Jump to content

Sabby1994

GSi Club Hungary
 • Hozzászólások

  80
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

Sabby1994 last won the day on Október 30 2017

Sabby1994 had the most liked content!

Hírnév

16 Segítőkész

1 követő

Sabby1994 névjegye

 • Felhasználói rang
  Érdeklődő
 • Születésnap 1994-04-22

Elérhetőség

 • Skype
  toth.szabolcs54

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Pécs
 • Érdeklődés
  Kadett E GSi ill. régebbi Opel modellek, egészen 2005-ig

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Kadett E GSi 8V '88 (építés alatt); Opel Kadett E GSi 16V '90 (jelenleg várja a felujítását); Opel Astra G Caravan 1.6 16V '02
 • Város
  Pécs

Legutóbbi látogatók

417 profile views
 1. Érdekes, hogy nekem csak ha kicsit megpiszkálom a kábelt, akkor jelentkezett a probléma, még a finom ülésállításnál sem, csak ha durván hátratoltam. Most úgy néz ki, hogy én is megoldottam a problémát egy némi ragasztószalaggal. (WD40-et még nem kellett alkalmazni :D ) Remélem így is marad ez sokáig! Mindenesetre, köszi a tippet!
 2. Fék, futómű, kormánymű

  Szerintem egy futóműallítás árából nagyjából megvan az egész mérés is. Mindenképp méresd ki, főleg ha zavar ez a félrehúzás és ténylegesen pontot akarsz tenni az i-re.
 3. Fék, futómű, kormánymű

  Pontosan ezért kell a huzatópad, de azért az szégyen lenne, ha az nincs vízszintbe egy műhelybe (ugyanúgy, mint a futóműbeállításnál). Referencia alapnak tökéles a pad. Az autó pontos méretei pedig autodataban, meg még jópár helyen fent vannak, ha nem annyit mérnek, akkor gány munkát végzett a karosszérialakatos aki csinálta a valószínűsíthető törés után. Egy korrekt karosszérialakatos több szögből, irányból végzi a felmérést. Én azt mondom, hogy azért ez a felmérés hosszú távon biztosan megérné, mert így derül fény a valódi hibákra. Itt biztosan ki fog derülni valami, és nem a sötétben tapogatózás fog menni. Persze ez az én véleményem csak.
 4. Fék, futómű, kormánymű

  Ez itthon nagyjából mindenhol így van sajnos. Kevés a jó út. Kontroll ellenőrzés nem rossz dolog, de a karosszériás kimérésével kb ugyanott van. Csak akkor legalább pluszt is megtudunk a bódéról, hol van a pontos hiba.
 5. Fék, futómű, kormánymű

  Nekem eddig sehol nem volt probléma a futómű beállítással.
 6. Fék, futómű, kormánymű

  Tulajdonképpen egy rögzítési pontokkal rendelkező platószerűség. Huzatópadnak is hívják.
 7. Fék, futómű, kormánymű

  Ez nagyban függ attól, hogy milyen a karosszériás, ha valakinek van nagyobb tapasztalata, és sok bódét látott már, akkor nagyjából ránézésre látja, hogy hol van a probléma. De szerintem egy pontosabb méregetés, alánézéssel, kb 1 óra lehet. Astrába nincsen tapasztalatom, Kadett E-ben viszont annál inkább. Nekem is anno lakatoláskor és a teljes restauráláskor derült ki, hogy a bal hátsó torony elment egy picit egy korábbi balesetből kifolyólag. Ez egyébként nem jelentett problémát az előző tulajnál sem, sőt az a durva, hogy nem is tudtak az egészről, csak a lakatosom mondta, hogy az autó úgy futott, mint egy németjuhász kutyus, aki egyenesen halad ugyan, de oldalazva egyenesen (remélem érted, nem túl jó a hasonlat). Nekem az egyébként a gyanúm, hogy nálad a bölcső mehetett el, általában azt csak nagyjából kikalapálják, de érdemesebb egy bontottat beszerezni, filléres dolog manapság, vagy a másik tipp a gólyaláb. Az fontos, hogy olyan lakatoshoz menj, akinél van mesterpad!
 8. Fék, futómű, kormánymű

