Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

vans

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    403
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by vans

  1. Sziasztok!

    Eladó az egyik autóm!

    Astra H 1,4 xep, 5 ajtós nagyon megkímélt állapotban.

    Ha valaki egy megbízható szép állapotú autót keres akkor írjon :)

    Többit privátban.

    bocs az off-ért!

  2. Sziasztok!

    A youtube linken van egy 1.4 xep motor. 120 ezernél volt vezérműlánc csere fogaskerekek nélkül. Most 155ezer van benne és jól hallom, hogy újra kattog és új vezérműlánc cseréért kiált, vagy normális hangja van? Mivel minden nap hallgatom a motort, így már nem tudom eldönteni :(

    http://youtu.be/Q_6VFfi7cf0

    Köszi

    Én 1.4XEP autómnak is ilyen hangja volt kb. 130 ezernél jött elő, de teljes vezérlés csere megoldotta.

    Alapból hangosak ezek a motorok főleg az 1.8XER után átülve :)

    Cseréltettem rajta hidrotőkéket is hátha halkabb lesz de nem...

  3. Nekem felfér. :D

    Elöl-hátul 280-as tárcsák vannak. Még soha nem éreztem úgy hogy kevés lenne, vagy nem fogna elég jól a fék.

    Azok is jól fognak 1.4XEP autómon is kisebb tárcsák vannak és teljesen korrekt!

    Jobban fog mint a haverom Golfján :D

  4. Sziasztok!

    Úgy néz ki van 4db eladó új acélfelnim + új téligumikkal!

    Előre nem tudtam feltenni a féktárcsa (300) és a féknyereg miatt, járt már így valaki?

    1.7 Tdci

    Egyáltalán van másik opció 15"-ra?

    Tiszta szívás!!!

    Ne csodálkozz ,nekem sem fér fel a 15" :D

  5. A kézifékkar tövénél a kartól balra. Felpattintod a kézifék alatt műanyag fedelet, utána előre tudod húzni a kézifékkar bőr szoknyáját. Alatta látod a bovden végét: egy kupakkal lezárt csavar, rajta egy anyával. (Elég feltűnő, nincs is ott nagyon más, észre fogod venni.) Értelem szerűen ha az anyát beljebb tekered, a csavar kijjebb jön, így feszítve a bovdent. Ha az anyát kifelé tekered lazulni fog.

    Nálam az anya lazult meg valahogy :)

    Azóta már működik rendesen, pedig felemeltük az autót és alul semmi gond nem volt.

  6. A visszajelzes csak a kar poziciojat mutatja, a fogashoz semmi koze. Ha hirtelen allt elo ez az allapot, az valoban furcsa; szorulas, fagyas esetleg?

    Elvileg a harmadik fogig huzva mar nem kene felemelt kocsin kezzel mozditani tudni a kereket.

    Ma kezdett el így viselkedni, de biztos nem fagyott meg, mert fűtött a garázs. :)

    Holnap felemelem és alánézek!

  7. Nekem meg a gyári könnyűfém felnikhez kapott csavarokkal vannak felrakva a szintén gyári de utólag vett acélfelnik. Nem fényesek a csavarok, szerintem új korukban sem voltak nagyon azok. Viszont járt hozzá egy szett ezüst színű GM díszkupak, amit a csavarok fejére kéne rányomni. Na én ezt felejtem el mindig. A fekete lemezfelnikhez nem illik, nem is látszik a dísztárcsa alatt így felesleges is. A könnyűfém felniknél lenne értelme, de olyan mélyen ülnek a csavarok, hogy úgy sem nagyon látszik ki. A másik ok, hogy takarítani nem nagyon lehet, legfeljebb ha mindig leveszem, lepucolom, utána meg visszarakom. Elég pepecs munka. Így néhány hónap után úgyis szinte fekete lesz a portól csavarok furatában a kupak. Így inkább hagyom, sokszor az egész nyári szezonban nem nyomom rá.

    Köszi hogy megfogalmaztad, igen a díszkupakokra gondoltam :)

    Amúgy nekem a téli csavarjaim kicsit matt fényűek, szerintem kimarta a só vagy oxidálódott nem tudom!?

  8. Értem. Közben utánanéztem, ecat24 is csak egyféle kerékcsavart hoz fel az autómhoz. Cikkszám alapján rákerestem, ezt írják rá: kerékcsavar acél és alufelnihez.

    Ez alapján is szerintem a gyári csavar jó mindkét féle gyári felnihez.

