Jump to content

Maverick087

Forummember
 • Content Count

  406
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Maverick087

 1. Kattints egy képet róla elsőkörben. Delphi volt a gyári beszállító ezeknél, legalábbis nekem az volt és ugyanezt a márkát is vettem bele anno.
 2. Akkor főtengely jel van. Szikra, üzemanyag? Meg ugye, hogy a vezérlésnél minden jelen van-e.
 3. 1.4 és 1.6 motorok esetében is eltérő. Az 1.6-nak hegyes kúp alakú, az 1.4-be megy a csapott kúpos.
 4. Veszel 15L desztillált vizet (ha marad jó lesz az asszonynak a vasalóba). Leengeded a régit, kiegyenlítőbe mehet a mosófolyadék, aztán desztillált víz a kiegyenlítőn lévő jelölésig. 15-20 percig járatod, aztán lehűl, leengeded. 2-szer, 3-szor ezt megcsinálod de már csak deszt. vízzel, hogy a maradék retek és mosófolyadék is kijöjjön. Utána beállítod a fagyállót, ügyelve a helyes bekeverési arányra. Mosófolyadék amit használtam: WYNN'S (W56072) Fagyálló: FEBI79400 G12+ 50:50 arányban keverve Ha érdemes, leszerelheted a kiegyenlítőt is és kimoshatod. Mindig ügyelj arra hogy a rendszerben a nyomás csökkenjen mielőtt a kiegyenlítő kupakját leveszed (ezt gondolom tudod). Óvatosan azzal is hogy a forró hűtőrendszerre, ráöntöd a "hideg" deszt. vizet....
 5. Indítózás közben a fordulatszám mutató megmozdul?
 6. Ez a nem akar beindulni ez mit jelent? Gyújtás után nem történik semmi, meg sem mozdul a motor vagy teker hosszasan és úgy nem indul?
 7. Mértek neked olajnyomást? Ha igen, mennyit? Ha a gomba cserélve lett és még mindig villog lehet le kéne tenned az autót amíg nem lesz nagyobb baj. Ha az olajnyomás rendben, akkor lehet le kéne szedni az olajteknőt, ellenőrizni a szűrőkosarat nincsen e lerakódás, olajsár ami miatt nem jut elég kenőanyaghoz.
 8. Én úgy tudom az alapfeszültség 0,6V és 4,6V-ig megy. Jó nem tragédia amit mértél csak mondom. Alapjárati motor típusa ok,szokták kavarni.... Motorhőfok, beszívott levegő hőmérséklet jeladó, map szenzor értékek? Hibakód nincs? Üzemanyag nyomás?
 9. Élőadatot kéne nézni, mit mutat. "Egyszerű" ez a motor mint a faék, ahogy az enyém is, meg lesz a hiba. Így első körben biztos ránéznék a fojtószelepállás érzékelő milyen értékeket mutat.
 10. Véleményem szerint ezzel nincs probléma. Egy kis lerakódás a csövekből, kiült a műanyag oldalára, de olajos szennyeződés nem úszkál a felszínen, a fagyálló is normális színű. Ha a jövőben tervezed leengedni a fagyállót, felöntöd a rendszert desztillált vízzel, adsz hozzá valamilyen tisztító adalékot, megjáratod, leengeded, 1-2-3 körön, beállítod a fagyállót, patent lesz.....
 11. Ne felejtsd a gyertyákat. A rossz, elhasználódott gyertya könnyen kinyírja a trafót!
 12. Nekem volt hozzá P0351-es hibám is. Gyertyákat ellenőrizd első körben, főleg ha az előírt km-ren és időn túl vagy velük. Ha ez nem jön be esetleg lehet kölcsönbe trafót kérni vagy újat venni, én Delphit választottam. De ez még mindig eléggé találgatás szintű autójavítás. Vedd ki a trafót, keress rajta fizikai sérülés nyomait. Láttam már repedt trafót, volt amelyiknek megégett a pipája és letestelt stb.... Mikor vetted az autót? Esetleg tárolt hibakód amiről nem tudsz?
