Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

csicsó

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    1.764
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    18

Hozzászólások posted by csicsó

  1. On 2020. 05. 06. at 10:03, EmTé2 írta:

    Sziasztok.
    Remélem jó helyre írom a problémám. Adott egy Opel Astra J 1.6 2010.-es A16XER motorkódú autóm. Az okoskeréknek már rendesen volt hangja így cserélve lett benne mind a kettő okoskerék, mindkettő szolenoid szelep, komplett vezérlés, friss olaj(gyári). 100km után ismét dobott hibát. Először csak P0011 utána már társult hozzá a P0014.-es hibakód is. Szívó oldalról enyhe kopogást is lehet hallani. A kérdésem, hogy valaki járt e hasonlóan és tud nekem segíteni a problémában. Előre is köszönöm!

    Regisztrálj a facen az astra j csoportba ott biztos kapsz rá választ.

  2. 10 órája, Livi írta:

    Nézz csak jobban körül ,majd le alkudom arra kb most egy vagy két százezerrel több azon már nem múlik láttam 1.5 milló alatt is igaz 250-300 ezer kilométert futotak, de nem ez volt a kérdésem hanem a súlya?????????????Mennyire befolyásol!

    "Ha mégis j Astrát vennék használtan kb.1,5 millióért kb.mit ajánlotok????"

    Ez volt az elsö kérdés erre válaszoltam én!!!!!

    De legközelebb 14 kérdöjelet írj akkor lehet kapsz választ a többi kérdésedre is...

     

     

     

  3. 1 órával ezelőtt, Livi írta:

    Üdv ha mégis J Astrát vennék használtan kb 1.5 millióért kb mit ajánlotok ???Én a súlya miatt nem venném bár dízelesbe lehet kb nem számít de az meg nagy lutri a dízel ,mennyire megbízhatóak ,súlyuk mennyire gáz ????Mennyire megbízhatóak a turbós motorok és a fogyasztásuk több-e mit a szívóké ???Kérem akiknek ilyen kocsijuk van írják le a véleményüket!!!

    1,5 millióért nem nagyon kapsz használható j astrát...

  4. 14 órája, djtoma írta:

    Sziasztok.Azt szeretném kérdezni Opel Astra J Kombi van 2011-es 1.7CDTI autóm.Németországból lett behozva és a fedélzeti számítógép mindent németül írki.Na ezt lehet ne magyarra valahogy átprogramozni?Lehetséges egyáltalán ilyen!Navigáció nincs benne a kocsimba!

    A központi kijelzö menüjében lehet választani nyelvet,ha van benne magyar akkor át tudod váltani rá, de lehet nincsen akkor marad a német vagy esetleg angol.

  5. 8 órája, Bujnyik Enikő írta:

    Sziasztok Most vettem egy J astrát 2011 es évjáratú .Egy nagy baj van h minden adott lenne a Bluetoothhoz a gombok meg minden kivèvev a program ahogy belépek a confirm menübe se telefon almenü nincs se Bluetooth ilyenkor mi a folyamat v miért nincs ?van ilyenkor szerviz és beleprogramozzák ?

    Kell bele bluetooth modul,mert nincs benne.

  6. On 2019. 05. 11. at 19:24, snec írta:

    akkor a tied diesel, nyugodtan rakhatod. De ha gyorsítani akarsz nagyobbat, akkor váltsz vissza, ha hosszú távon mész pályán, akkor néha ne végig ugyanazt a sebességet tartsd 

    Sztem értelmetlen 90-nél a 6.

    Egy kisebb lassitás,emelkedö már lehet is visszakapcsolni...

    Ott mennyit forog amúgy?

  7. On 2019. 03. 17. at 15:06, kisapo írta:

    Sziasztok

    Z14xep motor elkezdett állandóan dízelesen ketyegni. Twinport egység  kívülről ellenőrizve, nem lötyög. Folytószelepet kipucoltam kormos volt, a szelepfedél és szívócső közötti kipufogógáz visszavezető csövet is kipucoltam ez tele volt trutyival, vajszínű trutyi volt benne, olyan mint az olajsapkánál. Most hidegindításkor kb 0,5 másodpercig csörög-zörög, gondolom ennyi idő alatt épül fel az olajnyomás és feszül meg a lánc. Ezután szépen jár a motor, amíg elkezd melegedni utána viszont szép lassan előjön a dízeles ketyegés. Gyanús hogy még az EGR-t is ki kellene pucolni, de előtte inkább feltenném a kérdést, hogy érdemes-e? Annak az elkoszolódásától lehet-e dízeles ketyegő hangja? Hibakódom nincs, de nem akarom megvárni hogy legyen :) A motor erő pedig rendben van.

    Előre is köszi a tanácsot.

    Üdv.

    Vezérmülánc lesz...

  8. On 2019. 03. 17. at 10:22, Vardar írta:

    Sziasztok!

