Jump to content

Recommended Posts

1 óra, zotya975 írta:

Hát már pár 10 ezer kilométer óta ilyen hogy kell neki egy kis idő ( majd csinálok videót) szerintem már késő aggódni a kopásért ha a pumpa halódik. Meg most raktam át nemrég az SE tengelyt, nem láttam különösebb kopást az enyémen. 

Egyáltalán nem néz ki úgy, mint ami meg akar makkanni. Akkor marad a gomba. 

A szelepeket elnézve lesz becsiszolni való. Nem baj, jó lesz ez.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

A kis astrám (1997es kiadás, 1.4 16V X14XE) másfél hete gázadáskor el kezdett dadogni. Elvittem szervizbe ahol azt mondták, hogy kicsi az 1-es hengeren mért kompresszió, ezért csinálja ezt a jelenséget és a megoldás, hogy cseréljek autót.

Ragaszkodnánk a kicsi géphez, ezért közben gyújtógyertyát cseréltem, meg üzemanyag szűrőt, de ez nem segített. Kb. 9hónappal ezelőtt cseréltem ki a gyújtógyertya kábeleket is. Közben lezárták az EGR szelepet is de ezzel csak azt érték el, hogy 10 km után kigyúl motor check lámpa.

Reggel a jelenség halmozottabb, a motor úgy jár mintha egy-két henger nem menne, és amúgy valamitől a gyújtógyertyákat is nagyon kormozza. Amikor felmelegedik a motor gázadáskor a rángatás enyhébb lesz, néha egy-két km-ig ki is hagyja.

Ma figyeltük meg, hogy az üzemanyag nyomás szabályzó szelepnél valami sistereg. Ez normális?

A leírtak alapján mire tippeltek? Lehet ez a kevés kompresszió miatt?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
7 órája, Róóóbi írta:

Egyáltalán nem néz ki úgy, mint ami meg akar makkanni. Akkor marad a gomba. 

A szelepeket elnézve lesz becsiszolni való. Nem baj, jó lesz ez.

Télen eljátszom vele.:evilgrin:

7 órája, Sekler írta:

Sziasztok!

A kis astrám (1997es kiadás, 1.4 16V X14XE) másfél hete gázadáskor el kezdett dadogni. Elvittem szervizbe ahol azt mondták, hogy kicsi az 1-es hengeren mért kompresszió, ezért csinálja ezt a jelenséget és a megoldás, hogy cseréljek autót.

Ragaszkodnánk a kicsi géphez, ezért közben gyújtógyertyát cseréltem, meg üzemanyag szűrőt, de ez nem segített. Kb. 9hónappal ezelőtt cseréltem ki a gyújtógyertya kábeleket is. Közben lezárták az EGR szelepet is de ezzel csak azt érték el, hogy 10 km után kigyúl motor check lámpa.

Reggel a jelenség halmozottabb, a motor úgy jár mintha egy-két henger nem menne, és amúgy valamitől a gyújtógyertyákat is nagyon kormozza. Amikor felmelegedik a motor gázadáskor a rángatás enyhébb lesz, néha egy-két km-ig ki is hagyja.

Ma figyeltük meg, hogy az üzemanyag nyomás szabályzó szelepnél valami sistereg. Ez normális?

A leírtak alapján mire tippeltek? Lehet ez a kevés kompresszió miatt?

Attól függ mennyire kicsi a kompresszió. Számadatot nem mondtak? Meg hogy mitől, szelep sérült, vagy egyéb gondja van, de azért autót még nem kell cserélni, lehet javítani bármit. Az üzemanyag nyomás szelepet vákum állítja, lehet sérült ez a rész, vagy benne a membrán. Ha van valami hőálló pasztád ( ideiglenesen sziloplaszt is jó) kenj oda hogy megszünjön a hang lehet az a gondod hogy kicsi a benzinnyomás. De nézd meg hátha csak a gumicső repedt el.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Üdv.

Menyire normális az hogy a hűtőventilátor amikor bekapcsol óra szerint kb 85foknál adig nem áll le amég a kék säv és az első fehér csík közé le nem megy a vîzhőfok?

 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
8 órája, gyuros írta:

Üdv.

Menyire normális az hogy a hűtőventilátor amikor bekapcsol óra szerint kb 85foknál adig nem áll le amég a kék säv és az első fehér csík közé le nem megy a vîzhőfok?

 

A vízhőfok mérő nem precíziós műszer, ellenállás mérésen alapul, így befolyásolja az is ha oxidálódva van a saru. A ventit meg a hűtő oldalába betekert gomba kapcsolja, így ami vezérel meg amit látsz teljesen külön jeladó. Ráadásul ha valamikor beszereltek fordulatszám mérős műszeregységet ami 110 fokig van skálázva és bent hagyták a régi 100-fokos jeladóját már attól is csal amit látsz. 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
22 órája, zotya975 írta:

A vízhőfok mérő nem precíziós műszer, ellenállás mérésen alapul, így befolyásolja az is ha oxidálódva van a saru. A ventit meg a hűtő oldalába betekert gomba kapcsolja, így ami vezérel meg amit látsz teljesen külön jeladó. Ráadásul ha valamikor beszereltek fordulatszám mérős műszeregységet ami 110 fokig van skálázva és bent hagyták a régi 100-fokos jeladóját már attól is csal amit látsz. 

