" hangra, jelre felfigyelek. Ma is megfigyeltem és tipikusan 1.500 - 2.000 közötti gázadásra jelentkezik, de csak néhány pillanatra kicsit "becsörög", és ha átlépem a kb. 2.500-as fordulatot már eltűnik. Lehet, hogy ez tényleg gyárilag ilyen!?
 15. Egyéb csevegés

  Eddig minden alkalommal OMV MaxxMotion95 benzint tankoltam bele (elvileg jó minőségnek számít). A mai autók elektronikája már megoldja az ilyen jellegű problémákat, mint a kopogásos égés, nem? (pl. kopogásérzékelő, előgyújtás állítása...) Az nem lehet, hogy a csak 3.000 km-es futás miatt nyers még kissé a motor? Egy márkaszerviz egyáltalán foglalkozna ezzel, ha odavinném. Még garanciás az autó és úgy sejtem, hogy csak leráznának, hogy ők nem hallanak semmit!?
×