Jump to content
hemi

Általános műszaki problémák

Recommended Posts

pszilaj    98
3 órája, individor írta:

F astra x14xe motorkód

Mostanában olyan szokása van hogy nem indul be első indításra

Hibakód nincs, új gyertyakábel, kb 3 ezret futott gyertyák, kompresszió minimum 12bar

Első indítás után valami kattan az utastérben az anyósülés lábterénél a jobb oldali részen a kesztyűtartó alatt és utána jól indul (nem tudom ez összefügg-e vele)

Mi lehet a hiba? Pár éve volt egy hibás főtengely jeladóm skkor is nehezen indult de az más volt ha 3x indítottam akkor is nehezen indult most meg csak az első indításra nem indít

Az ami kattan, az az üzemanyag pumpa reléje. Az csak akkor ad áramot a pumpának, ha van fordulatszámjel.

Lehet, hogy nagyon visszaereszt a pumpa, és kell neki egy kis idő, míg feltermeli a benzint.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4
3 órája, pszilaj írta:

Az ami kattan, az az üzemanyag pumpa reléje. Az csak akkor ad áramot a pumpának, ha van fordulatszámjel.

Lehet, hogy nagyon visszaereszt a pumpa, és kell neki egy kis idő, míg feltermeli a benzint.

a pumpánál van valami visszacsapó szelep? vagy a motortérben?

lehet kipróbálom hogy opcommal beindítom az ac pumpát egy kicsit utána indítom, hétvégén úgy is napokat áll

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
12 perce, individor írta:

a pumpánál van valami visszacsapó szelep? vagy a motortérben?

lehet kipróbálom hogy opcommal beindítom az ac pumpát egy kicsit utána indítom, hétvégén úgy is napokat áll

A pumpában van , ha jól tudom az X14XE az hengerenkénti injektoros, az injektor hídon van egy szelep ami pont olyan mint az autógumié. Azt megnyomva spriccelni kell a benzinnek hosszabb állás után is. Ezen az anyósoldali végén van ha jól rémlik. 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
wolfnet    4
10 órája, individor írta:

F astra x14xe motorkód

Mostanában olyan szokása van hogy nem indul be első indításra

Hibakód nincs, új gyertyakábel, kb 3 ezret futott gyertyák, kompresszió minimum 12bar

Első indítás után valami kattan az utastérben az anyósülés lábterénél a jobb oldali részen a kesztyűtartó alatt és utána jól indul (nem tudom ez összefügg-e vele)

Mi lehet a hiba? Pár éve volt egy hibás főtengely jeladóm skkor is nehezen indult de az más volt ha 3x indítottam akkor is nehezen indult most meg csak az első indításra nem indít

Nekem csinált ilyet az autó 2 oka volt. Egyik esetben az immobiliser nem engedte, kulcs ki kulcs be és jó lett. A másik oka nálam a gyújtás rotor elkopása volt. Rotor lepattint, lapos csavarhúzóval megkapargattam az érintkezőket (lada módszer:D) jó lett, rotor csere javasolt 1500 forintos tétel. üdv

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
pszilaj    98
13 órája, wolfnet írta:

Nekem csinált ilyet az autó 2 oka volt. Egyik esetben az immobiliser nem engedte, kulcs ki kulcs be és jó lett. A másik oka nálam a gyújtás rotor elkopása volt. Rotor lepattint, lapos csavarhúzóval megkapargattam az érintkezőket (lada módszer:D) jó lett, rotor csere javasolt 1500 forintos tétel. üdv

Itt sajna a második módszer nem fog menni, mert nincs gyújtás elosztó... :) DIS-es gyújtás, rulez! :)

 

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4
21 órája, wolfnet írta:

Nekem csinált ilyet az autó 2 oka volt. Egyik esetben az immobiliser nem engedte, kulcs ki kulcs be és jó lett. A másik oka nálam a gyújtás rotor elkopása volt. Rotor lepattint, lapos csavarhúzóval megkapargattam az érintkezőket (lada módszer:D) jó lett, rotor csere javasolt 1500 forintos tétel. üdv

 

21 órája, wolfnet írta:

Nekem csinált ilyet az autó 2 oka volt. Egyik esetben az immobiliser nem engedte, kulcs ki kulcs be és jó lett. A másik oka nálam a gyújtás rotor elkopása volt. Rotor lepattint, lapos csavarhúzóval megkapargattam az érintkezőket (lada módszer:D) jó lett, rotor csere javasolt 1500 forintos tétel. üdv

az x14xe-benis van rotor? sose néztem honét jönnek ki a kábelok

bár az fura hogy ha 1x beindult utána  egyből indul, sajna a imo-t nem tudom kizárni a körből ahhoz nem értek. hétvégén megnézem az ac-t utána azt honnét nőtek ki a gyertya kábelok