    Nekem is a gyári acélfelnihez kapott csavarral van feltéve a könnyűfémfelni is, de adtak hozzá külön "fényesebb" csavarokat is. Azokat mindig elfelejtem elvinni, ezért nem azzal teszi fel :)

  9. Tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy az én esetemben erről lenne szó. :)

    Nem valószínű, hogy az előző tulaj még arra is gondolt volna, hogy az akkori lakóhelyének megfelelő márkaszerviz nevében pecsételjen be, aztán mikortól elköltözött, akkortól meg egy másikéban. (Én nyomoztam ki Facebookról hol lakott, szóban soha nem említette. Sőt, kezdetben nem is ő árulta, kereskedőnél volt bizományban a kocsi, csak én derítettem ki ki a tulaj és tőle vettem meg.) Ha ezt megtette, mért nem tette meg az eladás előtti utolsó olajcseréig, mért csak egy darabig tette? De ha már meghamisította volna, mért fárasztotta volna magát azzal, hogy részletes munkalapokat, márkaszervizes számlákat is kreáljon hozzá?

    De tegyük fel hogy ez mind így volt. Hogy vitte be az Opel szerviztörténetbe a hamis adatokat?

    Jó lehet mindenre magyarázatot találni, pl ismerőse dolgozott Opel szervizben, aki segített neki a hamisításban. Csak így már túl sok a véletlen ha...

    100%-ra nem tudhatom, de nagyon valószínűtlennek tartom hogy így lett volna. A többi számos apró jel sem mutat ilyesmire.

    Te is írtad, hogy megnézted az óra programozást mindegyiknél, mikor Astrákat nézegettél. Akkor minek tetted, ha úgysincs semmi értelme és jelentősége mert ezek szerint szinte mindegyik nem újonnan üzembe helyezett Astra tekert? :)

    Én sem tettem soha olyan kijelentést, hogy az enyém aztán 1000%-ra atom-tuti biztos hogy nem az. Csak ezt írtam korábban is:

    "Legalább ez is megerősíti azt, hogy az enyémet VALÓSZÍNŰ(!!!) nem tekergették."

    Írtam is hogy a tiéd valószínűleg nem tekergetett! :)

    Akkor jó ha utánajártál mindennek vásárlás előtt, legalább kizártad ezt a lehetőséget!

    Az én autómhoz is megvannak a munkalapok és minden szervizadat elérhető! Ha árulni szeretném senkit sem érdekelne, mert megvennék azt amiben fele ennyi km van, hiába hogy az vissza van tekerve...annyiért amennyit meg ajánlanának érte inkább berakom a garázsba és előveszem ha kedvem van egy kicsit autózni vele :D

  10. Kösz az infót, ezt nem is tudtam.

    Legalább ez is megerősíti azt, hogy az enyémet valószínű nem tekergették.

    Igen akkor a tiédhez valószínűleg nem nyúltak hozzá!

    Amúgy az óra cseréje nélkül is vissza lehet tekerni az órát pár óra alatt, csak ahhoz ki kell forrasztani pár 3 Ft-os alkatrészt és 3 helyen át kell írni a km-t. Ezek után egy kis programozás és soha nem mondod meg hogy "tekerve" volt. :) Mondjuk ez drágább mulatság és a kereskedők nem költenek rá ha van más mód!

    Szervizkönyvről meg annyit, hogy kb. 2000 Ft egy kitöltetlen új darab. :)

  11. Hali!

    Ma délután unatkoztam (na jó ez nem teljesen igaz, mert a nyakunkon a karácsony, csak most egy kicsit nem volt kedvem az ünnepi készülődéssel foglalatoskodni, mert úgy sincs valami karácsonyi hangolatom ebben a tavasziasan enyhe verőfényes napos időben :)) és játszottam egy kicsit az Op-commal.

    Nagyon sok mindent megtaláltam benne, amiről itt is szó volt korábban. A műszeregység programozás részben viszont találtam két érdekes dolgot, amiről itt talán még nem volt szó:

    1. Van ilyen, hogy Kilométer-számláló beállítása (vagy valami hasonló, nem biztos, hogy szó szerint így volt.) Rányomtam, kiírja, hogy írjam be a km-számláló kívánt állásást. :lipssealed: :confused: Ez meg mi a túró?! Figyelmeztet arra is, hogy csak egyszer programozhatom. De aktív, hagy is beírni számokat, de nem mertem rányomni a programozás gombra.

    Ez most az amire elsőre logikusan gondolnék? Ezzel "visszapörgethetem" a km-számlálót? Ha beírom hogy 0, akkor lesz egy nulla km-es autóm? Most vagy én gondolom rosszul és ez teljesen másra való, vagy inkább el se akarom hinni hogy gyárilag beletettek egy ilyen opciót...!

