Jump to content

laci1978

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  214
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

laci1978 last won the day on Június 25 2013

laci1978 had the most liked content!

Hírnév

23 Segítőkész

laci1978 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1978-02-05

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra G z14xe Comfort 2002-es évjárat
 • Város
  Szigetszentmiklós

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Szigetszentmiklós

Legutóbbi látogatók

1.652 profile views
 1. Általános műszaki problémák!

  Elég nehezen jön ki a az a fele. Kissé oldalra és felfele kell húzni! Visszarakni is marha szar mikor már ki van nyomva oda a tömítőanyag is! Bár azt nem tudom hogy 100% megegyezik a két motor szelepfedele(z14xe és a x14xe)
 2. Általános műszaki problémák!

  Szia! Nekem ugyan Z14XE röl van nem is olyan régi tapasztalatom de szerintem szinte mindegyiken ugyanúgy jön le! Vedd kia az összes csavart kösd le az összes kartel csövet és ha nem mostanában volt leszedve akkor bizony feszegetni kell de csak óvatosan hogy el ne törd! Elég keményen oda volt sülve az enyém is! A vezérműkereketől le kell hogy jöjjön!
 3. Általános műszaki problémák!

  Köszi! Délután meg lesz a mérésem! Ha jó a nyomás akkor jön majd komoly dilemma hogy mi is lehet a gond. Bár itt a fórumot böngészve olvastam valahol hogy ha nem jó a nyomás akkor rendellenes kopás lenne látható a vezérműtengely bütykein vagy annak a csapágy részén a vezérműtengelyen. Én végéig mértem az összes bütyköt és szinte századra egyforma volt és kopás szinte alig látszódott rajta. Bár az érdekes hogy régen ha levettem az olajbetöltő sapkát menet közben akkor rendese spriccelt az olaj ki rajta most meg semmi ki nem jön.
 4. Általános műszaki problémák!

  Valaki le tudná írni hogy mennyinek kell lennie hidegen melegen alapjáraton és emelt fordulatszámon a 2002-es z14xe olajnyomása? Délután kapok kölcsön egy olajnyomásmérőt megmérném akkor a nyomást.
 5. Általános műszaki problémák!

  Van ötleted hogy hol tudnám ezt megtenni Pest megyében vagy Pesten?
 6. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok. Létezhet hogy gyárilag szar lenne egy két új INA tőke? Honnan tudhatom meg hogy olajozási gond van e és azért nem tölt fel rendesen a tőke? Ha kivenném újra a vezérműtengelyeket akkor kiderülne hogy melyik tőke nem végzi megfelelően a feladatát? Elköltöttem egy rakás pénzt(most már 100 felett járok) Jó lett volna ha megoldódik ez a kopogás. Azt hittem azzal megoldódik ha kicserélem a tőkeéket újra, csendesebb is lett de kopog még mindig.
 7. Általános műszaki problémák!

  Na ez is kipipálva! Szétszedtem ezt a szívcsonkos gyújtócsövet! Hát semmi nem volt eltörve benne és a csavarok sem voltak fellazulva amik a terelőlemezeket tartják benne! Marha retkes volt az az egy biztos de hibátlan szóval ez tuti nem kopog. Most már ötletem sincs hogy mi kopoghat még! Létezhet hogy akkor most már tényleg csak a szelepek vannak kikopva és ezek okozzák a kopogást. Ezen gondolom csak a komplett hengerfej felújítás segíthet akkor?
 8. Általános műszaki problémák!

  Ma délután lekapom akkor a szívócsonkot is és megnézem hogy mi kopoghat abban. Van ennek a leszereléséről valamiféle leírás a neten? Azt láttam hogy két félből van. Ha szétszedem ott is találok tömítést? Mert nem igen látok hozzá sehol ilyen tömítést.
 9. Általános műszaki problémák!

