Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Digger

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    290
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Digger névjegye

  • Születésnap 1957-07-06

Elérhetőség

  • MSN
    braun@gmail.hu
  • Weboldal URL
    http://

Személyes információ

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Gyula
  • Érdeklődés
    Elektronika, Sakk

MOTE klubkártya

  • Autó(k)
    Opel Astra Caravan (1997, X17DTL)
  • Város
    Gyula

Legutóbbi látogatók

2.058 profile views

Digger's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Hírnév

  1. Mivel ez tényleg csevegő oldal, vegyük csevegőre és akkor nem tűnik majd hirdetésnek! Szóval nekem van ilyen ködlámpám, komplett! A komplettet úgy értem, hogy együtt az autóval! Megválnék tőle, egy ideje már alig használom. Opel Astra Caravan (1997, X17DTL) német diesel, fehér, vonóhorog van rajta. Korának megfelelő állapotban, de nincs szétrohadva, nincs széthajtva, komoly baja nincs, majdnem egy évig van műszaki rajta. Úgy húszezer kilométerrel ezelőtt a turbója fel lett újítva. Egy győri cég csinálta, hozta a futár felújítottat és ugyanabba a dobozba lett neki visszaküldve a rossz. Azzal biztosan nem lesz gond egy ideig! Talán jelen pillanatban az a legnagyobb baja, hogy a tetőkárpit a nyáron eléggé megereszkedett! Helyileg Gyulán van, kisebb távolságra elviszem, ha komoly az érdeklődő! Az árra, mondjuk úgy, hogy mérsékelt és majd csevegünk róla!
  2. Sziasztok! Ritkán járok erre mostanában, de még meg van a verda és általában nem szokott vele baj lenni! Viszont mostanában még ritkábban veszem elő, mivel nem elég, hogy munkanapokon a cégest hajtom, ráadásul az asszony vett magának egy kis Honda Jazz-t és inkább azt használjuk, mivel annak van parkolóbérlete is. Így az öreg Opel a csillaggarázsba került! Néhány hete használtam az Opelt, az egész család velem volt és egy bevásárlás alatt a két gyerek bent ücsörgött. Akkor észre vettem, hogy feltűnően, szokatlanul párásodott belül. Leálltam vele akkor a parkolóban és a napokban pedig feltűnt, hogy elég koszos és vizes. Ahogy közelebb megyek, akkor vettem észre, hogy belülről vizes az összes ablaküveg! Olyannyira, hogy csorgásnyomok vannak mindenütt. Akkor kezdtem gyanakodni, hogy nem tán szétfagyott minden ami szét tud fagyni! Visszagondolva már elbizonytalanodtam, hogy mikor is volt javítva a motor. Úgy fél éve a helyi szervizben járt, mivel ott vizsgáztatták, de elvileg a motorhoz nem nyúltak akkor. Eszembe se jutott, hogy ellenőrizzem a vizet! Első ijedtemben elszaladtam és vettem egy tecsó gazdaságos fagyállómérőt, ami -17-et mutat, úgyhogy remélem nincs semmi ilyen jellegű probléma! Amúgy a vízszint normális, nemigen hiányzik belőle, pedig az említett pánikot az is fokozta, hogy láttam az autó alatt csorgásnyomot, de az inkább az éjszakai ráfagyott dér olvadéka lehetett! Szóval szerintetek mi ez a vizesedés? A parkolóban álló autó tud ennyire izzadni belül?
  3. Digger

    Sebességváltó

    Sziasztok! Nagyon rég jártam már erre, de a verdát még mindig hajtom! Öregszik, mint ahogy én is és ezt azt rendbe kellene hoznom rajta. A váltó ötödik fokozatba néha nehezen kapcsolható, ami előfordult már pár éve, akkor a kulisszában lett kicserélve valami, amit nem én csináltam. Van egy még nagyobb hibája is, ugyanis ötödikben zajos lett. Szerintetek érdemes javításba fogni, vagy bontottat keressek? Esetleg nem tudnátok forrást, Békés megyében lenne a legjobb? 97-es, német motoros TD Caravan, X17DTL motorkóddal.
  4. Digger