    2. Még két éve mikor az egyik AFL fényszóróm hibásan működött, míg nem vettem meg az alkatrészt leprogramozták nekem fixre Opel szervizben, hogy ne villogjon a hibajelző lámpa folyamatosan a képembe. Ezután megvettem a fényszórót, kicserélték, elvileg vissza is programozták. Szuper!

    Aztán már később otthon tűnt fel, hogy gyújtás ráadásakor mikor minden ikon világít, csak a magasságállítás lámpa villan fel, az AFL nem. Korábbról nekem úgy rémlett hogy mind a két visszajelző világított. Visszamentem megkérdezni, hogy is van ez, azt mondták, nem túl meggyőzően hogy ők így tudták beprogramozni Tech2-vel más opciót nem találnak, de végül is működik, örüljek neki. No, jó. Én is elbizonytalanodtam, a nyakamat nem mertem volna rá tenni, mert előtte csak pár hónapja volt nálam az autó, fotót nem készítettem a műszeregységről. Gondoltam az is lehet, hogy csak a hiba miatt villant fel.

    Később a Teve utcai szervizben volt dolgom. Eszembe jutott a fenti dolog, ott is kértem, hogy nézzék meg. Megnézték. Itt már határozottan mondták, hogy ugyan még nem járt náluk AFL-es Astra, de KIZÁRT, hogy mindkét lámpa világított volna, biztos, hogy rosszul emlékszek. Két lehetőség van, vagy az egyik jelez vissza, vagy a másik. Olyan hogy mindkettő olyan NINCS. Ha mégis előfordulna, az valami abnormális hibára utaló jelenség.

    Jó, ezek után elkönyveltem, hogy akkor én vagyok szenilis, és korábban sem világított mindkét visszajelző. Ezután eltelt 2 év...

    Most ahogy néztem a műszeregység programozásában, fel van sorolva minden féle, aminek van visszajelző lámpája az óracsoport körül. Jelzi azt, hogy épp melyik visszajelzés aktív, vagy inkatív, mi van egyáltalán az autóban, ami vissza tud jelezni és mi nincs. A listában feltűnt egy ilyen: AFL: NINCS JELEN.

    Mondom, mi az hogy nincs jelen, van ilyen az autómban?! Beállítottam hogy jelen van és megnyomtam a programozást.

    Láss csodát, következő gyújtás ráadására visszajelez az AFL- lámpa! :) Természetesen a magasságállítással párhuzamosan. Ezek szerint mégis létezik ez a beállítás és erre lehetett állítva gyárilag is, amíg bele nem piszkáltak. Úgyhogy hagyom is így, szerintem ennek így kell működnie.

    Igen vissza tudod állítani az órát bármilyen állásra. Ez a funkciót csak egyszer lehet használni!

    Az óracsoport cseréje miatt van benne! (be tudd állítani a megfelelő km-t miután cserélted a műszert)

    Autókereskedők ezt használják, mert szinte ingyen pár perc alatt vissza lehet állítani az órát!

    Szinte mindegyiknél meg volt játszva mikor Astrákat nézegettem...

    • Like 1
  12. Annak idején volt róla szó, emlékszem volt aki akkor is írt ilyesmit. Lehet hogy épp Te voltál... Akkoriban eléggé körbejártam a témát, több szervizben is voltam, voltam kimondottan autó lámpák javítására szakosodott műhelyben is. Utóbbi helyen mondták, hogy megfordult már nem egy kanyarkövető H Astra fényszóró a kezükben. Ők mondták, hogy próbálkoztak már vele, de eddig nem tudták roncsolásmentesen szétszedni az Astra fényszórót. A másik helyeken is egyöntetűen azt a választ kaptam hogy nem javítható, nem szétszedhető, komplett csere.

    Persze egyértelműen megcáfolni se tudom azt amit írtál, hogy sütőbe rakva szétjön. Ugyanis saját kezemmel még nem próbáltam szétszedni.

    Én írtam, hogy szedtünk már szét ilyet.

    Nagyon óvatosan szét lehet szedni és össze is lehet rakni megfelelő minőségben.

    Ledezés miatt szedtünk szét és még azóta is működik a tulajnak. (kb. 1 éve volt)

  13. Teljesen jó, mert máshol meg személyiségi jogokra hivatkozva nem adják ki az adatokat. Én is csak a forgalomba helyezés előtti átvizsgálást látom, meg azt, amikor visszahívás keretében bevittem.

