Jump to content
Jocek MV6

Elektronikus gondok

Recommended Posts

norbesz    1

Hello.Segítséget kérek. Opel omega 2000-es 16-szelepes automata 94-es évjáratú. Hol találom rajta a főtengely jeladót?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
mjzs    1

Sziasztok!

2,5 TD Omegán (1999. dec.) kicseréltem a külső hőmérséklet jeladót, de így is mínusz 40-50 fokot mutat a műszerfalon.

Ha nem a  jeladóval van a baj, akkor mivel?

Köszi!

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
kori    184

Talán segít:http://www.opelforum.hu/topic/1956-bels%C5%91-t%C3%A9r/

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
soma94    0

Szevasztok! valaki meg tudja nekem mondani hogy 2.2dti opel omegán hol találom a hűtőventilátor vezérlőegységet?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
kori    184

A hőgombák a hűtő bal szélén vannak, a vezérlőrelék pedig az akku melletti relédobozban.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Balu911    0

Sziasztok. Van egy kis problémám !! Van egy omega B 2.5 v6-om 95 évjárat. Kérdésem a következő. Ha szembe állok a motorral hogy van a hengerek sorrendje ?? Melyik az egyes vagy a hatos !?? egymás után jönnek vagy oldalanként váltakozva !?? Megmondom miért . Az autó gyujtástrafó cserés arra rá van írva a henger száma a bekötéshez, de mivel ilyen jól hozzáférhető helyen van hogy esélytelen megnézni hogy most melyik kábel hová meg ezért nem merem szétszedni !! Sajnos rajzot sem találok hozzá sehol !! Kérlek segítsetek hogy melyik henger melyik !! Köszönöm. Valéamint nem mindig működik a vízhőfok mérő sem. z előző tulaj azt mondta hogy kontaktos néha, de én nem tudom hogy hol található ez a jeladó gomba !?? Válaszotokat előre is köszi. Sziasztok szép napot !! :)

 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
B95    0

Sziasztok!Még nem jártam itt nálatok,de a segítségeteket szeretném kérni.Nem világít az olajnyomás visszajelző lámpám.A műszerfalban az égő jó az olajnyomás érzékelő jó.Akkor még mi lehet?Köszönöm a válaszotokat.2,5 td kombi 2000-es évjárat.

Módosítva : B95

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
csiziktomi    5

Szia!Ha van olaj a motorban ☺,akkor valószínüleg kábel szakadás lehet.Szerintem.Próbálj szakadást mérni a jeladó kábel két csatlakozási pontja között.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Pooli90816    1

Üdv kedves fórumlakók olyan hibába ütköztem , hogy egy 2.0 benzines (x20se) omegába a motor nem akar leállni , kb két napja este arra mentem ki h világít a kocsiban a műszerfal és szól a rádió kulcs nálam autó zárva . Az autó szépen indul , de hiába szeretném leállítani az nem sikerül . Cseréltem gyujtáskapcsoló betét hátha az de így sem jó , külön a betéttel is próbáltam leállítani , de nem hajlandó leállni mi lehet a baj ???

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.270
4 órája, Pooli90816 írta:

Üdv kedves fórumlakók olyan hibába ütköztem , hogy egy 2.0 benzines (x20se) omegába a motor nem akar leállni , kb két napja este arra mentem ki h világít a kocsiban a műszerfal és szól a rádió kulcs nálam autó zárva . Az autó szépen indul , de hiába szeretném leállítani az nem sikerül . Cseréltem gyujtáskapcsoló betét hátha az de így sem jó , külön a betéttel is próbáltam leállítani , de nem hajlandó leállni mi lehet a baj ???

Ha közben bekapcsolod a vészvillogót nem történik semmi? 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.270
2 órája, Pooli90816 írta:

Kedves zotya semmi változás az autó nem akar leállni:confused::cry:

Hát igazából sok ötletem nincs, egy véletlen átkötés alkalmával vettem észre hogy a vészvillogó  kapcsoló hiba esetén akadályozza a gyujtás elvételét ezáltal a motor leállítást. Ezért gondoltam erre. Alapból a kulcs elfordításakor megszűnik a motorvezérlő, befecskendezés, gyujtás áramellátása ezért leáll a motor. Várj türelemmel majd előkerül egy omegás és többet tud mondani.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Omegatd    58
15 órája, zotya975 írta:

Hát igazából sok ötletem nincs, egy véletlen átkötés alkalmával vettem észre hogy a vészvillogó  kapcsoló hiba esetén akadályozza a gyujtás elvételét ezáltal a motor leállítást. Ezért gondoltam erre. Alapból a kulcs elfordításakor megszűnik a motorvezérlő, befecskendezés, gyujtás áramellátása ezért leáll a motor. Várj türelemmel majd előkerül egy omegás és többet tud mondani.