    Dízel

    Sziasztok! Meglehetősen távol vagyok éppen otthontól (Bulgáriában) és aggódom egy kicsit az autó miatt! Idefele jövet meglehetősen melegedett és gyenge volt. A hegyekben nem bírta a kaptatókat. A vízszint megvan, nem bugyog, a motorhang olyan mint szokott lenni. Agyaltam rajta és olyasmi jutott eszembe, hogy el lenne vízkövesedve a hűtő? Esetleg az üzemanyagcsőbe az előző tulaj által betett átfolyószűrő lenne eltömődve?
  5. Digger

    Elektromos

    Akkufeszt, fordulatszámot, sebességet azért esetleg tudhat. Vagy nem?
  6. Digger

    Elektromos

    Sziasztok! Valószínűleg nagyon hülyét fogok kérdezni! Egy német motoros x17dtl motorkódú F Astra milyen infókat közöl egy ELM327 típusú OBD2 kódolvasóval? Egyáltalán csatlakoztatható hozzá?
  7. Sziasztok! Ritkán járok erre, most viszont segítséget szeretnék kérni! Másodikán Gyopároson a fürdő öltözőből megfújták a komplett fotós cuccomat! A kár értéke közel. 350 ropi! Ide is beírom a gyári számokat. Hátha belefut valaki! Az egész egy keresztpántos fotós hátizsákban volt. Segítsetek légyszi! Ha láttok valahol ilyesmit egyben, akkor szóljatok! Külön-külön sok hasonló cucc van a hirdetési oldalakon, de ha egyben van ilyen gép és obi, akkor már érdekes lehet a dolog! Nikon D90 s/n.:6329823 Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF , s/n.: 288113 Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD s/n.: 112666 Yongnuo YN-568EX vaku s/n: 630017416
  8. Digger

    Elektromos

    Nohátno! A minap írtam erről az "ingyen" fejegységről! http://www.ebay.com/itm/251697802404 Igazából nem nagyon bíztam benne, hogy megjön, de ez olyan olcsó, hogy nem lehet kihagyni! Valószínű, hogy nem normális az ürge! A lényeg, hogy kaptam visszaigazoló e-mailt a postára adásról, még posta trackot is kaptam! Ajánlom, hogy akit érdekel, gyorsan csapjon le rá! Kockázat nem nagyon van benne, mert a PayPal csak 30 nap múlva utal a kereskedőnek, addig vissza lehet csinálni az üzletet. Persze mindenki saját felelőségére vágjon bele!
  9. Digger

    Elektromos

    Az történt, hogy ma reggel bámészkodtam az eBay-en és vettem egy frankó kis cuccot! Minden benne van, mi szem-szájnak ingere: 7"-os tapis kijelző 800x480-as felbontással, motoros tolattyúval, :) RDS Rádió, AM/FM sávval, DVD lejátszó, minden formátumhoz, de játszik SD kártyáról is, DVB-T digitális TV tuner, GPS Sirf IV vevő és Windows CE 6.0 a navigációhoz, (iGO kompatibilis!) Külső antenna van hozzá. BT a telefon kihangosítóhoz és BT a sztereó füleshez, AV bemenet a tolatókamerához, 4x45 Watt + Bass kimenet És nem fogjátok elhinni az árát!!! 5000Ft! Igen jól látjátok, nem tévesztettem el a 0-ák számát! Szerintem elqrta az árus! Úgy vélem, hogy eredetileg licitálásra akarta tenni, de rosszul állította be a dolgokat és sima vásárlással meg tudtam venni PayPal-al! A levonás megtörtént, a haverjaim szerint ezen az áron kell, hogy leszállítsa ha nem akar gondot magának! Teljesen biztos majd akkor lesz, ha meg is jön! Szurkoljatok nekem! Ja és autóm meg csak ilyen fapados van, sajnos!
  10. Digger

    Elektromos

    Sziasztok! Szerelt már valaki az F Astra műszerfalba 2 DIN-es magasságú rádiót? Be lehet azt oda applikálni és hogyan néz ki? Nagyon béna?
  11. Digger

