Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

aholy

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    801
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    9

Hozzászólások posted by aholy

  1. On 2021. 04. 16. at 22:17, tuskes írta:

    Sziasztok! Tudom, nem adok-veszek fórum, de máshol neten nem találok most..... 
    4 kapcsolós gyári elektromos ablak emelő kapcsolót keresnék SOS. Kettes van több darab, de abból nem tudok össze faragni egy négyeset. Igazán megköszönném ha lenne esetleg valakinek. Természetesen nem ingyen! 

    Udv! 

    Nem szeretnel inkabb komplett szettet venni? Emelokkel, kapcsolokkal?

  2. 12 órája, zotya975 írta:

    Jut eszembe!:omg:Maradt az SE-ből egy komplett injektor híd, ha nem találsz újat, postázom.

     

     

    Koszi, de kozben rajottem, hogy nem is cserelheto ezen a hidon... van otthon 2 masik hid, azokon cserelheto, de az meg nem jo erre a szivocsonkra.

  3. 3 órája, zotya975 írta:

    A Csergőtől eddig minden ritka dolgot be tudtam szerezni. Próbáld meg telefonon, vagy személyesen rákérdezni, mert lehet hogy az oldalukon nincs, de amúgy van náluk. 

    parasztba megoldottam :)  4es vagy 5ös csavar pont jó a szelep helyere :evilgrin:

    de azért köszi a tippet :icon13:

    • Haha 1
  4. Üdv!

    Valaki nem tud hazai beszerzési forrást ilyen szelepre? üzemanyag hídon van, nyomás ellenőrző szelep a neve. Fossa a benzint...

    Elvileg ez a gyári száma :  90448751 , egyelőre csergőnél, unix, bárdinál néztem, és egyiknél sem találtam.

    OjAijGo.png

    köszi!

     

  5. 5 órája, zotya975 írta:

    Én is megbántam már hogy légkulcsot vettem, nem is használom, csak van. Rendesen megtépett kerékcsavarhoz is gyenge, a vezérlésnél a főtengely csavart is csak egyszer lőtte le. Meg aztán még kompresszorom sincs, úgy kell kölcsönkérni. Vettem volna inkább amit te akarsz. 

    rendes csővel, aminek van átmérője,  lehet az jó. sima lidl-ös van nekem, az olajzót nem raktam rá, mert ugy nem megy vissza a dobozába. néha csepegtetek bele, aztán jól szuperál. 110nMre huzom a kerékcsavart, azzal nem szokott baja lenni, eddig 1 csavar fogott ki rajta, fogasszíjtárcsa főtengelyen. rugóösszehúzónál meg baromi jó :-) 
    a Sipos videó után beruháztam egy "villanylégkulcsra" az akksisra, azt jobban fogom szeretni mint a kompresszorost az biztos, nem kell várni a levegőre, nem zörög a kompresszor.

  6. 7 órája, Stevy írta:

    Beömlő fűtéscső-re lenne szükségem. Honnan lehetne rendelni ? Cromaxnál volt, de azt mondták utolsó darab, és nem találja a beszállító a raktárán.:glare:

    (Ventillátor kapcsoló elment az örök vadászmezőkre, aztán városban már eléggé bemelegedett a motor. 100 és a piros között volt, aztán ez a cső a motorra csatlakozó felén egy 2-3 mm-t meghasadt. Szerencsére még haza lehetett jönni vele nem ment el az összes víz, viszont levágni, és feljebb tolni nem tudom ,mert ott már vastagságot vált a cső...)

    esetleg ez?   https://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=874be9e6bce0c0131997eebccd5729cb&cMegnNr=17806

  7. 5 órája, tuskes írta:

    Sziasztok!

    Van arra tipp hogy az elektromos ablakemelőt hogy kell beállítani? Van mikor automatikusan felmegy, és vissza is. Hogy érthető legyek: leállítás előtt hosszabban nyomva a gombokat, automatikusan felmegy teljesen, de van olyan eset, hogy vissza is meg. Gondolom végállás vagy ilyesmi nem jó. Próbáltam hogy gyorsan leveszem a gyújtást ilyenkor, de az nem állítja meg. Ettől függetlenül gújtás nélkül nem működik.

