Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  28.687
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  220

Everything posted by zotya975

 1. Elektromos

  Szerintem a kapcsolóban tudnak ennyire összekeveredni a dolgok.
 2. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Valóban...de azért azzal számolni kell hogy 10 milis fecskendővel 50, 20 milissel 25, ha tudsz szerezni 50-eset akkor 10 szívással tudsz kiszedni fél liter olajat. Én a hűtőfolyadékot szoktam ilyen módszerrel leszívni, pontosabban így kezdtem el, egy csövet ledugtam a kiegyenlítőn keresztül a vízcsőbe, de aztán az X-edig szívásnál meguntam, és szájjal megszívtam a csövet, mert ott töltöttem volna a fél életemet az autó mellett olyan lassan haladtam fecsivel. Nade a gyári módszer, hogy ott van lent a leeresztő csavar miért nem játszik? Nem baj ha több jön ki tiszta edényből bármennyit visszatölthetsz. Plusz nincs esély rá hogy összeolajozd a motorteret, amikor aztán lehet takarítani.
 3. Fék, futómű, kormánymű

  Ja oké, ha meglesz amikor időszerű, kereslek.
 4. Fűtés, és klíma

  Raktam már be a multkor egérfogót az akku mellé, de aztán pár hónap után kivettem miután nem volt fogás.
 5. Fék, futómű, kormánymű

  Hát ami eddig megvan: hengerfej, veztengelyház, tengely, szívócsonk a pillangószeleppel, egyébbel, kábelkorbács ( kettő is, az egyik corsáé, de úgyis javítanom kell) Dis kocka, főtengely jeladó ( ugye nekem eddig Hall jeladóm volt) ECU, egy-két vízcső. Ami még kell: benzinpumpa, még pár vízcső, légszűrőig harmonika.
 6. Fék, futómű, kormánymű

  Ez a nem nagy jövő minimum két év, de addig is kell valamit csinálni, az SE átépítés nem tart ki addig.
 7. Fék, futómű, kormánymű

  Jó a nagy fék, csak amúg 175-ös 13-as gumikkal megyek, addig nem a fék gyenge láncszem a megállásban. Főleg ha mint most azok a gumi s*arok. idén 6 éves Barum ha jól tudom. A profilmélység még megvan, de meg van keményedve.
 8. Fűtés, és klíma

  Na megnéztem, a vezető oldalról ha bevilágítasz a pollenszűrő alá, a venti az óramutató járásával ellenkező irányba forog. Tehát ugyanarra mint az autó kerekei ha előre haladsz. De amúgy a faxom, már megint egérs*art találtam a pollenszűrőn.
 9. Fék, futómű, kormánymű

  Az a baj hogy nekem a gumi a gyenge láncszem, főleg már most a téli, elég könnyen blokkol, itt meg már hiába növelek fékerőt. A nyári viszont egész jó, azt tényleg csak satuféknél tudom megcsúsztatni. Rossz is volt ősszel, amikor átraktam a télit meg kellett szokni, hogy bár már hideg van a nyárihoz mégis visszább léptem a tapadással. Le kéne dobni ezt a téli gumit már.
 10. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nem akarom lelombozni a kedélyeket, de szerintem se a fecskendő se a folyékony pumpa adagoló nem fogja elszívni az olajat a karter aljából főleg nem télen 0 fokban. Ha előtte fel tudod tölteni a csövet, hogy ne a vákumnak kelljen felhozni a folyadékot akkor talán, de inkább akkor sem. Persze ha valaki csinálta már akkor tévedtem.
 11. Fék, futómű, kormánymű

  A 280-az milyen kocsi alól kerül át? Az elfér a 14 colos alatt? Nem ott van csak hajszálnyi hely a felninél?
 12. Motor

  Szerintem a forgalmiban motor-karosszéria típus alapján van beírva a súly, nem számolnak a súlynövelő extrákkal.
 13. Corsa B - Általános -

  Ha a földel vizszintes a bódé, akkor nincs hiba, ha megnézed több képen is, alapból magasabban van az első sárvédő íve. Pölö: https://www.autonavigator.hu/vt/opel/corsa-b/ De amúgy most megnézve nekem is így van, hátul kisebb a hely a kerék felett. Talán azért van, mert kanyarodáskor az első kerék "kijön" a sárvédő ívből. Így a hátsó kerék csak a sárvédő peremen belül mozog fel-le az első viszont kanyarban felütközne a peremen: https://www.autonavigator.hu/wp-content/uploads/2016/01/166340_source-1200x800.jpg
 14. Fék, futómű, kormánymű

  Hát az jó kérdés, c16nz-nél még tuti kis fék van. A 16 szelepeseknél meg szerintem már hűtőtt tárcsát látni elöl, de azt nem tudom hogy még kicsit vagy már nagyot.
 15. Általános műszaki problémák!