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Kispotter    12

Nekem a hall jeladó halálozott el furcsa módon és elsőre sosem indult.. melegen pöcre.. Aztán már a fél motorteret kicseréltem mikor végleg megadta magát a hall jeladó. Tudom x14xe-ben nincs hall jeladó, de lehet valami jeladó rakoncátlankodik neked is. 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
2 órája, Kispotter írta:

Nekem a hall jeladó halálozott el furcsa módon és elsőre sosem indult.. melegen pöcre.. Aztán már a fél motorteret kicseréltem mikor végleg megadta magát a hall jeladó. Tudom x14xe-ben nincs hall jeladó, de lehet valami jeladó rakoncátlankodik neked is. 

Ha nincs akkor főtengely jeladó van "helyette". 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Kispotter    12
3 órája, zotya975 írta:

Ha nincs akkor főtengely jeladó van "helyette". 

Nem tudom az hall rendszerű e de ha igen okozhat ilyen hibát mint nekem. De lehet akkor is ha nem hall rendszerű. :D

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
4 perce, Kispotter írta:

Nem tudom az hall rendszerű e de ha igen okozhat ilyen hibát mint nekem. De lehet akkor is ha nem hall rendszerű. :D

Hát annyira nem vagyok otthon ebben a témában, de úgy tudom hogy a rotoros-elosztós gyujtásnál van a Hall jeladó ami ugye a vezéműtengely helyzete alapján adja a gyujtási jelet. Ahol ez nincs ott főtengely jeladó van ami viszont indukciós elven működik. De ez nem tuti. 

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
wolfnet    4
14 órája, zotya975 írta:

Hát annyira nem vagyok otthon ebben a témában, de úgy tudom hogy a rotoros-elosztós gyujtásnál van a Hall jeladó ami ugye a vezéműtengely helyzete alapján adja a gyujtási jelet. Ahol ez nincs ott főtengely jeladó van ami viszont indukciós elven működik. De ez nem tuti. 

Ha a Hall jeladó a vez.tengely fogaskerekét nézi és fogaskerék állásra ad gyújtás jelet akkor igen, egyébként más jeladó nem lehet a cuccba. 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4

na nincs főtengely jel attól még beindul de nem könnyen, és minden indításkor, ilyen hibám már volt, plusz sárga lámpás ez a hiba

hátvégén megnézem hogy beindított ac után indul-e aztán egy hibalehetőség kilőve

Módosítva : individor
  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
wolfnet    4

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy az 1996-os 1.4i 8v x14nz astrácskánál ki lehet cserélni a műszeregységet fordulatszámmérősre? Az autó diagnosztikán tud mindent elvileg ami kell hozzá, de nem ismerem a műszeregység működését. 

köszi

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
11 perce, wolfnet írta:

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy az 1996-os 1.4i 8v x14nz astrácskánál ki lehet cserélni a műszeregységet fordulatszámmérősre? Az autó diagnosztikán tud mindent elvileg ami kell hozzá, de nem ismerem a műszeregység működését. 

köszi

Igen, leírás:http://www.opelforum.hu/topic/1797-műszeregység-csere-bere/

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4

3 napos állás után  rádugtam az opcom-ot beindítottam a benzinpumpát(elején volt minden hangja mint amikor a kerti slaggal elkezd locsolni az ember)  majd indítási próba volt és jól indult

Szóval most már biztos hogy visszaengedi a benzint a csövekből, ezt hogy lehet orvosolni(x14xe motor) ?

vagy egyszerűbb a benzinpumpa relére egy nyomógombot kötni aztá adni neki +12 voltot indítás előtt? 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
pszilaj    98
6 órája, individor írta:

3 napos állás után  rádugtam az opcom-ot beindítottam a benzinpumpát(elején volt minden hangja mint amikor a kerti slaggal elkezd locsolni az ember)  majd indítási próba volt és jól indult

Szóval most már biztos hogy visszaengedi a benzint a csövekből, ezt hogy lehet orvosolni(x14xe motor) ?

vagy egyszerűbb a benzinpumpa relére egy nyomógombot kötni aztá adni neki +12 voltot indítás előtt? 

Én anno etanolos korszakomban kötöttem be egy nyomógombos relét a benzinszivattyúra. A biztosítéktábla mögé van rejtve.(Vicces, mert ha rá van adva a gyújtás és úgy nyomom meg, akkor beindul a szekunder szivattyú is...)

Szerintem relézve érdemes...

