Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Kispotter

  Motor

  Sziasztok! Ma gondoltam játszom kicsit a kocsimon az alap előgyújtással nem mintha baj lenne vele csak kíváncsiságból hátha jobbá tehetem. Van stroboszkóp is de azt most félre tettem. Teszt üzemben voltam végig. Mindíg tekertem rajta majd próba. Nos ha utógyújtás irányban mentem el bár a hangja jobb lett hátul :D de a teljesítménye érdekesen alakult ugyan is 2000 alatt lomha volt mint a dög utánna mintha picsán rúgták volna úgy megindult szabályosan rántott az auto ( álturbo :P ) de mivel így 2000 RPM környékén gázon tartva a lábam folyamatos haladásnál rángatott gondoltam ez így nem jó neki. Egyébként ezt azért is próbáltam meg, mert van a mltornak egy jellegzetes hangja alacsonyabb fordulaton terhelésnél és nem tustam eldönteni az csörgés-e már, de mivel bőven utógyújtásnál is ugyan olyan volt így ez ilyen gyárilag és az nem lehet csörgés. Aztán adtam neki előgyújtást először nagyot durván kivehető csörgés volt 2000 rpm felett majd szépen csökkentettem egészen addig amíg meg nem szűnt fülre mint a régi szép időkben. Ekkor végre egyszercsak nem hallottam csörgést na mondom kíváncsiságból megnézem strobival. És pontosan jelen volt. Na mondom akkor király az alaphelyzethez képest kicsit előgyújtás fele volt az elosztó egyébként és nem tudom csak úgy tűnik-e vagy tényleg így van mintha jobban menne. Viszont ma hogy jöttem be dolgozni szalagkorlát mellett 120 al kb 3 ezres fordulat néha néha mintha halk becsörrenést hallanék. Kérdés maradhat-e így kárt tehet-e a motorba vagy ennyi belefér? Érdekes elvileg pont most van jelen strobival. Valamint azt szeretném még tudni, hogy ha hengerfejezve volt és vettek le ügye belőle olyankor a jel irányadó ugyan úgy pontosan vagy valamennyit az is tolódik ilyenkor?
 3. Sziasztok, Vettem egy ELM327 olvasót a 2001-es Y17DT Astrámhoz, és letöltöttem a ScanMyOpel appot. Lenne a kiolvasott élőadatokkal kapcsolatban pár kérdésem. Ide töltöttem róla egy képet: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=2142019_05_26_18.12.54.png A "Feltöltő nyomás" rész az MAP szenzor értékét mutatja? Megfelelő a 96kPa érték? Mit jelent a "Feltöltő nyomás utasítás"? Ha ez a MAP, akkor az alatta lévő "Légköri nyomás" micsoda, és nekem miért nem mutat hozzá értéket? Köszönöm,
 4. Driven

  Elektromos

  Sziasztok, gondoltam mesélek mi újság az önindítóval. Nos nem véletlenül nem láttam rajta semmit, ahol felújították, ott leszedték azt a jelzést róla, ami felülről valami támpontot adott volna. Amikor leszedtuk, némi tisztítás után tarult fel egy szám,ami bele van sütve, de azt csak akkor láttam volna ha fent van az autó emelon. Es amit rendeltem önindító... igennn.... nem passzolt Kicsit sem Pedig elvileg minden alkatrészkereső ugy hozza, hogy jó bele. Nos. Nekem olyan kell, aminél az egyik felfogatás a kettőből belülről menetes, 38 fokos szögben van felrakva, tehát máshol vannak a helyei a csavaroknak, stb-stb. Méretre meg ez amit kuldtek jóval kisebb. Úgyhogy most otthagytam a kocsit, annál is inkább mert amíg egy hétig itt állt a ház előtt, egy nyest megragta a fekcsovet, ezt ott lattuk meg az emelőn. Amúgy a régi önindító is javítható lenne, csak nem találok hozzá alkatrészt. Az a belülről fogazott műanyag kerek cucc ment tönkre benne, amibe a három fogaskerék belefekszik. Nem tudom mi a pontos neve. De sok zsír nem volt benne belülről.
 5. Sziasztok! Most vásároltam egy 2016-os Astra K-t. Az autóban gyári Navi van. A beállításokban nincs benne az Android Carplay. Találkozott már valaki ilyennel? Köszönöm a segítséget.
 6. Today
 7. zotya975

