Jump to content
koroszt

Elektronikák, elektromos kérdések

Recommended Posts

Sziasztok. Létezik az hogy az 1 hónapos lambda szonda megint rossz?

Tech-el megnéztük és megint a lambdát irja ki.

C20NE?

Milyen márkájú a Lambda?

Calibrás körökben eléggé köztudott hogy ez a motor igazán csak a 3300-ás cikkszám végű (ha jól emlékszem a cikkszámra :sowwy: ) Bosch szondát tolerálja hosszú távon, igaz ez jó drága (valami 30e+ Ft), de ezzel tuti jó. Én csak egy valakit ismerek akinek utángyártott szondával nincs semmi baja jó két éve, mindenki más addig szívott amíg nem szerezte be az említett Bosch szondát.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
C20NE?

Milyen márkájú a Lambda?

Calibrás körökben eléggé köztudott hogy ez a motor igazán csak a 3300-ás cikkszám végű (ha jól emlékszem a cikkszámra :sowwy: ) Bosch szondát tolerálja hosszú távon, igaz ez jó drága (valami 30e+ Ft), de ezzel tuti jó. Én csak egy valakit ismerek akinek utángyártott szondával nincs semmi baja jó két éve, mindenki más addig szívott amíg nem szerezte be az említett Bosch szondát.

Ez valami HQ vagy QH volt, bárdiban vettem. Most adtak egy bosal-t, 1 év garival, majd meglátjuk milyen, ha nem akkor én is beruházok egy bosch-ra.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

sziasztok!

szükségem lenne '95ös vectra 1.7td kapcsolási rajzra. légyszi vki segítsen.

még egy kérdés: a rádió iso csatlakozójára rá van kötve valami finder márkájú relé. rajta van a két első hangszóró meg az

akksi barna testkábele meg néhány vezeték elrejtőzik a műszerfalba úgyhogy nem tudom mire van még rákötve. mi ennek a szerkezetnek a szerepe,értelme? nem lehet egyszerűen kivágni?

köszi előreis

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

Haver A veckijénél tapasztalt probléma: autó pöccre beindul, alapjáraton megy majd utána akksi leszedésnél leállt. evvel az akksival hajtja jó ideje de akkor ha megy a motor akkor már a generátorról kell mennie az autónak nem? A másik akksit akartuk feltölteni vele ezért volt a csere. utána kigondoltuk hogy a lemerült akksit kikötöttük és bikakábellel párhuzamosan bekötöttük a jó akkut. így elindult de vagy 4-5 percig kellett a gépet pörgetni alapjárat felett hogy stabil legyen az alapjárat és ne fulladjon le. Utána városi közlekedéssel feltöltötte és azóta is azt használja.

Mi lehet az oka ennek a leállásnak?

Az autó 89es 1.6 motorkódot sajna nem tudok, full fapad csak kpzár és nincs benne fordszám mérő. Én fülre azt mondom hogy kicsi az alapjárata. Ha ez okozhatja a problémát akkor hol lehet feljebb tornázni az alapjáratot?

Kösz mindenkitől a segítséget!

Itt lehet hibakódot villogtatni? Nincs diag csati a biztitáblán az utastérben.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Sziasztok!

Haver A veckijénél tapasztalt probléma: autó pöccre beindul, alapjáraton megy majd utána akksi leszedésnél leállt. evvel az akksival hajtja jó ideje de akkor ha megy a motor akkor már a generátorról kell mennie az autónak nem?

Nem. :lol:

Akksi nélkül nem megy a motor.

Itt lehet hibakódot villogtatni? Nincs diag csati a biztitáblán az utastérben.

Elvileg lehet. Szerintem a motortér menetirány szerinti bal oldalán van a csati.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Na ilyet se hallottam még. Ez a hiba az én F-ben ki volt kószöbölve de az 1500 ladám is ment akksi nélkül simán. Valaminek muszáj hogy legyen benne akksi?

Az oké de melyik csatikat kel összekötni? Találtam egy leírást de ott betüjelekkel volt meghatározva hogy abs vagy motorhibát stb. hogyan villogtatja ki. Tudsz ebben segíteni valami jó és érthető lehetőleg magyar nyelvű doksival?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Elvileg mennie kell akksi nélkül mert én is töltöüttem ilyen módszerrel akkumulátort a Calibrával, bár nem egészséges mert a feszültségesés nem tesz jót a motorvezérlőnek, legrosszabb esetben ki is nyírhatod vele. Szóval ezt a módszert inkább hagyjuk meg az öregebb (kevésbé agyonelektronizált) autóknak. Ladánál például ér. :lol:

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

Van egy nagy problémám!

Van egy 92-es 2000-es vectrám s van mikor gondol egyet s nem indul el ....inditásnál, mikor gyújtásra rakom nem világit a motorelektronika visszajelzője...most szedettem ki belőle az immobilisert...mert eddig abba voltam hogy miatta van de nem...

