Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Petya183

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    31
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Petya183

  1. Egy pár képet tegyél fel róla. :icon1: Lehet érdekel, mondjuk hozzám nem a legjobb helyen van.

    Bocsi picit megkéstem de itt vannak a képek! Nem vagyok jó képbeillesztő szóval remélem igy jó lesz :) van még egy kb 5000km-t futott felujitott 1.6-os kuplungszettem is 6-ér erről a motorról és egy F10-es váltóm is ha valakit érekel :D

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0308_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0309_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0304_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0306_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/141204/DSC_0313_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  2. Hengerfej + vez.tengely + ház ? :rolleyes:

    Mi lenne az ára?

    Utánajártam! 20e kompletten! még egy szelepfedelet is adok hozzá :D sőt ha rádobsz még 2ezret akkor le se szedem a motorról ugy ahogy van el is viheted szolj ha kell kép vagy valami.Csak a helyet foglalja.....

  3. Az én se-mben 200e + km van, és hibátlan... Ha olajat kapott annak nem lenne szabad baja legyen. De mostmár mind1.

    És mit szeretnétek állítani egy dis-es gyújtáson?: :huh: Az meg hogy mennyire kell pörgetni, az a veztengelytől függ.

    Annak már vége... a gyujtáson a jeladót tudom állítani a főtengelynél mivel még az előző tulajnál eltört a konzol így egy lemezdarabra van csavarozva -.-

  4. Én úgy tudom az NZ szívójárata a hengerfejnél szögletes az SE meg kerek, ezért jobb lenne az SE hengerfej. Pumpát is cseréltetek?

    Ez igaz....ezesetben cserélem is azt a hengerfejet 1.4se-re ;) ;) ;) Benzinpumpára gondolsz? Mert azt már cseréltem mikor belekerült az 1.6-os még januárba.

  5. Csáó! Nemrég történt egy kis módositás nálam motortéren amit picit érdekesnek tartok! :D

    Gyárilag C14NZ volt a kocsimba de elég gyengének találtam, vettem bele C16SE-t , de hát az 101 helyett max 80LE volt, de beletettem így is 50ezret mikor megtudtam hogy az előző tulaj eléggé szétgyilkolta és volt benn már több mint 300ezer km... elvittem szerelőhöz vittem neki a régit is azzal az indokkal hogy barkácsoljon valamit belőle , ez igy néz ki most : C14NZ motor-hengerfej-vez.t. 1.6si vezérlő-kábelköteg-beömlő-kipufogócsonk-injektorok. Én nem is tudtam hogy ez így összepasszol, de marha nagy nyomaték lett a kocsiba. Semmit nem kellett átállítani csak rádobta és kész, fogyasztás eddig csak városba de az 7L , és még a gyujtás sincs beállítva rendesen, de az folyamatban van :) Ebből adódóan van egy ELADÓ 1.6si-hengerfejem ha érdekel valakit (vez-tengely-ház) :))) Nem tudom érdemes lenne e egy 1.4si-hengefejet beszereznem ? Az 1.6-nál nagyon nem tetszett hogy ennyire pörgetni kellett...

  6. Ebből a keverésből -43-48-fokosnak kellett volna lennie. Én hol tescósat használok, hol autósboltban vásárolt -72-fokosat (a tescós csak -35) és szinte mindíg olyan lesz mint amit kiszámolok pár fok eltéréssel. Sokat mentél a bekeverés óta? A kiegyenlítőben azért nem keveredik 5 perc alatt a víz.

    Fél évet mentem el vele, amugy előre összekeverve töltöttem bele , nem akartam hogy a motor keverje össze nekem...

  7. Jónak jó az unixos, csak éppen nem volt benn elég. Én töményet szoktam venni ami -72-fokos és azt keverem be.

    3liter tömény -72fokos 1,5-2L desztviz.... na akkor ebböl hogyan is lett -5 ?:) Mindig igy keverem be ha cserélem, de ez most érdekes módon sz*r lett...

  8. Könnyen lehet hogy megdermedt a hűtőfolyadék , ha szerencséd van akkor csak a külső csövekben, vízhűtőben, és a vízpumpa tudott forogni, és még épek a lapátjai. Ellenőrizd a folyadékot..ha szerencséd volt megúsztad kár nélkül.

    Köszi mindenkinek!

    Megmérettem a kúton és -5 fokos volt -.- munkatársam is mondta hogy ez az Unixos rózsaszín nem jó...

    MOL kuton vettem kevertet, biztonság kedvéért kimérettem ott helyben, hát azért a -35 fokos is csak -31 volt :)))

  9. Hello!

    Nagy problémám adódott az éjjel!

