Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Korositomi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    20
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Korositomi

  1. Szia! Olvastam a fenti hozzászólásod, gondoltam megkérdezem, hogy 1.6 8 szelepes B Vectránál hogy is van ez X16SZR motornál ha hogy tudom vizsgálni a lambda szondát? Ott ha jól tudom 1 lambda szonda van ami a kipufogó leömlőn található és 1 vezetékes. Tudnál ebben tanácsot adni? Előre is köszi! Tomi
  2. Hali! Szerintem is gyári, nekem is van ilyen csatlakozó benne!
  3. Köszi szépen a linket! Ezt anno én is megtaláltam és vettem is! Nekem ahogy a kolléga mondta másik tömítés kellett! De a klingeritből legyártott tökéletes lett, azóta nincs beniznszivárgás! A biztonság kedvéért azért még bekentük a tömítést alul-felül Elringes benzin és hőálló pasztával is! Most tökéletes! Ráadásul közben sikerült felújítani a régi aktív szénszűrőt is, valamint a rossz tankszellőztető szelepet is megjavítani! Úgyhogy most elvileg minden án működik! Így a házi barkácsolással spróroltunk is kicsit...aktív szénszűrő 30.000, tankszellőztető 12500 lett volna gyáriba újba... mert csak abba lehet kapni.... Bontottal próbálkoztam, mind szar volt sajnos... de legalább donornak jók voltak.
  4. Köszi a tippeket! Ma majd a szerelőm berakja és kiderül jó lesz-e A biztonság kedvéért vettem hő és benzinálló Elringes tömítő pasztát is, meg lesz kenve azzal is. Remélem mostmár elmúlik a benzinszivárgás ezzel... Ami nem vészes, mert csak csöppen néha... de engem zavar.
  5. Köszönöm a tanácsot! Tegnap a régi mintájára legyártottuk klingeritből... meglátjuk, hogy hogy fog szuperálni. Pestre menni érte kicsit sokba lenne Salgótarjánból...
  6. Köszi szépen! Hát majd tesztelem akkor, csak nem valami jó a benzinszivárgás, mégha csak pici is... Találtam Elring és Loctite benzinálló tömítő pasztát is a Bárdiban... úgyhogy majd a szerelő megmondja, hogy melyik legyen.
  7. Köszi a tanácsot! Fojtószelepház lett cserélve csupaszon úgymond! Minden át lett rakva a bontottba, egyedül az alsó-felső rész közti tömítést nem bántottuk... de már bánom. Az injektornál nincs szivárgás úgy láttam (bár az a két O gyűrű nem lett cserélve, csak megtisztítva az injektor és a szűrői, aztán át a másik fojtószelepházba... ), a benzincsöveknél is kapott új tömítést. Szívósorra menő nagy lapos tömítés is cserélve van. Lecsekkoljuk az O gyűrűnél is azért! Elég ha leveszem a fojtószelepház fedelét és gyújtást adok rá? Akkor látszódna a szivárgás? Vagy indítsam is be fedél nélkül és úgy nézzem?
  8. Köszönöm szépen a tanácsokat! Lenne egy SOS kérdésem Hozzátok!!! Szivárog a benzin a fojtószelepháznál. A két benzincső tömítése már ki van cserélve. Úgy látom, hogy a fojtószelepház két része közti nagy lapos (vélhetően papírtömítés) lett kuka.... Viszont ezt sem utángyártottban nem tudok venni. Gyáriban csak készletben kapható (több fojtószelepházhoz tartozó tömítéssel együtt) és 40.000 Ft a Bárdinál kedvezménnyel!!!! A kép közepén látható nagy lapos tömítésről van szó.... mellette a vonal a 9X jelzéssel (ami a készletet jelzi) Szerintetek milyen tömítőpasztával lehet helyettesíteni???? Tud valaki olyat aki minta alapján gyártana benzin és hőálló hozzá való tömítést??? Előre is köszi!
  9. Szia! Azt megköszönném, ha adnál tanácsot az angol nyelvű leíráshoz! Olyan fojtószelep állás érzékelő van az autóban, mint a mellékelt angol nyelvű cikk első oldalán látszik!
  10. Köszönöm a tanácsot! Tehát a MAP szenzorra gondolsz esetleg? Vagy az ott lévő vákumcsövekre? Lehet megérne egy próbát, hogy venni új csöveket. Szerinted hol tudnák ilyen méretű gumicsöveket kapni? Ha jól láttam a belső átmérő 3 és 4 mm közt van, attól függ melyik vákumcsőről van szó.