Kb 3-4 hónapja csinálja hogy gondol egyet és nem indul...olyankor szoktam várni 5-10 percet aztán lindult...ezt kb olyan 10-szer ki is játszottam....ám az utolsó ilyen eset nem akart sikerülni ...feladta

Szóval az immobilra gondoltam most kiköttettem belőle de megint kezdödik a szarakodása!

az utlsó alkalómnál mozgattam a sarukat a motortérben s mikor beültem elindult ,4 inditás után már nem.

Van tippetek mi lehet? kontakt hiba? S.O.S.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Nem írtad hogy ez most C20NE (2000 8 szelep) avagy C20XE (2000 16 szelep) Vectra, hogy a Turbót már ne is említsem. Az utóbbi kettőnél nincs tapasztalatom, de ha C20NE motornál gyújtás ráadásra nem gyullad ki a motorkontroll lámpa, az AC relé hibát jelent -> cserével orvosolható.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

ez C20NE!

S az az érdekes hogy van mikor kigyullad.

Ismik kontakt hibára gyanakszanak, ma vettem is kontakt sprayt megprószálljuk,,,de nekem is sandit ez a relé...nagy bizodalmam van benne...

Húh már kikészit ez idegileg :lol:

De köszi Gabika a segitséget!

Hálám üldözni fog!:lol:

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Vannak akiknek sikerült forrasztással meghekkelni, én azért írtam a cserét mert az az egyszerűbb, ráadásul nem is vészesen drága, utolsó infóm szerint 4-5000Ft körül volt egy ilyen relé. Amúgy első látásra látszik rajta ha rossz, mert össze van égve. Különben majdhogynem típushiba, elég sok ismerősömnél előfordult már, de ha egyszer kicseréled akkor jópár évig jó lesz megint.

Nemtom hogy a Vectránál mi a helyzet, de nekem a Calibrában a motortéri relédobozban volt, illetve asszem '93 körül módosítottak rajta, és onnantól az anyósülés előtti lábtérben a burkolat alatt a motorvezérlő egység mellé rakták.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

hali!

van egy 92es 1.8 as 8 szelepes 5 ajtós vecrám aminek 8-10 km után leáll az üzemanyag pumpája

majd ha áll egy ideig újra megy

áramot kap

valami miatt ha bemelegszik leáll a gép

van erre okosság vagy új szivattyú kell bele??

köszi!!!

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
hali!

van egy 92es 1.8 as 8 szelepes 5 ajtós vecrám aminek 8-10 km után leáll az üzemanyag pumpája

majd ha áll egy ideig újra megy

áramot kap

valami miatt ha bemelegszik leáll a gép

van erre okosság vagy új szivattyú kell bele??

köszi!!!

AC-relé?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Üdv.

A sedanomba egy A vectra C20NE-t raktam be.

Hidegen néha 2000 feletti az alapjáratom, néha ugyanez, csak visszaesik és felpörög, folyamatosan váltakozva, ez gázfröccsre elmúlik.

Ha normális a hideg alapjáratom, akkor ahogy melegszik a motor, lemegy szépen 900 körülre, aztán ahogy tovább melegszik beáll stabil 1300-ra.

Néha a szokásosnál tovább kell öníndítózni, melegen is mire beindul, addig semmi, csak teker.

(Szintén néha.) Menet közben sebességváltásoknál nagyot ránt, olyan mintha kihagyna a motor. Bár egy kicsit minden hirtelen gázadásra torpan.

Alapjárati motort cseréltem bontottra (jól kimostam); pillangószelep potit is cseréltem szintén bontottra.

Vízhőfokjeladó hideg motornál 1600-1700 Ohm-ot mutat, teljesen meleg motornál 168 Ohm-ot.

Hibakiolvasó 31-es kódot ad: visszaolvasva láttam, hogy nincs fordulatszámjel. A motronic 4-1-es nem adott ilyen hibakódot, bár ott volt más. Itt viszont nem ad mást, csak a 31-est ismélti.

Valakinek valami ötlete??

Levegő, vákumcsöveket nézegettem, eddig nem találtam, ami falsot szívhatna.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Itt több probléma is lesz, az ingadozó alapjárat miat én elsőre alapjárati motorra tippeltem volna, de aztán láttam hogy azt már kitakarítottad (többször? Mert nekem kábé ötödik alapos kipucolás után lett jó), így most erre nincs több ötletem.

A nehézkes indulás illetve a menetközbeni torpanás okát meg én elsősorban a gyújtásnál keresném, konkrétan a gyertyák, gyertyakábelek, rotor és még a gyújtótrafó is számításba jöhet.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Itt több probléma is lesz, az ingadozó alapjárat miat én elsőre alapjárati motorra tippeltem volna, de aztán láttam hogy azt már kitakarítottad (többször? Mert nekem kábé ötödik alapos kipucolás után lett jó), így most erre nincs több ötletem.

