Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Holdenvectra

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    106
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Holdenvectra

  1. Sziasztok

    Ma lettem tulaja egy 2004-es Vectra C-nek. Egy olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék hozzá letölteni magyar nyelvű User Manual-t?

    Ez még a jobb oldali bajuszkapcsolóval vezérelhető fedélzetis.

    Előre is köszi

    Azért vezérelhető a jobb oldali bajuszkapcsolóval mert gondolom CDR2005 fej van benne.... Manualt találsz neten amúgy...

  2. Sziasztok!

    Adott egy Vectra 2003-mas 1.8 benzines gép. Nekem a kis kétsoros kijelzős fejegység van benne (CDR 2005) gyárilag. Kinéztem egy NCDC 2013 navis cuccot hozzá. A kérdésem az lenne, hogy ezt mindenféle kábelcsere és egyéb okosság nélkül ki tudom cserélni magam is? A segítséget előre is köszönöm!

    kijelző csatit mindenképpen cserélni kell mert a GID-é más mint a TID-é. Az ncdc2013-hoz meg antennát is kell cserélned több mint valószínű, amúgy meg nincs hozzá MO térkép.... Lehet lesz egy eladó cdr 2005 nagykijelzővel... Jah és ha volt info kapcsolód az NCDC 2013-at nem kezeli így az is ugrik...

    • Like 1
  3. Köszönöm a választ, végül utólagos megerősítés lett: még a válaszod előtt lefoglalóztuk az autót, és bízunk benne, hogy minél később érnek utol az esetleges bajok. Szerelőnkhöz elvittük, nem talált rajta kifogásolni valót. Sajnos viszont Siemens pumpa van benne, szemből nézve a motor jobb oldalán meg is találtam könnyen. Budakeszi Interatban volt egyébként végig szervizelve az autó, Vodafonos tulajdon volt. Elmentem megkérdezni a történetét, sajnos kinyomtatva megkapni nem lehetett, de a szervizkönyvvel összhangban volt minden, kétszer valahol máshol szervizelték, arról itt se, ott se volt bejegyzés. Visszahívásban 2010-ben ebben is cserélték a nyomásszabályzó szelepet - ezt jó volt hallani.

    Az lenne a kérdésem, hogy mennyi volt az a "nem olyan nagy összeg" erre a szivattyú és járulékai javításra, csak hogy lelkileg hozzá tudjunk szokni, és esetleg, ha van tipp megfelelő forrásra, hogy hol érdemes beszerezni - főleg, ha elérhető még most is a hely - nem mintha előre be akarnék vásárolni, csak meg legyen az infó előre. Köszönöm előre is.

    Hali!

    Z22SE -m van 129.000.km, 20.000.-nél került hozzám, a láncfeszítőm köszöni szépen jól van, az automata váltó meg Japán...A szíjfeszítő titka,mivel a motorolajat használja, hogy jó minőségű olajjal küldöd és ha lehet 10e-ként.Nekem ugyan 10-11 között eszik, 7-8-at pályán tempomattal...nem tudsz lavírozni a hibák elől sajna egyik motortípusnál sem, lehet pont nincs "jellemző" hiba adott motornál, de nálad pont előjön, vagy van egy állítólagos típusgond, viszont a tiedet elkerüli...a clubomban az egyik srácnak 1.8 benzinese van, most cserél váltót, mert valami kiszakadt az alján...tehát, ha nem akarsz rákölteni, akkor a pedálos Moskvichot javaslom... :w00t:

  4. Sziasztok!

    Vásároltam egy 2004-es 1.9 cdti Vectra c-t.(120 le)

    Mint minden autómat elvittem,olaj,olajszűrő,légszűrő,üzemanyagszűrő cserére.

    Kicserélte a szerelő az üzemanygszűrőt és azóta az autó nem indul!

    A magasnyomású szivattyú meghibásodását mondja.

    Kérdésem:semmi előjel nem volt arra,hogy a szvattyú nem müködne,mivel(ha csak 1 hetet),közlekedtem az autóval.

    Lehet az,hogy egyik pillanatról a másikra,megadja magát a szivattyú?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Hát sajnos ez olyan, hogy nem jelenti be hogy el fog romlani...biztos,hogy ez a baja, vagy csak szeretné cserélni?

  5. sziasztok!!

    Opel vectra C 2006 os évjárat és vettem előre can bus ledes helyzetjeltőt és hiába csak belerakoma foglalatba és villog állandóan ha ráadom a helyzetet akkor világít szépen de ha leveszem kiveszem a kulcsot lezárom stb akkor is villog magától segítsetek nekem!!!!!!!!

