Jump to content

Összes tevékenység

This stream auto-updates     

 1. Tegnap
 2. freddy_

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Két Opel szervizben is jártam, szándékosan nem írnám melyikben. Az első helyen azt mondták annyira minimális, hogy ezzel kevés esély lesz elintézni a garanciát. A második helyen kivették, így megnézte 3-4 ember is és szerintük semmi baja. Sajnos van baja, mert egyrészt újonnan nem ilyen volt, másrészt a 11 éves eredeti világításkapcsoló nem ad ki semmilyen "mellékhangot" átkapcsoláskor. Nagyon elegem van a GM-ből, a garanciájukból és a szervizekből is. Nem tudom mit csináljak ezzel a kapcsolóval. Veszek egy újat a legolcsóbb beszerzési forrásból, teljesen mindegy ki építi be, garancia úgysincs rá... Más: Eltört az ablakmosó tartályban lévő szintmérő pálcám viszonylag fent. Az eltört hosszabb része becsúszott a tartályba. Nehéz lenne kiszedni? Ha benne marad, okozhat dugulást?
 3. Kukacka

  Astra G szervízelés

  Nem para, minden nagyobb kicsit és ennyi A kocsi faék, spéci szerszám nem nagyon kell, szerintem 20-30 eszközzel konkrétan a teljes autó szervizelhető a sima alap vackokon felül.
 4. AstryG

  Astra G szervízelés

  Én is úgy álltam neki az olajcserének, hogy előtte soha nem csináltam élesben. Volt némi ijesztgetés benne, nem akart megindulni a csavar aztán meg a szűrő is makacskodott, de azért csak sikerült. Ha van némi akarata az embernek megoldja. Nem szereltem mielőtt megvettem ezt az autót. Azóta még már egyre több mindent cseréltem magam ki.
 5. flali

  Motor - benzines

  Az un. közép és felsőszintű bc-k igen. Amilyen a képeken van a linkben
 6. OpelAtti

  Karosszériaápolás

  8.000-Ft, Alba ipari zóna, Zsúrló u 15. Van egy UV védő réteg rajta, de még teszek rá átlátszó uv fóliát is.
 7. Robz

  ASTRA K-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Androidos kijelző tükröző progi hol elérhető?
 8. Janó32

  Karosszériaápolás

  Te magad kivitelezted? He nem, hol és mennyiért csinálták? Ezen van vmi utólagos UV védelem?
 9. OpelAtti

  Karosszériaápolás

  Fényszóró polír megvolt:
 10. MrChef

  Astra G szervízelés

  Kézügyességem és precizitásom megvan, nagyon sokáig maketteztem. Viszont az autókhoz ilyen szinte nem értek, legalábbis félnék attól, hogy valamit meghúzok, kihúzok, máshol meg ereszt, vagy további beavatkozás szükséges ott, ahol fogalmam sincs. Amúgy izzócsere, műanyag elemek bizbaszása, Gondolom, súlyos baleset után a rendőrség a márkaszerviznél is szaglász, vagy az egyéb szerviznél. Csak érdekük rendesen megcsinálni az autót és nem patikamérlegen nézni, minek az elhagyása nem jár életveszéllyel.
 11. Stevy

  Egyéb csevegés

  Én ilyen rádiót vettem Link Levehető előlap volt a fontos, mert egyet már kicsiváztak. 9-10 ezer forint környékén lehet kapni, jól szól van minden ki/be menet ami kell és a fénye se olyan nagyon zavaró este.
 12. Zafiraguy

  ZAFIRA A - Általános

  Engem is érdekelne mert nekem is pont ugyanez a problémám lépnek fel
 13. Előző héten
 14. Sziasztok! Valaki tud abban segíteni, hogyan lehet szétszedni G astra OPC visszapillantó tükrét? Tipikus jelenség, hogy a tükör tartó konzolról lepereg a fekete festék és fehér oxid réteg rakodik ki, ezt szeretném lepucolni, újrafesteni. A tükörház belsejét már kipakoltam (motort is kiszereltem), de nem látszanak a csavarok fejei, amivel összerakták. Ha valakinek van tapasztalata vagy egy link videóval/leírással, azért nagyon hálás lennék.
 15. blacksout

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! Kigyulladt a műszerfalon az ABS hibajelzés. Mi okozhatja? Viszem mindenképp szerelőhöz, csak kíváncsi vagyok illetve az alkatrészeket nézegetném, ha kell. Köszi! Üdv, Robi
 16. Sziasztok! Nekem is ez volt Z16XEP-s autónál, nekem egy szivósor tisztitás oldotta meg!
 17. Elég jó cumóknak tűnnek. Kísérletezni mindíg, főleg ha győzi az ember pénzelni.
 18. zotya975

