Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Trafósort elég csak akkor cserélni, ha van tünet/fizikai sérülést látni vagy van neki valami élettartama (pl lambda szondánál 160.000 km)?
 3. Today
 4. Majd keresi mikor menne epret szedni a kertbe, akkor bajban leszel. Talán lesz ma csere tengely, felhívtam az embert. Mondtam cserét kérek, remélem nem kezd el kakaskodni a helyszínen, majd estére megtudjuk.Valami megoldást kell még kiötlenem, hogy hegesztő nélkül, hogy tudok összeeszkábálni egy lenyomót a szelepekhez. Tudom, neked olyasmid van, amit hegesztettél, de ezt én most nem tudom, a gép vidéken van, mielőbb cserélném, mert eddigi tapasztalatok szerint valamiért sokat eszik. ( 8 fölött ) Nem tudom van-e összefüggés a tengellyel, ( biztos van ) minden esetre cserélni akarom.
 5. Ez gyári! Gyertyából gyárit válassz, nem kell mással szórakozni. Az enyémnek FLR8LDCU típus kell, két elektródás, jelenleg a Champion gyártja. A trafósor pipáit is megnézheted hogy sérültek-e. Még valami: Nagyon durva az az olajsár amit látok neked ott a trafónál, egy takarítást megérne meg valószínű egy szelepfedél tömítést is.
 6. zotya975

  Kormánymű

  Nem lehet a szervós 3 és felet forduló kormányművet összeházasítani a szervótlan 4, és felet fordulóval? Vagy teljesen egy egységet képez a szervós és nem lehet bontani? Mert elvileg gondolom a fogasléc más. A képen a kettes. Mert ugye akkor szerintem könnyebb lenne tekerni. http:// Szerk: ez kivételesen nem saját kép a neten találtam.
 7. Végülis röviden annyi, hogy ugye vezérlést bontasz, leveszed a Dis kockát, kiveszed a tengely rögzítését, ami ugye egy lapka két csavarral, kiveszed az akkut, mert annak a helyére fog kijönni, és leveszed mind a 8 himbát, aztán szépen ki lehet tolni oldalra. http:// Az asszony még nem kereste a kockás konyharuháját azóta sem.
 8. zotya975

  Elektromos

  Na hát egyszer én is tudok jól tévedni.
 9. Yesterday
 10. Jó kis tortúra ez, de valahogy így kell működnie!
 11. Bocs! Nem akartam vitatkozni senkivel, csak már elborult az agyam, hogy még ez is.... Holnap megnézem milyen jelölés van ezen. Persze, az a 2 tized benne lehet a mérésembe, könnyen előfordulhat hogy 5,2. Annyira már nem is figyeltem, mikor láttam a számokat. Persze, ha tapasztalt lennék, tolómérővel, és felkészülten adatokkal mentem volna hengerfejet venni, és most nem lenne ez. Mekkora balek vagyok.... Holnap hívom a csávót, épp hirdet 1.6 SE fejet komplett, szépen elhozom tőle, az NZ tengelyt meg felszámolom fuvarköltségnek, nem beszélve a plusz szerelési munkákról. Azt hiszem kezdhetek utánanézni, tengelyt hogy cserélünk fej bontás nélkül. Tudom, vannak itt leírások, majd kikeresem.
 12. Tiu

  Egyéb csevegés

  Nem csak link szerint annyi, van mindkettő, mértem is. A két se tengely közt még annyi a különbség, hogy az 1,4-é 6,12mm bütyökprofil és 240 fokot van nyitva, az 1,6-é pedig 6,0mm bütyökprofil és 260 fokot van nyitva. Itt a kettő egymás mellett (bal az 1,6): https://www.opelforum.hu/gallery/image/11981-20170326_115444jpg/ Az SZR-é link szerint szívó 5,61 és kipu. 6,12 mm. Nyitást nem tudom, de még mindig sokkal jobb, mint a mért 5mm, ami lehet 5,2mm és ha szívó volt és akkor az a c14nz tengelye, ami kipu oldalon 5,6-ot nyit. Ha jó volt a mérés és nincs másik tengely, akkor még az szr tengelyre is érdemes kicserélni, de persze az se tengely az igazi. A szelepemelés az más, az a profilmagasság és a himbaállandó (1,69) szorzata, 1,6 se-nél -> 10,14mm. Ahogy írtam, ellenőrzésnek még a trafót kell levenni és 3 csavarral a vezérmű deknit, a (gyári) vez.tengely oldalában kell lennie egy betűnek beütve és van ahol színjel is van. Valahol van egy ilyen táblázat is amit nem találok, de az 1,6 se-ben B van.
 13. Sziasztok! A fojtó szelepnek lehet holtjátéka? Zárva nem, de bármi más pozícióba nyomva van egy kis lötyögése a tengelye körül. Azért kérdezem mert van időnként gáz adására és gáz elvetélre is fura érzékenysége ami egybe függne a dologgal.
 14. Miert, van ilyen szoftvered? Nem tudok rola, hogy letezne... A teljesen hagyomanyos legtelenites nem eleg, mert 2 baron kell tartani kozben a fekfolyadek tartalyat. Lehet kapni hozza celszerszamot, de hazilag is legyarthato. En egy megfelelo kupakra tettem egy szelepet, es kompresszorral adtam ra nyomast. A megfelelo kupak (feltehetoen tobbek kozott) a Vanish nevu tisztitoszer megfelelo meretu flakonjarol nyerhero 
 15. A gyertyacsere után határozott javulás van, még mindig rángat de most sokkal enyhébb és max 1 másodpercig ez azért már óriási különbség. Ami benne volt NGK de legalább 2 pólusú, amit ajánlott az autóvillamossági GM. A trafósor úgy látom gyári
 16. Róóóbi

