Jump to content

RokaRudi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  11
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

RokaRudi névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Autó(k)
  Astra H 2012
 • Város
  Zalaegerszeg
 1. Z16XEP Vs Z16XER

  Egy ideje figyelem, hogy indításkor egy érdekes hangot ad az autó rövid ideig. Eddig azt hittem, hogy valami berezonál. Erre az írásra véletlenül bukkantam, de felmerült bennem a kérdés, hogy nem-e az a bizonyos visszavsapó szelep rossz. Hogy lehetne ezt a hangon kívül ellenőrizni?
 2. Elektronikák, elektromos kérdések

  Azért kb. tudom, mit csinálok. (Főiskolán még ezt tanultam. Igaz, azóta más mérnöki területen dolgozom. Azért az alapok még megvannak.) Kockáztattam. Csak mivel akkor már csöpppet ideges is voltam, nem húztam le a hálózatról a gépet. Szerintem ez volt a hiba. Azt hiszem, az lesz a legegyszerűbb, ha rendelek mégegyet. Egyébként a klón sw még kommunikál a készülékkel. Fel is ismeri újabb FW-nek. Csak nem merem a kocsira dugni, hátha ott már nem stimmel minden. Ha lesz egyszer időm és kedvem, akkor lehet, nekülök és keresgélek a neten.
 3. Elektronikák, elektromos kérdések

  Igen, OPCOM magyar oldal. Nem voltam elég figyelmes és frissítette. Attól tartottam én is, hogy ezzel tönkre is vertem. Ezért nem is mertem eddig rádugni az autóra, nehogy elcsesszen azon is valamit.
 4. Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Vettem egy olcsó OPCOM-t. Először csak számítógépre kötöttem rá, hogy kipróbáljam, mert igazából semmit nem tudtam róla. A történet mindegy, de a lényeg az, hogy elindítottam a drága OPCOM programot is és szépen le is frissítette a FW-t. Fog ez így még működni? Nem merem kocsin kipróbálni.
 5. Elektronikák, elektromos kérdések

  Törölt kérdés.
 6. Egyéb csevegés

  Sziasztok! Van valakinek tapasztalata u.n. árnyékoló hálóval? Használ valaki ilyet? VajonjJobb vagy rosszabb, mint fóliáztatni? Ezt találtam, de van ilyesmi gyáriban is. http://www.autoarnyekolas.hu/ Vélemények?
 7. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Ha az ajtó zár ellendarabon szeretnék állítani, ahhoz elég kívülről a csavart fellazítani, vagy az oszlopok burkolatát is el kell távolítani, hogy a másik feléhez is hozzáférjek? Szervízkönyvhöz hozzá lehetne jutni valahogy egyébként?
 8. Karosszériaápolás

  Sziasztok! Csak érdeklődnék, hogy van valami módszer, amivel átmenetileg el lehet érni, hogy az apró, nem mély karcok kevésbé látszódjanak? Csak azért kérdezem, mert nemrég vásáróltam egy használt autót és hetekkel később (esők, mosás és útpor után) újabbbakat veszek észre. Némyelyik csak bizonyos fényviszonyok között látszik, de vásárláskor ezek jelentős része valahogy nem tűnt fel. Számomra nem borzasztó a helyzet, csak érdekes és kíváncsi vagyok. És nem túl sok tapasztalattal autók terén.
 9. Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Hát voltam szervízben. Igaz, más miatt, de gondoltam, akkor megpróbálom bekapcsoltatni az autómatikus menetfény dolgot. Meg talán az adott sebesség feletti közpinti zár aktiválást is. Úgy láttam netem, ez is lehetséges talán. Azt a választ adták, hogy Classic III esetén ezt nem lehet. Ez tényleg így van? Bár azok alapján, amit a többi hibára mondtak, nem tudom, hihetek-e nekik. Jobb oldalon (talán az ajtók vagy B oszlop körül) valami recsegő, kopogó hang jön. Vásárláskor még alig volt hallható, most már igen hangos. Azt mondták, nem hallanak semmit. Ha-ha-ha. A fütóműben is van nyikorgás. Erre befújták a szilenteket. Ez tényleg így volt, mert látni, hogy fújtak oda valamit. Csak éppen a nyikorgás nem szűnt meg. Köszönöm. Azt hiszem, ebbe a szervízbe nem viszem többet az autót.
 10. Elektronikák, elektromos kérdések

  Előre is köszönöm a lehetőséget. Valószínleg élni fogok vele. Majd jelentkezem, ha úgy adódik. Ha jól olvasgattam a netet, akkor a REC a panel a csomagtartó bal oldalán a kárpit mögött. Nekem az van. @Maybal Neked is köszönöm. Ha valamiért nem jönne össze Egerszegen, akkor jelentkezem. A legtöbb időt Zalában töltöm. @Astra555 Neked is köszönöm a választ. A szervízzel kapcsolatban arra gondoltam, hogy nem tudom, bekapcsolják-e egyáltalán, mivel eredetileg sem volt.
 11. Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Friss Astra H (2012) tulajként folyamatosan keresgélek és olvasgatom a fórumot, de lenne most 2 kérdésem. Első Opel. Sőt igazábal első komolyabb autó is. Most ismerkedünk. Szóval elnézést, ha amatőr a kérdés, de amatőr vagyok. A gyári menetfény funkció (tompított és, helyzetjelzők, stb.) milyen típusokban alap? Alap egyáltalán hazánkban forgalmba helyezett járműnél? Saját tesztek alapán nem működik. Jól gondolom, hogy ezt szervízben nem kapcsolják be nekem? Itt meg is kérdezném, hogy ha úgy adódna, lenne olyan, aki Zalegerszeg (esetleg Veszprém, Székesfehérvár) környékén tudna nekem ebben segíteni? (Autómata világítás funkciós a gép.) Egy másik számomra érdekes dolog. Indulás után úgy 20km/óránál egy kattanást lehet hallani. Először azt hittem, ez a csomagteret (tanksapkát) zárja, de későbbi kísérlet ezt megcáfolta. Mi lehet ez? A zaj csak akkor hallható újra, ha leállítom az autót és kiveszem a kulcsot. (A kulcs kivételeében nem vagyok biztos. Lehez az nélkül is.) Előre is köszönöm a segítséget.
×