755 hozzászólás ebben a témában

Sziasztok,

2011/01-es Zafira B 1.7Cdti Ecoflexnél valami gond van a tolatóradarral. Ha hátramenetbe kapcsolok akkor néha (nem mindig jelez akadályt) sipol akkor is ha nincs semmi akadály a kocsi mögött. Már megtisztítottam alaposan a lökhárítóban lévő érzékelőket. Tudtok valami tanácsot adni.

Előre is köszi.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok.
1.9 cdti (120LE) motorral kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Márciusban vettem egy 2008-as Zafira B-t 160ezer kilóméterrel. Számlák alapján szervizelve volt évente. (Olaj+szűrők).
Kb egy hónapja  én is lecserélettem az olajat benne, mert kigyulladt az olajszint kevés lámpa. Szerelő monda, hogy a szűrő elég ramaty állapotban volt. aztán egy hete ismét kigyulladt az a lámpa. Nem örültem neki, visszavittem, azt mondták olaj szint ok. (igaz is volt reggel, de kb 30km után megint előjött. megnéztem, kevés...). Vissza szerelőhöz (szerencsére a munkahelyem mellett van), olajfolyás nincs sehol, hát leszedtük a vezérmű fedelet. Ott volt gubi. tiszta olajsár az egész belül, bütykök nem kaptak olajat rendesen nem csillogós a felületük (szerelő: "ki tudja milyen alul"). Király.
javasolták, hogy mossuk át valami tisztító folyadékkal, plusz új olaj, meg szűrő. OK, megcsinálták, feltöltötték. 
Másnap reggel nézem olajszinttet, magasan a maximum felett. Visszaviszem, engednek belőle. Tegnap reggel megint nézem, megint felette, megint engednek belőle. Ma reggel megint ugyan az. Ayt mondta szerelő vagy olajpumpa tömítés, vagy injektor. Beálltak vele műhelybe, olaj szint ok. járatták, mentek vele, olaj szint ok, nem gázolaj van a nívópálcán, nem látnak semmi hibát az autóval. nem füstöl, nem rángat, szépen dolgozik.
Használjam, nézzem olajat rendszeresen, azt majd meglátjuk volt a javaslat.

Esetleg valakinek ötlete, javaslata?
Kicsit elszomorodtam, sokat költöttem rá (4 új gumi, clímahűtő,generátor), család is megszerette...

 

 

 

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
On 2015. 09. 27. at 20:45, Kisszeló írta:

Sziasztok! Találkozott mát valaki a ZafiraB-nél, hogy menet közben elhallgat a rádió, üres jelzésre esik az üa jelző, kialszik a belső világítás és a fényszórók is kikapcsolnak? Nem egyszerre hanem véletlenszerűen. Utána visszakapcsolnak. Egyszerű okot nem vettem észre (rázkódás, üzemállapot)

 

Köszi a segítséget!

Kisszeló

Sziasztok! Nekem is pontosan ezek a tünetek, de csak a sötétben tapogatózunk. Tudtok segíteni? Előre is köszönöm: fofo75

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szia. 

Nekem a problémát a generátor felújítás/csere oldotta meg. A diódahíd egyik forrasztása tört el. Azóta nincsen ilyen problémám. Leszedtem a generátort és a hátulját megnézve egyből látszódott a hiba.

üdv

Gábor

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
On 2017. 07. 22. at 12:06, Kisszeló írta:

Szia. 

Nekem a problémát a generátor felújítás/csere oldotta meg. A diódahíd egyik forrasztása tört el. Azóta nincsen ilyen problémám. Leszedtem a generátort és a hátulját megnézve egyből látszódott a hiba.

üdv

Gábor

Köszi a tippet, megpróbálkozom vele. Eddig a karosszéria vezérlőnél próbálkoztunk.

Üdv: fofo 75

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!


Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!


Bejelentkezés