Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sunci

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    92
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Sunci

  1. Hello!

    Nagy kijelzős BC (GSI???) javításra keresek embert ! :) A GYIK-ban található leírásnak megfelelően kötögettem a dolgokat mikor a végén valami kábelt rossz helyre kötöttem , így tönkre is vágtam :( Elöször csak villogott minden rajt ahányszor rádugtam, aztán elsötétült, de nem kizárt hogy valami csak nem érintkezik benne...... és mivel másik eladót nem találok a neten ezért keresek egy szerelőt akinek el tudom postázni, javítási költséget vállalom!!!!! :) De ha valakinek van eladó az is érdekel ... ;)

    Sunci esetleg ??? :)

    Köszi

    Petya

    Akármit ki és beforrasztok a nyákon de ha elszállt a mkrovezérlő, még mikrovezérlőt lehet is szerezni, de ahhoz való programozót kell építeni, arról nem is beszélve hogy sehonnan sem lehet megszerezni a benne lévő programot. Sajnos ez halott ügy...

  2. Szép munka! Bár tudnék házilag ilyen panelt gyártani. Azt a dip tokozású IC-t hogyhogy alulról forrasztottad be? Lusta voltál panelt fúrni? :)

    Akkor nem volt SMD ic-m belőle és csak azért az egyért nem akartam rednelni. :D

  3. Nagyon jó! Tömeggyártáson nem gondolkodtál eladási célból?

    Benzin ár 100-1000...egy darabig talán belefér... :D

    Az autózás már halott ügy lesz szerintem ha 1000 forint felé megy a benzin ára :D

    De gondolkoztam eladáson. Egyenlőre tesztüzemben van. Ha hibátlanúl működik csakis azután. 1-2 hibát javítóttam azóta a szoftveren. Hozzá hangolom a kocsihoz majd és ha úgy látom hogy jó értékeket ír akkor eladható lesz.

  4. Sziasztok!

    Nem szorosan ide kapcsolódik de beteszem. Lényegében a sebesség jeladó kell a BC-hez majd, ami már az ötödik verziónál tart. Arról is beszámolok hamarosan.

    Elektromos sebesség jeladó (egyedi tervezés)

    Mivel a spirálos kilóméter óra kikerült így nincs szükség spirálra. Viszont a sebesség jeladó a kilóméter óra hátulján foglalt helyet mostanáig. Ez a jeladó most már direktbe a váltón van, spirál nélkül.

    Sebess_gJelad_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Sebess_gJelad_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Sebess_gJelad_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    tervei:

    Jelad_h_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Jelad_t_rcsa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Tolatókamera kijelzője a műszerfalban. (5 colos):

    M_szerfal1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    M_szerfal2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Üdv!

  5. Megváltozott menürendszer: PDF

    A következő verzió rá lesz kötve az üzemanyag visszajelzőre is, ami a tankban van, kiírja mennyi van a tankban és meg tudja majd becsülni az átlagfogyasztás segítségével a megtehető kilómétert.

  6. Sziasztok,

    Nem tudom hogy jó helyre írom-e a kérdésem (ha nem akkor bocsánat) de mivólta miatt szerintem inkább ide kapcsolódik mint az elektromosság témához. Régóta keresek egy motorolaj szint visszajelzőt a BC-hez de sajnos eddig nem jártam sikerrel, a kérdés az lenne hogy tudtok tippet adni hogy hol érdemes kutatni utána vagy érdemes-e egyáltalán? Elégé zavaró hogy folyamatosan panaszkodik de én nem vagyok a lekötés híve és szeretném rendesen megcsináltatni.

    Szint jelzőről én nem tudok, csak annyi hogy van e nyomás vagy nincs. Ha bejelez, akkor ott valami nincs rendben.

  7. Sziasztok!

    Van egy eddig ismeretlen jeladóm a motor blokkba tekerve a generátor alatt, a tűzfal felé néz a csatlakozója (úgy áll ahogy a motorhőmérséklet jeladó). Nem találtam róla semmi, se autodatában, se a szervízkönyvben. Egy vezetékes.