  Sebességváltó

  Lehet hogy szakad szét a bowden és azért változik a hossza.
 8. Nekem az SE-tengelynél a másik végében az elosztó-Dis kocka felől van golyó, amikor beraktam az NZ-hengerfejbe próbaképpen az SE-tengelyt az elosztó tengelyének a végéből le kellett vágnom pár milit, hogy felmenjen a helyére a golyó pont útban volt. Hogy a vezérlés kerék felől van-e benne golyó, azt igazából nem tudom.
 9. nyemi

  Egyéb csevegés

  Tapasztalatom: Az 14 NZ-s vezérmű tengelyben is található egy olajfurat lezáró golyó. Még hozzá a vezérmű kerék felfogó csavarjának menetének végébe! Sajnos a vezérmű kerék le -fel szerelés ez t a golyót kimozdíthatja a helyéről, ami az első csapágy olajfuratát részlegesen vagy teljesen elzárhatja megakadályozva a normális kenését . Megoldás : egy 6-os 450mm hosszú kör acéllal a gyújtáselosztót levéve és olaj furatba betéve, onnan enyhe kalapács ütésekkel visszaütni a helyére (aztán az olajnyomás már helyén fogja tartani). Amúgy kör acél hosszváltozása megmutatja hogy helyén volt e. Persze ez csak az 14Nz-és vezérmű tengelynél megoldható az SE-nek tényleg az átmosása a járható út az olajfuratok ellenőrzésére (a bütykökön 1mm átmérőjű található, az elég könnyen eldugul!)
 10. Üdv emberek, ha napról napra egyre nehezebb berakni 1-esbe a váltót járó motornál(de bármilyen más fokozatba is) ott mi történhet a kuplunggal? Olyan, mintha nyúlna a bowden, mert mindig után kell állítani. De már nem nagyon lehet. Sajnos a végét járja nálam az autó, ezt még megcsináltatom rajta, aztán könnyes búcsút intek neki. Másik kuplungtárcsám van, kinyomószerkezetem is, csak valószínű a g astrához való. Nem nagyon akarok már rákölteni.
 11. Holló! Ma is dolgoztam, vegyesen Astrához Merivához. A színes kilincseket már nagyon akartam!
 12. zotya975

  Sebességváltó

  Olajcsere, vagy olajszint ellenőrzés volt mostanában a váltóban?
 13. Üdv! Astra j 19" et 46 Jó lehet astra k-ra?
 14. Yesterday
 15. nyemi

  Motor

  Akkor esetleg a benzin vagy az olajra tudok gondolni. Hol tankolsz és milyen olaj van benne?
 16. Így néz ki: 1. szürke 2. fekete 8. barna 9. piros Mindkét aljzatban megvan minden láb, de a másiknak is csak 4 eres csatlakozója volt az autóban.
 17. Nekem anno Kadettnál volt hasonló. Annál a műszeregység (kilométeróra, avagy óracsoport) hátuljában van egy feszültségstabilizáló, mert a műszerek érzékenyek arra hogy pontosan 12V-al működjenek. Namost ha az tönkrement, akkor csinál ilyet a műszer, mivel a generátortól több mint 12V-ot kap menet közben.
 18. Így igaz ahogy írod, az elektromos visszajelző a MID-re írja ki ha valami nyűgje van (és az a fékfolyadékszintet nem is nézi, csak a betét kopását), a kéziféklámpa az alacsony fékfolyadékszint miatt világít szerintem is.
 19. Nyugi, nem halt meg. Mutathatnál egy képet a csatlakozójáról, mert nekem ugyanilyen van csak az ultrahangérzékelős, abban tudom hogy az 5-ös és a 7-es lábat is testre kell kötni, különben nem világítanak az olvasólámpák. Így működik mindkét autómban. Nálam az említettek egy zöld/barna és egy piros/kék vezeték, mindkettő testre megy.
 20. Üdv! Alapvetően F Astrás és A Merivás vagyok, de jobb, ha hozzátok fordulok: Szereztem be G Astra belső világítást, ugyanezt csak feketében, hogy passzoljon a világítós/tükrös fekete napellenzőkhöz. Ugye ennek 4 szál van: kapcsolt test, fix test, kapcsolt plusz, fix plusz. Akármit akárhogy kötök, a térképolvasók nem hajlandóak világítani. Próbáltam úgy is, hogy közösítettem a pluszokat és a testeket, teszteltem akksiról, de semmi. Gondoltam megment a nyák-on valami, ezért hoztam egy másikat de ugyanúgy nem világít a térképolvasó. Kérdés, valamit én szúrtam el, vagy ezek idővel meghalnak? Spéci bekötés kell-e neki vagy mifene? Előre is köszi.
 21. Pontosan ilyen hangja van. Már kezdek hallássérült lenni
 22. zotya975

