Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

sk80

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    101
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by sk80

  1. On 2016. 10. 05. at 17:21, pimpa197403 írta:

    Csáóó milyen légrugó van neked hátul???  :blink: hogy lehet azt be szerezni és hova szereled be?? és gondolom jól szuperál rakottan, mert már ezen járatom az agyam hogy mit csináljak a kocsi hátuljával hogy ha pakolom ne üljön egyből olyan hamar (pedig új rugók vannak alatta hátul) :(

     

     

    Gyári .Már így vettem,hogy benne volt

     

  2. Sziasztok!

    Segítségeteket kérnék illetve információkat!

    Több kérdésem lenne.

    1. a napokban történt hirtelen egyik napról másikra páradús légkör csapta meg ocrámat a kocsimba, ha finn szaunába lennék még elmenne, de itt és édeskés illet.

    Párásodok illetve legözől az egész kocsi, most hidegre állított kapcsolon talán kevésbé van ez a jelenség, de így meg meg fagyok, szval valószínűleg a fütőradiátor gondolom, illetve hétvégén jó muri középkonzol kibontás és majd kiderül, és itt jött az ötlet akkor izzóket is cserélek a középső konzolnál, a világítás kapcsolónáls és a műszerfalon és az órán.

    Ha ledezni akarok tudtok mondani pontosan fajtát és mennyiséget miből mennyit kellene vennem?

    Illetve ha meg led szalaggal tenném az h mükűdik? áramforrást a foglalatokból kell nyerni?

    GYIK-ba nem találtam műszerfal ledesítést....

    Válászotokat előre is köszönöm

    Az édeskés szag az a fagyálló szaga.Azért érzed mert valószínű hogy kilukadt a fűtőradiátorod.(nálam ez volt)Én is ezt a jelenséget tapasztaltam mint te.

  3. Hali 94-es 1.7D F-Astránál,1.7DR motorkód, hullámzó alapjáratra van-e megoldás?Gázadásnál normálisan viselkedik,de alapjáraton mintha kihagyna,dadogna....ja,és 1,2-esbe mintha kicsit rángatna...gázolaj szűrőt elég sűrűn cserélem,úgyhogy az biztos tiszta.Porlasztó,talán adagoló???

    Az adagoló vagy az üzemanyagcső valahol levegősödik szerintem, ezért is hullámozhat az alapjárat.

    A rángatás az adagoló nagynyomású része már kopott .Nálam ez volt amíg nem cseréltem 1 jó állapotú adagolóra.

    Ha bővebben érdekel olvasd el az eddigi hozzászólásaimat.

    • Like 1
  4. Sziasztok!

    Rég jártam erre!

    Most lenne egy gyors és sürgős kérdésem!

    Német motoros X17DTL. Ha jól sejtem nincs izzítás. Van ennek biztosítéka és ha igen hol? A motortérben vagy az utastérben?

    Vagy rémlik, hogy talán relé is van hozzá.

    Egy ideje nehezen indul, a visszajelzőlámpája helyesen működik. Az átkötést levéve a gyertyákról mindegyik sípol a sípolós műszerrel. Úgy 4 éve a négyből három rossz volt, azt hittem most is az van!

    A relé a motortérben van a bal oldalon az akksi melleti hosszú fekete dobozban.7 lába van.A biztosíték 60A-es.

  5. Ez biztos így van? A motornak több kartergáza keletkezik mint amennyit a szívóoldalon be tud szívni? Csak ebben az esetben keletkezhet túlnyomás ami kinyomja a szelepfedél tömítést ill. az olajat. A motorok többsége ilyen lenne? Nehezen hihető. Szerintem annak nagyon szar motornak kell lennie, hogy ez bekövetkezzen. Cáfold meg ha én tévedek!

    Ez teljesen igaz, de szerintem itt nem releváns, mert hidegen alapjáraton is magas az olajnyomás. Az olajnyomás az olaj felmelegedésével, hígulásával csökken le.

    Meg az olaj tömítőkéssége is a gyűrűknél.Kopottab motor, hígabb olaj =magasabb(több) kartergáz.

  6. Márpedig sztem magyarázhatja, mert ha az adagoló az üzemanyag mellett néha egy-egy légbuborékot is beszív, az pont ilyen rángatást tud okozni. Esetleg cseréld ki a gázolajszűrő-adagoló közötti csövet átlátszóra, akkor szépen látod a légbuborékokat, ha vannak. Sztem amíg nem nézted át alaposan a csöveket, főleg a csatlakozásoknál, addig felesleges adagolót cserélni.

    Neked légbuborék miatt rángatott már a dízel autód?

  7. Köszönöm a segítséget, ezeket át fogom nézni, de az üzemanyag rendszer levegősödése nem magyarázza, hogy miért rángat 2-es és 3-as fokozatban 1500-2000között kövér gázra. Ilyet kopott kuplung csinálhat?

    A rángatás a kopott adagoló miatt van énis jártam már így csak nekem 3.,4.ben rángatott.

