Jump to content

vectorka

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  33
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

vectorka névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Város
  Paks

Legutóbbi látogatók

235 profile views
 1. Fogyasztás

  Nálam most 10.000 km-hez érkezve a következőképpen áll a fogyasztás (Astra J Sedan, 1.6 szívó benzines, B16XER): Főút 90-100 km/h: 5.9 l Autópálya 130-140 km/h: 7.1 l Város (sok araszolás + emelkedők): 12 l Teljes vegyes fogyasztás (kb. 40 % város, 60 % főút + autópálya): 8.1 l Szerintem - közepesen dinamikus vezetés mellett - ezek normális értékek egy ilyen tömegű és egy 1.6-os szívó benzines autótól. Szerintetek?
 2. Egyéb csevegés

  Nem tudom, de mostantól én is már csak a 100-ast merem beletankolni. Szerinted ez a "módszer" elég lehet, hogy növeljem az esetlegesen kopogó motor élettartamát, vagy előbb utóbb úgyis megadja magát (gondolok itt kb. 100.000 km-es futásra)? Azért azt csak nem hagyták volna, hogy szép lassan hazavágjam a motort a "tudtukkal"? Lehet, hogy csak naiv vagyok, de azért mégiscsak írásba adták a dolgokat. Az a gondom ezzel, hogy ha meglépném, akkor valószínűleg a még hátralévő 3,5 év garancia időm is ugrana, ha kiderülne!? Aztán ha beüt a krach, csak nézelődhetek. Egyébként csak azt nem értem, hogy hogyan nem mutatta ki a diagnosztika a kopogásos égést egyik hengeremnél sem. Vagy valahogy manipulálhatták az eredményeket? Esetleg tényleg nem tárolt el a rendszer semmit?
 3. Egyéb csevegés

  Elégedett én sem vagyok, már csak azért sem, mert ez az állítólagos "normál üzemi hang" 100-as benzinnel gyakorlatilag eltűnik. Erre is rákérdeztem a helyszínen, de csak hümmögtek valamit, hogy a jobb benzin minőség miatt optimálisabb a működés, kevésbé terhelődik a motor pl. emelkedőn és ezért nem olyan jellegzetes olyankor a csörgő hang. Vezettem én is másik 1.6-os tesztautót (természetesen 95-ös benzinnel) és ott is jelentkezett a csörgő hang mikor emelkedőn mentünk felfelé (ugyanott mentünk 1.4 turbós K Astrával is és az nem adott ki ilyen hangot), de az Opel szerint az 1.6-osok ilyenek, a hang nem rendellenes. Igazából nem nyugtattak meg, de mivel ők lezártnak tekintik az ügyet, így már csak jogi úton lehetne tovább vinni a dolgokat.
 4. Egyéb csevegés

  A csörgéses hibajelenség kivizsgálása az Opel Magyarország és az értékesítő márkakereskedés szervize részéről hivatalosan lezárva. Az autót berendelték átvizsgálásra és próbaútra, az Opel Southeast Europe Kft. illetékes vezetőinek a részvételével. Írásba adott végső hivatalos álláspontjuk szerint: ...a tapasztalható hangjelenség az autó normál üzemeléséből származó, terhelés alatt jelentkező hang, konkrétan a hajtáslánc hangja. Kipróbálva más 1.6-os Astra J tesztautóval ugyanaz a hangjelenség tapasztalható. Kopogásos égésre utaló hangjelenség nem tapasztalható. Az elvégzett motordiagnosztika szerint hibakód nincs, egyik henger esetében sem volt érzékelhető eddig kopogásos égés. Az autó hibátlan műszaki állapotú, beavatkozást vagy javítást nem igényel, rendeltetésszerű használatra alkalmas. Ez így milyen jól hangzik, nem?! Aztán, hogy igaz-e, vagy sem, az szerintem már nem fog kiderülni. Innentől már csak bírósági úton keresztül, független műszaki szakértő igénybevételével lehetne tovább lépni, már ha van egyáltalán értelme. Ha már így írásba adták, lehet, hogy hagyni kellene az egészet és használni az autót legfeljebb a garancia idő (4 év) végéig. Elvégre az autó hibátlan?!?!
 5. Egyéb csevegés

