zsiz88

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  107
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

4 Semleges

zsiz88 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1988-10-13

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra G Bertone Coupé
 • Város
  Gábortelep

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Békés megye

Legutóbbi látogatók

1.124 profile views
 1. Ááá, minden gyári Ültetve nincs, nem is lesz (terv szerint), mert sajnos 100-200 métereket földes-téglatörmelékes úton is kell járnom, meg hát az aszfalt is sok helyen rossz :D Azt írja az eladó, hogy 22 centi széles a felni és a közepe kb 71mm (szalaggal mérve, azt mondja a tolómérővel nem fért oda). A központosító, ami van hozzá, az biztos nem jó nekem, mert 51 mm-es. Akkor vehetem nyugodtan? Felnit is papírozni kéne amúgy, vagy hogy van ez? Nem fognak cseszegetni érte?
 2. Sziasztok. Kinéztem egy felnit. 8Jx17H2 ET35, az autó pedig egy Astra G Coupé. Felmegy rá gond nélkül? Köszi. kép
 3. Ha rájössz, szólj nekem is :D Szintén csak lefelé megy automatán a coupémon.
 4. Kipróbáltam, levettem az akksi sarkot, újratanítottam a két végállást, de még mindig csak lefelé megy. Ha nincs benne komfort modul, akkor is megy lefelé hosszú gombnyomásra az ablak? Hol és mennyiért lehet szerezni, ha nincs benne? Linket tudnál adni?
 5. Igen, így csinálom. Fent is, lent is kattanás után is tartom a gombot, de csak lefelé megy automatikusan ezután is. Ha leállítom az autót, de még nem veszem ki a kulcsot, az ablak már nem megy. Csak ha ráadom a gyújtást. Esetleg vegyem ki az akksit pár órára ás tanítsam újra, hátha jó lesz? A rádió kérni fog kódot utána? VDO CDR500
 6. Sziasztok! Olvasgatom a topikot, pár napja kezdtem el az elejétől Még sok van hátra belőle, de lenne pár kérdésem. A legbosszantóbbal kezdem Az autó egy X18XE1 Bertone Coupé. Olvastam, hogy van akinek működik az automatikus ablakfelhúzás a távirányítóval is, van akinek csak kulccsal és van akinek sehogy. Én az utóbbiakhoz tartozom. Az elektromos ablakom csak gyújtásra működik. Ha leveszem a gyújtást (kulcsot még nem veszem ki, csak elfordítom), akkor már nem működik -kivéve ha hosszú gombnyomásra elkezdem leengedni és közben veszem le a gyújtást, akkor az ablak még végigmegy lefelé. Felfelé sehogy nem megy az automatikus felhúzás. Betanítani nem tudom, felér az ablak, a kattanás is megvan, nyomva tartom a gombot, de utána se jó. Tehát lefelé leengedi hosszú gombnyomásra az ablakot, felfelé nem megy. A kulcsot a zárban elfordítva tartva sem húzza fel az ablakot. Akkor most benne van az auto ablakemeléshez a komfort modul vagy sem? Ha benne van, felfelé miért nem megy? Ha nincs akkor meg lefelé miért megy? A központi zár, az ablakemelő és a kulcs gyári, riasztó nincs az autóban. Ajtó nyitásra egy picikét automatikusan lehúzza az ablakot, ha becsukom az ajtót akkor pedig visszahúzza az ablakot. Hogyan tudom elérni amit szeretnék? Azaz, hogyha lezárom az autót a távirányítóval, akkor a második zárásra felhúzza az ablakokat. Vajon csak be kell állítani valahogy, vagy szerelni kell? Vagy legalább ha a kulccsal menne, azzal is előrébb lennék. Riasztót nem szeretnék bele. De ha mégis, akkor kb mennyiből lehet beszerezni és beszereltetni egyet (-egy olcsóbbat)?
 7. Na hát én nem vagyok ennyire otthon a témában, mint te... Mindjárt írok, kíváncsi vagyok mit tudsz meg róla.
 8. Köszi. Elvileg javítottam a linket.
 9. Sziasztok! Tegnap hazaértünk a kis szépségemmel Kb 9 év B Vectrázás után eljött az ideje, hogy legyen egy saját autóm, ami csak az enyém. Az utód majdnem Calibra lett, de lehetetlenség volt találni belőle megfelelőt. Volt még kiszemelve B Vectra, de igazából csak mert bevált és ismerem. Valójában nem szerettem volna vekiről vekire "váltani". Annyi lett volna az előrelépés, hogy nagyobb motorral, magasabb felszereltséggel vettem volna. De másra vágytam. Volt még kiszemelve C Omega, de valahogy nem az igazi, a hátulját nem találták el. Aztán jött az ötlet: nézzünk szét a G Astra kupék között. A forma kicsit átlagos, de mégis más. Gyönyörű a színezett kilincseivel, díszléceivel, a sötét lámpáival, a keret nélküli hatalmas ajtókkal, a B oszlop megoldása is nagyon tetszik, ahogy el van rejtve az üveg mögé és hát maga ez a lapos, sportosabb forma. Van egy pár Astra itt a faluban, de egy sem ilyen szép, mint az én coupém. A szín is elég ritka és nagyon szép. Minden benne van, amit szerettem volna. Úgyhogy végül Ő lett az új társam : Biztos lesz majd kérdésem hozzátok, apróbb gondjai vannak az autónak, de nem vészesek. Azért mégis csak 16 éves autó. Még vár ránk az ilyenkor kötelező szerviz. Kap 4 új gumit is, aztán jöhetnek az apróságok. Az autóról még annyit, hogy külföldről jött X18XE1 motorral. Az órában 205 ezer km van. Nem tudom mennyire tartozik az alap felszereltséghez, de benne van klíma, elektromos és fűthető tükör, elektromos ablak, multikormány, központi zár, BC... Még a rádió is gyári benne.