    és még érdekelne jelnélküli hűtőrács mert sehol nem tudok vásárolni az új lápás vectra!!

    köszi elöre is mindent!!

    itt elértek : ricsi1014@freemail.hu

    A helyzetjelző az ilyen sajna, a can-bus-os izzód annyit ér, hogy nem dob hibaüzenetet a BC a villogás ha lezárod a kocsit 15-20 másodperc múlva megszűnik amúgy...Nekem is ilyen van a hjelzőben és a rsz világításban is, de engem nem zavar,sőt!!

    A jel nélküli rács nem lesz egyszerű kör, mert itthon még nem igen láttam, kintről meg ha van nem lesz olcsó.

  6. Köszönöm a válaszokat.

    Ha tudat alatt sikerült volna újra indítani, akkor miért csak a bal oldalit? Azért megpróbálkozom a gombok hosszabb nyomkodásával, vagy esetleg az aksisaruval.

    Nem akarok egyből szervizbe rohanni, hátha ad valaki használható tippet.

    Update: megnéztük OpCom-al, vezetőoldali ajtó tesztnél (DPM) írja az utasoldali tükör vezérlő áramköri hibát. Hibakód törléskor is visszaáll. Valószínűleg a kapcsolója xar. Már kiszedtem, megnéztem, de a nyák tiszta, a gombok tiszták, tehát nem csak valami kontakt hiba. Szerintem cserélni kell, de jó lenne vásárolgatás előtt belepróbálni egy másikat.

    Ha van Veszprém-Fejér megyei (lehetőleg megyeszékhelyi) Vectrás, aki szánna rám kb. 5 percet egy teszt elejéig, keressen privátban. Ezer hála és némi alkohol lenne a fizetség.

    Szerintem rossz helyen kerested, az ajtókárpitot ha leszeded ott van mögötte a vezérlő,jobb és bal oldalon is...

  7. Sziasztok!

    Nektek világítanak fent a gombok a belső lámpa előtt? Amikkel fel lehet kapcsolni a belső világítást, meg a két oldalsó térkép olvasó lámpát.

    Ismerősöm H Astrájába világít, ha rajta van a világítás, de enyémbe nem. Igaz az én Vectrám 2005-ös. az Astra H meg 2007-es.

    Nekem 2002-es és világít az összes...

  8. Sziasztok ujra.

    a hetvegen kicsereltem a termosztatot van rajta valami jelado azzal egyutt. szoval a hofok 70foknal feljebb nem megy varoson kivul, varosban is csak 85 ig kuszik fel. Olajat is csereltem es a regi nem volt habos fekete volt,de nem volt jele annak,hogy esetleg vizzel keveredett volna. Tudja valaki esetleg,hogy hol erdemes meg a hibat keresni?

    Lehet hogy tévedek, de ha keveredett volna akkor forralná...mi a gond a 70-90 közötti tartománnyal?

    Az enyém fixen 90-en áll télen nyáron éjjel nappal....

  9. Hali!

    Nekem van egy tippem.... de nem biztos.... lehet hogy nincs semmi baja a tükreidnek csak "újraindult" a rendszere amit mondtál hogy ismét ráadtad a gyújtást akkor megjavult ilyen nekem is volt az elektromos ablakemelőkkel egyszercsak gondol egyet és semmi majd ráadom ismét a gyújtást akkor müködnek megint de nem úgy ahogy addig... átváltanak "kézi üzemmódra" és csak addig müködnek a motorok amig nyomom a gombot, normál esetben 1mp-ig nyomom a gombot akkor teljesen fel vagy le mennek maguktól, de olyankor nem, aztán 1-2nap mulva megint vissza áll a normálra.

    Az sem magától javul meg, csak nem tudsz róla és újratanítod, vagy nem tudom, az ablakok újratanítása, nyomvatartod amíg le nem megy teljesen, tartod még,amíg hallasz egy kattanást, aztán fel is nyomva tartod végig amíg nem hallasz egy kattanást...ennyi, a tükröknél nem tudom hogy kell ugyanezt megcsinálni...

  10. Sziasztok

    Kérdésem lenne 1 hete vettem egy 2.2 benzines signumot és 2000km alatt 3 és fél liter olajat evett meg.

    Tegnap olajcsere volt és várunk de,ha újra ilyen rohamosan zabálja az olajat akkor gatya.Egyébként nagyon jól fogyaszt

    szépen jár a motor is.

    Vajon hova tünhet el az olaj ? Nem füstől nem csöpög.

    Sajnálom pedig nagyon szeretem.

    Azta az nem kevés....ami eltűnik annak ott kell azért lennie, az egészbe kell kb 4,5 liter...ha ennyit megeszik, akkor muszáj füstölnie nekem a B Vectrám evett 2000-ként 1 litert és nem durván ugyan de láttam a füstöt egy-egy fruttis gázadásnál... Valakit kérj meg hogy pörgesse meg üresben , Te meg hátul szimatolj....