    Köszönöm!

    A becsípődés gátló miatt van ez.  Kárpit alatt van két aszem 6os csavar, azzal lehet játszani, sosem sikerült teljesen jól belőnöm... :-)

     

  8. 10 órája, zotya975 írta:

    Nem lenne gond ha lenne még valakinek jogsija a családban, de így nem engedhetjük meg magunknak a két autót, főleg ha nincs kihasználva.  Ha "szerencsém" van nem viszik el, áprilisban lejár a műszakija, úgy meg már pláne nem viszik el. :hehe: Ideiglenesen ki lehet vonni a forgalomból az fél évre 2500forint, tehát évente 5 ezerért tudom tartani, és bármikor vissza lehet állítani a forgalomba. Csinálok neki egy garázst, és már rendesen szét tudom szedni, hiszen ráérek vele foglalkozni, mert van másik autó. De ez csak akkor játszik, ha most nem tudom eladni. 

    C20let-et, vagy v6-ot bele :devlish:

  9. 41 perce, zotya975 írta:

    Sajnálom, csak kivételes egyéneknek tesznek a 4 helyére 6 dugót. :hehe: Igen, beszéltem már vele is. Az egyterű része lenne a családnak, a csigás motor meg nekem. :evilgrin: Itt ez a sok szerszám a pincében, nem szeretnék unatkozni hátralévő életemben. nem nagyon akarom igazából lecserélni ( önszántamból) az astrát kell egy nyomós érv nekem is ( a család részéről a klíma és a 3 üléssor volt a nyomós érv) és a 192 ló az már elég nyomós, még ha valószinűleg nem is fogom kihasználni. 

    Van az sokmindenkinek, még corsaba is...

    Sőt, c20let is van A corsaba is. 

  10. 1 órával ezelőtt, zotya975 írta:

    Alapból ugye opel és benzines jöhet csak szóba, mivel az egyik alapproblémám most hogy hátul nem férnek el 3-an kényelmesen, ezért kilőve minden más 5 személyes autó is. Hátul középen mindegyikben "púp" van , ültem már 7 személyes autóban még a 3. üléssorban található kihajtható ülés is kényelmesebb mint hátul középen ülni. Meg ennél kisebb karosszériát nem akarok, a zafira meg még magasabb is. Első körben meg akarom nézni az OPC-t ( Z20LET) másodikban egy 1.8-as 16 ( Z18XE)szelepeset. 

    A z20let az nem rossz dolog ;-) de keves a hengerszám :-)

    Daykillernek is olyan g astraja van ha jol remlik. De csaladinak nem biztos hogy ez a racionalis megoldas  :-)

  11. On 2019. 05. 14. at 14:54, zotya975 írta:

    Szerintem nem lenne tartós, egyrészt mert nem biztos hogy a rezgést sokáig bírná, másrészt nem tudod ott lekezelni a fémet, és elkezdene rozsdásodni. Meg nem tudod mi van pontosan a lemez mögött amibe belefúrsz, ha nem pakolod ki a belteret, ha kipakolod akkor meg már mehetne rendes csavar anyával. Így néz ki  a kardánalagút amiben a kipufogó rendszer megy és ahol a hővédő lemez van bentről: 

    http://

    Már itt is keresztül megy egy kábelkorbács ami a képen fel van kötve a kormányra ha légzsákod van akkor hosszában is megy egy a légzsák indítóig ami a hátsó hamutartó alatt van , ezekbe nem lenne jó véletlenül belecsavarozni. 

    Egy vizsga elott festegettem a hovedoket, alvazvedoztem. Es az egyik rohadek csavar letort, mergemben onmetszovel siman felcsavaroztam :-)

    nem sikerult eltalalni semmit :evilgrin:

  12. 7 órája, zotya975 írta:

    Gyorsításkor ( mondjuk ha 2-ben lepadlózom) akkor 3000, 3500-ig nem különösebben érzem hogy más a motor efölött indul meg igazán. Ha valahogy rá tudnám szerkeszteni a telót a műszerfalra hogy rálásson a műszeregységre csinálnák videót. 