    A héten defektet kaptam és a gumis, amikor csinálta a kereket, megállapította, hogy 1: a kerékagyban különböző méretű furatok vannak, a rögzítőcsavarok is különböző átmérőjűek 2: nem gyári felnim van, hanem Renault. Akinek gyári acélfelnije van, leírná, hogy milyen feliratok, azonosítók vannak rajta, illetve hol? Előre is köszönöm!

    GM 6Jx15 ET49

    • Like 1
  9. On 2019. 03. 11. at 10:08, zoli76 írta:

    Természetesen nem fizettem érte többet. Dexos 2-t rendeltem, azt is számláztak, azt  is fizettem, csak a szállításnál cserélték össze. Azért tettem fel a kérdésem, hogy tudjam, kell-e reklamálnom, vissza kell-e küldenem. ;)

    A dexos1 gen2 a 2014-től gyártott közvetlen befecskendezésű turbo benzines motorokhoz(Astra K) lett kifejlesztve a sorozatos dugattyú törések miatt.

    Sztem nyugodtan használhatod:)

  10. On 2019. 03. 01. at 11:53, R.Robi írta:

    Sziasztok!

    205/55r16-os felni helyett szeretnék 225/40r18-as felnit 1.6-os 105le autóra. Mennyire fogja le a kocsit a nagyobb kerék, fogyasztásban, gyorsulásban mennyire lesz rosszabb. Érezhető a különbség.

    Kösz a válaszokat!

    A gumi 2 mérettel szélesebb,a felni is 2 számmal nagyobb(így nehezebb is)tehát biztos megérzi az amúgy sem combos motor ezt.

    Én anno 17" 205/50-ra váltottam,azzal nem volt számottevő a változás semelyik paraméterben.(Z14xep)

     

  11. On 2019. 01. 22. at 10:20, Pepe75 írta:

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.

    G astra (2006, 1.4 twinport Z14XEP) tulaj vagyok már lassan 13 éve. Újonnan vettem az autót, ami ezidáig hibátlan volt, és ezért nagyon hálás vagyok neki. Mostanában azonban van egy fura hibajalenség: néha berángat a kocsi, mégpedig ha normál egyenletes  tempóban megyek vele - gyorsításkor, lassításkor nem jelentkezik. Más szimptóma nincs: alapjárat stabil, fogyasztás példás, nem növekedett, hibakód nincs, a legnagyobb hidegben is indul rendesen.

    A gyújtótrafót kiszedtem, megtakarítottam, sérülést nem láttam rajta, így ezt kizárnám. Már csak azért is, mert ha az lenne a ludas, akkor gyorsításkor is berángatna. Így én a neten turkászással "okosodva" az EGR szelepre gyanakodok. Ha biztos lennék benne, már kicseréltettem volna, de bizonytalanra nem akarnék kiadni ennyi pénzt. Van ötletetek esetleg, hogy lehetne kideríteni a hibát? Esetleg Szigethalom környékén valaki ismer megbízható opeles szerelőt?

    Gyertya csere mikor volt?

  12. On 2019. 01. 10. at 13:17, J.Csaba írta:

    Sziasztok!

    Érdeklődni szeretnék, hogy : Opel Astra H Z14 XEP 66kw 1,4-hez, melyik méretű téligumi a legjobb, lemezfelnit is venni kell, mert arra szeretnénk felrakni. Nézegettem nincs lényeges eltérés (pár ezer csak) az árak között. Hankookra gondoltunk, csak a méret kérdéses. Most alu 205/55 R16 van rajta nyári, de nem akarjuk az alura rárakni.  Melyiket javasolnátok?

    Amiket kiadott: 185/65 R15    195/60 R15    195/65/ R15

    Válaszokat köszi!

    Szia!

    A gyári méret 195/65 R15 és szerencsére ez az egyik legolcsóbb méret is,mivel sok autó fut ezzel.

    Hankook nagyon jó ár-érték arányban,ajánlom.:)

    Én 2 éve Goodyeart vettem 16K-ért darabját.

    • Köszi! 1
  13. On 2019. 01. 09. at 15:40, feketegyorgy írta:

    Sziasztok!

    Van egy 2011-es 1.7 CDTI Sport Tourer (J) Astrám. Külföldön (Belgiumban) vettem használtan, amikor ott dolgoztam, de nem tudom pontosan melyik felszereltség típusba tartozik (Cosmo? vagy Sport?)

    Van valami olyan extra ami alapján el lehet ezt dönteni? Vagy van valahol olyan forrás ahol le van írva melyik mit tartalmaz?

    Segítséget előre is köszönöm.

    Gyuri

    Szia!

    Krómcsik van az ablakok körűl?

    A cosmónak félbör ülései vannak.

    Elvileg a szervizkönyv elejèn ott van.