  Egyéb csevegés

  Voltam bontóban, hoztam 1.6-os injektor szelepet a kocsiba, szerintem x16szr-ből mert elektromos Egr volt benne, ugye a nagy része már ki volt szedve. Hazajöttem beszereltem, mintha kicsit jobban menne, vagy csak jobban toltam neki. Lehet most kellene átrakni az SE-tengelyt. Azért az érdekes, hogy az a roncs ott lehetett már pár hónapja ( mintha már ősszel is láttam volna) de még volt benne nyomás szépen megtelt a torok benzinnel amikor kivettem a szelepet.
 19. Kukacka

  Astra G szervízelés

  A garikkal az a gond, hogy ezek sosem akarnak úgy működni, mint IT körökben valamiért. Ott is van gond, ebben dolgozom, de azért ez a sz@rrágás messze nincs. Első körben kell a beépítésről a számla, hogy szakszerviz rakta be. Ha ez megvan utána már csak 10 év mire a bolt és a szerviz lemeccseli rajtad keresztül, hogy akkor ki a felelős a nyilvánvalóért. Nem új sztori, srác 1 hete mesélt ilyet. Ő 1 éve nem tud kiszállni egy 10k-s alkatrészből. Hiába van blokk és hiába van beépítés, jogorvoslat nuku, békéltető semmit sem ér. Ennyi Ha minimális kézügyességed és helyed van csináld meg magadnak. Márkaszerviz simán betölti a nem belevaló olajat a kocsiba, magánszervizben pedig alapvető dolgokra sem képesek. Kivételeknek respect. Legutóbb féltengely gumiharangot cseréltek és kéziféket kellett volna megcsinálni. Előbbinél szimplán egy bilincset lehagytak, amit kerékcserénél vettem észre, utóbbit kézifékkötél cserével akarták megoldani, de sokat nem ért a dolog. Nyilván, mert a dobon és a kéziféken is állítani kellett volna 3 kattintást és tekerést, de az már büdös munka volt. Végül én állítottam be őket, a gumiharangra meg vettem bilincset 150 forintért, ebayen 1000 forint volt a szorító és 1 perc munka az egész. Nekem speciel egy szervizkönyv sokat nem jelentene ha autót vennék. Ha volt gazdája a kocsinak, nem csak tulaja, az látszik. Szinte azonnal. Most ha eladnánk az autót és mutatnám az első 2 pecsétet, akkor értelmes vevőnek felakadna a szeme. A márkaszerviz 10W olajjal simán megtolta az autót az első 2 alkalommal. Azt az autót amibe 0W-s meg 5W-s olaj való. Ennyit arról, hogy mit jelent a füzet.
 20. Róóóbi

  Egyéb csevegés

  Én először megnézném, hogy a fejegység szoftveresen támogatja-e az AUX-IN módot, és a csatlakozóján megvannak-e annak a lábai. Ha igen, akkor egy ~1500Ft-os csatlakozó kell hozzá, és oda teszed ahová akarod. Ha nem és cseréled, Caliber, Somogyi meg ilyen hitvány eBayes cuccok helyett bármelyik mechanika nélküli Sony, Pioneer, Kenwood, VDO, Blaupunkt stb. fejegység megteszi. Csak ne legyen túl erős a kimeneti teljesítmény a gyári hangszóróknak, mert akkor torzítás lesz a végeredmény.
 21. MrChef

  Astra G szervízelés

  Nade a hozott alkatrészre külön is van garancia, ott a blokk meg minden. Amúgy az egyik Bp belvároshoz közeli szervizben 30-35ezret mondtak az éves szervizre, a szakszervizben a korábbi számlák alapján 45ezerre tippelem. Az 3 év alatt 30ezer Ft különbség, hibahatár...:-) Janó32: neked is köszi a választ.:-)
 22. Noémi

  CORSA E-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Sziasztok! Új tulajdonosa vagyok egy Corsa E kisautónak. Tanácsot, segítséget szeretnék kérni tőletek.Az én autómban is az Intellink 4.0-s rendszer van, és egyszerűen nem boldogulok vele. A telefonomra bluetooth-tal csatlakozik, jó a kihangosító, lejátsza a zenéket. Azonban az USB-s csatlakozás nem jön létre.Ezt az android auto funkciót nem bírom összehozni. Huawei P9-es telefonom van,lehet hogy nem kompatibilisek egymással?
 23. freddy_

