Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  27.843
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  192

Everything posted by zotya975

 1. A mérete alapján akkora mint a radiátor, tehát azt gondolnám hogy alá vagy főlé...máshol nem nagyon fér el.
 2. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A tengely bordás és kúpos is. Ha rá van szorulva, akkor rajta marad még a csavar leszedése után is. csavarlazító, majd felhajtod, és óvatosan próbálod még tovább hajtani. Ha nem jön össze akkor szerzel vagy csinálsz két karos csapágy lehúzatót. Egy darab laposvasba, zárt szelvénybe 3 lyukat fúrsz, két kapupántcsavar feje bemegy szerintem a kar csonkja alá, a középső csavart meg tekered ellenanyával befelé...mint ez csak kisebb méretekben:
 3. Egy szabadonfutó görgőn ami ténylegesen egy golyóscsapágy megcsúszik a szíj? Ez csak akkor fordulhatna elő ha szorul a görgő, akkor viszont nagyon is gáz.
 4. Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Van benne tömszelence vagy szimering az öregedhet akár állásában is. De mondjuk nem túl életszerű hogy a szíj mellett a vízpumpa adja a rövidebb intervallumot. A szíjnak sokkal nagyobb az igénybevétele. Hát ezt neked kell eldönteni, nem tudom mennyire hozzáférhető a vízpumpa, mennyire látsz rá, nálam elég hamar kiderül ha átereszti a hűtőfolyadékot van egy furat ami kivezeti ha a tömítése átenged. Nálam siklócsapágya van neki amit a folyadék ken, ezért is fontos hogy hűtőfolyadék legyen a rendszerben és ne víz. nem hiszem hogy nálatok ez másképpen lenne.
 5. Motor

  Nekem van két útjeladóm egy a régi óracsoportból egy a mostaniból, de mindegyikkel ezt csinálta. Sőt igazából lehet útjeladó nélkül menni, egyszerűen le kell tekerni a spirált a sebességváltó tetejéről, és máris nincs jel, ilyenkor szokott leállni motorféknél, meg hibalámpát gyújt, de azt ki lehet próbálni hogy az alapjárat ingadozás marad-e. Az injektort már egyszer szétszedtem teljesen ( csak majdnem mert a két felét nem szedtem szét) semmi változás.
 6. Motor

  Hát nekem sincs, pár napja befújkáltam féktisztítóval hátha az injektor talp tömítése sérült és ott szívja be a levegőt, de semmi változás nem volt a fordulatszámban.
 7. Motor

  Hát nekem sincs, pár napja befújkáltam féktisztítóval hátha az injektor talp tömítése sérült és ott szívja be a levegőt, de semmi változás nem volt a fordulatszámban.
 8. Motor

  Hát nekem sincs, pár napja befújkáltam féktisztítóval hátha az injektor talp tömítése sérült és ott szívja be a levegőt, de semmi változás nem volt a fordulatszámban.
 9. Motor

  Hát nekem sincs, pár napja befújkáltam féktisztítóval hátha az injektor talp tömítése sérült és ott szívja be a levegőt, de semmi változás nem volt a fordulatszámban.
 10. Általános műszaki problémák!

  Úgy rémlik mintha a szelepfedélbe épített kartergáz szelep hibája szokott ilyet okozni, de majd valaki jön és pontosít.
 11. Motor

  Az alapjárat ingadozás nekem is megoldatlan probléma már évek óta, teljesen ki van takarítva a fojtószelepház, cseréltem alapjárati motort is, de mégis csinálja néha, nem tudok már mit kezdeni vele. Főleg akkor csinálja ha motorindítás után azonnal elindulok jellemzően hideg motornál. Ez a cégnél van, mert ott egyből kijárok a sorompóhoz a portás meg néz hogy miért bögetem a motort. Megyek pár utcányit és abbahagyja. Ha itthon indulok el, akkor ugye elindítom, kiszállok, kinyitom a kaput, kitolatok, és becsukom. Ilyenkor semmi rendellenes motorbőgés nincs. Hát ez van. Menet közben nagyon ritkán gurulok üresben, így ez nekem nem jön elő.
 12. Gumi, felni kérdések

  Ez mondjuk igaz.
 13. Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Lehet pont a vízpumpa az a gyenge láncszem a szettben ami miatt kevesebb a futásideje.
 14. Motor