 10. Bizony Még le kell papírozni, új rendszám, friss műszaki, biztosítás...úgyhogy még nincs nálam, de majd be fogok jelentkezni a megfelelő topikba, ha már nálam lesz A Vectra is a családban marad, tesómhoz kerül.
 11. Facebook-on már csak 350-ért hirdeti. De már mindegy. Sajnos (vagy nem sajnos) nem találtam olyan Calibrát, ami minden igényemnek megfelelt volna, kivárni pedig nem tudok. Így elindultam más irányba és végül egy hasonlóan kicsit sportosabb Opelre esett a választás, mégpedig egy Bertone G Astra Coupe-ra. Igaz jobban zsebbe kell nyúlni, de mégis csak 9-10 évvel fiatalabb és jobban felszerelt autó. Köszi a válaszokat!
 12. Ebben igazad van. A vekit is elég jól kiismertem a bütykölések alatt.. Viszont utólag több időbe és pénzbe kerül beépíteni a dolgokat. Néztem is, mert ugye nincs állítókar belülről a tükörhöz. Úgyhogy lehet, hogy benne van, csak nem jó.. vagy nem tudom. A belseje cserélve lett bőrre, talán nem lett (jól) bekötve. A rozsda viszont valóban aggasztó. A törést az eladó Facebook profilján lévő albumból tudom, és valóban ott a törött kép is, tényleg szét lett szedve darabokra a fényezéshez, és látszik egy-két rozsdafolt, ami korábbi képen még ott van, későbbin pedig már nem. De 3 év alatt nem lenne szabad ilyennek lennie egy rendes lakatolás, telifény után: kép, mi lehet még a festék alatt.. Ő lenne az egyik, de szerintem elengedem.. LINK Van még más kiszemelt is. Túl kevés az extra benne, aggasztó a törés, valamint a lakatolás és fényezés minősége. Ja és erre van az album több képpel: link (csak Facebook-ra bejelentkezve látható)
 13. A fene se tud eligazodni... Az egyik kocsiban, amit kinéztem, nincs elektromos tükör sem. Bár ez amúgy is kezd kikerülni a lehetőségek közül, mert se BC, se elektromos ablak, se elektromos tükör, klíma is bizonytalan hogy van-e. Hiába kérdeztem, nem derült ki konkrétan, úgyhogy gondolom nincs.. Elektromos tető van, de nem nyílik. Elvileg a fogaskerék kopott. És elég sok minden nem gyári rajta (lámpák -de adná vele a gyáriakat is- , ülések, kipufogó), ami nem tudom műszakinál mekkora gondot jelentene. Külsőre viszont ez tetszik legjobban, de pár (9) éve megtörték az elejét.. azóta javítva van, de kérdés hogy hogyan. Az eladó szerint 3 éve ki lett lakatolva és új fényezést is kapott, de már dúrja a rozsda a hátsó keréknél, hólyagosodik a festék. Úgyhogy ennek is kérdéses a minősége szerintem. A BC-s írást olvastam már. Az a baj, hogy ismerem magam. Nagyobb dolgokat nem tudok/merek megcsinálni. Sok mindent szereltem már a mostani B Vekin is, de pl még mindig rossz központi zárral járkálok.. Ugyanakkor a benzinpumpát például már párszor kikaptam belőle, oldalablakot is cseréltem, meg már ki tudja még miket javítgattam az elmúlt 9 év alatt rajta. De tudom, hogy ha olyan kocsit veszek, amiből hiányoznak az extrát, azok valószínűleg sosem fognak belekerülni nálam.
 14. Igen, köszi az infót, ezeknek már utánaolvastam Azt is olvastam, hogy a '91-'93-ig gyártott kocsikba a kábelköteget is be kell húzni, mert gyárilag nincs benne a csatlakozó sem a BC-hez, míg '93 után benne van a kábelköteg, akkor is ha nem BC-s az autó. Sajnos amiket kinéztem, mind '91 és '93-as gyártásúak (és mind C20NE). Kettőben közülük biztos nincs BC, a harmadikról nem tudom. Az a baj, hogy kevés Calibra van eladó és még kevesebb közülük, ami megfelelne az igényeimnek. Leginkább a hiányzó extrákkal vagyok bajban és azzal, hogy mennyire nehéz beszerezni illetve beszerelni őket. Pl klímát biztosan nem fogok nekiállni utólagosan beszerelni, de szeretném ha lenne az autóban. Szeretném, ha lenne BC, elektromos tető/tükör/ablak, központi is... de vagy nincs, vagy csak hiányosan adták fel a hirdetéseket. Ha meg beállítom a HAHU keresőjét a műszakis, klímás Calibrákra, kiad 8 találatot, amiből 3, de inkább négy már túl van a keretemen és a többi extra tovább szűkíti a kört. Szóval nincs nagy választék. Valamiről biztosan le kell mondanom, és az egyik valószínűleg a BC lesz. Az a mostani Vectrában sincs és kevésbé fájó a hiánya, mint nyáron a klímának a hiánya