    Elmentem barátnőmért hajnalba (-10fok) és vártam mig kijön (melegítéssel stb 15p) majd észrevettem hogy melegre állítva is jéghideget fúj be a ventillátor , ránéztem a hőfokmérőre ami 110fokon volt......gyors leállítottam, mert mondom ez lehetetlen, felnyitottam a motorháztetőt le akartam tekerni a kiegy.tartály kupakját és spriccelt a forróvíz , a tartály pupra volt vízzel (nem én töltöttem ennyit bele) a hűtő is jég hideg volt de (leállítot motornál) egy 5p után már kezdett átmelegedni.....be a kocsiba, gyorsan haza, akkor már csak 90fokon volt, nem tudtam megnézni mi volt a baja , de mindennapi használatra kell nekem a kocsi.....mi lehet a baja ?

    Elfagyott valami? Lehet nem elég fagyállódús a lé???

    Akinek van ötlete az irjon, holnap délelött még talán meg tudom csinálni!

    Köszi

    Petya

  10. Hello!

    Nagy kijelzős BC (GSI???) javításra keresek embert ! :) A GYIK-ban található leírásnak megfelelően kötögettem a dolgokat mikor a végén valami kábelt rossz helyre kötöttem , így tönkre is vágtam :( Elöször csak villogott minden rajt ahányszor rádugtam, aztán elsötétült, de nem kizárt hogy valami csak nem érintkezik benne...... és mivel másik eladót nem találok a neten ezért keresek egy szerelőt akinek el tudom postázni, javítási költséget vállalom!!!!! :) De ha valakinek van eladó az is érdekel ... ;)

    Sunci esetleg ??? :)

    Köszi

    Petya

  11. Petya183 azt megkérdezném, hogy amikor a lambda csatlakozót vissza dugtad a helyére mennyi lett a fogyasztásod? (nekem is C14NZ-m van)

    Nem dugtam vissza, elvittem műszakira ott azt mondták nem jó a co-ja ezért kicseréltették velem egy újra, holott nem is az volt a baj hanem a katalizátor -.- de az újjal se fogyasztott se többet se kevesebbet.... mintha azt nem is figyelné az ECU.... gazdaságos egy motor volt az :)

  12. A kétvezetékes motorhőfok jeladót lehet kimérni...

    100C ~ 180 Ohm

    80C ~ 320 Ohm

    60C ~ 650 Ohm

    40C ~ 1.18 kOhm

    20C ~ 2.45 kOhm

    0C ~ 5.6 kOhm

    -10C ~ 9.45 kOhm

    -20C ~ 15 kOhm

    Köszi! Megnéztem ,ezzel nincs baj, alapjáraton ketyeregve 280Ohm-ot mértem és szerintem a vezetékkel sincs baj mert ahogy lehúztam egyből hibalámpa.....igaz 15-öt villogott (fesz túl magas) , ezt lehúzva nem is nagyon értem, ilyenkor nincs is feszültség... :D mindegy....

    Viszont a lambdát lehúztam (igaz nem mentem még vele) de ott alapjáraton semmi változás se lámpa sesemmi.... lehet meg kéne így próbálnom egy fogyi mérést? A C14NZ-be 1 évig nem volt rádugva a lambda és sose gyullladt ki a lámpa, fogyi végig 5-6 L :D :D

  13. Leginkább rá kéne dugni egy diag műszert, és azon megnézni, hány fokosnak is gondolja a vezérlő a motort, ill. mit produkál a lambda. A hőgombát egy ellenállásmérővel is ki lehet mérni, de lehet a hiba a csatlakozásánál ill. a kábelben is valahol, ezért jobb az élőadat nézése.

    Nekem meg az a legújabb szórakozása a kocsinak, hogy hidegen beindítom, megyek párszáz métert (tehát a motor még közel sem üzem meleg), és megállok, alapjáraton megy a motor, hallani, hogy kicsit egyenetlen a járása, és kb. 2 perc után kigyullad a Check engine. Kivillogtatva 44-es hibakódot produkál (túl szegény keverék, hidegen!), amikor még nem is kéne néznie a lambdát. Erre varrjatok gombot :omg: Ha elindulok vele, kialszik a lámpa, és semmi gondja a továbbiakban.

    Van benne 3 jeladó melyiket is kéne nézni ?? Melyik irányba változik az ellenállás melegedéskor?

  14. Hát nem biztos azért lég nagy fémdarab a motor lassan hül vissza, ha kézzel tapogatva már hideg akkor már nem nagyon szabadna nyomás alatt lennie. A kupakban van szelep az be illetve kiengedi a levegőt elméletileg egy bizonyos nyomás után.

    Akkor lehet azzal a szeleppel lesz a gond, holnap átnézem köszi!

  15. Hát ha melegen tekergeted le akkor nem gond ha le akarja vágni ugye ez egy zárt nyomás alatti rendszer. Ha visszahül akkor már nem szabad hogy nyomás legyen benne.

    Hát ez a jelenség akkor is van amikor hidegen elindulok , 10km-t megyek megállok és 1-másfél óra mulva letekerem...gondolom addigra már vissza kéne hűlnie annyit....

