Jump to content

Imi (Astra)

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  308
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

7 Semleges

Imi (Astra) névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Hort

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra J Sedan, 2017, B16XER
 • Város
  Hatvan

Legutóbbi látogatók

1.441 profile views
 1. Gumi, felni kérdések

  Ahol vettem az autót, ott ezt mondták. Mondjuk az is igaz, hogy amikor vettem az autót akkor sikerült kialkudni 10% alkatrész és 10%szerviz kedvezményt is, illetve nem tudom mit számít, de ahol dolgozom, ott volt flottakedvezmény is az autóra, hiába magánszemélyként vettem. Majd kíváncsi leszek rá. Mondjuk az is igaz, hogy a 4 téli kerék komplett szerelése + rátanítás (szelep beszerelése felnibe, gumi felszerelése felnire, centírozás, betanítás) 6000 párszáz Ft volt. Ami szerintem szintén abszolút nem sok...
 2. Egyéb csevegés

  Amennyiben a kijelző méretére gondolsz,akkor ez az Én sem akarom megvárni, kíváncsiskodtam, hogy mit tud az autó, és mit nem Köszi!
 3. Gumi, felni kérdések

  Szerintem a Hankook-al semmi gond nincs, némelyik gumijuk jobb mint egyes prémium. Volt amikor a prémium gumi rég elhasalt, mikor egy középkategóriás gumi (mint pl. amilyen a Hankook is) még simán jó volt (pl. szakadó esőben autópályán). Sajnos manapság az a bizonyos német tesztelő cég tesztjében sem lehet már bízni, volt egy botrányuk 1-2 éve,pont ez miatt, és elég gyanús, hogy mindig a német márka nyer egy német cég gumitesztjén. Én is fontosnak tartom a gumi minőségét, mégiscsak itt érintkezel az úttal, de a név alapján manapság nehéz eldönteni. Sokat számít a minta, kialakítás, anyagszerkezet stb... Én kipróbálnám mit tud, nem tudom milyen körülmények között közlekedsz, de ez az autó eleve nem egy verseny kategória, hátha elég amire Neked kell. Örülök, hogy így fogod fel, bárcsak mindenki így állna hozzá, és nem 10x éves gummikkal szaladgálnának, ami tényleg életveszély. Másik oldalról megértem, mindenki máshogy áll hozzá. Egyébként a TELJES csere 2 ezer és nem kerekenként, szal évente 4 ezer forint. Én biztos elköltöm ezt a pénzt egyéb, sokkal feleslegesebb dolgokra is. Ki hogy gondolja. Nekem ennyit megér, legalább ránéznek az autóra, hogy tuti minden ok-e. Remélem nem séretettelek/bántottalak meg ezzel.
 4. Egyéb csevegés

  Nem tudja valaki, hogy egy 2017-es Sedan, Enjoy felszereltséggel, "alap" rádióval és központi kijelzővel kijelzi, ha kiogyóban/kifogyott az ablakmosó folyadék? A gépkönyvbe megtaláltam a jelét, de a műszerfal ábrán már nem... :S Köszi!
 5. Gumi, felni kérdések

  Hát igen,érdekes, hogy ilyen megoldást találtak, más gyártó megoldja ezt... Mivel egyébként is azt javasolják, hogy évente érdemes centíroztatni a kereket (kátyúk miegymás), így én nem fogok itthon kínlódni vele... Pláne, hogy ha ők szerelik át, állítólag 2000 Ft az egész... Na majd kiderül, míg garis az autó addig marad ez...
 6. Gumi, felni kérdések

  Én úgy tudom, hogy minden cserénél tanítani kell... Legalábbis mintha ezt mondták volna, mikor átvettem az autót. De most már engem is érdekel. Hátha megmondja valaki, akinek már több éves tapasztalata van ezzel
 7. Egyéb csevegés

  Sziasztok! Június óta birtoklok egy J Sedan-t, B16XER motorral. Jelenleg ~5000 km van az autóban. Kérdésem, hogy van-e valakinek infója arról, hogy a "bejáratás" alatt software-sen fojtva lenne az autó? Ha igen hány km-ig? Csupán kíváncsiság, nem mintha agyon akarnám hajtani... Köszönöm!
 8. Gumi, felni kérdések

  Sziasztok! Június óta vagyok boldog tulaja egy Astra J Sedan 1.6 - nak. Igaz nem egy versenyautó, de nekem bőven megfelel. Egy 1.4 60 lovas F Astra-t cseréltem le erre, nagyon elégedett vagyok vele. A kérdésem viszont a következő lenne: "gyárilag" 17"-os alufelnivel rendeltem az autót, amivel nagyon jól néz ki, viszont a tél közeledtével mindenképpen szeretnék rá téli gumikat. Már meg is rendeltem a 16"-os acél felniket, és a jeladó szenzorokat (tudom, sokak szerint felesleges, de potom 2000 Ft a csere és rátanítás, szal nekem ennyit megér, ha már benne van). Szerintetek kellene vegyek másik csavarokat az acélfelnihez, vagy jó hozzá az alufelni csavarja? Másik kérdés, hogy ki milyen gumit ajánlana? Köszönöm a segítséget!
 9. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Az nagyon baráti ár lett! Ügyesen alkudoztál, nagy "harc" volt? Na lehet kérek árajánlatot tőlük is Köszönöm!
 10. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Gratula hozzá! Én is ilyet szeretnék magamnak, nézegetem már egy ideje... Megkérdezhetem mennyi lett a vége, és honnan veszed? Köszönöm!
 11. Elektromos

  Szia! Nekem komplett JBL szettem van a 2002-es 5 ajtós-ban. Elöl az ajtókban JBLGTO6528S típusú van. Az S mint Slim modell. Nem tudom kapható-e még, de kiemelő/beépítő kerettel ez bement úgy, hogy sem a kárpitot, sem az ablakot nem zavarja. Beépítési mélység kiindulásának jó lehet. Szépen szól, bár mélyben lehetne jobb is picit.
 12. Egyéb csevegés

  Sziasztok! Pont most vagyok garázs témába benne, mert építeni akarok, és az új rendszerbe nettó 50 légköbméter térfogatig és 3m gerinvcmagasságig a nem életvitelszerűen használt melléképületre (garázs pl) nem kell engedély. De figyelembe kell venni a helyi szabályokat (beépíthetőség stb..)
 13. Motor

  A sok rövidtáv stimmel, bár tegnap pont volt egy hosszabb táv,így "trutyi" most nincs a betöltőn... Kell ezért aggódjam? Korábban is hasonlóképp használtuk az autót, de ez az "olajnövekedés" eddig nem tűnt fel... Köszi!
 14. Motor

  Sziasztok! Létezik olyan, és mi az oka, ha szerintem picit megemelkedett az olajszint? Ha jól rémlik legutóbb nem volt nívó maxon, egy csíkkal lejjebb, most viszont max felett is látszik picit, és mintha hígabb is lenne az olaj... Hűtővíz nem fogyott... Még annyi, hogy X14NZ Classic-ról van szó... Köszönöm a segítséget!
 15. ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Nagyon köszönöm a hasznos kis leírást, amit linkeltél, jó kis olvasmány volt. Örömmel látom, hogy a főbb hibáit már újabban orvosolták ennek a motornak, remélem szépen muzsikál majd Az olajcserére kanyarodva: Nem hiszek, és nem is fogok az ilyen "longlife" olajokban, jelenleg is max 10 ezrenként cserélem az olajat, és ezt a szokásomat meg is tartom. Az autó hosszútávon meghálálja az ilyen jellegű gondoskodásokat.
×