  Sajnos 3 nap használat után megállapítottam, hogy továbbra is csörög. Kifejezetten már bemelegedve, különösen emelkedőn, terhelésre (2-es, 3-as fokozatokban). Na úgy néz ki, hogy ennyit a gyertyacseréről...
 6. Egyéb csevegés

  Ma volt újra kompresszió mérés, diagnosztika, minden rendben van. A márkaszerviz kicserélte a gyári gyertyákat, új irídiumos gyertyákat kapott az autó. Egyelőre úgy tűnik, hogy megszűnt a csörgés, de azért persze még próbálgatom. Érdekes, hogy ennyivel megoldható lenne a motorcsörgés? Új gyertyák, jobb gyújtás és égés?! Mindenesetre bizakodó vagyok, hogy nem jelenik meg az átkozott csörgés újra.
 7. Egyéb csevegés

  Eddig én úgy tapasztaltam, hogy csak miután bemelegedett a motor. Az első néhány km-en hideg motorral nem igazán hallom.
 8. Egyéb csevegés

  A szerviz elmondása szerint ez a "Dexos1 Gen2" típusú olaj, ami kifejezetten az új turbós benzineseknek lett kifejlesztve, de jobb híján 1.6 szívóba is megpróbálják, hátha beválik. Lecserélték, de semmi változás. Elinduláskor pl. emelkedőn, gyorsításkor továbbra is becsörög. Sőt még egy hibajelenség megjelent épp a próbaút alatt, úgyhogy a szervizes is kérdezte, hogy korábban is csinálta-e. Konkrétan beindul a ventilátor, de kb. 10-20 mp-ig olyan drasztikusan remegteti a kormányt és az egész autót, mintha traktorba ülnénk. Szerintük ez semmiképp sem normális jelenség és hát szerintem sem. Most ott kell majd hagynom néhány napra, hogy tetőtől talpig átnézzék, mert egyelőre még azt sem tudják pontosan, hogy mi a baj pontosan az autóval (meghallgatva volt aki szerint a csörgés hang váltó eredetű, másik szervizes szerint tipikusan kopogásos égés (csak nem olyan drasztikus, hogy a rendszer beavatkozzon, ezért nincs hibajel, meg hogy ezek a mai benzinesek az üzemanyagokra sajnos így reagálnak, de ettől nem megy tönkre a motor. Hát én nem vagyok ebben annyira biztos.). Úgy néz ki, hogy kifogtam egy problémás példányt.
 9. Egyéb csevegés

  Én már ezt az egészet nem értem. Szerintem valamit csak nagyon el akar leplezni az Opel ezzel az olajcsere javaslattal. Csak arra leszek kíváncsi, hogy mit lépnek, mikor pár nap múlva visszamegyek, hogy továbbra is csörög.
 10. Egyéb csevegés

  Megjött a hivatalos vélemény: "az autóban le kell cserélni a jelenlegi dexos 2-es olajat dexos 1 típusú olajra" (haladéktalanul). Amúgy semmit nem indokoltak, semmit nem magyaráztak. Le kell cserélni és kész (igaz garanciális olajcserét írtak)... A levelemben és az azóta írt e-mailekben feltett kérdéseimre nem reagáltak semmit.
 11. Egyéb csevegés

  Csörgés probléma: Budaörs és a márkaszerviz egyelőre még csak fél-hivatalos válasza az, hogy "van valamilyen spéci GM-es olaj, és ha most lecserélik rá, akkor biztosan nem fog kopogni ezután a motor". Kérdem én: akkor miért javul a helyzet a 100-as benzinnel, ha csak az olajat kéne cserélni. Nekem egyelőre ez a vicc kategória. Ennyivel próbálnak lerázni, hogy elég egy olajcsere és az mindent megold?! Amúgy is augusztusban voltam 3000 km-nél kiegészítő olajcserén (ja, hogy az nem spéci olaj volt). Akkor vajon mit tettek bele (30.000-ért)? És amikor kérem, hogy írásban küldjék meg a válaszukat és ne csak telefonon hívogassanak, akkor meg azzal jönnek, hogy én miért húzom az időt, meg hogy akkor én nem is akarom megoldani a problémát, csak pereskedni akarok.
 12. Egyéb csevegés