  11. Köszi szépen a tanácsot, nem egy nagy tétel az új bowden, gondolkodtam rajta. De tegnap megint beállt a fordulat 4000 körülire és hiába rugdostam a gázt, vagy a motortérből is hiába húztam meg a gázkart vagy a bowdent, nem történt változás. Leállítottam, vártam, újraindítottam és járt szépen.... A biztonság kedvéért visszaraktuk a gyári fojtószelep állás érzékelőt, hátha az a hiba forrása... most teszetelem és majd kiderül... Türelemjáték úgy látom, csak már kezd fogyni a türelem
  12. Köszi az infót! Ezt még nem próbáltam. Majd a szerelő megmondja, hogy érdemes-e tekergetni Tegnap visszaraktuk a korábbi fojtószelep állás érzékelőt (a gyárit), most azzal tesztelem... Mivel a hiba időszakos, így csak türelem kell hozzá
  13. Köszi! Szerinted van értelme a gázbowdenhez befújni valamit? Mondjuk WD40-et próbaképp... meg elég száraznak és rozsdásnak tűnik a rugó, ami a gázbowden végénél van a motor felől... esetleg azt befújni valamivel...
  14. Sziasztok Srácok! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni! Kicsit hosszú a sztori, de csak azért, hogy a felmerülő lehetséges megoldási javaslatokat leszűkítsük Van egy X16SZR motoros B1 Vectrám, időszakos alapjárati / fordulatszám problémával. Már szinte minden ki lett cserélve, alapjárati motor, fojtószelep állás érzékelő, EGR levakolás (majd levakolás megszüntetés mert nem múlt el a hiba). A hétvégén fojtószelepház is lett cserélve, mert lógott a tengelye (minden cucc át lett bele pakolva, ami benne és rajta van... alapjárati, fojtószelep állás érzékelő, membrán, központi befecskendező, új gyári tömítés a fojtószelepház alá). Azt hittük ez a baj, de úgy néz ki mégsem... Aktív szénszűrő felújítása (mert porrá volt benne málva a szivacs és átengedte a széndarabokat.), szénszűrő csöveinek kipucolása. Valószínű, hogy a tankszellőztetőm rossz (annak a javítása még a héten lesz, állítólag megszorul a belső tengelye vagy megég a tekercs benne.. ezt a héten fogom egy tipp alapján szétszedni és megnézni). Ha nem lehet javítani csere lesz... de az új elég borsos áron van. Esetleg tud valaki eladó tankszellőztető szelepet olyat ami működik???? (Delco Remy 199 van benne, amilyen a képen is látszik) Most a gázbowdenre gyanakszom, hogy lehet szorul, vagy megnyúlt és nem megy a helyére vissza... Mivel a fordulatszám probléma amikor van akkor a következőképpen jelentkezik: - üresben járó motornál felmegy néha 1500-2000 körülre és beáll ott, de van hogy 3-4000-es fordulaton áll be. - van mikor menet közben érzem úgy, hogy mintha az autó gázelvételnél nem lasssulna. Ilyenkor kinyomom a kuplungot és a fordulatszám felmegy az "egekbe", ha ráengedem vissza a kuplungot sebességben akkor visszább megy, de húz az autó. (ezért zárnám ki az alapjárati motort és fojtószelep állás érzékelőt hibaforrásként, igaz már új van mindkettőből benne) - Ha ilyen emelkedett fordulatszámnál "rárúgok úgymond" a gázpedálra akkor visszaáll a normál 8-900-as fordulatra. De volt rá példa, hogy csak a motortérből a gázbowdennél a gázkar meghuzogatásával múlt el. Szerintetek lehet a gázbowden a gond??? Van ott egy állítási lehetőség, amit nem igazán tudom mire való. A motortérben a gázbowden rögzítésénél a egy "pöcökkel" lehet állítani. A kép felső részen a hengeres résznél.... Előre is köszönöm a tapasztalatokat, tanácsokat!
  15. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! X16SZR motoros B1 Vectrában tönkrement a aktív szénszűrő és a tankszellőztető szelep is úgy néz ki.... Bontottat már próbáltam, de azok is rosszak... Van valakinek esetleg jó és működő eladó???? Olvastam több helyen, hogy "felújítható" az aktív szénszűrő házi megoldással... Ehhez kérnék először segítséget... - Hol tudok aktív szenet venni? - Milyen fajta szivacs jó bele? - Tankszellőztető szelep javítható? Újba sajnos 12.000 Ft... rosszból már van kettő bontott... Előre is köszi az infókat, tanácsokat
  16. Köszi az infókat! Igen a szénszűrőt cseréltem bontottra (de jóra), a csöveket végig kipucoltuk a széndaraboktól, átjárható mind. Most szereztem be ezt a szintén bontott tankszellőztetőt. A hétvégén be is fogom rakni. Előtte természetesen újra átnézem, hogy a csövek átjárhatóak-e ahogy írtad! A kocsiban lévő tankszellőztető szelep levett (széthúzott csatis) állapotban átfújható az egyik csonkon. Ez a bontott nem átfújható, ezért is volt a kérdés Elvileg csak akkor kell átengednie, ha a csatin keresztül erre jelet kap... ezt mondta szerelő.
