Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

astra 1

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    516
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    9

Hozzászólások posted by astra 1

  1. 17 órája, astery írta:

    Sziasztok! Váratlanul kiesett a jobb oldali visszapillantó tükrömből az üveg és összetört. Vettem komplett belső részt - sajnos csak utángyártottat - de nem sikerül bepattintani a helyére. A középső golyóra rápattan de a mozgató motor két csonkjára nem tudom rápattintani mert visszanyomódik mielőtt bepattanna a bölcsőjébe. Van ennek vmi trükkje? Vagy esetleg az a probléma, hogy utángyártott? Remélem találok vmi szervízt ahol meg tudják nekem csinálni :(

    Egy kis szilikonzsír csodákra képes.

  2. On 2020. 07. 05. at 8:47, zotya975 írta:

    Más megoldás nincs, ha az egész légzsák fedelet cseréled vagy ha csak a dudagombot mindenképpen lejön-kijön a légzsák. Nekem is cserélnem kell, még nem vettem meg hozzá a javító készletet, szeretném én is leszedés nélkül kívülről javítani, aztán majd meglátjuk hogy sikerül-e. ( még mindíg nem nyomoztam ki a rádió kódom, anélkül meg nem akarok akkut lekötni) 

    4-5 ezer a rádió cod

  3. 3 órája, Kukacka írta:

    Tekintve, hogy ilyen motoros Astra nem 2-3 fut az országban el nem bírom képzelni, hogy megoldhatatlan feladat legyen hozzá egy hűtőt levadászni. Inkább az a gond, hogy az adatbázisok és utángyártók slendriánok.

    Ha nagyon nem megy, bontóból is jöhet a hűtő. Vagy kiveszitek a mostanit, elviszed és tessék, ilyet adjatok.

     

    Nem értem mit kell ennyit sz@rakondi Xep ez való a víz hűtőt  2008 vettem a klima meg 4éves ,mivel utángyártott nem GM jelölésű ezért bármikor ki cserélik Bárdi ,Unix,Cromax,csergő stb

  4. On 2020. 04. 25. at 11:45, euler30 írta:

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni, tőletek hűtő ügyben. Ami adott:

    Opel Astra 1.4 Z14XEP, 2009-es gyártmány (T98, F69) 

    Hűtőt kellene cserélem rajta, és az a bajom, hogy sem a Bárdiban sem az Unixban nem tudtak háromszori cserével sem, megfelelő alkatrészt adni. 

    Vagy a méretekkel volt a gond, vagy a kiegyenlítőhöz menő "csöcs" nem 45 fokos állású volt, hanem tök egyenes. Mindig volt valami gáz. 

    A bajom az az, hogy nem látszik a pontos,  még autóban levő cserélendő hűtő cikkszáma (csak valami PA-s szöveg számokkal, de az tuti nem a cikkszáma).

    Most ott tartunk, hogy gyári hűtő kellene. Egy a baj, 10 db gyári hűtő cikkszámát hasonlítottam össze a bárdis referenciákkal. Egyik sem stimmelt, többet el is hoztam mert azt hittem jó lesz...

    Mit tanácsoltok? Fényképem van róla, csak a pontos mm-es adatokat nem tudom. Bontott alkatrész?

     

    Köszönöm!

    https://www.autoalkatreszonline24.hu/search?keyword=732551

    Ez való hozzá 5crk8e60wynvhpp4lvco.jpg

  5. On 2019. 12. 07. at 20:01, kingblue írta:

    Ne várd Lassan fokozatosan jön elő.150-ezernél nagyjából már várható.

    Szerintem ez butaság nekem 160-nál jár és hangtalanul működik most cseréltem a szelep fedél tömítést és minden olyan feszes  mint új korában.:)Természetesen a megfelelő karban tartás is hozzá járul.A másik céges kocsi peugeot boxer business pedig a gyártó élettartam garanciát adott a láncra és most 200ezer van benne.