    Nekem eddig mindig megmondták a kért információt ha személyesen bementem.

    Opelnél telefonon is mert van ismerős. Honda és BMW márkaszervizben még kinyomtatott dokumentumokat és szerviztörténetet is kaptam ingyen mikor bementem.(csak rendszámot vagy alvázszámot mondtam)

    Utóbbinál pedig telefonbeszélgetés alapján 20.000 Ft lett volna egy kis segítség! :)

  14. Nem tudom, hogy típushiba-e, de ha ezek szerint nem egyedi eset.

    Az enyémet sem érte semmi. Nyáron még tökéletesen ment. Akkor néztem más okból kifolyólag opcommal.

    Ezt meg most vettem észre a termosztát csere kapcsán, mikor a hűtővíz le lett engedve.

    Gyárit én 150eFt alatt nem találtam. Én annyit biztos, hogy nem adok érte. :)

    Egyik ismerősömnek is a hasonló helyet tört el.

    Én azért vettem gyárit, mert van márkaszervizes kapcsolatom és így annyi volt, mint egy jobb minőségű utángyártott...

  15. Sziasztok,

    Klíma kérdésem lenne. Úgy néz ki megadta magát a klíma hűtő radiátor. Elfáradt rajta valami:

    http://kepfeltoltes.hu/view/141202/AC_rad_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Az kép alapján sejthető és az OPCOM alapján is (300kPa nyomás), hogy már nem sok gáz lehet a rendszerbe.

    Lehetne javíttatni a radiátort, de a javítás ára, ill. a cserélendő szárító ára és egy új Nissens radiátor ára között 5-8eFt különbség van, attól függően, hogy mennyiért javítják a hibás radiátort.

    Egyelőre arra hajlok, hogy új radiátort vegyek, mert ki tudja, hogy a javított radiátornak milyen rejtett hibái lehetnek még? Nem tudom mennyire eszi ezeket a téli sós lé, stb.

    A Nissens állítólag 100 éve hűtőkkel foglalkozik mindenfajta mozgó járműbe, így gondolom ennyi tapasztalat alapján nem rosszabb, mint a gyári.

    Javíttatott már valaki klíma radiátort és milyen tapasztalata van vele?

    Vagy kellett már valakinek cserélni? Tapasztalat?

    Tud valaki linkelni valami leírást a radiátor cseréhez? Csak mert a gyári TIS-ben nem találok hozzá leírást, amit nem nagyon értek. Leginkább az érdekelne, hogy melyik csavart milyen nyomatékkal kell meghúzni.

    Nekem tavaly tört el! Pontosan azon a helyen ahol neked. Lehet valami típushiba? :)

    Csodálkoztam is, mert nem érte semmilyen sérülés az autót...

    Én gyári újat vettem bele.

  16. 100km/h tempomattal = 5.5l/100km

    140km/h tempomattal = 7.5l/100km

    Varosba = 8.5l/100km

    Irhatnek en is ide csoda 4litres fogyasztasokat de sajnos nem annyira jo az auto nagy onsulya miat. Jartam par honapot 1.7 H Astraval es annak 1l jobb volt a fogyasztasa akar palyan akat varosba, igaz nem volt tobb mint 1300kg.

    Nem rosszindulatból írok, de ezeket az adatokat simán hozom a benzines Astrámmal, ami erősebb egy kicsit.

    Kötelező szervizeken kívül nem kellett semmit sem rákölteni és minden időben szépen indul.

    Ezért nem cseréltem le dízelre, pedig évi 25-30 ezer kilométert megyek.

    Most nézegetem én is a J Astrákat, valószínűleg megint benzines lesz a következő.

  17. Sziasztok!

    Olyan problémával szembesültem hogy rendeltem ebayrol cd-30aux kábelt....össze kell dugni és máris kész... ami van rádió valagán isó csatlakozó hát attól nem tudom rádugni aux csatit rádióba bennt vannak érintkezők.... de adattábláján nincs rajt aux felirat rádión....most nem tom mi van mert lehet érintkezők re nincs rákötve semmi csak vannak.... addig meg nem akarom szétvágni iso csatit még vki nem mond vmi biztatót. Képeket mellékelek úgy jobban érthetőbb!

    Válaszokat köszönöm!

    http://kepfeltoltes.hu/view/141129/DSC_0459_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141129/DSC_0460_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141129/DSC_0461_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A kép alapján nem tud AUX-ot a rádió!

    Lehet bent vannak az érintkezők, de nincs ráforrasztva semmi belül...szerintem nézd meg belülről is dolgokat :)

  18. Épp a napokban írtam valamelyik témánál, hogy nem szándékozom még egy jó darabig megválni az Astrától.

