Jump to content

wookie

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  4.484
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  30

wookie last won the day on Szeptember 4

wookie had the most liked content!

Hírnév

370 Segítőkész

1 követő

wookie névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1989-07-20

Város, Autók

 • Autó(k)
  '81 Opel Rekord E1, '90 Opel Vectra A1
 • Város
  Gyula

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://napivuki.blog.hu

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország
 • Érdeklődés
  Autók, motorok, bicikli, minden ami gurul. :)

Legutóbbi látogatók

6.911 profile views
 1. Elektromos

  Irígylem a problémáidat. :D
 2. Kadett E GSi 8V->16V kábelköteg csere

  Ja, azt hittem hogy 16v-sítesz komplett. Akkor majd előkotrom, mert nem itthon van.
 3. Kadett E GSi 8V->16V kábelköteg csere

  Van két kadett xe leömlőm, illetve kadett olajhűtő.
 4. Kadett E GSi 8V->16V kábelköteg csere

  Úgy kéne. De azért nézd végig előtte hogy minden szükséges csati rajta van-e, és egyforma. Opelék szeretik szivatni az embert hogy az ugyanazt a feladatot elátó, és ugyanolyan kábelszínekkel operáló csatikat megfordítják. Amúgy nem érdekel pár kadett gsi 16v specifikus cucc?
 5. Fék, futómű, kormánymű

  Azé "nagyobb" mert a 22-es főfék csak a saját devanderére megy fel. (ebből is van alu, meg acél, mindegyiknek saját devandere van)
 6. Kadett E GSi 8V->16V kábelköteg csere

  Abs-ről csak a v6 meg a g astra utániak veszik a jelet. A többinél az órában van az útjeladó. Ha eddig nem volt, akkor óracsere, bár van amelyikre rá lehet csvarozni utólag is a jeladót. (legalábbis astra-vectra vonalon,de szerintem a kadettnél is így van) Ha nem, akkor még mindig lehet betenni daewoo féle km spirál kihajtást, ott a jeladó abba van integrálva. Aztán lehet hogy a kadettnál ez amúgy is így volt. Mint itt az ad-s meg az aa-s: Bár ha gsi, és digit órás, akkor ez amúgy is benne van.
 7. Elektromos

  Ez a gyáritól igen messze van.
 8. Motor

  Legvalószínűbb hogy átégett a két henger között a tömítés, rosszabb esetben a hengerfej repedt el, de az kevésbé jellemző.
 9. Elektromos

  A kombiknak valami nagyon el van baszva a világításánál. Nekem a vectrában hátul 90% gyári izzók vannak még, de legalábbis az elmúlt 16 évben mióta nálunk van autó, talán ha 2x kellett benne cserélni. Legutóbb is annyi volt hogy a rezgéstől lekopott az izzó aljáról az érintkező. Felcineztem, és kész. Elöl is csak azért volt cserebere, mert az eleje eddig 3x vagy 4x volt összetörve.
 10. Elektromos

  Az a baj, hogy mindenki irányban akar világítani a ledekkel, amihez pedig ez kell: A fényszórón kívül a normál izzókat kétféleképpen lehet kiváltani, hogy jó is legyen. Vagy sok ledet kell betenni (ledpanel, vagy ledszalag) a prizma mögé, hogy meglegyen az átvilágított felület, és a prizma pedig szórja a fényét, homogenizálja, illetve ugyanez lencsével, ami szétszórja a led fényét, a másik, amire soha senki nem gondol, az pedig hogy a ledet befordítjuk a foncsor felé, ami már tudja teríteni a fényét, és gyakorlatilag pont úgy fog működni mint a gyári, hiszen ott sem az izzó fényét látjuk kívülről, hanem azt, amit a tükör, és a prizma szétszór. Ezért vannak a régi autókon hátul mécsesek, mert leég/lemattul, elkoszolódik a tükör, és kurvára nem teríti a fényt. Ez utóbbira már létezik klészen kapható megoldás is, még nem próbáltam ki, de ránézésre bizalomgerjesztő:
 11. Motor

  Sajnos az 1.4 összeveri.
 12. Motor

  Küldjek róla újat? :D
 13. Motor

  Olyan ismerős az a leömlő..... :D
 14. Motor

  meleg.motornal akkor megy lejjebb a víz ha levegős, feljebb meg ha tomitetlen a rendszer, és a nyomás nem egyenlíti ki a víz tágulását. Hibátlan rendszer eseten a szint kb állandó a tartályban.
×