    • Like 2
  6. 13 órája, georgee írta:

    Esetleg valaki kitud segíteni egy rajzzal, hogy a toronycsapágyat, hogy kell rápozicionálni lengéscsillapítóra? Mert ahogy kiszedtem, úgy tettem fel az újra. De abban az állásban rág a bal oldal. nehezen fordul és szakaszosan. A bal oldalon a két nút kifelé mutat, a jobb oldalon hátra az anyósülés irányába. A jobb oldallal nincs gondom. Utoljára pár éve az autószerelő "cserélt" toronycsapágya, de mint kiderült csak papíron.

    "így csináld " ott le van ír van pontosan mi a menete.

  7. On 2019. 10. 02. at 15:00, zotya975 írta:

    Hát elvileg ahogy nézem szervíz 6000+Áfáért adja meg a kódot gyári szám alapján ha igazolom hogy enyém az autó. De ugye még nem adtam fel a reményt hogy rá van írva csak nem fértem hozzá körben a kamerával. Ha kihúzom kijön vele a csati vagy agyból leválasztom arról is, és a tápról is?  

    4,000ft csak a rádió oldalán lévő kod kell,én is innen vettem 5 perc https://www.radio-code.co.uk/vauxhall-radio-codes.html

     

    • Köszi! 1
  8. On 2019. 06. 24. at 19:41, freddy_ írta:

    Ha mindenképpen le lesz bontva a vezérlés burkolata (olajszivárgás megszüntetése végett), érdemes akkor is vezérműláncot cserélni, ha egyébként még nem lenne indokolt? Fogalmam sincs mennyit bír a lánc. 128 ezer kilométer van az autóban, 70%-ban városi használattal ment bele. Talán mégegyszerennyit belerakok, amíg az autó nálam lesz. GM logó nélküli, de annak megfelelő minőségű vezérműláncot ajánlottak. Ragaszkodjak a GM-hez? Gyakorlatilag (ekkora összeget tekintve) nincs árkülönbség. Számomra nem lenne kérdés, de nem én csinálom, hanem a szerelő. A mutatvány 100 felett lenne anyaggal-munkadíjjal. Nem sok ez?

    Addig ne cseréld még ne lesz hangja a láncnak,és csak gyárit az után gyártott sz@rt se bír.Most a csergőnél  https://csergowebshop.hu/alkatresz?csn=6606022 ATS&cat=

    • Like 2
  9. On 2019. 07. 04. at 8:48, georgee írta:

    Érdekes problémám volt ezzel kapcsolatban. Benzinszűrő csere (jobb minőségű). Másnap a kocsi 10-15 tekerés után indult. Leállítás után egy fél órán belül egyből indult. Aztán ha hosszabb ideig állt az autó (10-12 óra) újra kezdődött a nehezen indulok dolog. ez ment 7-8 napig, aztán visszatettem a régi benzinszűrőt. Azzal a mai napig elsőre indul. Valamiért az új szűrő elengedte/visszaengedte a nyomást. Esetleg ez is lehet kiinduló pont.

    40 ezret ment de elég tiszta vz6Pb8g.png

  10. 12 órája, freddy_ írta:

    Lehetőleg próbálom megoldani úgy, hogy másnak minél kevesebbet kelljen hozzányúlni. Nyilván nincs gépem, mert ha lenne, akkor ezzel foglalkoznék és nem kérdeznék. Talán az járható, hogy elviszem klímáshoz lefejtetni a gázt és feljegyzem a mennyiséget, majd a művelet után újra elviszem feltöltetni. PAO68 olaj van benne gyárilag is? Ha a gyári olaj nem pont ilyen és a (kiöntés utáni) maradék olaj keveredik ezzel, nem okoz gondot? (Az utolsó cseppig nyilván nem fogom tudni kiönteni.) Hol találok infót az olaj feltöltési mennyiségről?

    https://kepkuldes.com/image/HvXDxj

    • Like 1
  11. On 2019. 02. 21. at 23:45, miklos0123 írta:

    Sziasztok,

    szeretnék segítséget kérni világításkapcsoló cseréjével kapcsolatban (Astra G).