  Astra G szervízelés

  Szerintem nagyban függ a szerviztől. Márka és nem márkaszervizben vagy egyéni szerelőben is van jó és kevésbé jó. Én is hasonló okból jártam márkaszervizbe, mert csak ott ismerik az autót és gányolnak legkevésbé. 11 év alatt 4 szerviz között váltogattam. Nem érte meg. Kevés alkalommal végezték szakszerűen a munkát, arra viszont sok példát tudok felhozni, amikor nagyon nem. Még egy olajcserénél is lehet hajmeresztő dolgokat csinálni, amit a saját autójával soha nem tenne az ember. Okoztak esztétikai és techikai károkat egyaránt. Miután az osztrák határ melletti márkaszervizben félnótás módjára szétkalapáltak (inkább szétvertek) dolgokat, rá kellett ébrednem hogy ettől még egy legutolsó gányoló sarki szerelőnek is százszor több esze van. Nem szeretik a hozott alkatrészt. Én az olajat csak azért vittem mindig, mert 11 éve ugyanazt töltöm bele. Minden GM minősítése megvan. A Castrol-nak, amit ők erőltetnek semmilyen GM minősítése nincs. A szűrőt tőlük szoktam venni. A szervizkönyv kitöltésénél "hozott olaj 5w30"-at írnak be, nem érdekli őket a GM minősítés, sem más. Van olyan szerviz, amelyik kannát kér a fáradt olajnak vagy 4000 forintért otthagyhatom. Ha a szervizintervallum nullázásra gondolsz (InSp felirat eltüntetése), akkor azt én a múltkor kinulláztam magamnak. A szerelők sem kapnak rendes bért, sőt a határ mellett nagyon enyhe kifejezéssel élve "erősen alulképzett" munkaerőt alkalmaznak (vagy nem lenne kit alkalmazni).
 24. Janó32

  Astra G szervízelés

  Ha tudnád, hogy az alkatrész sem annyiba van neki, azon is fog min 20-25%-ot (ha ne,m többet, de ez mindenhol máshol is így van). Márkaszerviz hozott cuccból csak úgy, hogy a munkalapon szerepelni fog h hozott tétel, erre semmi garanciát nem vállalnak. "Mezei" szervizben minden további nélkül, de hozott cuccra ott sem kapsz garanciát ha később bármi gond lenne (pl lehet h ő rakja fel rosszul a szűrőt és csepeg majd az olaj, de ő ezzel nem fog foglalkozni mert hozott cucc, ki tudja honnan-milyen minőségű vagy netán hamis...) Egy átlagos szerelő műhely azért tudja olvasni az Opel tárolóját és kezelni azt, műszaki vizsgához is szükséges ezt ellenőrizniük. Szerintem nem térül meg, annyival többet nem fogsz kapni az autóért...
 25. zotya975

  Fék, futómű, kormánymű

  Akkor azt a műanyag csúszkát tudod cserélni rajta amit, írtam, illetve még kicsit húzni a csavaron amit a képen mutattam. Nem szüntette meg teljesen a kottyanást, de sokat javított rajta.
 26. DennyHUN

  Egyéb csevegés

  Üdv. Ha nem ide tartozik a kérdésem, akkor nyugodtan lehet törölni, de hátha tud valaki segíteni. Adott egy opel vectra 2002-es és ki akarom benne cserélni a cd-s rádiót egy multimédia lejátszóra. A kérdésem az lenne, hogy melyik az amelyik befér és minden funkció működni is fog?
 27. MrChef

  Astra G szervízelés

  Szia! Köszi a választ. A márkaszerviznél brutál, hogy a végösszeg fele/kétharmada csak a munkadíj... De lehet, ennél maradok a többi gány miatt. Kérdés, mennyire számít majd eladáskor (mondjuk 2 év múlva, amikor az autó 10 éves lesz), hogy végig márkaszervizben szervizelték és vezették a szervizkönyvet, megadják-e a márkaszerviz vs egyéb szerviz felárat? Az lehetséges, hogy magam által vásárolt olajat, szűrőket, gyújtógyertyát viszek a szervizbe, hogy azokat építsék be? A nem márkaszerviz is tudja kezelni az autó komputerének szervizintervallumra vonatkozó kiírását? (Sajnos... Ha rendes bért adnának ma Magyarországon tisztességes és felelős munka után, nem érdekelne ennyire részletekbe menően az egész sztori)
 1. Még több betöltése


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.