    Erre pont most hétvégén láttam egy olyan eladó autót, ami nagyon-nagyon tetszik, nem hagy nyugodni, folyton piszkálja a fantáziámat: BMW 120d. A felszereltségi szintje megközelíti az Astrámét, kívül-belül makulátlan, nagyon szép, fiatalabb is, kevesebb km is van benne és erősebb 2.0-s dízel motorral rendelkezik. Árban mondjuk többszöröse, mint amennyit az Astrám ér, de ha nagyon akarnám végül is ki tudnám köhögni az árát...

    Fú, nagyon gondolkozom rajta. Kipróbálni még nem próbáltam ki, de attól tartok hogy a 177 lóerővel és 350Nm-rel még jobban megtetszik majd. Bár nem tudom a hátsókerék hajtás milyen lenne... ESP, ASR ebben is van. Lehet hogy elcsábulok és előbb megválok az Astrától, mint gondoltam? :)

    Nagyon ismerős történet, mivel pont tavasszal vettem egy full-full 1-es BMW-t :)

    Astrámat cseréltem le rá, először nem tetszett mert olyan "fapados" volt nekem a BMW az Astra után. Majdnem azonos felszereltség volt a két autó. (amúgy a BMW hátul kisebb mint as Astra)

    Mondjuk én 2.0 benzinest vettem, mivel az Astra is benzines volt.

    Kb. 1 hónapja adtam el a BMW-t és most megint egy Astrával járok, de ez már kisebb mint a másik volt...

    Most gondolkozom, hogy eladom ezt az Astrát is a két autó árából veszek egy nagyobb BMW-t, de a hármasok amiket próbáltam azok sem jöttek be, tehát nem tudom még mi lesz.

    Lehet nagyon hozzászoktam az Opelhez az évek során :)

    • Like 1
  19. Hát elég kamunak tűnik. Valami biztos nem tiszta az autóval. A tempomat is csak írva van és látszólag nincs az autóban. Biztos mondaná, hogy van benne ködlámpa: hátul :-o ... pfff

    Aztán mi történt a csomagtartóval? Törve volt, vagy csak valami benyomódás lett javítva? Hol az embléma?

    Szóval érdekes.

    Én is levettem az emblémát, meg minden írást hátulról a króm lécről is...attól még nem biztos hogy törött volt :)

    De valószínűleg egy gyári állapotú autón nincs meg az tényleg érdekes lehet.

  20. Sziasztok :hiya:

    Kinek mi a véleménye a

    Chiptuning Power Box -rol ? Valakink tuningos a gépe ? Mijet lenne érdemes bele rakni ? :omg:

    Látom egy párszor elküldted :D

    Milyen motor(motorkód)?

    Milyen kaszni?

    Mit akarsz az autóval? (fogyasztás optimalizálást vagy nagyobb teljesítményt)

  21. Szerintetek milyen lehet ez a kamera?

    Neten próbáltam utánanézni, de főleg orosz oldalakon írnak róla. Ez a Texet is valami orosz forgalmazó (gyártó?) lehet.

    De kapható itthon is üzletben 2 év garanciával 18e körüli áron, ami nagyon kedvezőnek tűnik, mivel ebben van GPS vevő is, tehát rögzíti a helyet, sebességet is, ráadásul fullHD-ben.

    Néztem feltöltött felvételeket is. Nem tűnik rosszabbnak mint az átlag. A kicsomagolási videón is elég korrektnek tűnik.

    Vagy válasszak valami ismertebb márkát?

    Másik amit néztem a ConCorde RoadCam HD30. Az ár hasonló, de nincs benne GPS. Viszont legalább magyar fórumokon is ismerik, van róla sok teszt, vélemény.

    (e-bay-t nem kedvelem.)

    Elsőre elég korrektnek tűnik, főleg ilyen áron... Nézegettem én is ezeket a kütyüket, de mindig ki kell venni az autóból ha megállok és egyel több dologra kell figyelnem :)

    Én telefonra töltöttem le egy alkalmazást és szépen veszi az utat, közben nem megy a kijelző, tehát nem meríti annyira a készüléket. fullHD-ban vesz fel, GPS és minden egyéb természetesen van benne, de még így sem telik be a memória(64GB).

    Tehát én megoldottam telóval, hiszen mindig felteszem a tartóra ha beszállok az autóba. Ja és még a gyári kihangosítóra is rá van kapcsolva bluetooth-al és így is elég sokat bír akku.

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.