A nehézkes indulás illetve a menetközbeni torpanás okát meg én elsősorban a gyújtásnál keresném, konkrétan a gyertyák, gyertyakábelek, rotor és még a gyújtótrafó is számításba jöhet.

Hát akkor még majd kipucolom az alapjárati motort, de nem is volt igazán koszos, meg cseréltem is.

Ma majd kicserélem a gyújtást. :D

Köszi a segítséget, addig is várok további ötleteket. :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Itt több probléma is lesz, az ingadozó alapjárat miat én elsőre alapjárati motorra tippeltem volna, de aztán láttam hogy azt már kitakarítottad (többször? Mert nekem kábé ötödik alapos kipucolás után lett jó), így most erre nincs több ötletem.

A nehézkes indulás illetve a menetközbeni torpanás okát meg én elsősorban a gyújtásnál keresném, konkrétan a gyertyák, gyertyakábelek, rotor és még a gyújtótrafó is számításba jöhet.

Igen, de nem csak az ingadozás, a baj, hanem, hogy beáll normálisra, aztán amikor üzemmeleg lesz, akkor felmegy 1300-ra és ott már stabil. Ezért gondolom, hogy talán nem az alapjáűrati motor, meg mert a cseremotorrl is ugyanazok a tünetei, legalábbis a magas alapjáratot illetően, mert azóta nem mentem az autóval, csak járattam.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Igen, de nem csak az ingadozás, a baj, hanem, hogy beáll normálisra, aztán amikor üzemmeleg lesz, akkor felmegy 1300-ra és ott már stabil. Ezért gondolom, hogy talán nem az alapjáűrati motor, meg mert a cseremotorrl is ugyanazok a tünetei, legalábbis a magas alapjáratot illetően, mert azóta nem mentem az autóval, csak járattam.

Folytószelep poti?Fals levegő?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Folytószelep poti?Fals levegő?

Folytószeep potit szintén cseréltem, fals levegőnél a légtömegmérő utáni cső, az alapjárati motor csövei, meg a kartergázcső kizárva.

Lekötöttem a lambda szondát testre: hideg indításnál nem pörgött fel, hanem beállt stabil 900-ra, de ahogy melegedett, szintén felment 1300-ra, bár néha gázfröccsre lejjebb esett, de aztán visszakúszott megint 1300-ra.

Fals levegőnél még van pár hely, azokat megnézem holnap, de lehet, h lesz egy komplett szívőcső csere. Hátha a pillangószelepnél szív falsot, vagy esetleg az injektoroknál.

Meg valszeg cserélek egy hőgombát.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Csak az a furcsa, hogy beáll a normális alapjárat és amikor közel üzemmeleg, akkor megy fel és marad ott.

Na további pillangószelep poti , 2 hőgomba, falsszívásvizslatás, komplett gyújtás csere és semmi változás.

Aztán mégegyszer alapjárati motor alapos mosás: most 1100 körül, kicsivel alatta áll az alapjárat. Holnap ezen a vonalon tovább.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Na további pillangószelep poti , 2 hőgomba, falsszívásvizslatás, komplett gyújtás csere és semmi változás.

Aztán mégegyszer alapjárati motor alapos mosás: most 1100 körül, kicsivel alatta áll az alapjárat. Holnap ezen a vonalon tovább.

Próbáld meg a főtengely holtponti jeladót.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Próbáld meg a főtengely holtponti jeladót.

Tegnap jutottam oda, hogy tudtam megint foglalkozni az autómmal. Kaptam egy tippet, miszerint a szívócsövet kellene kitakarítani, a pillangószelep körül. A szar direkt miatt tele volt olajjal, meg kosszal.

Az alapjárati motor mosogatása után beállt 1000-re kb az alapjárat melegen is, és csak néha volt magasabb.

Na most a pillangószelep takarítása után (mert már nem tömít a kosz) 1500 lett az üzemmeleg alapjárat. Fél flakon féktisztítót rányomtunk, de semmi. Úgy tűnik, hogy sehol nem szív falsot.

Főtengely jeladót még megnézem, de inkább érzem problémának az alapjáratot. :lol: :lol: :lol:

Ac relé csinálhat ilyent???

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Na most a pillangószelep takarítása után (mert már nem tömít a kosz) 1500 lett az üzemmeleg alapjárat. Fél flakon féktisztítót rányomtunk, de semmi. Úgy tűnik, hogy sehol nem szív falsot.

Ebből kiindulva hogy pillangószelepház takarítás után följebb ment az alapjárat (ahogy te is írtad: mert már nem tömít a kosz), nem lehet hogy mégiscsak falsot szív, mondjuk pont a pillangószelep tengelyénél?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.