Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Julian

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    14
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

MOTE klubkártya

  • Város
    Komló

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Julian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Hírnév

  1. Szoktam figyelni a fogyasztást, de az normális. Nem küld üzemagyagot a DPF-hez. A pedáltesztes hibakód kiolvasást nem ismerem. Hogy kellene annak működnie és hova írja ki? Ma áthaladtam egy alagúton, ahol 27 fok volt. Elkezdett világítani a kulcsos autó és mintha nem akart volna a turbó menni. Oda léptem neki és semmi, vissza kellett kapcsolnom és akkor is füstölt rendesen. 5-10 perc után a 14 fokban elmúlt a baja. A másik 27 fokos alagútban nem jött elő a gond, de ott már tudtam használni a tempomatot. Az elsőben nagyon ingadozott a sebesség, sokszor használtam a motorféket. Nyáron ez lehet, hogy szívás lesz.
  2. Ez általában 1500-2000 között tol egy fekete füstfelhőt, ha odalépek, de padlóznom nem kell. Illetve, ha tovább nyomom pl. pályán 200 km/h-ig, akkor végig füstöl, de egyenletesen haladva nem teszi. És finom kigyorsításoknál sem. A teljesítmény ingadozásnál szürke füst jött és nem gyorsult. De mint írtam, csak egy út alkalmával. Az EGR jó és tiszta, májusban lett tisztítva és akkor sem volt nagyon koszos. Azt egyenlőre nem akarom piszkálni. A DPF regenerálásra én is ezt olvastam, de ilyenkor még nem kezd el villogni az izzítás jelző. Az csak sokkal később jön, ha nem tudja kiégetni, mert nem úgy használod a kocsit. Így a 3-4000 km nem olyan vészes. Tekintve, hogy nem lehetne a telítettsége sem 200% fölötti és nem is éget, nincs meg a megfelelő nyomás a rendszerben. Először akkor néztem rá géppel, mikor már villogott az izzításjelző. Az utolsó regenerálás óta megtett utat nem is írta ki, nem tudom miért. Miután lenulláztam, azóta írja.
  3. Nem csak a műszaki a kérdés, ott biztos, hogy átmegy nélküle is. A füstölés, ami nagyon zavar, mivel elsősorban németben használom, nem lenne jó, ha a rendőrök rám szállnának. És volt már, hogy a mögöttem lévő inkább lemaradt a füstöt látva. Ez elég vicces volt, amíg nincs belőle gondom. A teljesítménye igencsak jó, talán túlságosan is, ahhoz képest, hogy 150 lóerő. Bár összehasonlításként egy 94-es tds szolgál csak. És a fogyasztásra sincs panaszom, 5,4 l körül elvagyok vele (+/-1 dl). És még kérdés az EGR is, mert ahogy hallottam, azt is dugózni kellene és természetesen akkor azt is átírják, de akkor meg minek cseréltettem 60e-ért egy darab csövet? Én az eredeti állapot visszaállítása híve vagyok, amennyiben az eredeti állapot nem túlságosan drága és nem megy tönkre túl gyakran. Szóval az ésszerűség határain belül. Ahogy olvastam, az izzításjelző természetes, ha nem tud égetni többszöri próbálkozásra sem, de, hogy miből számolja a telítettséget, azt nem tudom. Gyanítom nem reális érték (inkább számított), mert nyomás nem keletkezik a kipufogó rendszerben. Normál esetben ez 4-7 kPa alapjáraton, nálam akkor is -1 kPa, mikor tolom neki.
  4. 2006-os Zafira B-ben hogy lehet úgy kikapcsolni a rádiót, hogy ne kapcsoljon vissza a kocsi következő indításánál? A rádió nem navis, de a pontos típust nem ismerem. A tulajt nagyon idegesíti, hogy mindig szól a rádió és neki kell lekapcsolnia minden indításnál.