  Nekem hidegen melegen állandóan csattogtak a tőkék! kb 3 éve kezdődött! Akkor azt mondták ne foglalkozzak vele. Az utóbbi időben már zavaróan hangos lett azért is szántam el magam a cserére!
 10. Általános műszaki problémák!

  Köszi láttam én is ezt a videót! Az enyémnek is ilyan hangja lehet most kb.Igazából azt nem tudom hogy hol lehet az a lemez a szívócsőben. Satu nekünk se a szétszedéshez kellett,hanem a szétszedés nélküli olajkinyomkodáshoz! Egyébként ha kőkeményre fel van töltve akkor szét nem szeded sosem! Vagy 30 percig csapkodtam egy kemény fa padló darabhoz de szét nem akart jönni!1 puha volt a 16db új tökék között azt sikerült is szétszedni.
 11. Általános műszaki problémák!

  Ma reggel nyugodt fejjel átnézve mindent,kiderült hogy az alsó vezérlés burkolat szarul lett felrakva és elég rendesen hozzáért a főtengelytárcsa az adta azt a hülye hangot. Tehát a tőkék nem kopognak már. Bár van némi kopogás még most is de a szívócsonk környékéről jön. Nem igazán jövök rá hogy ott mi tudhat kopogni benne. Mindegy igy is 1000* csendesebb mint előtte volt. Mondjuk az egy érdekes dolog hogy ha üresen kell betenni a tőkéket miért felötlve árulják? Az ujjakat szét nem szeded két darabra sosem hogy úgy nyomkod ki belőle az olajat. Satuval nyomkodta ki az összeset a szerelő srác. Hát érdekes látvány volt az biztos.
 12. Általános műszaki problémák!

  Hát valami irtó nagyot szoptunk ma tőkék cseréjével. Szétszed kicserél összerak az új tökékkel és olyan furcsa kerregő hangja lett hogy katasztrófa. Újból szétszed szerelő tanácsára,minden jó(vezérlés+feszítő ). Szedjük ki a tőkéket és nyomkodjuk ki üresre ez volt a tanács! Kiszedtük kinyomkodtuk összeraktuk ugyanaz a kerregés! Este 9 óra gyalog haza majd holnap megnézi másik szerelő! Hát a f..om tele van komolyan mondom! Halál egyszerű mutatvány így meg tudja sz.patni az embert! Szívesen meghallgatnék ötleteket hogy mi lett elbaszsarintva?! 200 ezer km van az autóban 15 éves és újonnan vettem és tuti ennyi km van benne. 8 ezrenként olajat cseréltem benne Fuch Titan 5w30 került bele mindig bele. Gyönyörű szép volt a szelep dekli alatt minden nem is kellett szinte semmit se takarítani! ÖTLETEKEN SZÍVESEN MEGHALLGATNÉK!
 13. Általános műszaki problémák!

  Időközben találtam egy Ajusa vezérműtengelyhez adott doksi képet és azon 1Kpm(9.81Nm) ír a Z14XE. 5Kpm+75 fokot ír a vezérműtengely tárcsáinak.
 14. Általános műszaki problémák!

  Nagyon szépen köszönöm hogy utánanéztél nekem!!!!!! Érdekes hogy ilyen alacsony nyomatékkal kell lehúzni ezeket a csavarokat.Bár 10db elosztva azért csak le tud fogni egy tengelyt még ilyen alacsony nyomatékkal húzott csavarokkal is!
 15. Általános műszaki problémák!

  Sajnos a Haynes -nél nincs ilyen videó még a fizetős résznél sem. Van igy csináld könyvem de abban nincs benne a z14xe csak az x16xel. 70 ezerben van csak eddig az alkatrész(16db tőke,vezérlés szett+a tömítések és új csavarok) Ezeknek a cseréje legalább 5-6 óra ezért is akarom magamnak megcsinálni! Érdekes hogy ilyen infók sehol nem találhatóak meg! Láttam videót ahol 10 Nm húzta meg aki csinálta de ez is elég kevésnek tűnik nekem!
×