Jump to content

Robz

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  607
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

1 Semleges

Robz névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1980-05-11

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://moszkvaior.gportal.hu/

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Enying
 • Érdeklődés
  elektronika, méhészet

Város, Autók

 • Autó(k)
  ex: Corsa A2 1.2I '91 (2001-2008) jelenleg: Astra G 1.4 Caravan '2004 (2008-)
 • Város
  Enying

Legutóbbi látogatók

1.783 profile views
 1. Köszönöm! Ezek szerint ebben nincs is a klasszikus légmennyiség mérő, csak a szívótoroknál a MAP.
 2. Sziasztok! Z14XE motorral kapcsolatos kérdésem lenne. Ennél a motornál hol van a légtömegmérő? A MAP szenzort megtaláltam a szívótoroknál, de ez külön átáramló légmennyiséget nem néz? Jó lenne valami ábra, ami megmutatja a szenzorok helyét ezen a motoron. Kösz előre is, aki tud segíteni.
 3. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Z14XE motorom van. Az utóbbi időben érdekes dolgot produkál, ami főleg motorfék üzemnél jön elő. Hosszabb motorfékes gurulás után a kuplungot kinyomva elkezd esni a fordulat alapjárat irányába, ahogy kell. A fordulat viszont beesik akár 500 alá is néha, majd onnan emeli vissza a jó értékre. Olyan, mintha lassan reagálna a fordulatszám esésére. Alapjárat egyébként stabil. Van ötletetek, hol érdemes keresgélni a hibát?
 4. Általános műszaki problémák!

  Nekem nincs szerelésről könyvem sajna. Segítenétek, hogy hol találom a főtengely fordulatszám jeladót z14xe motoron?
 5. Általános műszaki problémák!

  Benzin szűrő nikor volt cserélve? Ez is okozhat nyomásesést, amitől intenzív gyorsításkor leesik a benzinrendszer nyomása kicsit. Fogyasztás okés? Légtömegmérő is okozhat lustulást, de ott szerintem fogyasztás is változna. Rá kéne dugni diagnosztikára és megnézni a szenzorok értékeit motor jàratása közben. Opcom mutatja a nyomásokat és egyéb szenzorértékeket.
 6. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Egy hete kiruccanás alkalmával otthonról kb. 300km-re egy piros lámpánál hirtelen leesett az amúgy beton stabil alapjárat 500 körülre, majd visszarántotta normál értékre. Pár másodperc után megismétlődött a dolog, de utána le is fulladt. Némi indítgatás után elkapta, de eléggé darabosan járt a motor kigyorsításkor, illetve mintha leállt volna a motor (60 körüli tempónál), de a lendület miatt visszaindult. Némi kenguru effekt után a jelenség eltűnt, azóta semmi nyoma. Az tény, hogy előtte kb. 10km-el tankoltam Kecskeméten, de Shell kút volt, akikkel eddig nem volt rossz tapasztalatom. (bár konkrétan ezen a kúton még nem voltam előtte sosem) A hiba nem ismétlődött, így a motorhiba lámpa pár indítás után eltűnt a műszerfalról. Egyéb nyoma nincs a dolognak, kipuff vége is tiszta, nem kormos, nem nőtt meg a fogyasztás, stb. (6L körül járok vele) Azóta mentem kb. 1300km-t hibamentesen. Tegnap volt egy kis időm, így kiolvastam otthon a hibakódokat és 0385 volt kétszer. Ez elvileg a fordulatszám jeladó hibáját jelzi. Elsőre üzemanyag problémára gyanakodtam (víz), amit kidolgozott a rendszer, de ez a hibaüzenet elbizonytalanított. Akkor elvileg gyújtás kimaradást vagy hasonlót kéne jeleznie, legalábbis ezt várnám. Mi a véleményetek a témáról? Az is érdekelne, hol van pontosan ez a szenzor a motorban (Z14XE)? (megnézném az odavezető kábelt, csati sértetlenségét, így jó lenne valami fotó, amin be tudom azonosítani)
 7. Általános műszaki problémák!

  Ok, de hogyan lehet lebányászni a tükörlapot? (Nem fűtött, nem elektromos mozgatású)
 8. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Azt vettem észre a héten, hogy a jobbos tükrömnél remeg a tükörlap menet közben. Olybá tűnik, hogy valamelyik felfogatás elengedte. Hogy lehet szétbontani a tükörházat, hogy meglessem, mivel van a baj, esetleg FBS-el meg is mókoljam, ha olyan jellegű a hiba?
 9. Corsa B - Általános -

  Asszony az X10XE-vel 5 literrel elvan hasonló tempó mellett. (országút, minimális város, 1 személy) Nyáron max. 4,7 körül.
 10. Corsa B - Általános -

  Sziasztok! X10XE motornál mennyi a vízpumpa csere periódusa? (nem találom a szervízkönyvében) A vezérmű lánc mennyit szokott kibírni? (150e km van a motorban, még eredeti, hangja még nincs)
 11. Astra G szervízelés

  Mi a hiba...? Télen nálam is ilyen, országúti tempónál kb. 82-85 fokot mutat a hőmérő. Nyáron kb. 86 stabilan. A gomba 90 körül (talán kicsit felette) már kapcsolja a ventit, ez is normális... 7 éve van nálam, azóta konstans ilyen a dolog, szerintem nincs itt hiba.
 12. Astra G szervízelés

  Az enyém szíjas, arra 90e km vagy 4 év, de a generátor szíjra (hosszbordás) nincs megadva futásteljesítmény. Állapot ellenőrzés, igény szerinti csere van a könyvében. Nyáron néztem, nem látszott rossznak, repedezettnek, ezért is bosszant ez a zümmögés/sivítás jellegű hang most. (bár még alig hallható)
 13. Astra G szervízelés

  Sziasztok! A gyári lapátok 480/500-as méretűek. Nekem is lenne egy kérdésem a hosszbordás szíjjal kapcsolatban: mennyit szokott ez kibírni? Az eredetit kb 95e-nél cseréltettem, most 160e van a kocsiban. Ma reggel fura hangot hallottam hideg indítás után, enyhe sípolásszerű hang, de nem a klasszikus visító ékszíj hang. Leginkább a turbó hangjára hajazott, fordulatszámra hangosodott. (mivel ebben ilyen holmi nincs, így kizárnám a turbóhibát :icon1: ) Nem volt hangos, de észrevehető annak, aki napi szinten jár vele. Miután bemelegedett a kotor, ez a hang megszűnt. Hogy mi lehetett...? A szíj kezdhet így elpatkolni? (4 év és 60e km van benne)
 14. Általános műszaki problémák!

  A gumikat 2.3bar-on használom, elvileg ez jó érték. Elfékezés nem volt, ezért nem értem a dolgot. A gumi 6 éves, de minta van bőven, ahogy írtam is. (6mm körül) A héten elviszem futóműveshez, aztán kiderül...
 15. Corsa B - Általános -

  Átnéztem délután, pollenszűrőt cseréltem (jó koszos volt, lassan egy éves csak). A szűrőtől befelé tiszta volt a rendszer, az előtétet is megnéztem, melegedésnek nincs nyoma körülötte. A csatik is simán jártak, korrózió, melegedési nyom semmi. Most kapott kis WD40-et a csati, de ennyi. Majd kiderül, változot-e valami? (a szellőző járatokat át fogom fújni tisztítóhabbal, hátha ottani koszolódásnak jön a szaga fűtéskor)
×