    Tudja valaki hogy mi lehet az a jeladó?

  8. Sziasztok!

    Fedélzeti fejlesztésébe kezdtem... Kinek mi a véleménye?

    Opel Board Computer V2

    Ez a project egy univerzális elektronikát takat ami benzines, központi injektoros autókba szerelhető. Cél autó: OPEL F-Astra 1.4 GL Fordulatszám, fogyasztás, sebesség, akkumulátor feszültség, megtett út kijelzése és a TID RGB megvilágítása...

    IMAG0090_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    IMAG0091_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Video:

    https://www.youtube.com/watch?v=jbB6VFp0NkQ

    External Solutions

    external.solutions.electronics@gmail.com

  9. Sziasztok

    A kocsival járok melózni és mikor kijövök a melóból, pl ma reggel is, egész este kint állt a kocsi a hidegben akkor, indításnál nem indul el minden hengerem. A motor kb 10-15 másodpercig ha hagyom és nem áll le akkor helyre jön. Ha nyomok neki egy kis gázt (félgázt) akkor 2-3 másodperc is elég hogy minden a helyére álljon és menjen mind a 4 hengerem. Közben olyan hangja van mint ha valami besúrolna, és kattog is. Az autó mindig pöccre indult még -15 fokban is.

    Gyertyákat most cseréltem benne pont ez miatt. 1600 volt darabja kék doboz GM felirat.

    Ha forgatom a vezérmű tengelyen a jeadót akkor ad szikrát hallom a hangján a gyújtótrafónak.

    Gyújtáselosztó érintkezői megtisztítva, kefe nincs elkopva, a rotorban lévő zavarszűrő nincs megszakadva, elosztó fedél belseje nem nedves.

    Hol keresgéljek, merre menjek tovább?

    Üdv!

  10. Az nem fog menni, nincs annyi érintkezője. Szerintem max literes/két literes pontosságot lehet vele elérni.

    Ez érdekelne bővebben. Csak az a kérdés hogy a sedan-ban is ilyen a szintjelző?

    Pontosabban az érdekelne hogy milyen ellenállásokat mutat, vagy hány lépcső és milyen ellenállásokból van összerakva. Vagy az órába befutó vezetéken (a színe is) a feszültségértékek /liter.

    Lényegében úgy is végig akartam méregetni hogy x-y-z liternél milyen feszkókat ad vissza a szintjelző de, én azzal voltam hogy egy potmétert állítgat az a levegős úszó.

  11. Nem, sajnos nem. Nekem be kell hasalnom a kocsi alá. De miért kérdezed? Ha pontatlan a szintmérő akkor nem itt kell keresni a hibát, semmit nem lehet állítani vagy kezdeni vele. Egy ellenállás skála a szintmérő úszója húzkodja az ellenálláson az "áramszedőt". Mivel benzinben úszik nem is tud elkoszolódni.

    Pont erre voltam kíváncsi :icon1: digitalizálom a műszerfalam és dl pontosan ki akarom íratni hogy mennyi van még a tankban

  12. A benzintankban. Ez egy caravan(kombi) tankja:

    833900-20121231-AL06N5.jpg

    833901-20121231-zZQr6k.jpg

    Engem a sedan-é érdekelne. Azt tudtam hogy a tankban, gondolom akkor a te ac pumpád nem szerelhető a hátsó űlés felhajtásával.

  13. Sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni, hogy szerelt már valaki sedan F Astrába motoros antennát? Én szeretnék egyet a gyári helyett, és ma megnéztem, hogy az antenna mellett elő van készítve egy kettes csatlakozó, van is benne két vezeték. Lehetséges az, hogy az a motoros antennához volna?

    Persze én :icon1:

    Jelenleg is az van benne, ilyen univerzális antenna 4 rugóért vettem. Nem végállás kapcsolós hanem a kis panel méri benne a motor áramát és ha megszorul a 2 végponton vagyis vagy a felső vagy aljó végállásban akkor többet vesz fel a moci (vagy télen ráfagy a víz akkor meg sem moccan) így lekapcsol így is és nem ég le.