  Célszerű ezeket az alkatrészeket párosával cserélni, és ugyanolyan gyártmányúra. Még sokszor az azonos gyártmányúak között is van eltérés az alkatrészt készítő szerszám kopásából, gyártástechnológiai hiányosságból adódóan, emberi hiányosságból eredően stb. De én először nem bocsátkoznék ekkora kiadásba, inkább elmennék egy karosszériáshoz (ahogy a javaslat is szólt), aki becsületesen kiméregeti az autón a futómű bekötési pontokat, bölcsőt meg amiket ilyenkor kell. Egyébként hallottam már olyat, hogy a gólyaláb volt eltorzulva a jó magyar utak miatt...
 9. A problémát megoldottam, már elfelejtettem, hogy anno hova kellett nyúlnom ahhoz, hogy újra visszaálljon a régi rend a légzsák körül. Biztonság kedvéért a csatit átragasztottam szigetelőszalaggal, ameddig nem találok megfelelő bontottat. Érdekes, hogy nekem amint újra megjön a kontakt, elalszik a visszajelző lámpa, és még tárolt hibába se dobja be Tech2-vel kiolvasva sem. A legzsákjaim rendben vannak és törve sem volt a kocsi.
 10. Túl sok leírás nincsen róla, csak annyi, hogy a piros pöcköt szét kell húzni és a csati szétszedhető. Kontaktspray-el csináltad a tisztítást?
 11. Igen köszönöm, most már látom facebookon is! Esetleg a szétszedésről a csatinak van valami leírás? Előre is köszi! Tudom, hogy az a csati egy kicsit különleges és a pöcköt nem szabad letörni róla!
 12. Sziasztok! Elképzelhető, hogy volt már téma, de azt tapasztaltam, hogy ma az autó takarítása után kivillant a légzsák visszajelző lámpám. Oldallégzsákos a kocsim, és korábban párszor már volt ez probléma, mikor tologattam az ülést, de akkor simán helyre tudtam tenni egy kis kábeligazítással. Most ez nem sikerült (bár lehet, hogy siettem, nem emlékszem pontosan a mozdulatra anno mivel sikerült sokszor helyretenni, régóta nem jött elő a dolog). Kérdésem az, hogy valaki már összefutott ilyen hibával, ha igen hogy orvosolta? Autóvillamosságis lesz a vége tuti, mert a légzsák nem játék. Köszönöm előre is a tanácsokat!
 13. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Igen, nem voltam egyértelmű.
 14. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Hideg oldalon viszkózusabb az olaj a 0W jelzés miatt. Jobban ken hidegben, szivattyúzási határhőmérséklete -30 °C,míg az 5W-ek -25 °C, 10W-nek -20 °C és így megy szépen tovább a sor. 100°C-on viszont mind az 5W és a 0W-s olaj kinematikai viszkozitása ugyanannyi. Egy szónak is száz a vége: a gyárban nem hiába adták meg az autók specifikációit olajra vonatkozóan, azt érdemes betartani. A másik ilyen nagy tévhit, hogyha fogyassza valami az olajat, akkor tegyünk bele vastagabbat és esetlegesen ne a problémát szüntessük meg... Sok a magát olajszakinak mondó autószerelő.
 15. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Szerintem is... Nekem az 5W-40 télen nyáron bevált a legendásan olajbajos Z16XE-vel, Motul XCESS 8100 jött be, azelőtt Fuchs Titan-t használtam, az se volt rossz. Egyébként ennek a Mobil 1 olajnak a leírásába benne is van, hogy szélsőséges időjárási körülmények között érdemes használni, meg a legjobban a részecskeszűrős, modern turbófeltöltéses kocsikba. Az is igaz egyébként, hogy a GM részéről megvolt a jóváírás, GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 kiváltása mehet ezzel az olajcsaláddal, de nyilván jobbat önthetsz bele, rosszabb olajat nem. Véleményem szerint, ez a Mobil1 olaj felesleges ebbe a Z-s motorcsaládba, nyilván kárt nem teszel bele ha ezt használod, de mivel a gyári leírás sem kívánja (sőt amikor ezek a motorok kijöttek a G Astrába, gyári GM-ből még 5W-40 olaj se volt, csak 5W-30, nem hogy 0W-40), ezért igazából pénzkidobás. Minőségi, a gyári előírásnak megfelelő olaj szerintem tökéletesen megfelel ezekbe a motorokba, nem verseny célra készültek, 8000 km-es csereintervallum mellett bőségesen jó bele egy kevésbé hamisított, biztos teljesítményt hozó olaj.
×