Jump to content

pjotr

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  168
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

6 Semleges

pjotr névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Város, Autók

 • Város
  bp

Legutóbbi látogatók

1.499 profile views
 1. Általános műszaki problémák! - Astra H

  Menet közben kiesett a baloldali visszapillantó tükörből az üveg. Maga a fűtött keret megvan, csak az üveglap esett ki. Ez autópályán történt, úgyhogy össze sem tudtam szedni. Lehet csak üveget kapni? Gondolom bontottan olcsóbb, esetleg valaki tud ajánlani bontót, ahol tudnék venni ilyet? Hogy kell egyáltalán leszerelni a tükröt, hogy szát tudjam szedni és majdan beletenni az új üveget?
 2. Ha fordulat beáll, már nálam sem áll le a motor... Az indítás utáni tekerésre hadd mondjak egyéletszerű példát: Ha pl. indítás után a slusszkulcsot elengedve egyből sebességbe rakom majd gázt adva ki akarok kanyarodni az út széléről - tehát egy viszonylag gyors elindulás - na ez az ami biztosan nem megy, mert ahogy az autó orra kikanyarodik lefullad a motor. Az elején volt 1-2 kellemetlen szitu ebből, hogy félig kikanyarodva a forgalomba indítóznom kellett. Most már csak öregurasan tudok indulni, motorindítás...megvárom még beáll az alapjárat, aztán utána van csak indulás.
 3. Nekem is hasonló gondom van, de nekem néha többször is indítanom kell. Ha pl. indítás után rögtön elkezdem tekerni a kormányt, akkor mindig hozza a hibajelenséget. Kormányszervo-snál már voltam a hibával, esküdött rá, hogy az elektromos szervónak semmi baja, azt valószínűsítette, hogy a lassan áll fel a gerjesztés a generátorban, és a hirtelen áramfelvétel megfogja a motort a generátoron keresztül. Egyébként összefügg a hideggel és az akksival is, hidegben gyakrabban csinálja; illetve nagyobb kapacitású akksi csere után nekem is javult a helyzet, de nem múlt el...ez is csak a generátor felé mutat. Azt viszont nem tudom, hogy hogyan lehet megtudni biztosan, hogy a generátorral van-e gond, illetve ha ez a helyzet, akkor lehet-e javítani vagy csere (vki esetleg??) Csak kíváncsiságból...neked indítás uán, ha rögtön tekered a kormányt, akkor leáll a motor?
 4. Nekem itt javították, ha jól emlékszem 30 körül fizettem a szívósor javításért (Z16XEP): www.opelgyorsszerviz.hu
 5. 130 km/liter az már elég komoly. A kollégánál még ennyire nem rossz a helyzet, én a helyében a szimmeringgel kezdeném, jó eséllyel ez megoldja a problémát.
 6. Nálam 120.000-nál kezdte el enni az olajat, 1 Nálam a hengerfej felújítás segített, megszűnt utána az olajfogyasztás.. Egyébként mielőtt nekiállsz, ki lehet deríteni, hogy a hengerfej okozza a magas olajfogyasztást.. A szakik majd kijavítanak ha tévednék, de ha egy hosszabb állás után indítasz, és először kékes füstöt látsz kipufogni, akkor a hengerfej a ludas.
 7. Hsonlóképpen...nálam 120.000-nál kezdte el enni az olajat, 150.000-nél már 8 deci volt 1000 km-enként, akkor jött a motorgenerál...
 8. Nekem is ennyi volt az olajfogyasztás a végén, amikor döntöttem a motorgenerál mellett. Valszeg nálad is elkoptak a szelepszár szimmeringek, meg a gyűrűk... Csak kíváncsiságból... milyen olajat használtál, és hány km van az autóban? A szelepfedél miatti olajfogyás még durvább lenne.. nekem 50km/liter volt
 9. Általános műszaki problémák! - Astra H

  A baloldali tompított fényszóróm túlságosan balra hord, szeretném jobboldali irányba állítani. Az imbusz csavar, amit taláktam csak függőlegesen állítja a tompítottat. Hogy lehet vízszintes irányban állítani? 5 ajtós kivitel.
 10. Gumi, felni kérdések

  Szereztem egy nyomaték kulcsot; hivatalosan mekkora nyomatékkal kell meghúzni a kerékcsavarokat (Z16XEP), 4 csavaros felni?
 11. EGR szelep? Illetve EGR utáni cső is tiszta?
 12. Általános műszaki problémák! - Astra H

  Ezen már túl vagyok, 2 év alatt úgyanúgy bemattult.
 13. Általános műszaki problémák! - Astra H

  Már teljesen be van mattulva/sárgulva a fényszóróm; 2 éve fel lett polírozva, de ez is már a múlté. Lehet, csak a plexit cserélni a fényszórón, vagy az egész fényszórót csak kompletten lehet cserélni? Ha csak egyben lehet, akkor érdemes-e bontottat venni, és kb. milyen ára lehet?
 14. Egyébként ez érdekes kérdés, mert mindig amikor beüt valami húzósabb javítás, akkor elgondolkodok, hogy még ráköltsek-e megint 80-100 ezret vagy cseréljem le. Mivel használt autót használtra cserélni sztem eléggé zsákba macska, ha cserélném akkor max 1-2 éves autót vennék. Ugye ebben az esetben rá kéne pattintani még 3 milliót, plusz újra kéne fizetni a kötelező szervízeket, CASCO-t, plusz jelentős az éves amortizációja is az autónak. Tehát ha ezeket a költségeket összevetem, akkor még mindig jobban jövök ki anyagilag, ha 1-2 százezret erre költök évente. Kíváncsi vagyok hogy vagytok ti ezzel.. A döntési pont valszeg akkor lesz, amikor először kell vakarnom a fejem, hogy el merjek-e vele indulni egy messzebbi helyre. Amíg olyan állapotban tartom, hogy bármikor el merek vele indulni Európába, minden különösebb előkészület nélkül, addig hajtom, az első vacillálásnál megy a háztól.
 15. De hisz ez új autó, az elmúlt 11 évben a váltó és a kuplung kivételével szinte minden főbb alkatrészt kicseréltem már
×