Jump to content

Recommended Posts

On 2017. 11. 21. at 21:12, Adam1 írta:

Hogy sikerült megoldanod a tempomatot? Nekem nem sikerült anno, 1,7 TD motorhoz akartam házasítani, bevezetékeltem, de az általad említett kattanáson kívül semmit sem csinált.

OP Commal rá tudtam csatlakozni, és mutatta a mért értékeket, de ennél előbbre nem jutottam.

Hali.
Bocsi de még csak most jöttem fel az oldalra..
Nekem X20XEV  benzinesbe van 1997-es.
Könnyű dolgom volt hiszen gyárilag be volt vezetékelve a kocsim így a korábban vett donor autóból átraktam a kormánynál lévő kapcsolót és a pedál kapcsolót illetve a donorból a motorvezérlőt is át raktam amiben gyárilag tempomatos volt. (a motorvezérlőt egyébként más miatt raktam át) (az hogy a motorvezérlő egységhez kell e programozni azt nem tudom, elvileg nem)
Már csak egy tempomat vezérlőt kellett szereznem ami működik mert ami a donorba volt tönkrement még a donorba.
Nekem a vezérlő berakása után a bovden rövidebb volt 5 cm-rel ami végül is azért volt mert a bovden be volt ragadva mert még a kocsi fiatal korában lett kiszerelve és beált.
Amikor a beragadás probléma meg oldódott már simán oda ért a helyére. Utána mentem vele egy kört és működött is és szerencsére azóta is működik..
Szóval végül is semmi extra nem volt benne..
Nem valószínű hogy sokat segítettem ezzel.
Egyébként nem lehet hogy annó valamit mégis rosszul vezetékeltél be?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Üdv mindenkinek!
Számomra érdekes problémával állok szemben a mai naptól.
Ha lezárom a kocsit nem úgy villan fel az index mint eddig és fogja magát és folyamatosan világítva marad. Távirányítóval és kulccsal való záráskor ugyan az a helyzet.
Egyébként a zárás nyitás működik. Csináltam azt is hogy lekötöttem az akku sarut fél órára hátha észhez tér de nem. Reléket is cserélgettem és közben ha mozgatom a reléknél akkor van hogy elalszik. Lehet a multitájmert kell kicserélnem? Már egy ideje csinál olyat is, hogy indexelésnél villog a belső világítás is lehet hogy összefügg..
Holnap kicserélem a multitájmert hátha. Nyitott ajtónál ugye ha lezárom a kocsit akkor vissza kell nyitnia de jelenleg azt sem mindig teszi. Remélem nem a centrálzár vezérlője a gond.
Még annyi hogy X20XEV  riasztós kivitel.

Esetleg ötlete valakinek, hogy mi okozhatja ezt? Vagy valakinek volt már ilyen problémája?
Előre is köszönöm.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Annyit még hozzá tennék, hogy ha gyújtásra rakom akkor megszűnik a probléma és üzem közben is rendesen működnek az indexek. Ha leállítom a kocsit akkor felvilágítódnak az indexex lezárás nélkül is már.
Hibakód  "123 irányjelző feszültség alacsony"
Próbálok rákeresgélni a neten is...

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Kicseréltem a centrálzár vezérlő egységét és megoldódott a probléma. Már csak az a baj hogy a cseredarab nem riasztós.
Egyébként mi mehetett tönkre benne ha minden más pedig működik vele?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
2 órája, gyuros írta:

Kicseréltem a centrálzár vezérlő egységét és megoldódott a probléma. Már csak az a baj hogy a cseredarab nem riasztós.
Egyébként mi mehetett tönkre benne ha minden más pedig működik vele?

Hát passz, szedd szét, nézd meg a forrasztásokat, nincs-e kondi felpúposodva, más egyéb elfüstölve vagy egy relé nem húz be, típustól függ milyen alkatrészekből áll pölö:

2741507-20180114-2ahUnN.jpg

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×