Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  28.232
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  207

Everything posted by zotya975

 1. Elektromos

  Én sem veszem ki a gyári rádiót, nekem bőven elég az a 6 csatorna ami ott bejön.Az FM transzmiterrel melléfogtam a kazetta adapter sokkal jobb minőséget adott. Ennek annyi az előnye hogy itt nem kell még külön bekapcsolni és kezelni az MP3-at amibe a kaziadapter be volt dugva.
 2. Elektromos

  A nem szeretek apró biszbaszokat forrasztani nálam már kimerült amikor még izzót cseréltem a rádióban, meg a világítás kapcsolóban...
 3. Elektromos

  Szerintem vagy gagyik az izzók, vagy szigorúan 12Voltra készültek az autóban meg többnyire 14Volt van. Akármit vettem befeketedett pár év alatt én meg meguntam a cserélgetést. A szalag olcsó, bírja a 14Voltot van belőle hideg-meleg fehér, amit csak akarsz. Nekem már szinte mindenhol ez van.
 4. Elektromos

  A hamutartóhoz is led szalagot raktam már, igaz a 3 ledből csak egy világít oda a többi befelé, de ez igazából mindegy. A ködös kapcsolóban diszkóznak az izzók, az lesz a következő projekt, csak ott nem túl nagy a hely.
 5. Elektromos

  Én inkább kivettem a kardánboxot, nem is kell teljesen kivenni, csak hátrahúzni amennyire a kézifékkar-váltókar engedi.
 6. Általános műszaki problémák

  Nem, konkrétan a nyomáspróbára gondolok, hogy nincs-e repedve a víztér mielőtt elküldöm síkolni, meg becsiszolom a szelepeket.
 7. Elektromos

  Szerintem az neccesebb ha a világítás kapcsolóból kiugrik a golyó... az olyan a második óra végén az asztal alatt sírva összerakós amikor a család már ebédelne, de hagyjatok békén nem vagyok éhes móka. Aztán ha rájössz a trükkre már 1 perc. Vagy mint a vezető oldali lábtér fűtéscső visszarakása.
 8. Motor

  Az a baj hogy az alu és a vas eltérő elektródpotenciálú anyagok, és főleg ha a fagyálló savas volt valamikor mert mondjuk régi volt, akkor megeszik egymást. Ezek szerint az alu a vasat. Gondolom valamennyi szivárgás volt, és ez már elindította a folyamatot. Vízvezeték szerelésnél például nem lehet rézcső után vas idomot bekötni folyásirányban mert a vas ki fog lyukadni. Az emeleti fürdő alatt csináltam ilyen hibát, tudtam róla, de meg kellett duplázni a bekötéseket, mert két mosdó van, a házban rézcsővel szerelték a vizet, én meg nem tudok forrasztani, nincs mivel, így vettem menetes vas csöveket, meg könyököt, ezt 2-3 év alatt megette a folyamat és kilyukadt. Most csak a könyököt cseréltem ki rézre, de majd a csövet is ki kell valahogy.
 9. Elektromos

  Hát nekem ott vannak az állító motor csatijai, a kapcsolónál is megvan az aljzat, de sosem néztem még vissza hol fut össze a kettő. kapcsolóm már van évek óta, de a motorok még nincsenek, viszont már beledeztem.XD
 10. Általános műszaki problémák

  Néhány termosztáton van lyuk, vagy egy V alakú bevágás a záró tányérnál, ami zárt állapotban is enged némi áramlást és talán a légtelenítést is segíti. Beépítéskor figyelni kell ezek helyzetére. Hát egy sapkából lehetne csinálni nem? tenni rá egy szelepet meg egy nyomásmérőt. Én most a hengerfej nyomáspróbán gondolkodom, szerintem nem lenne túl bonyolult lezárni a vízjáratokat, tenni egy szelepet, felfújni és víz alá tenni.
 11. Általános műszaki problémák

  Nem szoktam zajongani , de néha nem lehet elkerülni.
 12. Általános műszaki problémák

  Én a két ház között ahol a falak még visszaverték a hangot.
 13. Motor

  Én optimistább vagyok, gondolj bele az F astrák lassan már csak igáslovak, nulla karbantartással hajtják őket, ( de legalábbis a hűtőfolyadék csere nem gyakori) ki tudja hánynak lehet ilyen a víztere csak nem látni, és még mennek.
 14. Motor

  A blokk öntöttvas, nem lehet felhegeszteni majd síkbaköszörülni ezt a részt? Ha az enyém lenne valószinűleg összeraknám így, van egy kis átjárás a szomszédos csatornák között, én nem aggódnék. A víznek nincs nagy nyomása, kábé 1.3 Barnal már kinyit a szelep a sapkában. De utána kell érdeklődni hogy ki mennyiért vállal egy ilyen hegesztést-javítást, itt végülis csak térkitöltés lenne.
 15. Általános műszaki problémák

  Kismotor szereléskor már csináltam olyat hogy télen kicsöveztem a kipufogót a pincéből hogy ne fulladjak meg.
 16. Riasztó

  Az kasztninál áll fixen valószinűleg ott van neki pereme és az ajtóba csúszik be.
 17. Motor

  Egyrészt ha indítózol és nem égeti el akkor a kipufogó erősen benzinszagú. Aztán, ha ketten vagytok leveszed az injektorház fedelét és megnézed hogy amig valaki indítózik porlaszt-e befelé a pillangószelepre. Ha egyedül vagy, akkor öntesz egy kevéske benzint a pillangószelepre , beülsz indítózol, ha szikra van akkor be kell egy pillanatra röffenie amig elégeti azt a menyiséget amit ráöntöttél.
 18. Riasztó

  Hát sajna későn szóltál pár hete voltam bontóban. A csomagtér ajtónál legalábbis caravannal harmonika van, lehet elakadna csukáskor az ajtóban a lyukban.
 19. Motor

  Ha Hall jeladó akkor benzin sincs. Gyújtásra elindítja a pumpát egy rövid időre de indítózásra már nem ha nincs forgásjel.
 20. Általános műszaki problémák

  Ha elindul qrva hangos lesz így, a szomszédokkal eddig jóban voltál?
 21. Riasztó

  Úgy emlékszem olyan van ott aminek a bódéban van pereme, ott ugye nem is mozog, csak az ajtó felőli része jár ki-be ahogy csukódik az ajtó. Bontóban lehetne esetleg kivenni egy autóból.
 22. Riasztó

  Hát nem is értem mit variáltak azzal a lyukkal.
 23. Riasztó

  A hátsó ajtónál más az átvezető mint elöl, végülis csak egy cső, és alul van. Nincs kifúrva a bódé-ajtó...tuti?
 24. Általános műszaki problémák

  Jaja volt már ilyen. Sőt akár lehet kezdeni a leömlönél a két rugós csavarral, ahhoz még jobban hozzá is férni, és akkor első-hátsódob, katalizátor is ki van szűrve.
 25. Általános műszaki problémák

  Ha a hengeren kívül van szikra, az még nem jelenti azt hogy bent nyomás alatt is leadja. Illetve hogy jó időben. Lazítsd fel a gyujtáselosztó alatti Y csavarját, jelöld össze karcolással, alkoholos filccel a gyujtáselosztó alu házát és a hengerfejet, és próbáld meg eltekerni a gyujtást egyik, majd a másik irányba. Max fél-egy centiről van szó. Megpróbálhatjátok a gázpedált teljesen lenyomva is indítani.
×