Jump to content

Smith

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  91
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

Smith last won the day on Július 28 2017

Smith had the most liked content!

Hírnév

13 Segítőkész

1 követő

Smith névjegye

 • Felhasználói rang
  Érdeklődő
 • Születésnap 1970-07-12

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://smithastra.atw.hu

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Délpest
 • Érdeklődés
  Astra G

Város, Autók

 • Autó(k)
  G Astra Caravan
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

1.682 profile views
 1. Szia. Aki ismeri az Arduino programnyelvet át tudja alakítani bármilyen kijelző típusra. De létezik F-re is BC itt témáznak a németek róla. Itt egy magyar leírás : http://opelmuhely.com/files/UBCV7/UBCV7_hasznalati_utmutato_2013_11_15.pdf
 2. georgee : igen,pont ezt csináltam amit leírtál, a Battery menüt meghagytam és egy plusz menüt tettem bele ami sehogy sem akart normálisan működni,majd a téli estéken jobban kivesézem. Szerintem helytálló az elméleted! Morte : itt a drive-omon nézd meg a .pdf-et,abban van bekötési segítség.A kocsiban bárhová teheted,nekem (az állandó programozás miatt) a kesztyűtartó bal oldalánál van kötözővel rögzítve.
 3. Az 1 liter különbség adódhat abból is ha menet közben kijelzést váltogatsz,az vettem észre hogy a menük nyomkodásakor amíg kiírja a menü címét addig nem figyeli/számolja a kapott impulzusokat. A víz hőmérséklet érték kijelzését próbáltam beleírni (az egyik analóg bemenetre kötve fesz.osztóval) de elakadtam,a menürendszer összezavarodik bármit belenyúlok..
 4. Igen,a gyújtástól indul az időmérése,a TT menü az összes időt jelzi. A consumption - fogyasztás menü : Ci - átlag fogyasztás ---> Cm - km/liter ---> Ch - Liter/óra ---> Cp - az indítás óta fogyasztott üzemanyag ---> CM - összes átlag Km/liter ---> CT - totál fogyasztás a "reset" óta. Pont az nincs megírva a programban amit szeretnél 100KM/L, ezt más is jelezte már! Szerintem aki használja örülne a fejlesztésnek,többek között én is,sok sikert ha vállalod! A motor leállításakor érdemes megvárni a "good bye" feliratot,ha ez előtt kirántod a kulcsot akkor nem menti el az utazás során mért adatokat! Emiatt volt aki egy kis időzítő kapcsolást épített,(a kulcs szál már elromlott,így csak gyújtásról tudta használni és a motorleállításakor nem volt mentése).
 5. Jól látjátok! Sajna ez BC program az Arduino Nano panel majdnem teljes kapacitását kihasználja,korábban volt még stopper is benne (gyorsulás méréshez) de kiszedték mert akadozva mérte az időt. georgee : igen az "S" végű a legtöbbünknél használatos, én nem vagyok programozó így nem tudok módosítani a program felépítésén,menükön,stb. Már jó ideje a brazil fejlesztője sem frissíti,szerintem nincs is szükség rá,elfogadhatóan működik. Az autonomia csak akkor mutat értéket ha van legalább 20km fogyasztási adat benne,legalább is így vettem észre.
 6. Szia. Ez azért van (sajnos) mert az arduino SPI kommunikáció nincs pont szinkronban a kijelzővel.Próbáld ki a google drive-omon található fájlokat először az F és S végü fájlokat ,ott van 5 féle verzió,ezekben mindegyikben más az időzítés. Azt olvastam egy Német fórumon hogy több cég is gyártott kijelzőket,egyébként a brazil fórumon vannak képek hogyan lehet felismerni melyiket hol gyártották. Minimális eltérés van közöttük. Majd írd meg nálad melyik lett a jó!
 7. Szia,az említett rajz alapján a fekete a gyújtás +15 a kék a vezérlő jel az ECU-tól ebből adódóan neked a kék vezetékre kell kötni :
 8. A rajzból (köszönet zotya975-nek) ha jól látom a motorvezérlőtől kapja a test impulzust erre kell kötni a BC vezetékét. A 2.db. gombnak egyik-egyik vezetékét közösíted és testre kötöd a maradék megy az S és R pontokra. (feltéve hogy 2 vezetékes nyomógombot használsz)
 9. Sziasztok! Aki megépítené a BC-t de nem tudja hogyan kell Arduino-ra programot feltölteni,neki készítettem egy rövid videót. Ha kérdés lenne nyomjátok bátran!
 10. Szia. Sajnos nem,ez a verzió csak a 2 soros 10 karakteres kijelzőkhöz jó. Elvileg módosítható bármelyik I2C rendszerű kijelzőhöz de komoly Arduino programozási ismereteket igényel. Más. Az elmúlt hetekben módosítottam pár apróságot a programban,(pontosítottam a távolság és a sebesség mérését,a Debug menübe került Software verzió kijelzés) a friss verzió a google driveom-ról letölthető!
 11. Szia. Igen 2.db.-ot csináltam,működik! Nyugodtan nekiállhatsz,ha van kérdésed az építéssel kapcsolatban nyomjad! Szerintem többet is kilehetne hozni belőle (pl. víz/olaj hőfok kijelzés,stb) ha lenne itt közöttünk Arduino programozó specialista,(én csak felszínesen tudok belenyúlni).
 12. Astra G LEDezés

  Sziasztok! Én régebben a műszercsoport Led-ezést így oldottam meg a kis műszereknél 1-1 a nagyoknál 6-6 db. led,(3-as csoportban van beállítva a mAh) az lcd mögött 2 db. led (lassan 10 éve megy) ezzel a számlapok megvilágítása egyöntetűen világít : A mutatók alatti piros ledek az lcd kijelző megvilágítására vannak kötve,így amikor gyújtás van csak a mutatók világítanak. a gyári számlappal : és az utólagos : mielőtt megszóltok a km miatt - vettem bontóban egy krómgyűrűs műszercsoportot (úgy emlékszem 6ezer volt) és azt alakítottam át..
 13. Ennek több oka is lehet,először próbáld ki az Arduino / Fájl / Példák / Basic / Blink programot feltölteni,ha felment a panelon villogó led jelzi a működését. Ha nem megy akkor nézd meg az Arduino / Eszközök / Alaplap beállításban mi van beállítva,itt a panelod típusát kell kiválasztani,ezután a csatlakoztatott usb com portot ellenőrizd. Windows eszközkezelőben Portok (Com és LPT) alatt amikor csatlakoztatod láthatod melyik port-ra teszi,ugyanezt állítsd be az Arduino / Eszközök / Port alatt!
 14. Bocsi,nem volt szándékos! Most hogy mondod 2x lefuttattam a virnyák keresőt,nem talált semmit.. Módosítottam a fenti TID kijelző leírásom,belekerült a BC építése! Ha kérdés van írjátok,(általában este tudok válaszolni)
 15. Igen,kell majd még pár alkatrész. Ezen a linken akit érdekel a téma el tud indulni / google fordítóval megérthető / én megépítettem beüzemeltem használom,vannak még apróságok amin módosítani kell/kellett (Corsa C-re fejlesztették,vannak apróságok amik eltérnek az Astrával). A program portugál nyelvű ennek Angol fordítását megcsináltam,(több hete tesztelem a kocsiban) a bekötési rajzot és egyéb szükséges kábelezéseket egy komplett leírásban összefoglalom hamarosan.
×