Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  30,675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  311

zotya975 last won the day on June 15

zotya975 had the most liked content!

Community Reputation

1,719 Lelkes-segítőkész

5 Followers

About zotya975

 • Rank
  Super Spam (Ro)Bot
 • Birthday 04/16/1975

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel astra f caraván c14nz-c14se
 • City
  Győr

Recent Profile Visitors

22,208 profile views
 1. A vízvezeték szerelők azért karistolják a menetet hogy ne tolja le róla behajtáskor a kócot. De elég sok csőmenet gyárilag meg van már "karistolva".
 2. zotya975

  Motor

  Úgy lenne logikus ha fokozatmentesen állítaná.
 3. Nem vettem még ki, két bilincs-kengyel fogja rá felülről a bölcsőre egy-egy gumiszilenten keresztül, ezeket lecsavarozod és szerintem az egyik kerék helyén kell kijátszani a motortérből. Ha nem látsz fix pontot hol van befogatva jelöld meg hogy ugyanoda kerüljön vissza.
 4. Igazából ez menetrögzítő, és ki lehet csavarni a csavart, de magától (a rázkódástól-vibrációtól) nem lazul meg. Csak utána meg kell tisztítani a menetet ( ha ugyanazt a csavart használod fel) mielőtt ismét betekered. A szelepfedélnek a csavarjait 8 Nm-el kell meghúzni ha nem használom a menetrögíztőt egyszerűen kicsavarodnak. Egyéb necces helyeken, mint a fent említett feszítő görgő, főtengely, veztengely csavarjai is érdemes használni. Ezek gyárilag is menetrögzítőzve vannak.
 5. zotya975

  Motor

  Az utolsóról van vidijóm....
 6. Én ezt használom minden olyan helyre ahol nem lehet nagy meghúzási nyomatékot alkalmazni, de viszont fontos hogy a csavar ott maradjon: http:// Például nálam a feszítő az aluminimum olajpumpába van betekerve, ott sem lehet megtépni a csavart. 2000Forint körül van egy kis flakon sokáig elég, és nem szárad be tárolás közben.
 7. zotya975

  Motor

  Hát szerintem van jelentősége a szelepnyitás idejének, beleszól az is hogy változott-e a főtengely-veztengely közötti távolság síkolás miatt például.
 8. zotya975

  Sebességváltó

  Ügyes volt, sejtettem hogy lehet találni ilyen megoldást, de én meg sem próbáltam volna, nem sok hely lehetett neki ott dolgozni. Az új kinyomócsapágy nekem is műanyag, kíváncsi leszek meddig bírja.
 9. zotya975

  Karosszéria

  Én csak kontárkodtam az építőiparban, de ezt a házat amiben élek is én csináltam. Még...nem dőlt össze. De tudod mi hiányzik hozzá a legjobban? A pénz. De amúgy azért köszi!
 10. Annyira nem értek hozzá, de még mielőtt bármit is cserélnél ki kellene deríteni hogy egészen pontosan mi sérült.
 11. zotya975

  Karosszéria

  Hát egyszer csak elkezdem. Viszonyítás képen a szomszédnak csinálok az udvarban egy 5X5-ös beülőt-"dühöngőt" az kábé fél milla lesz mire elkészül és csak 2 oldala lesz zárt. Szóval amint a rendelkezésemre áll az autó értékének a duplája már kezdem is a garázst.
 12. zotya975

  Karosszéria

  Nekem ugyan van beálló, meg villany, de olyan keskeny, hogy jó előre el kell tervezni hogy az autó melyik oldalát javítom, mert ha már bontva van, nem nagyon lehet mozgatni kerekek , meg futómű nélkül. Meg akarom majd hosszabbítani hogy legalább azon ne kellejen aggódni, hogy ha az orrát javítom a feneke ázik, ( vagy fordítva)de ez is komplikált, mert előtte-mögötte ablak van, sajna nem vihetem az ablak elé a tetőt, ha "leugrok" az ablak szintje alá a tetővel, akkor meg alig marad 1.9m belmagasságom.
 13. Pontosan nem tudom az adott motorra a nyomásértékeket, hidegen jóval nagyobb szokott lenni, mint amikor már meleg az olaj. Hidegen lehet akár 4-5-bar is, ami melegen alapjáraton 1 bar körüli értékre csökken. Ez egy F astra olajnyomás szelep a mechanikája csak hasonló lehet mint a tiéd.
 14. Ez csak nyomásméréssel tudod kideríteni, szétszedve igazából semmi nem látszik rajta. Egy dugattyú, egy rugó és a zárócsavar: http:// De végülis kiveheted egy kicsi olaj fog kifolyni a helyén.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.