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
18 órája, individor írta:

3 napos állás után  rádugtam az opcom-ot beindítottam a benzinpumpát(elején volt minden hangja mint amikor a kerti slaggal elkezd locsolni az ember)  majd indítási próba volt és jól indult

Szóval most már biztos hogy visszaengedi a benzint a csövekből, ezt hogy lehet orvosolni(x14xe motor) ?

vagy egyszerűbb a benzinpumpa relére egy nyomógombot kötni aztá adni neki +12 voltot indítás előtt? 

Vannak benzinálló visszacsapó szelepek, nem sok hely van, de talán a pumpa és a fedél közé befér egy,  én inkább ide raknám mint a tankon kívül.

12 órája, pszilaj írta:

Én anno etanolos korszakomban kötöttem be egy nyomógombos relét a benzinszivattyúra. A biztosítéktábla mögé van rejtve.(Vicces, mert ha rá van adva a gyújtás és úgy nyomom meg, akkor beindul a szekunder szivattyú is...)

Szerintem relézve érdemes...

Gondolom alapból is az AC-relé indítja .:confused:

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.308
1 órával ezelőtt, individor írta:

Nem biztos, ez az injektor hídon van és fordulatszámtól függően emeli a benzinnyomást vákumos szabályzással. Gázadásra növekszik a szívóoldalon a depresszió, és emeli a benzinnyomást hogy elég legyen az injektoroknak.  Hogy eltűnik a nyomás az attól is lehet hogy a benzinpumpa aljában visszaenged a szelep a tankba. Amit linkeltél annak motor működés közben van jelentősége, a pumpában a szelepnek meg inkább állás közben, hiszen amikor jár a motor és kering a benzin úgysem ereszt vissza még ha rossz is. 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
pszilaj    98
5 órája, zotya975 írta:

Vannak benzinálló visszacsapó szelepek, nem sok hely van, de talán a pumpa és a fedél közé befér egy,  én inkább ide raknám mint a tankon kívül.

Gondolom alapból is az AC-relé indítja .:confused:

Igen, alapból relés, a nagy áramfelvétel miatt.

Én a manuális betápot a relé és a biztosíték közé kötöttem be. Így a pumpa még mindig bizti védett lesz...

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4
3 órája, zotya975 írta:

Nem biztos, ez az injektor hídon van és fordulatszámtól függően emeli a benzinnyomást vákumos szabályzással. Gázadásra növekszik a szívóoldalon a depresszió, és emeli a benzinnyomást hogy elég legyen az injektoroknak.  Hogy eltűnik a nyomás az attól is lehet hogy a benzinpumpa aljában visszaenged a szelep a tankba. Amit linkeltél annak motor működés közben van jelentősége, a pumpában a szelepnek meg inkább állás közben, hiszen amikor jár a motor és kering a benzin úgysem ereszt vissza még ha rossz is. 

értem

akkor marad a  nyomógombos +12v a benzinpumpa relére, ha a vezérelt ágra megy a +12v akkor biztos nem kever be az ecunak vagy más finomabb dolognak

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Cosso    3

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne:

Erőteljes fékezésnél beremeg a kormány és rázza az egész kocsit. (Ezt az egészet ütemesen, szakaszosan, szaggattottan, hogy mondjam még? :D  Mint egy sorozat gépkarabéllyal. )

Szerintetek?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
tuskes    3
15 perce, Cosso írta:

Sziasztok!

Egy rövid kérdésem lenne:

Erőteljes fékezésnél beremeg a kormány és rázza az egész kocsit. (Ezt az egészet ütemesen, szakaszosan, szaggattottan, hogy mondjam még? :D  Mint egy sorozat gépkarabéllyal. )

Szerintetek?

Odalehetnek a féktárcsáid.....

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Cosso    3
5 perce, tuskes írta:

Odalehetnek a féktárcsáid.....

Köszönöm a gyors választ. Én is erre gondoltam elsőre, de a fékpedál nem "rángat" eközben. (Tapasztaltam már ilyet más kocsinál, ahol a fékpedál rángatott)

A féktárcsák állapotát majd most téligumi-cserénél megnézzük, addig kibírja, nem vészes.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
individor    4
4 órája, Cosso írta:

Köszönöm a gyors választ. Én is erre gondoltam elsőre, de a fékpedál nem "rángat" eközben. (Tapasztaltam már ilyet más kocsinál, ahol a fékpedál rángatott)

A féktárcsák állapotát majd most téligumi-cserénél megnézzük, addig kibírja, nem vészes.

Próbáld ki pár intenzívebb fékezés után fogja rázni a kormányt is meg a pedált is

Nekem is remegett a kormány aztán erdélyben futóval a végén a pedál is rugdosott

Új tárcsa új betét aztán azóta hibátlan

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×