    Vettem egy németből hozott bontott adagolót 7 éve azóta jó.(előtte vettem magyar bontottat 1 kicsit jobb volt mert a rángatás ritkábban

    jött elő).

  8. Üdvözlet Fórumlakók!

    Cirka 2hónapja lettem boldog tulaja egy F astra 1.7dtl opel motoros gyönyörűségnek. Az óra szerint 160ekm van a motorban, ami a szerviztörténetet figyelve még reális is lehet. A vas kapott friss olajat, szűrőket, még izzítógyertyát is, de a következő probléma még mindig fennáll. Hidegen csak hosszas köszörülés után indul gázfröccsel. Többszörös izzítás sem segít. Ami viszont jobban aggaszt, hogy a motor 1500-2000rpm tartományban úgy rángat, hogy vidámparki mutatványnak is jó lenne. A garrett túró tengelye kicsit lóg, de nem hiszem, hogy ez okozná a problémát, mert mikor belép érezhető a teljesítmény. Adagolóra gyanakszom, de nem vagyok szaki. Szóval szeretném kikérni a hozzáértőbbek véleményét mitől lehet ez a probléma. Indításnál lehet a gond az alacsony alapjárat? (cirka 600rpm amennyiben az órát etalonnak veszem :D )

    Valószínű,hogy az adagoló kopott.De először nézd meg az üzemanyag csöveket,hogy nincsenek-e előregedve ,kilyukadva.

    Mert ha lelevegösödik az üza rendszer akkor csak nagyon nehezen indul a dízel motor.

  9. Most márciusban volt 2 éve hogy megcsináltattam. 22 ezer volt cakk pakk! Nem hiszem hogy azota sokat drágult volna.

    Hol csináltattad a felújítást?(helyileg)

  10. Sajnos a bontott is lehet lutri, meg nem is adják olcson őket. Nekem nem csak perselyezve lett, ha nem szét is szedte a foszer, belül is kilett cserélve minden terelölapát, vagy mik. Gyári értékre beállítva, azota tökéletes.

    Mennyibe került ?

  11. Füstcsavar?Elvileg a neten azt írták hogy azzal a csavarral egy kis naftát adok neki.

    Egyébként akitől vettem ezt a személy gépjárművet azt mondta hogy a régi adagoló felrobbant.

    Nem tudom hogy létezik-e ilyen.

    (Füstcsavar?)Igen ezzel állítod az anyag mennyiséget,ha többet kap jobbann füstöl.

    Ha nagyon kopott volt akkor szét tud dőlni a belseje(esetleg anyag fáradás miatt).

  12. Köszi a segítséget!

    Látom elég lakatlan ez a fórum....

    A mai napon az adagolón csavargattam és kicsit több naftát adtam a gépnek és szinte meg van táltosodva a paripa!!!!!!Nem rángat!megy mint barom!!!!!

    Szerintem ahogy kopik a rendszer néha utána kell állítani!

    Főleg hogy az előző tulaj cserélt rajta adagolót de nem állított utána!

    Én meg mikor meg vettem csak városba csámborogtam,ahol nem is volt gond!

    De mikor kint mentem volna pl 90-el akkor rángatott mint állat!

    Ma állítás után 170-el mentem mint rakéta!!!!!

    Ez csak teszt volt!Nem szoktam ennyivel menni!

    De jó hogy ilyen fürge is tud lenni a pokolgépem! :icon1:

    Én is jártam így az adagoló volt 1 bizonyos állásnál kopott.

    A füstcsavar(amit te is állítottál) tekergetése ideig óráig megoldotta nálam is a problémát.

    De végül 1 németből való bontott adagolóra való csere után jó lett.

  13. Igen,most megnéztem,ugyan úgy viselkedik,mint a videón..és nem köp olajat,ha pumpálom a bovdent,csak levegő szuszog benne.

    Vákumvezérlő hőgomba? Az aztán hol van???? :blush:

    A termosztátház oldalán.

  14. Az üzemanyagszűrőn van egy membrános valami (amiről le kell csavarni a szűrőt cserekor). Olyan, mintha nem nyitna ki. Tudja esetleg valaki mi ennek a neve?

    Az amiről lecsavarod a szűrőt az a szűrőfűtés melegítőrésze.

    Szedd szét nyugodtan és tisztítsd ki.(max valami dugulás lehet ott )

  15. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni egy x14nz motorszámú astra esetében.

    A hibajelenség több dologból áll lehet összefüggésben is vannak .

    Az injektornak kattogó hangja van amit az utastérben is hallani gázadásra gyorsul a kattogó hang is.

    A kipufogónak alapjáraton ütemtelen durrogó puffogó hangja van ezt úgy értem hogy bele bele puffan ilyenkor a motoron is ránt egy kicsit majd felpörgeti egy picit az alapjáratot majd visszaáll esetenként lelassul az alapjárat majd ismét picit felpörgeti.A motor alacsony fordulaton fuldoklik erőtlen.

    Ha valakinek van valami ötlete mi lehet a baja kérem segítsen!

