koco

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  564
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  6

koco last won the day on February 24

koco had the most liked content!

Hírnév

94 Segítőkész

1 követő

koco névjegye

 • Felhasználói rang
  koco
 • Születésnap 1973-11-15

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Zafira B 1.9 CDTI
 • Város
  Budapest

Elérhetőség

 • MSN
  koczanl@net-tv.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország - Hungary, Budapest, XXI. ker.
 • Érdeklődés
  Modellezés, gokartozás

Legutóbbi látogatók

3.974 profile views
 1. Szia! Vízhőfok és részecskeszűrő kijelzést a komfort modul tud, információban, beszerzésben tudok segíteni. Ha érdekel kérlek adj egy email címet, ahova küldhetek infót. A hátsó ajtók átvezetőinek meghibásodása típushiba, mielőbb javasolt a javítása. Astra H fórumban sok hasznos infót találsz ezzel kapcsolatban. Üdv
 2. Az aliexpress-ről nem ajánlom a beszerzést. Én rendeltem 2 szett TPMS szenzort, egyik sem működött. Valóban teljesen új volt, de egyrészt régi, másrészt pedig szerintem a gyár minőség ellenőrzésén nem mentek át. Néhányban cserélve lett az elem, de az sem hozott megoldást. Végül egy lengyel gumikereskedőtől vettem 3 szettet (barátomnak is kellett), mind a 12 darab hibátlanul működik (ezek 4-5 éves, de nem használt, mondhatni túltárolt szelepek). Riasztó programozását nem ismerem, de az biztos, hogy külön kürt kell hozzá (vagy saját akkus, vagy sima) ami nehezen hozzáférhető helyen van.
 3. A BL kódolású ABS egység nem támogatja a DDS funkciót, egész pontosan ESP-t és vontatmány stabilizálást tud. Egyébként a DDS-hez cserélni kell az ABS egységet, megfelelő műszeregység kell hozzá, DDS-es gombsor (netán még keret is, ha emiatt 4 vagy 6 gombnak kell nyílás), egy plusz szál behúzása és egy cseppnyi programozás.
 4. Én AD-s szelepet használok a téli és a nyári kerekekben is. Kerékcsere esetén kb. 3-5 km alatt ismeri fel a szelepeket.
 5. Az alábbi oldal nagy segítségedre lesz: http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h.htm. Én ez alapján csináltam meg, bizony nekem venni kellett másik tágulási tartályt is.
 6. Igen, minden ajtó nyitásjele azonosítva van, egyébként az IPC is tudja. Ezzel az erővel megoldhatták volna, hogy ki is jelezze, mert amikor világít mindig körbe kell járni az autót. Én magam nem merném közösíteni a szálakat, mert nem tudom mi történik a REC-ben. Ettől még simán lehet jó megoldás, viszont biztos létezik olyan egyszerű kis logikai áramkör, ami a négy bemenet bármelyikén megjelenő jelet egy kimenetre teszi. Így nem változna a REC infó, de te is kapnál egy bármelyik ajtó(k) nyitva állapot esetén jelet.
 7. Szia Miklós! Bocs, nem néztem. Szóval, megkeresem a rajzot és átküldöm neked (csak adj egy elérhetőséget légyszi). Mikrofon: első körben fent körül kell nézni, mert gyakran be van húzva egészen az A oszlop alján lévő nagy csatlakozóig. Ha meg nincs, akkor az A oszlop burkolatát, a napellenzőt és a tetővilágítást kell levenni. Gyári saruval ellátott vezeték darabot tudok adni, azt pedig a mennyezeti csatlakozóba csak be kell tolni. Kábelnek nagyszerű lehet egy rca audió kábel (az rca nem lényeg, le lesz vágva, csak a beazonosítás miatt írtam). Programozni csak Tech2-vel lehet, és a kijelzőt is hozzá kell lőni, ez többnyire Opel márkaszervizben lehetséges. Csepelen lakom, de szívesen utazgatunk...
 8. A műszerfali led külön szálon kapja a jelet, de sajnos így sem jó, mert ha magadra zárod az ajtót (vagy automatikusan zárja az autó) akkor élesedne a riasztó. Szerintem olyan riasztót kellene beszerelni, ami kapcsolódik a can-bus hálózatra, így onnan tudni fogja, hogy belülről van-e bezárva nyomógombbal vagy kívülről kulccsal.
