Jump to content
OPEL FÓRUM

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. tuskes

  Motor

  Fészbunkón próbáld. Nagyon sok Astrát bontanak. Mivel nagy a kínálat F alkatrészekből, sok mindent találni olcsón.
 3. Complet ECUT vetem immóval +chipel ès a hiba fenál inditásnál persze jelzi a szervizkulcsot ès fojamatosan vilig de ha át cserèltem az ecut amit vetem akor miert ál fen ugyan aza hiba számito gèp is ki irta h beszart a motorvezèrlö immó is ezert vetem rá ECUT ès ugyan aszt csinálja
 4. Találtam ERA márkához cikkszámot, így a kovacsauto.hu-n is lett találat. Ma is egész nap dolgozok, holnap ellenőrzöm a kocsin h tényleg ez kell-e: https://alkatreszek.hu/665099_era_p
 5. Ha indítás közben villog a kulcsos autó (G-nél), az immo hiba. Nem ismeri fel a kulcsot. Pótkulccsal érdemes próbálkozni. H-nál mondanám, hogy tipikus, de G-nél nem nagyon. Op-com-al meg lehet nézni, hogy a kulcsot felismeri-e, látja-e, hanyas kulcs, és hogy engedi-e az indítást vagy sem. Lehet ellenőrizni az ac pumpát is. Komplett cserénél nem tudom mi van. ECU-t vettél vagy zár komfort modult?
 6. Yesterday
 7. Sziasztok opel vectra b2 1.8 16v 125Le Z18XE.. motoros vectrám van Egy este haza èrtem vele másnap regel nem indult Csak tekert a szerviz kulcsot jelzi ès fojamatosan vilog elèg gyorsan hibát olvastunk számitogèpel vezèrlöegysèget irta kj ès immóbilizert 2 nap el telt be indult mentem vele 25 kmrt haza èrtem le álitotam 1 ora mulva már megint jelezte a szerviz kulcsot ès csak tekert Nos vetem bele szintèn 1.8 16v 125le Z18XE vezèrlö egysèget immót+chipet kábel köteget át raktam bele az enyèmbe sajnos ugyan ugy fen ál a hiba Nem indul csak teker ès a benzin szivatyut se halom zugni viszont a be fecskendezönèl a pici szelepet le nyomtam ès a benzin jön cikrát nem nèsztem az lehet h Nincs Az lene a kèrdèsem Hogy azt amit vetem vezèrlöt immót+chipet Programoztatni kellene vagy pedig valami más szopat Jeladó vagy EGR ???????
 8. Igen.Azért mondom hogy szét kell nézni .Vagy bontóba ahol ki lehet próbálni.
 9. Ennyi a korabban emlitett linken is, de ez eszetlenul draga, foleg, ha esetleg ventilatorostul is olcsobb...
 10. Én a Red-Koala-nál vettem 4 éve olyan 25-körül.Akkor annyi volt .Sok választás nem volt .Lehet azóta már több helyen is van nem tudom.
 11. Corsahoz van gyari cikkszam es valasztek is: https://zsu.hu/termeklap/208844_top_sz , persze ennek az erteke es a csatlakozoja is mas. Amugy csak egy sima huzalellenallas, egy kis erzekkel meg lehet barkacsolni, akar a szakadas megszuntetesevel, akar a huzal teljes cserejevel. Nyilvan korultekintoen kell eljarni, hogy jok legyenek a kotesek es zarlat se johessen letre, de elvileg nem egy nagy kaland. Meg az ertekek is ra vannak irva: 0.69, 0.3 es 0.09 Ohm.
 12. Ok, de hol kapok emberi áron? Ez a kérdés.
 13. Elég ha ellenállást veszel ha egyébként jó a venti.
 14. Köszönöm, erre nem is gondoltam. Akkor ezért nem nagyon találok ellenállást. Kicsit még keresgélek és agyalok a dolgon. Amúgy ilyen kellene: https://opeleseknek.hu/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket
 15. Gyari alkatreszkent nincs kulon ellenallas, csak komplett ventilator: https://opel.7zap.com/en/car/a04/f/0/31-1/ Kerdes, melyik kell ezek kozul; lehet, hogy olcsobb egyben, mint csak az ellenallas: https://zsu.hu/termeklap/vkp_825_0023_ih
 16. Sziasztok! Astra H 1.6 XEP motoros 5 ajtós, klímás autómba cserélnék hűtőventillátor előtétellenállást. A hengeres, zöld színű kerámia bevonatos típus való bele,csak nem tudom hol kapok ilyet,hogy keressem? opeleseknek.hu-n 30-45 eFt-ért láttam, az gondolom csak vicc, ugye? Négy pólusú csatira emlékszek amikor széthúztam, de már nem vennék rá métrget. Pontos típust(oem számot) tudna valaki írni nekem? Esetleg linket a vásárláshoz? Köszi szépen! Pali
 17. Last week
 18. Sziasztok! Venék egy H astrat. Az 1.8-as motor érdekelne. Azt hallottam a szerelőtől hogy jó konstrukció.. A másik motor opción amin gondolkodtam 1.7 vagy 1.9 . 1.7-es 110 lóerősöm volt. Azt a motort elég jól megismertem. Az 1.9-es is jó?? Tudom az bosch..
 19. Akkor marad a kiolvasás. Érdekes, mert a forgás jeladó hiba többnyire nem indításkor szokott jelentkezni. A gép segíthet majd...
 20. Köszi, ez a tapasztalat (gyenge akksi miatti ABS pár másodpercig, általában télen) anno nálam jelentkezett, viszont nála ez a következő leállásig tart.
 21. Mennyi ideig marad égve? Csak néhány másodpercig, vagy leállitásig? Ha csak rövid időre, akkor az akksi gyengeség is lehet. Az abs esp hiba bekapcsol 10V alatt. Hosszabb állás után nekem is égve maradnak pár másodpercig...
 22. Hétvégére megvan a program. http:// Had kérjek egy kis segítséget, ugyanazt a képfeltöltő oldalt használom mint eddig, de a képek most már nem jelennek meg a fórumban. Ötlet, tanács? Kösz előre is!
 23. Ha jól rémlik a leggyakrabban a kerekeknél a jeladókkal van gond, első körben meg lehetne próbálni a csatikat kontaktsrpével befújni. Nekem a múltkor a kipörgésgátló visszajelzője nem aludt el, de aztán leállításkor majd újraindításkor már nem égett, és azóta sincs ilyen gond.
 24. Raptor1

