Jump to content
Sign in to follow this  

Vectra B Zender - Tar István


forumadmin

Először is bemutatkoznék, a nevem Tar István  2005 óta vagyok Opel tulajdonos és mondhatnám úgy is, hogy Opel mániás.

Hogy kezdődött ez a szenvedély, hogy került hozzád az autó, mi a története?
Jelenleg egy 1996 –os 1,8 16V automata  Vectra B1-nek vagyok a büszke tulajdonosa, amihez 2014. december 31.-én jutottam hozzá. Először csak bontani vettem meg, mivel akkor még a Calibrám volt meg és az volt a favorit. A megszerzett Vectra német papírokkal rendelkezett és viszonylag szép állapotban jó felszereltséggel bírt! Elsőre megtetszett és úgy döntöttem, hogy kár lenne elbontani így beregisztráltam és nevemre írattam!  Még fél év műszaki volt rajta így volt időm tesztelni, ill. alakítgatni.

vectra_calibra.jpg

Most jöjjenek a nyers adatok, fontosabb tuningok, módosítások felsorolása. 
2015-ben új fényezést kapott a bíbor-lilát váltotta a sötétkék szín.  Azóta eltelt két év és folyamatosan alakítom, szépítgetem az autót. Szeretem, ha megnézik, megbámulják a járgányomat!  Az átalakítás kezdődött azzal mint a legtöbben szeretnének B1 ből B2 re átfaragni az autót! Lökhárítók, csomagtér ajtó, lámpa cserével kezdtem!  Törekedtem arra, hogy napi használatos autóként, de mégis a hétköznapitól eltérő autót építsek belőle gyári alkatrészekből!  Kis idő után sikerült beszereznem egy Zender típusú lökhárító párat törötten, amit szépen kijavítottam és színre fújattam. A két év alatt kicserélődőt az autó szürke plüss belsője eredeti B2  i500 combtámaszos bőr belsőre, ill. a futóműve B2 i500 ültetett futóműre!   Körbe fóliáztattam az üvegeket,elől 50% -os hátul 5% fekete Skyfol  fóliával! Kapott még apróbb kiegészítőket, mint pl a fényre sötétedő belső tükör, króm ajtónyitók Astra H gyári 16” alufelni garnitúrát,gyári küszöböket. Tervben van még egy motorgenerál kis motor tuningal a MID kijelző helyére szeretnék egy CID kijelzőt gyári navival kiegészítőkkel meg a gyári xenon lámpa beépítés és egy Astra H GTC 18” vagy 17” alufelni erre az évre Kb ennyi lenne az átalakítás! 

10.jpg

3.jpg

6.jpg

Miért pont Opel?
Mint írtam 2005 ben kezdtem Opelekkel foglalkozni miután megvettem életem első autóját egy 1998-as Astra F sedan 1.4 16v-t!  9 évig volt velem. Itt kezdődött minden el, egy teljes motor generált és futómű felújítást kapott! 2007 –ben vettem egy totálkáros Calibrát 2.0 8V ami 4 év alatt sikerült szépen helyre állítani és 4x4 re alakítani! 2011-ben eladtam és helyette vettem még ugyan abban az évben  (azt is dec 31.-én ) egy 1997-es utolsó szériás Calibrát 2.0 16V motorral, amit 2015 ig dédelgettem. Közben elment az Astra F és jött a Vectra B ami azóta is hűségesen szolgál! 

astra.jpg

calibra.jpg

Milyen autót birtokolnál szívesen? Miért adnád oda a Opeled örömmel?
Ha egy szer eladom akkor is szeretnék az Opelnél maradni. Nagyon tetszenek az új modellek, Astra J, K , Insignia mindegyik változata , Zafira,Mokka X … meg még sorolhatnám. Nem is tudnék igazán választani!  Amit viszont nagyon szeretnék az egy Calibra Turbo 4x4 de abból is valami limitált kiadást.  Ha tehetem, nem adom el a Vectrát, inkább mellé vennék majd egy másik Opelt.  

8.jpg

Mi lenne a 3 kívánságod az autódat kapcsolatban?
Nem lenne három kívánságom Max. csak egy lenne, hogy soha ne romoljon el a Vectra!  

 

Edited by forumadmin

  • Like 1
Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.