    Megvettem az olajgombát gondoltam hétvégén átrakom, de reggel óta megint működik a  régi. :omg:


    b4IL062M


    https://s.click.aliexpress.com/e/b4IL062M

     

    Nem a legtutibb megoldas, de kb a legegyszerubb, legolcsob   ;-)

    Kicsit mocorog .

  13. 17 perce, tuskes írta:

    Köszönöm! Idő közben csekkoltam már az injektorokat, lesz egy külön poszt. Azt a nyomásellenőrző szelepet nem tudtam csak komplett kiszedni. Nincs természetesen olyan szelepsapkám, mostmár csak a síma műanyagot találni. Ezt megoldom végszükség esetén egy hosszában elvágott csavarhúzóval. 

    Olyan szelepet csak úgy tudnak rajz szerint keresni, ha van alvázszám. Ezért ha valaki tudna nekem egy 1.6 se alvázszámot küldeni, azt megköszönném, és talán ma még kaphatnék, mert holnap reggel indulok vissza vidékre.

    Szerintem minden hengerenkentisnel olyan szelep van, nekem a v6ban is olyan. A 3 benzinhidambol 1ben volt jo allapotu csak...

    Vagyis ha megvan az az alvazszam amibola cuccokat atlapatoltad, annak is jonak kell lennie

  14. 5 órája, tuskes írta:

    Szerintem baj van velem. Te most ablakmosófúvókás tetőantennagmimiról beszélsz? 

    Ez nem jutott volna eszembe, köszönöm Zotya! Időszerű lesz összerakni. Annyira hidegek vannak már, szerintem bekéreckedek a szervíz műhelyébe ahová időnként viszem óttokámat, az legalább fűtött. Talán megengedi a főnök hogy ott eszkábáljam vissza. Még a tetősínt bontani, szilózni, visszaépíteni kell, azt sem ártana ha nem mínusz 10 fokban csinálnám. Éjszaka végeztem a tetőlámpák átledezésével, azok is bekerülhetnek. Kíváncsi leszek a fényerőre. Gyakorlatilag 3 db. lámpa lesz, ugyanolyan mint eredetileg az első, és a formáját követve, egy keretet csináltam ledsorból. 

    Ablakmosó csőbe ami hátramegy, kellene raknom egy visszacsapó szelepet hogy ne engedje vissza a mosóvizet? Plusz meg kell néznem, van-e dugulás az ajtóban lévő csőben, vagy a fúvókában.

    A szlió nem annyira ajanlott a kasztnihoz az ecetessége miatt. Sikaflex, szelvedoragaszto lehet jobb lenne.

  15. 3 órája, Lajos12 írta:

    Kérdezném tőletek, hogy érdemes motormosó adalékot önteni a régi olajhoz olajcsere előtt? Annyi helyen, annyi különböző véleményt olvastam, hogy nem tudok dönteni. 

    Azért kérdezem, mert indítás után csattog valami a motorban. Aztmondják, hogy hidrotőke lehet. 

    Annyit még leírok, hogy 8 éve van nálam az autó és 10-13 ezer km-ként volt cserélve az olaj Mobil 2000 (10w-40) 

    Nekem sikerult kiprobalni egy fajtat egy 1.9 pd motoron, aminek amugy nem volt szar hangja, a vege motorcsere lett. Megfordult hajtokarcsapagy miatt.

    Hogy tenylegesen a moso csinalta e a galibat, nemtudom, de soha tobbet nem probalom ki ...

    • Köszi! 1
  16. 21 órája, wookie írta:

    Az ám. :D Lábbal lökős, motor meg váltó nélkül. :D 30 pénz volt, de minden más benne van, és nem rohad sehol. :O 130k km van benne. Donornak lett hozva, aztán még ki tudja mi lesz a vége.