    Az injektor kattogás lehet attól is hogy az elektromos vezeték rosszúl érintkezik.(hol van érintkezés hol nincs)

    De alapból gyújtás problémára tippelnék.(gyergyákat nézd meg milyenek,hogy van-e rajtuk szikra)

    • Like 1
  16. Koszi...nem tudom mindennek a nevet ezert jeleztem is hogy nem biztos ertheto leszek, (csak van aki igy is beszol de talan ha telleg segiteni akana mert az a forum lenyege akkor nem azzal kezdene, hogy kotozkodik)...neked koszonom a multkori segitseget is lampacserehez...sikerult...szoval visszaterve ide, nem nagyon tudom minek mi a neve de, itthon megemeltem es mozgattam a kereket de semmi baja meg a kormanyt is mindket iranyba tekerve sem, ezert gondolom gombcsuklo, vagy gombfej mi az a kicsi ami a kereket fuggolegesen tartja nem lehet mert akkor kocsogna keveset...csapagy a kerekbe megint nem mert ugyszinten kotyogna es menet kozben szollna...akkor ugye megneztem a motortarto gumibakokat feszitovassak mozgattam a motrot de nem csattog visszaengedesnel, porgettem a motrot is fel meg eggybol visszahuzva teljesen az alapjarat ala akkor se mozog a motor tul nagyot ami arra utalna , hogy valameik bakk szakadt...szoval a feltengely maradt de azt nem tudom hogy lehet ellenorizni, mit kell csinalni es mire figyelni? meg a kerdes hogy miert maradt abba, mitol tert magahoz? ezeket nem ertem...meg sok mas mindent de az nem ide tartozik...meg valamire gondolok de nem tudom az okozhat-e ilyesmit? de leirom...szoval a tegnap volt eggy csattanas, ket auto szembe rohant es mellettuk mentem el, lehet felszedett valami tormeleket a gumi ami kesobb kiesett? csak ezt nem neztem meg mert most jutott eszembe...amugy ujjak a gumik, ket honapja csereltem le telire mind az otot, ujjakat rakattam nem hasznaltat, regebben volt olyan gumim ami meg lett fodozva es utanna razott de csak 130-140-nnel kezdte...szoval nem tudom mi lehet de azt tudom ha szerelohoz viszem o se tudja mert azt mondta, hogy nekik is sokszor tobb ido megtalalni a hibat mind kijavitani

    Nézd meg ezt a linket itt elég sokmindent leírnak talán segít.http://focus.uw.hu/ff/ff/G17381.html

    • Like 1
  17. Sziasztok...megint problemam van csak nem tudom,hogy mi...remellem sikerul erthetoen leirni...Tegnap menet kozben elkezdett a kormany veszettul razni mintha defektem lenne,megalltam semmi nem volt a kerekekkel.Gondoltam lehet kilazult valameik,megemeltem de eggyik se kotyogott semmit,csavarok feszesek...elindultam, eggy darabig semmi aztan megint elkezdte...nem tudtam csak harmassal menni 40-50- el,pontosabban nem mertem jobban menni mert a kislanyom is velem volt...par kilometert igy mentem aztan elmult....20 km utan megint elojott es par percig megint csinalta aztan megszunt es hazajottem (170 km-en semmit se csinalt)...ma kiprobaltam, poccre indul, megy mint eddig es nem rangat semmi de szeretnem tudni mi volt az....apam szerint a motorina megfagyott es az lehet de szerintem akkor a motor rangatott volna vagy szaggatott volna nem a kormany...meg annyi hogy ezt csak egyenesbe es bal kanyarba csinalta, jobb kanyarnal megszunt es ha benyomtam a kuplungot akkor is megszunt...valaki megtudja mondani mi lehet ez?...meg 2 het szabim van aztan mennek vissza vele dolgozni es nem szeretnem,hogy utkozbe otthggyon(1900km az ut)...mar sokszor megtettem vele az utat,,,pontosabban evente 6-szor es mindig megbizhato volt es nem szeretnem ha most allna meg...mindig rendbe tartom, olajat 10000-kent cserellek szurovel, levegoszurot ilyenkor meg megy eggyszer ket csere kozt... pollenszurot evente eggyszer es uzemanyagszurot is de ezek mind most ki lettek cserelve2 honapja, azota 3000 km korul mentem...megkoszonom ha valaki tudja mi az leirna vagy ha esetleg tobb dolog lehet akkor mik ezek...

    Ez a szó mit jelent? motorina

  18. Igen gyújtás rotort. Leveszem az elosztófedelet és ott van a tengelyen. Az új rotoron látom, hogy van egy ékpálya kialakítás benne egy lemezzel. Még sosem cseréltem, nem volt benzines autónk eddig :) Próbáltam feszegetni csavarhúzóval kicsit, mert kézzel nem ment, de nem jött le.

    Csavarhúzóval segiíts neki alulról.Simán le kell neki jönni nincs semmi fix biztosítás rajta.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.