Nemrégiben én cseréltem ki a műszeregységet fordulatszám mérősre. Ami szokott hiányozni zöld vezeték a 8as pontnál az is benne volt a kocsiban gyárilag szóval csak át kellett raknom.  A vízhőfok mérő amit látok ugye a kijelzőn annak csak egy jeladója van és igen minden mástól független. Ma kicseréltem a hozzá tartozó jeladót is de amikor kiszedtem a benne lévőt láttam hogy a kettő teljesen egyforma VDO típus és 120 fokos. Tehát a jeladó csere szükségessége nem magyarázza a jelenséget. Plusz az interneten rákeresgélve ilyen jeladókra mind az 1.4-es és 1.6-os motortípushoz ugyanolyan jeladókat adott ki és motor típustól függetlenül sem volt más fajta.
A műszeren felment a víz hőfoka 85 körüli fokra ugyan úgy mint a 100 fokig skálázott eredeti műszerével. Nekem az volt a kérdésem és a furcsa, hogy általában a hűtőventilátor amikor elkezdi visszahűteni a vizet akkor a mutató szerint kb 10 foknyit hűt vissza és azokkal kevesebb ideig megy mint jelen esetben.
Jelenleg ha fölmegy 85 fokig kb akkor bekapcsol a ventilátor és a megszokott hoz képest kb 3/4 szer annyi ideig megy és látszólag 25-30 foknyit hűt vissza.
Számomra ez az érdekes és nem hiszem hogy ez normális.
Persze lehet rossz volt a benne lévő jeladó vagy a vízhűtőben lévő nem régiben vett  jeladó is lehet rossz...

Azt azért hozzá tenném az egészhez, hogy csak megoldást/ magyarázatot próbálok keresni és semmi kép sem  mást megbántani!!!!!!
Csak hogy nehogy valaki félre értse!!  :)

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
32 perce, gyuros írta:

Nemrégiben én cseréltem ki a műszeregységet fordulatszám mérősre. Ami szokott hiányozni zöld vezeték a 8as pontnál az is benne volt a kocsiban gyárilag szóval csak át kellett raknom.  A vízhőfok mérő amit látok ugye a kijelzőn annak csak egy jeladója van és igen minden mástól független. Ma kicseréltem a hozzá tartozó jeladót is de amikor kiszedtem a benne lévőt láttam hogy a kettő teljesen egyforma VDO típus és 120 fokos. Tehát a jeladó csere szükségessége nem magyarázza a jelenséget. Plusz az interneten rákeresgélve ilyen jeladókra mind az 1.4-es és 1.6-os motortípushoz ugyanolyan jeladókat adott ki és motor típustól függetlenül sem volt más fajta.
A műszeren felment a víz hőfoka 85 körüli fokra ugyan úgy mint a 100 fokig skálázott eredeti műszerével. Nekem az volt a kérdésem és a furcsa, hogy általában a hűtőventilátor amikor elkezdi visszahűteni a vizet akkor a mutató szerint kb 10 foknyit hűt vissza és azokkal kevesebb ideig megy mint jelen esetben.
Jelenleg ha fölmegy 85 fokig kb akkor bekapcsol a ventilátor és a megszokott hoz képest kb 3/4 szer annyi ideig megy és látszólag 25-30 foknyit hűt vissza.
Számomra ez az érdekes és nem hiszem hogy ez normális.
Persze lehet rossz volt a benne lévő jeladó vagy a vízhűtőben lévő nem régiben vett  jeladó is lehet rossz...

Azt azért hozzá tenném az egészhez, hogy csak megoldást/ magyarázatot próbálok keresni és semmi kép sem  mást megbántani!!!!!!
Csak hogy nehogy valaki félre értse!!  :)

Régebben valaki leírta a két hőgomba gyári számát, de amúgy 99% ban nem tudják az eladók hogy kétfajta van. 

Hát ha sokkal korábban kapcsol be a venti, akkor pont úgy van ahogy írtad a műszeré is lehet rossz, és a valóságban jól kapcsol, vagy a venti jeladója rossz a hűtőben és rosszkor kapcsol, te meg a jó értéket látod. De hogy melyik fedi a valóságot, azt sajna nem tudom megmondani. Ha fűtést kapcsolsz érzése annyira fúj be meleget mint eddíg amikor a venti bekapcsol? 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
3 órája, zotya975 írta:

Régebben valaki leírta a két hőgomba gyári számát, de amúgy 99% ban nem tudják az eladók hogy kétfajta van. 

Hát ha sokkal korábban kapcsol be a venti, akkor pont úgy van ahogy írtad a műszeré is lehet rossz, és a valóságban jól kapcsol, vagy a venti jeladója rossz a hűtőben és rosszkor kapcsol, te meg a jó értéket látod. De hogy melyik fedi a valóságot, azt sajna nem tudom megmondani. Ha fűtést kapcsolsz érzése annyira fúj be meleget mint eddíg amikor a venti bekapcsol? 

Igen sajnos az igaz hogy az eladók van hogy tudatlanabbak mint a vevő. Tapasztaltam.
Ahogy írtam ma beleraktam a donor autónak a jeladóját amiből az óracsoport is van. Abban az autóban megfelelően működött.
Amióta átraktam még nem mentünk a kocsival így nem teszteltem. Holnap fogom és megírom majd. Megpróbálom kétszer tesztelni a gomba cserét is beiktatva.
A hűtőben lévő gomba kb 3 hónapos új. Persze lehet az is rossz majd legfeljebb átrakom azt is bár az klímás.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×