  16. Hello!

    Veszprém megyében keresek valami elektroszakit! Fedélzeti átkötögetéshez és (elöször) javításhoz...ugyanis vmit sikerült zárlatra kötni :D Régebben találtam itt egy cikket utólagos beszerelésről , most valahogy eltünt, még jó hogy lementettem, ennek a szerzőjével is szivesen társalognék pár dologról :)

  17. Hello!

    3 napja lett feltöltve a vízrendszer, azóta mentem 120km-t és még mindig levegős a rendszer .(termosztát jó)

    Ha letekerem a beöntőkupakot szinte le akarja vágni , akkora nyomás van benn....és ha ezután visszatekerem, újabb 10km , lecsavar , megint ez...

    Létezik hogy ennyi út után is még levegős legyen? vagy van valami gebasz vele?

    Elvileg nem hengerfejes, viszont az olajbeöntőkupak fehér habos, igaz napi 2x5km-t megyek vele gondolom ez ettől lehet...

  18. Hali, főtengely szimeringet macerás cserélni? Az első (vezérlés oldali) ereszt :-S Vagy azon a részen hol tud még az olaj kifolyni? X16SZR szervóval.

    Hello!

    Hát az elég macerás, ott nekem is folyik, de még nem vettem rá magam hogy leszedjem :D

    Főtengely fogaskerék alatt van egy aluminiumdarab (olajpumpa) , le kell szedni az egész vezérlést, vele együtt a burkolatot, olajteknőt , és úgy le az olajpumpát, ebben van bent a szimmering, bár a nagyok leszedik úgy is hogy csak a vezérlés és kiszedik a szimmeringet a főtengely körül, de ez elég nehéz játszma :D , nekem amugy a szivattyú körül folyik valahonnan, a tömítés szétment és szivárog.... ilyen hidegbe én ilyennek már nem állnék neki, ha nem vészes hagyd míg jó idő lesz :)

  19. Én egy vectrába tettem bele a C16SE-t, egy c16nz helyére. ( http://napivuki.blog.hu/2012/04/15/agyalas_9

    http://napivuki.blog.hu/2012/05/15/c16nz_c16se_atepites)

    Előtte szaladgáltam a donorautóval, meg haza is jöttem vele lábon 1000km-ről münchenből. Vezettem már 1.4-es astrákat is, és azért azt a 100 lovat igencsak meg kellene érezni. Azt a kis kasznit repíti. Még a vectrában is jelentős a különbség, úgy, hogy nekem maradt a gyári váltó, ami az NZ-é, ami az SE-hez igazából túl hosszú.

    Az meg nem is kérdés, hogy az SE-t pörgetni kell, 3000 alatt az halott. Nyomatéka egyébként nem sokkal több van, mint az NZ-nek, bár 1.4nél azért több.

    Ami nagyon nem mindegy, hogy milyen leömlő van rajta, ahogy Hakapeszimaki is írta, meg az sem, hogy milyen váltót teszel mellé. Gyanítom hogy az 1.4-esben is hosszú váltó van, ami nagyon haza tudja vágni az SE rugalmasságát. Az a váltó ami gyárliag mellette van, nagyon jól illik a motor karakterisztikájához.

    Elolvastam de egyet nem értek, a csövezést is írod cserére (benzin)....szerintem a gyári elbírja azt a 3bar-t vagyis eddig elbírta nekem :)

    SE leömlő van, minden SE ami kellett hozzá, kompletten szereztem.

    Gyárilag C14NZ-hez F10-es volt bennt nekem , SE-hez kaptam vele együtt az F13-as váltót, nem tudom hogy ez illik e hozzá, de mivel jónak tűnik , ki nem szedem onnan mégegyszer az biztos ... :D

    Valamit birizgáltam rajt és valamivel jobb lett, most azért már kezd húzni, bár egy kompressziómérésre kiváncsi leszek...

    Ma mikor a videót készitettem (amit ugye még mindig nem sikerült feltöltenem sehogyse) meghallgattam jobban és a csattogó hang inkább a hengerből jön, valahonnan az olajszűrő körül hallottam, ha hajtókarcsapágyas azt ha jól néztem egy 20-asból megúszom, de remélem nem a gyűrűkkel lesz gond, valahogy megpróbálom feltenni azt a vidit, vagy adjon valami szaki egy teloszámot aki fel tudja tenni az MP4-et és átküldöm MMS-be :D :D :D

    ZOTYA!

    Nekem ez úgy volt hogy mivel bontóba hirtelen nem találtam megfelelő tárcsát, ott kaptam ezt a számot, felhívtam és mondta hogy ponnnnnnnt van nála most egy készen, odavittem régi oda új ide 2p vittem is :) Nem tudom mennyi idő lehet , ha nyugdíjas (mert szerintem az) akkor biztos ráér és 1 nap alatt kész, de telefonon biztos elmondja :)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.