  Kormánymű

  Vagy egy villanyszervo. Azt rohadt könnyű tekerni. C Corsa, A Meriva szervója, fogalmam sincs lehetne-e adaptálni...
 17. ekotek

  Kormánymű

  Sziasztok! Van egy kérdésem. Szervó szivattyú tuningot lehet csinálni? Kicsit lehetne könnyebb a kormány..... Mind a két autómnál egyforma "nehéz" és a párom küzd vele, jó lenne valamit tennünk ügyben. Régebben szervósítottam egy Corsát, annak tök jó könnyű lett a kormánya. Vagy van olyan szivattyú amelyik erősebb? Esetleg nyomás határoló szelepet kellene megmókolni?
 18. Róóóbi

  Elektromos

  Így van, a gyári vonóhorog visszajelzője a 4. láb. Annak 4 lábú relé kell.
 19. Sziasztok! Fékvezetékek, főfékhenger, fékolaj cseréje után szükséges e az ABS-t is (szoftveresen) légteleníteni, vagy elég egy hagyományos légtelenítés? Ha igen akkor mi a módja?
 20. Kriza

  Elektromos

  Szia! Nagyon sokat segítettél! Én úgy látom - most, hogy megkaptam ezt a rajzot is - hogy a számok egyfajta koordináták, amik a rajz alján lévő számozásra hivatkoznak (ahogy írtad is, a továbbhaladást), a betűk meg rövidítések (pl. INS = instrument = műszeregység) ami szintén a rajz alján lévő feliratra utal. Köszönöm! Ha megvan a hiba postolok egyet, hátha segít valakin.
 21. Kattints egy képet róla elsőkörben. Delphi volt a gyári beszállító ezeknél, legalábbis nekem az volt és ugyanezt a márkát is vettem bele anno.
 22. zotya975

  Elektromos

  Pontosan ne tudom mi az oka hogy a relé 3 lábú ,a rajzon meg van egy 4. láb, talán a gyári vonóhorgos autónál másik relé van, vagy esetleg a riasztónak van a plusz láb ami ugye tudja villogtatni az indexeket. A H6 a vészvillogó kapcsolóban található pici izzó az indexek visszajelzője egy másik rajzon van ahol a műszeregység látszik: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0500.jpg ezen a H3. A bekeretezett számok és kódok a kábelek továbbhaladását jelzik hogy mihez kapcsolódik, sajna ennek a dekódolása már meghaladja az én ilyen ismereteimet.
 23. Palca01

  Elektromos

  Köszönöm szépen meg is nèzem bardi vagy unix forgalmaz ilyet?
 24. Kriza

  Elektromos

  Szia! Nagyon köszönöm ismét a segítséged! Felvetődött bennem pár kérdés: A K10 indexrelé nálam csak 3 lábú, a rajz szerint 4 (bár valóban van a foglalatban egy 4. láb, de az nincs a relén). Mi lehet ennek az oka? A bekeretezett számok és alatta betűk mit jelölnek? (pl. az indexrelé alatt 542, INS) A műszerfalban lévő zöld irányjelző visszajelző lámpa a H6?
 25. zotya975

  Elektromos

  Rajzon nem látni ellenállást, csak reléket. De ha ott van a csatlakozónál arra könnyen rá lehet akadni a hűtő mögött.
 26. Na ez egy jó kérdés, én még nem cseréltem egyiket se utána nézek. A trafósort hogy tudom megállapítani hogy gyári e?
 1. Load more activity


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.