 13. Motor típus? Évjárat? Hibakód van? (ha azonnal rá kéne vágnom valamit akkor arra tippelnék hogy nem megy az egyik hengered - nekem volt ilyen tapasztalatom)
 14. Bár nem vagyok gerincbeteg de a 197 cm és 96 kg igen, így nekem sem valami álom ebben az ülésben. Átmeneti megoldásnak nem rossz, én ezt használom. https://gyogyexpressz.com/spd/960058/ALVITAL-L-Derektamasz-Gyogyhattamasz-autoba-szekre Elsőre kicsit szokatlan volt, kifejezetten kényelmetlen de megszokja az ember.
 15. Személyes tapasztalatom nincs de én úgy tudom, hogy be lehet tenni, mindenfajta átalakítás nélkül még a légzsákos verziót is. A hátsó ülések is bemennek, de ott az ülőfelület hosszabb és a fejtámla is más, ott érződni fog, hogy nem oda lett kitalálva. Ha cserélném - tervezem - akkor csak az első sort.
 16. Én nem tapasztaltam, pedig havi kb. 2800 km-t megyek. Az ajtóhatároló bezáródik a helyére, annyira nincs kitéve a szennyeződésnek, a csapszegen meg ott van a kupak, vagy ha nincs érdemes pótolni.
 17. Szia, Fogsz egy nagy flakon féktisztítót, leveszed az ajtó csapszegek műanyag borítását, bedugod a spray csövét a nyílásba és kimosod az ott meggyűlt szennyeződést. Hihetetlen mi jött ki nekem belőle. Érdemes egy rongyot odagyűrni mert, szét spriccelhet a féktisztító mindenhova. Ha tiszta, ugyanez a folyamat csak wd40-nel. Az ajtóhatárolókat én szilikonzsírral kentem meg.
 18. Én egyszer próbáltam egy olyat, hogy levettem az EGR-t és beindítottam a kocsit csak egy pár másodpercre. Olyan hangja volt, mintha levettem volna a kipufogó leömlőt DE ez a normális, ezzel kiszűrhető hogy az EGR járat le van-e rakódva. Egyébként ha el lenne valóban tömődve az elégtelen nyomásváltozás miatt a MAP szenzor jelezne vagy legalábbis az én X16XEL-lem így működik. Le van zárva az EGR-rem és mindig dobálgatja a hibakódot.
 19. A trafó hiba sok mindent tud eredményezni, nehezen indulást, rángatást, égéskimaradást - utolsó általában hibakóddal jelenik meg. Nem feltétlenül kell egyből cserélned, mert drága alkatrészről beszélünk, nehéz a kizárása hacsak konkrét hibakód nem utal rá. Csere - véleményem szerint - gyári vagy minőségi márkára! Neked azt hiszem elektromos gázpedálod van. Kell lenni olyan értéknek ami a gázpedál %-os kitérését mutatja. Nekem bowdenes a gázpedál és a "scan my opel" alkalmazást használom, ott pl. fojtószelep állás néven fut ez a paraméter. Üzemanyagnyomást OBD-vel nem fogsz tudni kiolvasni, csakis megfelelő eszközzel, általában a üzemanyaghíd vizsgáló szelepén keresztül. Nekem pl. majdnem egy évig tartott mire egy üzemanyagnyomás mérést követően sikerült kiderítenem, hogy a benzin nyomás szabályzó szelepem tönkrement és emiatt indul nehezen - csakis üzemmelegen - az autó. Hidegen - melegen is ezt csinálja?
 20. Gyertya, üzemanyagnyomás, trafó és élőadatban megnézetném, hogy a motorvezérlő hogyan kapja a jelet a gázpedáltól. Ugye ez egy %-os érték a pedál lenyomásától függően. Van-e esetleg benne ugrálás, kihagyás bármi rendellenes. Természetesen a sorrend, nem kell hogy ez legyen. Legolcsóbbtól indulj el....