  Éppen ezért választottam én is ezzel a motorral. Bíztam benne, hogy mivel viszonylag egyszerű szerkezet, nincs benne semmi túlbonyolítva, talán tartós és hibamentes lesz jó ideig és kiszolgálja a családot. Egyelőre - finoman szólva - még nem bizonyított. A munkahelyemen legtöbbször H Astra sedan-t használok, szintén 1.6-os benzinest (A16XER). Lassan 300.000 km van benne, de még mindig hasít és nem is voltak vele komolyabb gondok. Erre meg a saját használatra vett J Astra sedan 1.6-os motorja szívat, és még csak 4.400 km-nél tartok. Azért remélem, hogy Opelék összekapják magukat és előállnak valami elfogadható megoldással, mert így nem szívesen használom az autót, hogy ki tudja mi minden történt már eddig is a motor rendellenes üzemelése miatt rendszeresen létrejövő kopogásos égés következtében. Arról nem is beszélve, hogy nem szívesen tankolok hosszú távon kb. 40 Ft/l-el drágábban a 100-as benzinből, mikor elvileg működnie kellene 95-el is. Persze a részükről kényelmes az időhúzás, mert egyszer majd csak megadja magát egy/vagy több alkatrész odabenn (nyilván majd csak garancia időn túl, mert úgy az igazi, akkor meg bizonyítgathatom, hogy összefüggésben van a korábbi motorcsörgéssel).
 13. Egyéb csevegés

  Te még nem nézetted meg az autót a csörgés miatt? Amúgy én úgy tapasztalom, hogy néhány km megtétele után kezdi el, amikor már valamennyire bemelegedett a gépezet.
 14. Egyéb csevegés

  Éppen az a problémám, hogy sem a helyi márkaszerviz, sem az a márkakereskedés, amelyik az autót eladta nekem nem hajlandó korrekt módon kivizsgálni és megoldani a problémámat. A központ pedig, vagy segít, vagy nem. Mindenki csak "dobálja át a labdát" a másiknak és próbálja lerázni magáról az ügyet. Már készül a levél az Opel Magyarország felé a jótállási kötelezettségük teljesítésére irányulóan, a vonatkozó jogszabályi előírásokra hivatkozva, mivel az ügy eddig minden érintettnél elakadt és nem haladt előre. Javítási megoldással, vagy bármiféle ötlettel senki nem szolgált. Amúgy mentem egyik ismerősöm idősebb vw autójával, akinek igazoltan kopogásos égéstől csörög a motorja, és ugyanazt a hangot hallottam, hasonló körülmények között, mint amit az én autóm produkál. Teljesen egyértelmű már számomra, hogy az enyém is kopog. A szerviz pedig hagyná, hogy így üzemeltessem akármeddig, mert ugye tanácstalanok!?
 15. Egyéb csevegés

  Ma voltam ismételten a márkaszervizben a csörgéssel. Semmi jó hírem nincs sajnos. Azt mondták, hogy a szervizben jelenleg 3 ilyen problémával küzdő 1.6-os J Astrával kapcsolatban több alkalommal keresték az Opel központot (Budaörs) iránymutatásért, tanácsért, hogy mi lehet a probléma oka és megoldása. A szerviz elmondása szerint eddig semmit nem mondtak a központból nekik azon kívül, hogy az üzemanyagok rossz minőségét hozzák fel a csörgés magyarázataként, de megoldásuk, ötletük nincs. A szerviz azt javasolta nekem, hogy vegyem fel én is a kapcsolatot a Budaörsi központtal és "verjem az asztalt", hogy legyen már végre valami, mert őket eddig csak lerázták. Ja és, hogy amúgy sem nagyvonalúan engedélyezik nekik a garanciális vizsgálatokat és javításokat. Megkérdeztem, hogy akkor használjam így az autót dugattyú beszakadásig, csapágytörésig? Erre a szerviz: Hát, tankoljam tovább a 100-as benzint és próbáljak valamit elérni az Opel központnál. Ha meg lesz a megoldás, akkor majd megcsinálják amit mondanak nekik. Egyszóval sz@pás az egész. Alig van most 4.300 km az autóban. Szerintetek, most mi a sz@rt lehet még tenni? Jól felhúztak!
×