  Motor

  Egyelőre keresem azt az embert, aki hozzám vágna egy ilyen motort Sajnos eddig én nem találtam, csak a világ végén.
 25. Óvatosan (balról jobbra haladva, vagy fordítva) fel lehet pattintani végig. Akár ujjal is alá lehet nyúlni, a lényeg, hogy kis szakaszokat emelj.
 26. Megpróbálok szerezni egy kiolvasót. Hátha van más hibakód is, csak nem villogja ki. Valami nagy gondja lehet szerintem is.
 27. Apám 2004-es (Z16XE) autóján az utóbbi időben véletlen gyakorisággal az indításkor ABS lámpa égve marad (egyébként meg szokta várni, amíg a szerviz ikon kialszik, nem indít rá túl korán). Kb 10 indításból 3 alkalommal van ez a jelenség. Ránézek majd opcommal, hátha mutat valamit. Ezen felül mit lehetne még szemrevételezni?
 28. Tudom, azért érdeklődtem már az árakról. Holnap valami autóvillamosságishoz elvisszük. Felújított generátor mennyibe kerül kb. ki- és beszereléssel együtt? Ha már javítják, akkor érdemes szénkefét, csapágyat is cseréltetnem, vagy ha csak a feszszabályzó halt meg, akkor csak azt?
 1. Load more activity


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.