  Azért egy tömítéssel ami nyomás alatt álló üanyag rendszert tömít nem igazán éri meg kísérletezni a forró kipufogó cső felett. Nem mindegy hogy kifúj a blokknál ha elszakad a papír ( kismotornál szokták használni) vagy spriccel a benzin a motortérben. Én is sok mindent megoldok házilag, de a benzin meg a tűz nem játék.
 16. Fűtés, és klíma

  Hát, vettem már ki a fűtőmotort, de nem emlékszem rá, hogy lehet-e fordítva rádugni a csatiját. A belső keringtetés nincs bekapcsolva? A képen meg pont nem látni rá a csatlakozóra. Emlékeim szerint bent a helyén is hozzáférni, meg kell próbálni forditva bekötni. Holnap ha nem felejtem el, megnézem merre pörög,.
 17. Motor

  Műszakin is mérik a súlyt, ha előkerestek egy fékhatás mérésről papírt azon rajta van.
 18. Általános műszaki problémák!

  Termosztátból is van különböző nyitási hőfokú, a dieselnél amúgy is korábban kell nyitnia ha jól tudom. De amúgy a műszeregységben nem preciziós műszer van, csak tájékoztató jellegű.
 19. Motor

  Több helyen találni adatokat, de még az sem egyformák, pölö itt is egy lista, kicsit le kell görgetni: http://www.thecaryoudrive.com/hu/021206c1a
 20. CORSA E-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Üdv...probálj meg másik autót megnézni, akár szalonban akár utcán, pakolóban, ott látsz-e ilyen különbséget. Ha ott nem és máshogy nem megy akkor : fogyasztóvédelem. Nyilván az Opel Gyulánál is van ilyen szalonautó, azon mi látszik? Ha ott nincs ilyen hiba arra tudsz hivatkozni.
 21. Üdv.. a szűrőhöz tudok hozzászólni, szerintem jó a Man én is szoktam azt venni, az olajat nem ismerem, de nem hiszem hogy mellényúltál vele. Érdemes még benzinszűrőt is cserélni, illetve ha nem tudod biztosan a vezérlés mikor volt cserélve akkor azt is.
 22. Motor

  Drágább, de ha jól tudom akkor jött be a kormánylufi, ami viszont jó dolog. Plusz ha 1.4-nél maradunk szerintem akkoriban váltottak X14NZ-re aminek már jobb a besorolása, bár nem tudom szmogriadónál Pesten ezzel lehet-e menni, a c14nz-vel nem.
 23. Általános műszaki problémák!

  Inkább úgy látszik, hogy ha mész vele, aztán leállítod, és mondjuk fél óra múlva nézed meg. Gyujtásra elindul ugyan a pumpa és feltermeli a nyomást, de ennyi idő kevés ahhoz hogy meglásd ha innen szivárog. A két részét még én sem szedtem szét a fojtószelepháznak, nem volt miért, gondoltam inkább nem piszkálom. De ha jól emlékszem a talp tömítés a szívócsonk és a fojtószelepház között is elszakadt, így már ezt is pasztázva tettem vissza.
 24. Általános műszaki problémák!

  Mivel normál esetben sosem kell szétszedni, lehet egyszerűbb lenne pasztával összerakni, vannak direkt benzinállók, Loctite márkában is pölö. De mielőtt nekiállsz nézd meg hogy nem-e az injektor O gyűrűje ( kettő van ott) alól szivárog, mert a pillangószelep tengelye mellett ki tud jutni a poti alól pont erre a tömítésre szivárog. Persze ilyenkor a pillangószelepen is áll a benzin.
 25. Motor

  Nem rossz, de a hátsó bizti övnél ki volt bontva a kéderből a burkolat, nem nagy ügy, de vajon miért?
×