Ehhez nem kell Omegásnak lenni. El kell vinni villanyászhoz...

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
zotya975    1.270
1 órával ezelőtt, Omegatd írta:

Ehhez nem kell Omegásnak lenni. El kell vinni villanyászhoz...

Például.

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Tisu    1

Sziasztok

Gondom akadt az ülés fűtéssel ,konkrétan a bal első ülés nem fűt egyik fokozatban sem ,alap dolgok leellenőrizve,áram, csatlakozó, kábel oké!

a kapcsolási rajzon van egy P87 jelölésű hőfok szenzor(az üléslap részbe berejtve) ,annak valaki tudja esetleg a tipusát vagy  ohmikus értékét,most igy 4,5 k ohm -ot mérek rajta.

nem melegedéskor kéne ilyen értéket adnia ? hidegen pedig simán vezetni?

a kis vezérlődoboznak  jellemző a meghibásodása esetleg?

Tisu

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Yag    0

Kedves omega szakértők. 

Segítséget szeretnék kérni. Omega 1996os évjárat, 3.0 Mv6os motorral ( régi opel klubos autó rendszáma alapján valószínű többen ráismernétek. ) nemrég vettem át a tulajtól. A gondom az, hogy 5perc parkolás után mostanáig se indul. Olykor egyet pöffen felpörren a motor majd azzal a lendülettel le is áll. Amit eddig cseréltem. Vezérlőt, transzpondert, indítógyűrűt, (ezeket vissza is cseréltem arra ami bene volt) majd főtengely és vezérmű jeladókat is cserélt a szerelő, de még mindíg semmi.

Mivel ODB egyes igy az ötös hatos port peckelése után két kódot villogott ki.

12  és 31

Vagyis diagnisztika indul és nincs fordulatszám jel (motor nem megy)

Valóban nem. A kérdés már csak az, hogy mivel orvosolható ez a hibajelenség?

A legngyobb gond ezzel, hogy egy hét múlva vinném a családot nyaralni de így nagyon nehéz lesz.

Ha esetleg egy szakértővel konzultáhatnék, akár privátban vagy telefonon és szakértelmével előrébb jutnánk az életre keltésben azt nagyon  sokat segítene és megköszöm.

Módosítva : Yag

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
B95    0
On 2016. 12. 18. at 19:46, B95 írta:

 

sziasztok omegások!

olyan problémával fordulnák hozzátok (és ha valaki tud valamit  mondani azt megköszönném)hogy van egy 2000-es évjáratú  2,5TD kombi omegám.Egyik indításkor magától ad egy gázfröcsöt,kigyullad a sárga motor control lámpa és nincs erő a motorba.Gépet rádugtuk,azt írja,hogy mágnesszelep elzáródás(talán 56-os kód).Szépen jár a motor alapjárat is van csak erő nincs.Áprilisban javittattam az adagolót.Most amióta fenn áll ez a probléma cseréltem:Leállító szelep,az elektromos porlasztót,HDK fedék,és semmi változás.

Tudnátok valami okosságot?

Köszi.

Módosítva : B95

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
kori    184
On 2017. 08. 02. at 0:03, Yag írta:

Kedves omega szakértők. 

Segítséget szeretnék kérni. Omega 1996os évjárat, 3.0 Mv6os motorral ( régi opel klubos autó rendszáma alapján valószínű többen ráismernétek. ) nemrég vettem át a tulajtól. A gondom az, hogy 5perc parkolás után mostanáig se indul. Olykor egyet pöffen felpörren a motor majd azzal a lendülettel le is áll. Amit eddig cseréltem. Vezérlőt, transzpondert, indítógyűrűt, (ezeket vissza is cseréltem arra ami bene volt) majd főtengely és vezérmű jeladókat is cserélt a szerelő, de még mindíg semmi.

Mivel ODB egyes igy az ötös hatos port peckelése után két kódot villogott ki.

12  és 31

Vagyis diagnisztika indul és nincs fordulatszám jel (motor nem megy)

Valóban nem. A kérdés már csak az, hogy mivel orvosolható ez a hibajelenség?

A legngyobb gond ezzel, hogy egy hét múlva vinném a családot nyaralni de így nagyon nehéz lesz.

Ha esetleg egy szakértővel konzultáhatnék, akár privátban vagy telefonon és szakértelmével előrébb jutnánk az életre keltésben azt nagyon  sokat segítene és megköszöm.

Szia. Nem tudom megoldódott-e a gondod, de hirtelen elektromos ac hibára tippelnék. Vegyél egy op-comot, nagyon szuperül együttműködik az Omegával.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×