  11. Értem, hát sajnos most nincs rá keret hogy megjavítassam mert van még 1000 más problémája is amit müszaki vizsgára orvosolnom kell... az a mutatvány is benne lesz közel 80.000Ft-ba

    Mástnem csak akkor veszem elő a kocsit ha tényleg muszáj és akkor is csak finoman közlekedem vele, mást nemtudok egyenlőre sajnos.

    Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

    üdvözlettel: Milán

    vizsgában tudok segíteni, ha a lábad nem lóg ki az alján akkor átmenős...kicsi +-ért

  12. Sziasztok.

    Mint uj tag szeles mosollyal udvozlok mindenkit.

    Szoval tegnap lettem tulajdonosa egy 2003as 1.8as benzines vectranak. Szoval minden szep es jo, de azert megse :)

    Lenne nehany kerdesem.

    1, a vizhofok mutatoja nem minden esetben mutat. van amikor semmit,de a kovetkezo inditasnal meg mar beall a helyre. hutes futes van,meleg hideg egyarant. Eloszoro termosztatra gondoltam aztan valami masfajta jeladora,

    2, a tukroket mindket oldalon csak 2 iranyba lehet allitani bal es felfele :( kapcsolo csere megoldana ezt a problemat?

    3, ma reggel tokeletesen indult majd delutan mikor ujra beinditottam akkor le is allt,de egy ujabb inditasra minden oke . mentem vele leallitottam majd a kovetkezo inditasnal beindult nem allt le,de az alapjarat az eleg durvan ingadozott,de par masodperc utan mintha semmi nem tortent volna szepen jar a motor. menet kozben semmi egyedul csak 2ben vettem eszre vagy 2 alkalommal,hogy picit meg meg torpan,de utana huz rendesen.

    4, a csomagter ajtot,ha csak kb 5cm-rol ejtem le akkor nem zar be rendesen,be zar,de lotyog, ez gyarilag ilyen vagy ott is van valami hiba?

    Azert teszem fel most hirtelen ezeket a kerdeseket,mert Angliaban elek es itt a szerelok nem epp az olcso munkadijrol hiresek es egy hirtelen jott problema nem tenne jot nekem... meg ugy altalaban szeretem magamnak butykolni a gepet :))))

    Elore is koszonom a valaszokat es segitsegeket.

    Udv Gyula

    Angliában nagyon olcsón találsz alkatrészt, magyarok között érdeklődj szerelőkről, vannak kint magyar mesterek akik jól és viszonylag olcsón dolgoznak...

    a csomagtér "lötyögés" gondolom az okozza hogy csak 1szer kattan , olyan mint az összes ajtó, ha rosszul csukod be, csak 1 szer kattan nem 2 szer, erősebben kell lecsapni, de szerintem egy sima beállítás segít ezen... az 1.8-as az egyik legmegbízhatóbb motor ebben a típusban, nem lesz vele gond, ha ezeknek utánajársz....lehet a rángatás is csak valami bagatel gyertya csere...ilyesmi...

  13. Értem, hát sajnos most nincs rá keret hogy megjavítassam mert van még 1000 más problémája is amit müszaki vizsgára orvosolnom kell... az a mutatvány is benne lesz közel 80.000Ft-ba

    Mástnem csak akkor veszem elő a kocsit ha tényleg muszáj és akkor is csak finoman közlekedem vele, mást nemtudok egyenlőre sajnos.

    Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

    üdvözlettel: Milán

    Milyen problémái vannak még az autódnak?

  14. Sziasztok

    Az érdekelne engem, hogy nem tempomatos autón ha ki cserélem a kart, működni fog vajon a tempomat?

    Én végigzongoráztam anno a lehetőségeket, kihúztam a kart a helyéről, felpucoltam az érintkezőket a karon és hajlítottam finoman a CIM modulban lévő érintkezőkön, kar vissza,ugyanolyan maradt,vagy működött vagy nem...aztán kaptam egy bontott kart, kicseréltem, azóta is tökéletesen működik.Azt javaslom tegyél Te is így,először puccolás,ha nem segít kar csere...A kar tudod hogy egy darab dróttal jön ki ugye? A CIM-ben lévő 4 lábat is egy darab dróttal tudod kicsit hajlítgatni (csinálsz a drót vágére egy kampót) alányúlsz a lábnak és kicsit hajlítasz rajta kifelé, hátha csak érintkezési gond...

  15. Hali Opelesek!

    Megérkezett a szívócsonkom németből, amiben minden benne volt a tömítésekkel együtt, viszont az állító motor, és a csonk közötti pálca nem. A szerelőm viszont azt mondta, hogy annak is evvel kellett volna jönnie. A kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e otthon egy ilyen talonban? Ha igen írjon már, mert megvenném!

    A kocsi:

    Vectra C kombi

    2004-es Z19DTH 150 Le

    5850180 a csonk kódja, amikez a pálca kellene

    Köszönöm!

    Már kapod... :D :D :D

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.