     

  14. On 2019. 01. 04. at 21:07, Cs. Zoltán írta:

    Nos, hogy gyorsan tisztázzam a Kovács Autó becsületét:

    Nagyon korrektül álltak a problémámhoz, hozzám. Nem gondolom, hogy ők simliskedtek. 

    Közben a szerelőmmel is konzultáltam. Szerinte (hiszek neki), újjak a vezérmű kerekek, kopást, használtságot nem lát rajta. A fogas rész kb 3-4mm szélesen hőkezelt a kopásvédelem miatt, ez a megszokottnál erőteljesebb elszíneződést okozott ugyan, de nem gáz. Az olajosság pedig azért van, amit te is írtál.

    Élőben még nem láttam ilyen alkatrészt, képek, videók alapján fémtisztaságot vártam volna és ezért zavart meg a látvány.

    Minden esetre abban maradtunk a Kovács Autós ügyintézővel, mivel náluk is megosztottság volt a küldött képek szerinti megítélésben, hogy hétfőre berendelnek egy másik ugyanilyen szettet és megnézik abban is ilyenek-e a fogaskerekek... Ezután pedig telefonon megbeszéljük, hogy mi legyen.

    Baljós érzelmeim, bosszúságaim múlóban tehát. Kovácséknak, reklamáció-ügyfélkezelés miatt újabb piros pont! :)

    A szerelőnek igaza van a lánckereket illetöen,mivel hőkezelt a szilárdság és a kopásállóság miatt a fogas rész.

    Amúgy az én skf szettem is ilyen kondícióban volt anno mikor vettem.

    A csavar nekem benne volt a szettben úgy emlékszem.

    Valószinü a kerekeket máshol gyártották és az átcsomagoláskor került bele a dobozba már valahol európában...

    • Köszi! 1
  15. On 2019. 01. 05. at 12:21, outsider írta:

    Sziasztok.

    Textar féktárcsák milyen minőséget kepviselnek?

    Off autóhoz egész jó árban van Kovács autónál... Kb fele a Brembo-nak, a gyáriról nem is beszélve...

    Köszi a véleményeket.

    Prémium minőség én mindig ezt a márkát veszem tárcsából és betétből is:)

     

    • Like 1
  16. On 2018. 09. 05. at 7:50, kiri01 írta:

    Sziasztok!

    Opel Astra H 1.4 es autót vásároltam nemrég. Vezérmű szett lett rajta cserélve. A motor hangja nagyon szép halk lett, de hidegindításkor 2-3 másodpercig kereplő hangot ad időnként. Főleg hosszabb állás után, vagy hűvősebb időben. A szerelő azt mondta hogy ez normális, mert nem épül fel azonnal benne az olajnyomás, ami a feszítőt működteti. Ez logikusnak tűnik, de kíváncsi vagyok hogy másnak is így működik ez az Opel motor?

    Ez a tipikus jele annak,hogy eljött a vezérműlánc csere ideje...

    Ez nem normális főleg úgy,hogy cserélve lett a szett állítólag:(

  17. 7 órája, Luis8 írta:

    Sziasztok

    "Új" autó vásárlás előtt vagyok. Régi F Astrámat cserélném 5 ajtós J-sre. A fórumot böngészve a tapasztalatok alapján a A14XER elég gyengének bizonyul, így bátorkodtam a turbó változatot (A14NET) keresni a neten. Ami nekem árfekvésben megfelelne dúrván 85.000 és 110.000km között futott járműveket találtam. Szeretném kérni a véleményeteket, tapasztalataitokat, hogy ebben a kategóriában mi az amire figyelni kell. 
    Illetve a másik fontos dolog, hogy nem használnám sokat pályán. Városban inkább, azt is vidéken. 1.4-nél nem néztem nagyobb motort, illetve az előző mondatból kifolyólag csak benzinesben gondolkozok. 

    Előre is köszönöm a választ/válaszokat. 

    Lépj be a facebookon az Astra j csoportba ott minden kérdésedre választ kapsz!

    Ez a fórum nem pörög!

  18. On 2018. 08. 08. at 18:56, markiadam27 írta:

    Sziasztok. 

    A következő problémára keresek választ. Z16xer motorú H astrában ha bekapcsolom a klímát akkor szakaszosan bekapcsol a hűtőventilátor (kb. 10 mp enként 4-5 mp re bekapcsol). Ha kikapcsolom akkor nem kapcsol be csak ha eléri az adott hőfokot. Az autóban 1db ventilátor van (gondolom több fokozattal). 

    Előre is köszönöm a válaszokat. 

    Hűtöventillátor elötétellenállás a ludas.Csak a gyors fokozat megy ilyenkor és a klíma befújt levegő hömérséklete sem elég hideg emiatt.

    Mert ugye alapból ha klimát kapcsolsz indul a venti 1.fokozatban és megy folyamatosan.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.