    Nekem is meg volt a 3 vezeték. + GND remote

    Sok sikert!

  14. Údv mindenkinek, kellemes Ünnepeket!

    A következő érdekes jelenség fordult ma elő.

    Kivettem a slusszkulcsből a lemerült elemet, ami a benne található ledet táplálja, hogy elvigyem mintának, mert újat akartam venni.

    Kiálltam a garázsból, majt leálítottam a motort. Amikor nem sokkal később újra akartam indítani, villogott a vezérlés jelzőfénye, ami a szervízkönyv alapján azt jelenti, hogy gond van az immobiliserrel. Nem is indult a motor.

    előkerestem a tartalék kulcsot (amiben nincs sem elem sem led) és azzal pöccre indult az autó.

    A "fő" kulcsba visszatettem az elemet, de a jelenség továbbra is fennált: a fő kulccsal nem indul az autó, a tartalék kulccsal igen.

    Ezt mi okozhatja?

    A kulcsban lévő elemnek egyáltalán van köze az immobiliserhez? (Nem hinném, de ki tudja.)

    Esetleg a kulcs szétpattintásakor kieshetett belőle valami (pl. egy chip), ami nélkül használhatatlan a kulcs? Ha igen, hogyan lehet pótolni?

    A slusszkulcsokhoz tartozik egy kicsi fémkulcs is. Ez a riasztóhoz van, vagy esetleg az immobiliserhez? Újra lehet esetleg "programozni" valahogy az immobilisert, hogy a fő kulcs újra használható legyen?

    A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

    Én is hagytam már el kulcsból az imo chippet, fűbe <_< leszopt@m magam mire megleltem :D A check engine visszajelző nekem is villogással jelezte hogy valami nem okés, és a moci tekert viszont nem indult.

  15. Hmmm...jó kérdés, de hányasba? 1-2-3-4-5- vagy rüki? :D

    Az szerintem teljesen mindegy. Mivel a km/h mutatója egyenes arányossággal követi a kocsi sebességét, vagyis a kerék sebességét. Mikor üresben gurulsz akkor is mutatja hogy mennyi km/h gurulsz. Az hogy hányasba van kapcsolva a váltó ezt nem befolyásolja.

    Nem a motor és kerék áttételét kérdeztem hanem a kerék és km/h spirál áttételét :)

  16. Srácok a km/h műszer hátulján a sebesség jeladó tulajdonképpen minek? Mit csinál azzal az adattal a motorvezérlő? Milyen kimenete van(impulzusos,analog)? Mekkora feszről megy?

    Szerk: (kompletten ki akarom cserélni mind 3 órát digitálista, egy kis optikai tuning belülre. + minden izzó ledesítés) ezért kérdezem

  17. Az akksitól hogy lehet a tűzfalon átbújtatni egy pozitív kábelt erősítőhöz? Nem olyan alkarom vastag kábel lenne, csak egy alap M.N.C. szett tápja.

    Tehát ki kell valahol fúrni, vagy van olyan kábel átvezető, amibe még bele tudna férni?

    Nekem volt egy furat az anyósüléssel szemben a műanyag burkolat alatt. Használj tömszelencét vagy valami gumigyűrűt hogy a lemez nehogy belevágjon. A biztit meg egyből a motortérbe rakd ahogy leágaztatod az akksiról így tuti kiolvad ha gebasz van. FBS-el vagy fugaszillel tömítsd le hogy ne follyon be a víz.

    Üdv!

  18. A többit nem befolyásolja, csak nem biztos hogy ki tudod cserélni. Delco, és VDO órák is vannak, és nem egyezik a sebességjeladó csatlakozója a kettönek. Ha a komplett műszeregységet cseréled, akkor ez a probléma nincs, mert ugye az autóból jövö köteg az ugyan úgy csatlakozik, de a sebességjeladó a műszeregység hátuljához viszont változó. Ha az ugyan olyan, akkor cserélhetö.

    Remélem szerencsém lesz. Ha szétszedhető és a lábtávolság nincs alatta a TQFP SMD ic tokoknak akkor meg tudom oldani... Remélem ;)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.