    Elektromos

    Sziasztok! Rég jártam erre! Most lenne egy gyors és sürgős kérdésem! Német motoros X17DTL. Ha jól sejtem nincs izzítás. Van ennek biztosítéka és ha igen hol? A motortérben vagy az utastérben? Vagy rémlik, hogy talán relé is van hozzá. Egy ideje nehezen indul, a visszajelzőlámpája helyesen működik. Az átkötést levéve a gyertyákról mindegyik sípol a sípolós műszerrel. Úgy 4 éve a négyből három rossz volt, azt hittem most is az van!
  12. Digger

    Elektromos

    A generátorom sikeresen megújult! A szabályzó lett cserélve a szénkefékkel, meg a szíjtárcsa. A bolt mellett műhely is volt. A cserét a szaki megejtette, majd padon meghajtotta, 75 Ampert adott le. Visszacuppantottam a helyére egy új szíjjal és minden happy! A szabályzó+szíjtárcsa 5000 körül volt. A tárcsából volt sajtolt és esztergált is. A sajtolt került bele, mert az volt rajta eredetileg is. Ha ez is kibír 200000-et akkor oké lesz!
  13. Digger

    Elektromos

    Sziasztok! Hosszú idő után jelentkezem, mert bütykölnöm kell a generátort! Nem tölt rendesen, de a visszajelző nem jelez. Járó motornál alig 12,5 V a leadott feszültség és hosszú úton képes lemerülni a tompított miatt! Volt rá példa, hogy egy rövid megállás után nem akart elindulni! Kiszereltem és félig szétszedtem. Spanyolban gyártott Bosch-ról van szó "Bosch 0-120-488-286 a rendelés száma. Ahogy utánanéztem ez csak 55 A-es! Létezik, hogy az X17DTL motort ilyennel szerelték? A szénkefe/szabályzót kivéve az egyik szénkefe rövidebb valamivel, de nem látszik nyoma, hogy szikrázott volna, menet közben. Ennek a típusszáma Bosch 1-197-311-028. Az eredeti 5000 körüli összegért rendelhető, de különféle utángyártottak már 1000-1500 körül is vannak. Szerintetek lehet az olcsóbbikkal játszani, vagy eredetit rendeljek? A szénkefét nem szokás esetleg külön cserélni? Bár úgy látom, hogy azt beforrasztották, eléggé macerás ha csak azt cserélem, de megoldható. Bár már elég régen fogtam pákát a kezembe! :) A csapágyak úgy érzem, hogy simán futnak. Érdemes szétszedni, megkenni, vagy inkább csere? A szétszedésnél most ott tartok, hogy a generátor testet kellene szétcsavarni. A hosszú tőcsavarok végén levő anyákat a túloldalt leszedtem és most nézegettem, hogy a másik végén levő kereszt-hornyolt fejeket ki kell csavarni, vagy már esetleg csak szét kell "kopogtatni" a két deklit? Ha szétjön akkor fogok a diódákhoz hozzáférni, akkor tudok rámérni, hogy mind jó-e, vagy esetleg valamelyik hibája miatt nem volt tökéletes szinusz formája. Az ékszíjtárcsát is érdemes lenne kicserélni, mert keményre feszítve a szíjat is nyiszorog induláskor, majd egy kis melegedés után abbahagyja. Lehet ilyen tárcsát szerezni valahol? Aki újított már fel ilyet annak, gondolom nem kínai a kérdések zöme, tudnátok segíteni?
  14. Digger

    Dízel

    Sziasztok! TDI kontra VTEC!
  15. Digger

    Elektromos

    Sziasztok! Régen jártam erre, mert csak hajtom, hajtom, hajtom a verdát! De csak azért mert megy! Leginkább! :) Most viszont gond van, mert elment a töltés. Nem kellene lámpának jeleznie? A generátor forog, de a beindítás után csak 12,9V-ot mérek. A múltkor majdnem otthagyott. Leállás és rövid pihi után nem forgatta normálisan az önindító, de pár perc pihi után picit összeszedte magát és elindult. Most tompított nélkül járok, lesem a yardot és a garázsban töltöm! :-) Valamikor a 70-es években foglalkoztam autovillamossággal, akkor konyítottam hozzá. :) Merre induljak? Szedjem szét, vagy vegyek egy bontottat? Mit nézzek meg előtte?
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.