 21. Ez ugyan G csoport de sebaj "A szerelő szerint lambda szonda és minden más!! jó" Mi minden? Lambda szondát hogyan ellenőrizte? Tehát az üzemanyag korrekciód hibásan működik. Lehetséges okok: - Fals levegő - MAF szenzor szennyezett, hibás, csatlakozó sérült - O2 szenzor csatlakozó sérült - Gyújtás trafó, kábelek sérültek - Főtengely, vezérműtengely jeladó fals jelek - Üzemanyag nyomás szabályzó szelep hiba Potential causes include a vacuum leak, unmetered air leaks Fuel saturated engine oil Leak in turbo air charge hoses (if equipped) Possibly bad O2 sensor (If Mercedes, may require adaptation with M-Benz compatible scan tool.) Oil contamination in MAF connector or O2 sensor connectors. Also check ignition coils, cam and crank sensors, and oil sensor for leakage contributing to oil intrusion in wiring harness. Defective MAF (Mass Air Flow) sensor (especially on Mercedez-Benz and other European autos. There are a lot of problems with aftermarket MAF sensors.) Defective fuel pressure regulator Leaking camshaft adjuster solenoids (Mercedes-Benz). NOTE: for some Mercedes-Benz models there is a service recall for a crankcase vent hose located under the intake manifold. It should be checked for leaks/cracking and also operation of check valve in the hose. The check valve should flow only one way.Read more at: https://www.obd-codes.com/p0170Copyright OBD-Codes.com
 22. Sziasztok, Klímás X16XEL-nek hány db hűtőventillátor fokozata van és ezek mikor kapcsolnak? Nekem úgy működik hogy op-com szerint 99 fokra felmegy a víz, bekapcsol állóról - meglátásom szerint egy nagy fokozatra - a ventillátor, víz lemegy 94-re és leáll. Hibakódom nincs. Van ezzel gond?
 23. Van itt baj nem kevés, nem fogjátok tudni egyedül kihámozni. Ahogy látom a töltéssel megint probléma lesz mert villant az akku visszajelzője. Az elektromos rendszer rendben van egyébként? Testpontokat kéne ellenőrizni és szakadás mérést kellene csinálni a vezetékeken, valamint töltést annak ellenére, hogy cseréltek generátort. Bár nem írtad de a motorkódod Z16SE? Ha igen akkor a vezérlőd a problémásak közé tartozik, keresd az alábbi címet tanácsért. Sajnos nem tudok többet segíteni. JAH, hibatárolót ki kell olvastatni valahogyan, találjatok rá módot, fontos támpont lehet a kódolvasás.
 24. Ez nem így megy. Mindig lesz ott valamekkora hézag különben a torony nem tudna dőlni, forogni. Sokan, sok mindent mondanak ezzel kapcsolatban, de egy biztos a toronycsapágyad elhasználtságát nem az általad megfigyelt rés mértéke határozza meg. Előfordulhat az is hogyha kicserélnék neked az egész tornyot, gátlóval rugóval, toronycsapággyal együtt, mindent összeraknak precízen akkora rés lesz ott hogy befér az ujjad, mert ilyet is láttam már az autó pedig tökéletes. Ha ropogó hangot hallasz kormánytekerés közben, nah akkor több mint valószínű, toronycsapágy gondod van.
 25. Nem vonom kétségbe a szakértelmedet, de én mindenképpen felvenném a kapcsolatot olyannal aki komolyan ilyen javításokkal foglalkozik. Akit ajánlottam megbízható és garanciát vállal a munkájára - nekem személyes tapasztalatom nincs vele de nagyon dicsérik. Még egy kis reklám amit találtam: Opel y17dt/dtl motorkódú diesel adagolóvezérlők javítása, felújítása, akár 36 hónap teljes körű garanciával. - A javításkor, felújításkor beépítésre kerülő alkatrészekre örökélettartam garanciát vállalunk. - Javítható cseredarab esetén azonnal elvihető a javított vezérlő. -A javítás szakszerűen a hibás alkatrészek cseréjével, a típushibák kiküszöbölésével történik, vákuumos , vízmentes lezárással. -A vezérlők tesztelve kerülnek értékesítésre. -Végleg javíthatatlan vezérlő esetén másik beszerzésében is tudok segíteni. A gépjármű hibájának tünetei: az autó nem indul, esetleg beindul és leáll, gyenge, a hibakódok: P0251. Javítás után a motor egyenletesebben halkabban jár, stabilabb jobb menetteljesítményt nyújt. Csere darab esetén nem kell az EDU-t a motorvezérlőhöz illeszteni (programozni) egyszerűen csak a régi darab helyére felszerelni, csatlakoztatni. Árainkról és egyéb vezérlők javításáról érdeklődni privát üzenetben vagy a info@vezerlojavitas.hu e-mail cimen lehet. #vezerlojavitasteam
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.