  17. Nekem a motortérben van szemből nézve a motor jobb oldalán, közel a fojtószelepházhoz. Nem igazán szétszedhető, 2 csonk van rajta. Egyik cső az aktív szénszűrőhöz megy a jobb első sárvédő mögé, a másik cső a fojtószelepházra csatlakozik.
  18. Sziasztok Márkatársak! X16SZR motoros B1 Vectrába a tankszellőztető szelepnek a működéséhez kérnék kis segítséget! Korábban már cseréltem aktív szén szűrőt, kitakarítottuk a csöveket a széndarabkáktól... a tankszellőztető szelepet is kipucoltam amennyire lehetett. Viszont azóta nagyon szisszen a tanknál, ha leveszem a tanksapkát. Sőt mikor üres tankra tele tankolom a kocsit olyan hang volt, mintha akkor "rúgta volna ki magát" a tank, mintha össze lett volna horpadva a vákumtól... Remélem érthetően írtam le. Most beszereztem egy bontott tankszellőztető szelepet... A kérdés az lenne, hogy a tankszellőztető szelepet át lehet fújni ilyenkor ha le van véve? Melyik az alap állapota? Zárva vagy nyitva van? Vagyis hogy valamelyik csatlakozásáról ha belefújok szabadon kéne átmennie a levegőnek? Vagy csak akkor enged át, ha rá van dugva a csatlakozó és menet közben úgy érzékeli, hogy nyitnia kell? Előre is köszi a tanácsokat!
  19. Kedves Maverick087! Köszi a tanácsot! Ezt meg fogom nézni! Rugó hibája is okozhatja? Hogy nem áll mindig vissza alapjáratba? Indítási nehézségek nincsenek egyáltalán. Üzemanyagszűrő cserélve volt már azóta, hogy a hiba előjött. Fogyasztók kapcsolása nem okoz változást az alapjáratban! Kartergáz csövet (gondolom a kis L alakúra gondolsz fent) még nem csekkoltam. Gyertya kb 30.000 Km-es NGK, gyertyakábel még nem volt nálam cserélve az elmúlt 6 évben. Fojtószelepház gyári száma: 17096150 Ugyanilyen mint ezen képen van!
  20. Sziasztok Srácok! Próbáltam keresgélni a régebbi hozzászólások közt, találtam is ezt azt, de sajnos valahogy mindig elvesztettem a fonalat a beszélgetések közt. Segítségeteket szeretném kérni! Adott egy B1 Vectra, X16SZR motorral. Van két visszatérő problémám, amitől már egy ideje nem tudok szabadulni. 1. Probléma: félig vagy üzemmeleg állapotban az alapjárat ingadozik. Mi lehet a gond? Alapjárati motor cserélve, fojtószelep állás érzékelő cserélve, pillangószelep takarítva, MAP szenzor cserélve, tankszellőztető szelep kitakarítva a csöveivel együtt, aktív szénszűrő cserélve, EGR kitakarítva, majd levakolva, majd vakolás megszüntetése, mert nem múlt el az alapjárat ingadozás. Egy észrevétel: Jelenleg az alapjárati motor fordítva van benne (mint ahogy azt robbantott rajzon, vagy képeken lehet látni), csatlakozóval felfelé (de teljesen jól belement házba a szerelőnél). Ez okozhat gondot??? 2. Probléma: Beáll a fordulatszám néha 1500-ra vagy néha magasabbra is (van, hogy 2000, 3000-re) és nem akar visszamenni, csak ha megmozgatom a gázbowden végén lévő kart, ami a pillangószelep állását szabályozza. Lehetséges, hogy beakad a pillangószelep? Olyan tippet kaptam, hogy kopott lehet a fojtószelepház és a pillangószelep tengelye... Másik fojtószelepházat tud valaki? Fel lehet újítani? Központi injektorhoz azt a két kis O-gyűrűt hol lehet kedvező áron kapni? Valamint a fojtószelepház alsó tömítését? Valamint még annyi, hogy a generátor csapágya szól, de azt már jövőhéten elviszem és felújítják komplett, mielőtt teljesen megadná magát. Töltés megfelelő, arra rámértek. Valamit megoldás, tanács? Előre is köszönöm! Kőrösi Tamás
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.