 9. Nekem 1.9-es DPF-es motorom van, EcoFlex szervizzel. Egy év vagy 30000 km a maximum, amit az InSP jelzésig megenged. Azonban figyeli a hidegindítások számát, a menetkörülményeket (részterhelés, teljes gáz, stb.), a DPF tisztítások számát, meg még néhány olyan körülményt, aminek hatására csökkenti a 30000 km-es ciklust. Ha jól emlékszem, akkor gyújtás nélkül a nullázó rövid majd hosszú nyomására meg is mutatja a napi km számláló helyén, hogy hány kilométer maradt az olajcseréig. De mint az átlagfogyasztás, ez is változhat, igaz ez csak csökkenhet. Előfordult, hogy 22000 km-t mutatott, majd kb.: 20 indítás és 20×alig 4 km után már csak 21000 km volt a kijelzett táv. Szerviztől kapott infó: a 88 kW-os 1.9 CDTI pár fokkal eltérő szögben van beépítve a H Astrába és B Zafirába, mint az Alfában, Fiatban, Vectrában, Saabban. Emiatt előfordulhat, hogy bejelez az alacsony olajszintre figyelmeztető ikon. Ilyenkor meg kell állni, és 5-10 perc várakozás után a nívópálcán ellenőrizni a szintet. A 100 ekm alatt velem egyszer fordult elő ilyen (jellemző, hogy 1000 km-re az otthontól), nyilván nem esett jól, de a 10 perces pihenő után már nem világított a visszajelző. A szint rendben volt.
 10. Nemrég olvastam, hogy a TPMS vevő kommunikál az ABS-szel, és figyelembe veszi annak DDS adatait. Szóval szerintem a rázogatás nem elég neki, hogy elfogadja a jeladót. Csak egy infó: az AD kódú jeladó is jó az Astrába. Egyébként ahogy Cserenkov írta, a szenzor megállás után kb.: 15-20 perccel kikapcsol, és csak mozgásra, 30 km/ó sebesség környékén kapcsolódik be. Az elemcsere megoldható, de csak roncsolással, emiatt az "összeszerelés" után nem biztos, hogy működni fog.
 11. Látom megindította a fantáziátokat a DPF, ezért megosztanék pár saját tapasztalatot (tehát nincs róluk hiteles forrásból infóm, pusztán az észleléseimen alapszanak): a telítettséget a DPF két vége közti nyomáskülönbségből (is) számítja, a regenerálás indításához el kell érni legalább egyszer egy adott sebességet (75-80 km/ó), vízhőfok minimum 75°C, számított/mért telítettség minimum 80%, elindulás óta jellemző vezetési stílus (városi vagy országúti forgalmat észlel-e), üzemanyagszint (kb.: 10 liter felett legyen). A befejezés már egyszerűbb, ha országúton, terhelés alatt regenerál akkor akár 6%-ig lemegy, ha városban akkor 16-18% között befejezi. Egyébként eddig ezt a két határértéket ismertem ki biztosra: minimum 80% a kezdéshez és maximum 18%-os telítettség a leállításhoz. Talán annyit még, hogy nekem az elmúlt 100 ekm alatt változatlan szokásokkal végzi a regenerálást, és bízom benne, hogy még jó darabig így is marad. Jelenleg 130 ekm van az autóban, 1.9-es 88kW-os (8v) CDTI.
 12. Szia! Első lépés az AUX kiépítése, ebben Somi lehet segítségedre, ő profi a témában. Ezután jöhet a Dension. A rádión az auxot kell kiválasztani, erre kapcsol be a Dension, felülírja az aux szöveget, helyette az előadó, album, szám címe, stb. jelenik meg Kezelése a kormánytávirányítóval illetve a menüben váltáshoz a rádió számgombjaival lehetséges. A GW300-on is van aux bemenet, így a hagyományos vezetékes zenelejátszás is megmarad az USB illetve iPhone mellett. Üdv: Laci
 13. Az IPC állítgatása nem normál felhasználói tevékenység. A mérnökök azt feltételezik, hogy szakember fog hozzányúlni, aki tudja mi mire való. A lehetőséget viszont meg kell adni, hiszen készült DPF nélküli dízel autó is.
 14. Ezt az opciót szerintem nem tudja a klón op-com. Ott mintha csak egy hexa kódot lehetne beírni, nincs egyesével választható lista. Én a TPMS-sel szívtam, majd Weisz Dani villámgyorsan - eredeti op-commal - ezen a módon megoldotta. Akkor nem is vettem észre a HSA beállítási lehetőséget.