    Legalább xe-t bele, de elfer a 3.2is :-)

  17. 14 órája, tuskes írta:

    Kíváncsi leszek holnap ha leszedem a maszkolást. Telefonról nem néztem a válaszod, bár szerintem ha elöbb olvasom hogy szélesebben kell kenni, valószínű akkor sem csináltam volna úgy, pont a látvány miatt. Néztem egy pár leírást, és láttam borzasztó eredményeket, már ami a vizuális oldalát mutatja egy ilyen javításnak, ráadásul állítólag szakembertől. Inkább az zavar, hogy ha szélesebben van kenve, akkor nem csak én látom a visszapillantóba, de kintről nézve sem szép. Én próbáltam a gyárihoz minél közelebb ragasztani. Holnap meglátom mi az eredmény, a maszkolás akkor kerül le.  A filc, nagyon jó ötlet, köszönöm! Ha a helyzet megkívánja, kipróbálom egy kevésbé látható részen. 

    Kis mókusszőr ecsettel fesd át az egészet :-):-)

    • Haha 1
  18. 46 perce, zotya975 írta:

    Üdv, hát F astrán belül nem találsz kisebb blokkot, esetleg corsához lehet átmenteni c12nz váltóját. De igazából a váltó végáttételt kell nézni, amihez van táblázat, de most nem találom, esetleg valaki lesz oly szíves és belinkeli.

    F10nél abba se igen van kisebb váltó. Nekem az nzhez az volt

  19. 1 órával ezelőtt, nyemi írta:

    Múltkor szétszedtem az enyémet pont e tömítés miatt  (15x20x2,5 Viton !!) , nem volt baj vele de, kicseréltem   . Próbakép a szívó csövet   felraktam tömítés nélkül is , és megfújtam az olajszivattyú fele hogy nem e ereszt , hát nem eresztet de a fejemre fojt az összes csapágyakban marad olaj . Na mindegy nem is ezért írok (csak más ne hogy megcsinálja ) hanem  csak azt figyeltem meg  hogy a felszívó kosár az kész agy rém. A felülről belemenő 16-os cső  nem csak a felső részéig van beledugva (rézzel hegesztve)hanem a tetejétől még túl lóg lefele vagy  10-15milimétert.  Mintha az tartaná a szűrő szitát a szívás irányába. Na nem is az a gond vele hanem a mosdókagylós kísérleteim során kiderült, hogy mindig marad benne egy lég buborék a beeresztet szívócső vége és a szívó kosár teteje között . Szóval ilyet még nem láttam.

     

    Hogy lehetne ezt le légteleníteni ?   

    Uí. Bocs fiuk, hogy mindig agyalok már kicsit restellem is magamat, de egyszerűen nem bírom az ilyeneket szó nélkül hagyni.  Vagy tévednék, nem tudom. :confused:

    Mondjuk 1es lyukat fursz rá felülről? Akkor felulrol is belefolyik az olaj nem?

    Ha akkor galiba lenne azert ezek a 20+os motorok már letérdeltek volna régen

  20. 23 perce, tuskes írta:

    Ilyen nekem is kell!!! Lehet ezt legalizálni?

    Lehet, ha sok a pénzed :-)

    Vagy egy külföldön papírozott autót hozol be, mint jelen esetben is. Előző tulaj követte el, x25xe belepapírozása  3-400euró között volt neki.

  21. 2 órája, wookie írta:

    Tehát a 3.2es motoron van mindenből a 2.5 cucca? Akkor ott tuti nem stimmel az afr, és azért hisztizik. 

    Valszeg ugyanaz van mint a v8 esetében, amcsi v8nak más az elékelése. 

    Úgy úgy.

    Meg ugye ez a motor két lambdaszondás lenne, de a c25xe kötegben csak egynek van hely, fogyasztás es teljesítmény szempontjából is jobb lenne ha mindkettő be lenne kötve... Így igazából az első hengersor lambdaszondája alapjan van vezérelve a hátsó is

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.