  5. Szia! Mielőtt szétkapnátok, turbócsövet nézzétek meg alaposan. Egy audinál volt, hogy mikor el kellett volna indulnia a turbónak, meg a kocsinak is megindulnia, helyette hibát dobott és tiltott, 2000 fölött nem pörgött. A bilincsnél a turbó csöve volt elrepedve és elengedte a nyomást. Mikor megvette, még jó volt, ez rövid idő után jelentkezett. Nekem Vectra C-m van ezzel a motorral. A részecskeszűrőt átüthették, nincs vágási nyom a dobon. Égetni nem éget, de 3500-4000 km után elkezd villogni az izzítás jelző és komputer szerint 200% fölötti a DPF telítettsége. Ilyenkor érdemes eszközölni szoftveresen egy DPF cserét, ami nullázza az értékeket. A kulcsos autó 13+ fokban jön elő, miután a motor üzemi hőfokról kicsit visszahűlt (magas nyomású szenzor áramkör - magas nyomás hibakóddal). Némi teljesítmény ingadozás és a füst színének megváltozása csak egyszer fordult elő, azóta sem és nem volt összefüggés a között, hogy épp világított a lámpa vagy nem. A kormolás városi tögymörgés után szokott előjönni, mikor odalépek neki. Az sem tesz neki jót, hogy alacsony fordulaton jár a motor. Mióta 1500 körül tartom és nem váltok fel 6-ikba, hogy leessen 1200-ra, azóta kevésbé kormol. Nem tudom, hogy a szoftveres kiütés mennyire fogja vissza a kormolást, ezért először még megpróbálom, hogy kicserélem a DPF-t, de már csak jövőre. Nem kizárt, hogy csak azért ütötték át, mert már nem lehetett égettetni és nem akarták cseréltetni. Ha mégsem válik be, akkor még mindig választhatom a szoftveres átírást. DPF e-bay-ről csak 220 euró.
  6. Köszi! Pontosan mely hibalámpa? Jelenleg az a kis motor szerű egész jobb oldalt világít és nagyon ritkán a kulcsos autó is felbukkan, de az el szokott aludni. Mindkettő indításnál jelentkezik csak. ÉS volt már, hogy a jobb oldali magától elaludt. Menet közben eddig csak az izzítás jelző kezdett el villogni és az is abbahagyta már, pedig biztos, hogy nem égetett. 2000 fölött volt egy kicsivel, de 2500 alatt, amikor próbáltam kiégettetni. Gondoltam rá, hogy szoftveresen elindítom az égetést, csak nem volt még megfelelő hőmérsékleten a motor. Viszont azt még meg kell néznem, hogy egyáltalán világít e az izzítás jelző, mert mindig elfelejtem és olyan röviden izzít. Meleg motornál meg egyáltalán nem teszi. Legalábbis a lámpa nem világít. Mindkét hibalámpára a P0105-7-et írja (kétszer), ha jól emlékszem, ami a magas nyomású résszel kapcsolatos. OBD-vel csak az egyiket sikerült kiütni, Op-Com-mal mindkettőt. De aztán megint elő jönnek, úgyhogy mindegy. Ha ki van szedve a dpf, de nincs kiütve, akkor is villoghat az izzítás jelző? Vagy, ha az villog, akkor mindenképp van benne? EDIT: a lámpa jó.
  7. Értem, köszi! Annyira nagyon nem akarom szétbontani az autót. Mikrokontrollerből biztos, hogy ki lehet olvasni, ha leveszem a nyákról és rákötöm egy kiolvasóra, ami talán még írni is tudná (ha nincs lezárva). Egy halom fémkupacot nem akarok a kocsiból csinálni, csak kíváncsi lettem volna, hogyan néznek ki ezek a fájlok.
  8. Ok, köszi! Akkor lehet, hogy megkérdem egy szakitól, hogy mennyiben megy és megcsináltatom vele. Vagy így hagyom és nem foglalkozom vele. Meglátjuk, mennyire fognak zavarni a lámpák az órán.
  9. Akkor olyan helyen van a beállítás, amit diagnosztika nem tud. Végül is tartozék, amit elvileg nem lehetne eltávolítani. Hibalámpáim nekem is vannak. Hol egyik, hol másik. Viszont nem tilt, így amíg konkrét gond nem lesz, addig nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Az Op-Com ki tudja menteni fájlba a szoftvert? Ha igen, akkor hogy?
  10. No igen, ezt nem értettem én sem. Még, ha bele is tudott volna préselni 2x annyit, mint amennyi belefér, akkor meg nem ment volna a kocsi, mert nem lett volna hol kijönnie a gáznak. Szerintem nem ütötték ki, hogy kivették belőle a részecskeszűrőt. Köszi a linket! Gyárilag van benne. Az enyémben szerintem nincs. Már csak a komputeres kiolvasás következtében. Viszont sikerült 0-áznom a 200%-ot. Már csak azt kell megtalálnom, hogy hol lehet átállítani a komputert, hogy nincs benne és akkor talán nem lesz vele több gondom. Mert egy 700 km-es út utolsó 200 km-én elkezdett villogni az izzítás jelző. Mivel nem volt biztos, hogy nincs benne, ezért elég sokáig 2000 fölött járattam a motort és úgy haladtam vele, de nem aludt el a villogás. Újraindítást követően sem. A 0-ázásnál viszont elaludt a lámpa is. Azóta nem dugtam rá a kiolvasót.