  Az óraegység hátuljában található útjeladótól tudja az ECU hogy a jármű mozgásban van és nem engedi leesni a fordulatszámot az alapjáratira. Ezért is ha mondjuk motorfékezel, érezni hogy 1500-as fordulatnál "megjön a hajtás" megszűnik a motorfék ekkor kezdi el nyomni újból a benzint és nem 900-nál ami ugye az alapjárat.
 15. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Amikor visszatolod a dugattyúkat a kerékfékhengernél és visszanyomod a folyadékot is a főfékhez kosz is mehet fel, pölö a gumi fékcső belső részéről levált akármi, és ezért nem zár már rendesen a karmantyú. De persze nem látni bele ez csak találgatás. Karmantyúzni sem mindegyiket lehet, volt hogy megvettem a szettet és szétszedés után derült ki hogy az egyik gyűrű kicsit más és nem cserélhető.
 16. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Nem törvényszerű..ha a karmantyú átenged, és süllyed a pedál attól még nem jut ki a fékfolyadék a főfékből, ott marad ,csak éppen nem tolja ki a kerekek felé, hanem átereszti, de a karmantyúk mindegyik oldalán alapból folyadék van. Szivárogni itt csak a rásegítő dob felé ( vagy típustól függően bele a dobba) szokott az meg ugye látszik, mert DOT 5-ös kivételével lemarja a festéket.
 17. Gumi, felni kérdések

  Azt írta hogy használni nem, de tologatni időnként szokták a kocsit, így viszont nehéz lesz.
 18. Általános műszaki problémák

  Úgy rémlik hátul akasztottak ki valami fogaskereket, és úgy sokkal hamarabb át tudtam tekerni az órát, de van aki vékony csavarhúzóval előlről a számoknál ugrasztotta át a kerekeket, ez annyira már nem rémlik. Ha azonos márkájú a két óra ( VDO-Delco) akkor egy az egyben át lehet tenni a régi órát az új egységbe, ha különböző akkor kicsit reszelni kell a műanyagon, mert nem fér be a helyére. Aztán meg az útjeladót is meg kell nézni hogy a csatija ( pontosabban a fólia) passzol-e az újhoz. Ezt úgyis meglátod ha megjön az óra.
 19. Fék

  A biztosíték is már a kínai ipar remeke, nem gyakran de volt már olyan hogy szemre ép biztosíték ki volt égve.
 20. Általános műszaki problémák

  Rugós kampós biszbasz fogja a tükröt rá a háromszögre ami rá van csavarozva az ajtóra, hogy a gyalogosokat ne kaszáljuk ( annyira ) el vele. Ha valamikor többször leverték és visszapattintották akkor kilágyult és már nem fogta elég erősen. Mivel új tükörnél új lesz ez is, az már nem fog lepottyanni.
 21. Fék

  Mondjuk ha murván blokkol az még alapból nem lenne baj, mert az meg szokta viccelni az ABS-t de aszfalton már működnie kellett volna. Hát ha jól látom a rajzon az F6-os 10Amperes bizti felel az ABS-ért az esetleg megnézheted.
 22. Fék

  Igen ismerem az Ákost..fizikailag sem működik az ABS? Tehát ha satuzol akkor blokkol a kerék és nem remeg a pedál?
 23. Gumi, felni kérdések

  Passzolnia kell az osztókörnek , a lyukszámnak és az agyátmérőnek. Ezen kívül amit írtál hogy aláfér-e a féktárcsa. A 13 Collos felni alá csak a 236-os féktárcsa fér be, azt meg majd a G astrás fórumtársak megmondják hogy G-n van-e ilyen. De szerintem már a csavarok számánál bukik a mutatvány, nem túl gyakori G-nél 4 csavaros felni.
 24. Fék

  Én az X16SZR-nél csak kétjegyű hibakódokat látok, és ott a 35-ös az alapjárati motor hibakódja, aminek semmi összefüggése nincs az ABS-el. Mivel hogyan olvastátok ki? Igazából nem sokmindent tudok az ABS-kockáról, majd jön valaki okosabb kicsit várj.
 25. Astra G szervízelés

  Szerintem üzemanyag szűrőre minden autónál csak kilométer futás van megadva és idő nincs, ez nem "romlik" meg mint az olaj-fékfolyadék.
×