Jump to content

nyolc8

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  91
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

nyolc8 last won the day on Április 19

nyolc8 had the most liked content!

Hírnév

7 Semleges

nyolc8 névjegye

 • Felhasználói rang
  Érdeklődő

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra G Caravan
 • Város
  Budapest
 1. Sikerült betenni a multi kormányt, végül az átvezető törött műanyag ház kimaradt és át lett rakva csak a vezeték az ép egységbe. Minden tökéletesen működik, és az új bőrözés a kormányon is frankó lett.
 2. Köszönöm, tehát vagy ilyen vagy olyan kell Hétvégén kiderül melyik van az enyémben, mert az enyém még nem Classic II de már XEP motoros, tehát pont az átmenet a kettő közt.
 3. Az ott a képen T50-es? Csak mert méret alapján kértem kulcsot és kaptam egy bedugós (tehát nem dugókulcs szerű mint ami a képen lévő csavarra kéne) kulcsot, amin egyébként tényleg az van írva hogy T50. Tehát valami nem stimmel. Vagy a képen lévő autóban (netről szedtem a képet) nem gyári a csavar? Szerk: máshol azt olvasom a légzsákhoz T25 kell. Kezdek összezavarodni :D
 4. A szerencsém eddig tartott, az autó szervizben volt, és ha már ott volt, cserélték a szélvédő alatti gumi csíkot is gyárira, csak aztán másnapra mikor már el lett volna hozva az autó, a szélvédő megrepedt... Ezért komplett szélvédő csere lett, és most a jobb oldali oldalsó műanyag alul ott leng rajta a patenttal együtt, tehát az a patent tuti eltört. Ezt a műanyagot elég tépni hogy feljöjjön vagy kell bűvészkedni valamit? Kiakasztani valamit? Annyi könnyítés van, hogy mivel a vége leng, feltudom húzni kicsit, így alá férni valamennyire... kérdés hogy kitudom e cserélni így a résen, vagy fel kell szednem az egész lécet...
 5. Általános műszaki problémák!

  Nekem 2003-as gyártású, NEM Classic, 2004-ben lett forgalomba helyezve, és nincs hűtő visszajelző lámpa, tehát már nem modulos.
 6. Astra G LEDezés

  A "CANbus"-os LED az nem egy izzó+ellenállás egybeépítve? Merthogy az lenne a lényege hogy ellenállásnak hogy a CANbus-os autó ne érzékelje úgy mintha kiégett volna. Itt a G Astrán meg a parázslás ellen "hasznosítjuk" a CANbus "kiégett izzó érzékelés" miatt beleépített ellenállást. Szerintem.
 7. Erre tud valaki valamit, hogy hogy kell szétszedni a kormány átvezető szalagot? Nézegettem, és ha jól látom a közepén van egy rész amit el kell feszíteni, hogy ki lehessen akasztani a tetejét az aljából. De ott van az a fehér reteszelő műanyag izé is, azt hogy veszem ki onnan? szerk: sikerült szét szedni az egyiket, tippelés és Astra 1 leírása alapján A következő kérdés: valaki tudja esetleg a légzsák tartó és a kormányt tartó nagy csavarok méretét? Hogy hányas torx kulcs kell hozzá?
 8. Astra G szervízelés

  Mennyire számít hogy egy 185ezret futott 1.6 TwinPort motorba 5w vagy 10w olaj megy? Csak mert eddig 5w volt benne, most az Opel márka szervíz 10w-t tett bele. Jó lesz ez így ugye? Szerk: kiderült hogy 5w ment bele, szóval sztornó amit írtam
 9. Kaptam képeket az elkészült újrabőrözött kormányomról (még nem kaptam kézhez magát a kormányt), viszont azt látom a képeken hogy a hajlatoknál ráncos a bőr. Ez normális így? Nektek milyen? (Azoktól kérdezem akiknek bőrözött vagy újra bőrözött kormányuk van) Létezhet hogy még túl friss, ezért majd ha kiszárad akkor eltűnnek a ráncok? Mert elvileg ma lett kész az egész.
 10. De ez elvi dolog hogy "biztonsági alkatrész ezért ne legyen törve" vagy fizikailag lötyögni fog így vagy laza lesz? Tehát a kérdés hogy anélkül a fül nélkül is a helyén marad stabilan a cucc? Ha fizikailag is rossz így a rögzítés, akkor valaki megtudná mondani hogy hogyan lehet ezeket szét szerelni? Mi a módja? Nem szeretnék kísérletezni vele és eltörni.
 11. Főleg azoktól kérdezem akik már cserélték a kormány átvezető szalagot: A képen jelölt pöcök az egyik oldalon le van törve (képen a sárga karikával jelölt látszik mennyire). Kérdésem hogy ez így még jó lesz és használható vagy nem? Sajnos így érkezett meg...
 12. Na de ez a pláne hogy nem tűnik a képen látható autó sem coupenak sem opcnek, de ez biztos nem bütykölt, innen onnan átszerelt autó, mert a gyári opel katalógusban van a kép, amolyan reklám fotó. Tehát biztosan volt ez valami más kiadáson is a németeknél.
 13. Azok mik és miért vannak? És melyik kiadáson? Gondolom valami fék hűtés de nem tűnik sport változatnak az autó. Egyébként a képet egy eredeti német G Astra katalógusból lőttem amin szerepel a kereskedés pecsétje is ahol újonnan eladták az autómat:D (az autóm kesztyűtartójában volt mikor vettem)
 14. Középkonzol kivétele

  Szerezz be esetleg egy ilyen készletet: Pontosan erre van kitalálva, puha műanyag, direkt kíméletes feszegetéshez, én is ilyen narancssárga készlettel csináltam, semmi nyom nem marad. Puhább mint a műszerfal műanyagja. Persze azért ezzel is óvatosan csináltam. Magyar boltban nem tudom hol találni, én aliexpress-ről rendeltem régebben. Ha ebayen vagy neten keresed, valami ilyesmire keress rá: "Plastic Car Interior Dashboard Removal Opening Tool"
×