  11. Szia! Km óra állása? Ha már elég sok van benne, akkor érdemes lehet a generátor szíj feszítő görgőit kicserélni. Ha van benne klíma, akkor a klíma csapágyat és ott is a görgőt is, ha van. A BMW-men is volt ilyen gond, volt is benne kilóméter. Utána már csak a turbót lehetett hallani. Most Vectra C-m van, ezen 1500-sa fordulatról lassan kigyorsítva nagyon csúnya hangot hallatott. Ha odaléptem neki, akkor nem volt ideje megszólalni. Cserélve lett az összes görgő, bár valószínű a klíma csapágy volt a ludas a hangért. Nem baj, 184 ezernél nem árt és így egy jó darabig nem lesz vele gondom. Computeres, illetve szervízes tanácsot tudna nekem valaki adni? Mikor megvettem az autót ki lett próbálva és nem láttam, hogy nagyon füstölne. Miután elhoztuk, egy szép meredek dombon odaléptem neki és valahol a domb teteje küröl köpött egy nagy füstöt. De a domb közepén még nem füstölt, pedig nyomtam neki ott is. Azóta hideg motornál nagyobb gázadásra köp egy füstpamacsot. A nagyobb gázadás alatt azt értem, hogy csak addig adom a gázt, míg fel nem válthatok következő fokozatba. Nem pöregetgetem hidegen a végtelenig. Ha kicsit jobban gyorsítok, mondjuk 50-ről kiérvén faluból kicsit jobban odalépek neki, akkor is köp egyet. Már melegen. Ez kb olyan 1500-as fordulatnál történik. Ha lassabban gyorsítok, akkor nem csinálja, viszont az akkor tényleg lassú kigyorsítás. Sajnos nem tudjuk, hogy a kocsi chippelve van e vagy nincs. Ezt ki lehet deríteni Op-Com-mal? Valamint az is kérdéses, hogy van e benne részecskeszűrő. A dob ott van, viszont az Op-Com -1kPA-t mért rá és 200%-os telítettséget. A rokon zafírája normál értéket mutatott 4kPa körül alapjáraton és 84%-os telítettséget. Valamint nálam azt sem mutatta, hogy mennyi km-rel előtte volt kiégetve, míg nála mutatta. A -1kPa-os érték és a füstölés azt jelenti, hogy nincs benne vagy az érzékelő ment volna el? Az autó 2005 Vecta C SW 1.9 CDTI 150PS
  12. Szia! Én pont most raktam rá egy AUX kimenetet. Így nincs gond a kormánnyal sem, hangerőt tudok állítani, a léptetést meg a telóról oldom meg, mert azt dugok rá. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy kell bele egy CD, ami folyamatosan megy. Viszont úgy csináltam meg, hogy, ha kihúzom a jack-et, akkor a CD szól, ha bedugom, akkor a teló. Nálam is vacakol a CD rész. Múltkor nem akarta felismerni (eredeti), másik lemezzel kellett piszkálnom, hogy legyen valami. Aztán lejátszotta, de nem akarta kiadni. Egy készülék kiszedést, visszarakást követően érdekes mód kiadta és a következő lemezt (másolt) simán beolvasta. Most az marad benn és majd telóról megy a zene. http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthread.php?333778-Delco-Electronics-CDR-2005-Aux-Input-Mod-Done-Properly. http://www.css-haupt.de/vectra/ http://www.css-haupt.de/vectra/zwei/cdr2005_line_in_tel.html Más: A kulcsaimhoz vettem javító készletet. Tokot és gombokat. Ezzel nem is lenne gond, viszont az új toknál van egy piros csík, ami a gombok megnyomásánál felvillanó led fényét engedné ki. Viszont a kulcsaimon nincs led, csak a helyük? Tudja valaki, hogy milyen ellenállás és milyen led van rajta? Esetleg meg tudná nézni? Az autó egy Vectra C Station Wagon és 3 gombos kulcsom van hozzá. Zár nyit egymás mellett, csomagtartó alatta.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.