Jump to content

rotel

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  100
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

rotel last won the day on Április 17 2014

rotel had the most liked content!

Hírnév

9 Semleges

rotel névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Város, Autók

 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

1.266 profile views
 1. Szoftveresen kiírathatod,ha gondolod.Csodát persze ne várj azután se,a 90 LE erősen behatárolja a lehetőségeket.
 2. Mivel van Dexos2 ajánlás,megfelelő lehet.
 3. Lehetséges,hogy az olajhűtő tömítései adták meg magukat.XER motorok esetén gyakran előfordul (én sem úsztam meg ).Mondjuk nálam elsősorban az lett gyanús,hogy a kiegyenlítő tartályban megjelent az olaj.Először megijedtem,hogy hengerfejes lett a motor,de szerencsére csak a tömítések szálltak el.
 4. Azért drágább,mert fűtött rendszerű,tehát nem egy sima mezei termosztát.Nálad van kettőstömegű,meg egr-szelep,meg légtömegmérő stb.
 5. Az a 13 ezer teljesen korrekt ár.
 6. Többek között én voltam az egyik bátor próbálkozó,aki kiszereltem a szűrőket (pontosabban a szerelőm ).Az első tapasztalataim jók voltak,előfordult,hogy 2-3 nap állás után is traktorhang nélkül indult az autó.Viszont később többször is megszólalt,igaz akkor kb. 1 hét állás után.Mérgemben visszaszereltettem a szűrőket (szerencse,hogy nem dobtam ki).El nem nagyon forog,mert nagyon szoros (kézzel próbáltuk),a szerelőm szerint az olajnyomás sem fogja elforgatni..A visszaszerelés óta is volt olyan,hogy 2-3 nap után nem traktorozott,ugyanakkor másik esetben 1 nap után megszólalt.A fene se érti.A motorban Motul 5W40 Dexos2 olaj van (elég drága kategória).
 7. A "nagyok" elmondása szerint szívó benzines motorok esetén ár-érték arányban nem éri meg az a pár LE többlet.Max.10% lehet a nyereség.
 8. A kipufogó csővég alapjáratnál lévő befogása ezer éves gyakorlat,de azzal nem lehet pontosan lokalizálni a hibás részt,csak a tömítettség hibája derül ki.
 9. Ez a morgás úgy látszik típus jegy ennél a motornál (enyém is csinálja Z16XER). Olvastam már olyat,hogy valaki a féltengelyeket kiegyensúlyoztatta (úgy,mint a kerekeket,súlyokat raktak rá) és csillapodott vagy megszűnt a jelenség. Az üzemi hőfokot a titkos menüben tudod megnézni,attól függ milyen kijelzővel rendelkezel.Nekem 3 soros GID van és a menete a következő: 1.A fejegységen Settings gomb hosszan benyom (kb.5 mp). 2.Hallani egy csippanást és ezután a BC gomb folyamatos nyomkodásával lépkedni a titkos menüben.A Coolant a motorhőfok értékét mutatja.
 10. Pont ezért van a flexibilis szakasz a kipufogó rendszeren,hogy el legyen választva a motor kipufogó leömlő után az alváz alatt végig futó rész.Ha végig merev lenne,akkor a motor mozgása miatt mindig törne valahol valamelyik része a kipufogó rendszernek. Ami a bandázst illeti,az csak olyan vész eseti megoldás az első normális műhelyig.
 11. Én kipufogósnál csináltattam és így volt 15 ezer.Ha jól emlékszem talán 200x55 mm a méret.Otthon csak akkor állj neki,ha van flex-ed és CO hegesztő berendezésed,mert nem csavarkötéssel van rögzítve.A hiba nem eltömődés,hanem kifújás formájában jellemző és emiatt bolondul meg minden.A flexibilis cső átlag 4-8 ezer környékén van. Gyertyákat az általad leírtak alapján mindenképp cseréld!A legjobb és leginkább belevaló a gyári gyertya.Nem drága.
 12. Astra555 leírta a lényeget:közvetlenül a flexi cső után van a 2.lambdaszonda,amely így fals jelet kap és rossz utasításokat ad az ecu-nak a keverék képzést illetően.
 13. Szívó és kipufogó oldalon minden rendben van?Nincs sehol semmi tömítetlenség?Fogyasztás nem emelkedett meg kissé? Nekem pont nemrég kellett kipufogó flexibilis csövet cseréltetnem,mert szép lassan elgyengült az autó,emelkedett a fogyi,alsóbb fordulaton ki-kihagyott a motor és hangosabb lett (de nem túl durván).Azóta visszajöttek a lovak a ménesbe. Mindenesetre nézd meg a gyertyákat is (a 60 ezer jó marketing dumának),mert már 30 ezernél is jócskán csökkenhet egy gyertya hőértéke például,főleg gyakori városi üzemnél.Plusz nézz rá akár a levegőszűrőre is.
×