  Sebességváltó

  Annak is megvan a maga szépsége.
 23. Én az egész váltót cserélném, mert olyan Ikarus hangja van már.
 24. ekotek

  Kormánymű

  Volt egy rövid ideig egy Chevrolet Nubirám, annak könnyű volt a kormánya. Tetszett.....
 25. zotya975

  Sebességváltó

  Már jó régóta szivárog a váltóból az olaj a féltengely szimeringeknél elsősorban a hosszú tengelynél. A szimering csere nem hozott megoldást, arra a következtetésre jutottam, hogy túl nagy a tengely játéka fel-le( oldalra) és a szimering ezt már nem tudja követni, esetleg tönkre is ment. Elvileg a diferenciálmű kúpgörgős csapágy perselyén kell szorítani úgy hogy kiveszem a fésűs lemezes csillapítást, és beljebb tekerem ezt az alkatrészt: http:// Valakinek már csináltam ilyet, onnan van a képe. ( bocs rossz a névmemóriám) Csak ő úgy jött ide hogy hozott magával O-gyűrűt, én meg úgy gondolom csak úgy tekerek rajta, de gyűrű csere nélkül lehet hogy ott fog szivárogni az olaj. Megpróbálok jövő héten ide O gyűrűt venni, de ez olyan "spéci" alkatrész hogy nem biztos hogy lesz még opel boltba sem. Ugye itt a 15-ös alkatrészről van szó: https://opel.7zap.com/hu/car/t92/h/1/13-0/ Addig nem akarom kicserélni a szimeringeket amig nem sikerül mérsékelni a kottyanást, mert nincs értelme az újat is szétveretni.
 26. Ezt nem tudom, a szomszédnak akusztikus van, úgy tudom neki nincs MID-je. De igazából meg kell nézni a keréknél hogy megy-e oda kábel.
 27. Nem szokott, legalábbis nekem még egyszer sem mozdult meg. Szerintem a bölcsőhöz kapcsolódás is elég fixen fogja. Mérd le az alsó-felső gumipogácsa alatti-feletti nagy alátétek közti távolságot és próbáld meg ugyanoda belőni az újnál is. Az autót rendesen fel kell bakolni ( ne az emelőn legyen) és az emelővel nyomd fel a lengőkart annyira hogy az alsó csavar már ne feszüljön. Aztán amikor levetted a csavart, le kell engedni hogy ki tud szedni a régi gömbfejet, majd az új felrakása után a stabrúdra megint fel kell emelni hogy az újat hozzáfogasd a lengőkarhoz. Úgy nyúlkálj alatta hogy ha kifordul az emelő a lecsapódó lengőkar ne tegyen kárt benned. Itt ugye még nincs teljesen felemelve a lengőkar csak befűztem, de még nem csavaroztam a helyére: http://
 28. Bár most nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy az is azt a visszajelzőt használja, de azt nem különösebben kéne a kanyarodásnak és hasonlóknak befolyásolni. (Elektromos visszajelző nem csak MID -del szerelt autókban van?) Azért is vágtam rá az alacsony fékfolyadék szintet, mert azt első kézből tapasztaltam, hogy az az említett tüneteket produkálja.
 1. Load more activity


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.