    Egy ideje kontaktos az eredeti fényszórókapcsoló. Ma kivettem, kipucoltam, visszaraktam, nem javult meg: láthatóan a csúszóérintkező egyik kilógó bütyke laposabbra volt kopva a többinél. Szeretnék újat venni,  de "új"-ként csak olyat láttam, amire az első ködlámpa kapcsolója is be van építve (csak a használtak között láttam olyat, ami csak hátsó ködlámpához tartalmaz kapcsolót, ráadásul az oldalmatricán ott is még más sorszámok voltak). A kapcsolótestből kijövő lapérintkezők egyforma számúak és elrendezésűek (ha jól láttam). Lehet abból bármi baj, ha ilyet építek be?

    (Nem szeretnék első ködlámpát feltenni, tényleg csak az elromlott kapcsoló működésre bírása a célom.)

    Előre is köszönöm a segítséget,

    Miklós

    https://opel.7zap.com/hu/car/t98/p/7/5-3/#4

    http://csergowebshop.hu/alkatresz?csn=6240100&cat=

    https://cromax.hu/vilagitas_kapcsolo_opel_astra_g_37280

  12. 6 perce, gedikart írta:

    Köszi, kifúj alul és nem foltoznám, hanem csere. A kérdés az, hogy szükséges-e hegeszteni vagy a peremes részek közé beilleszhető-e az új felxi rész.

    co val hegeszteni kell (45x200  átm 65mm )  vastagabb cső nem fér el .

  13. 6 órája, gedikart írta:

    Üdv.
    Kipufogó rezgéscsillapítót kell cserélni az autón. Mellékeltem képeket a jelenlegiről (számomra még gyárinak tűnik). Az új alkatrészt be lehet építeni hegesztés nélkül, beékelve a két cső közé (ahol szélesedik a perem)? Az első csövön látok alul egy minimális hegesztést, de a hátsó részen nem igazán. Fotók:

    http://kepkezelo.com/images/t7k5lxg9bj0d1qc88iry.jpg
    http://kepkezelo.com/images/2kbq7p168fs64nn48jd8.jpg
    http://kepkezelo.com/images/cft8mtm53w6vmlssy5se.jpg
    http://kepkezelo.com/images/dybx76ovqiqp0lfxd9hh.jpg

     

    Ezt még nem cserélném,küldj egy email cimet adok infot hogy csináltam

  14. 23 órája, BpeterB írta:

    Sziasztok!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy az 1.4-es G Astrán (2003) a termosztát hányas Torx kulccsal van rögzítve? Sajnos cserélnem kell, és ilyen kulcson nincs (úgyhogy azt is veszek).

    Előre is köszi...

    TORX CSAVAR, M6 X 16,

  15. 18 perce, Vardar írta:

    Sziasztok!

    Olvasgattam visszafelé egy kicsit a témát és a hátsó nyitás érzékelő érdekelne engem. Ha jól hámoztam ki, akkor kell nekem 2 db ilyen:

    (https://cromax.hu/elektromos_rendszer/biztonsagirendszer_alkatreszei/ajtonyitas_kapcsolo/ajtonyitas_kapcsolo_opel_51037)

    A B oszlopban lévő fekete dugót kiveszem, és ha szerencsém van, akkor a B oszlop kipattintása után látnom kell (alul?) egy kábelt, amit fel kell varázsolnom a foglalatig. Ez a kábel hogy néz ki, milyen színű, milyen csatlakozó van rajta? Mielőtt megveszem, szeretném megnézni, hogy egyáltalán ott van-e ez a kábel.

     

    A másik kérdésem, hogy a belső világítást én gyengének találom. A hátsó kapaszkodóknál nálam nincs lámpa, de az ezekhez tartozó vezetékek mennyire vannak kivezetve a lámpa helyéig? Ott vannak, csak a lámpa nincs ott, vagy nekem kell betennem vezetéket, hogy elérjen odaáig. Illetve lámpát csak bontóban tudok venni, vagy van a Cromaxnál, csak én nem találtam meg? Esetleg hagyjam az egészet a fenébe és vegyek egy LED-et a meglévő belső lámpába, mert még kevesebbet is fogyaszt és elég erős fénye, hogy az utasteret megfelelően bevilágítsa?

     

    Szia!

    Ha kiveszed a B oszlopban lévő fekete  gumitakarót akkor egy kampós drót és meg találod vagy olyan kicsi tükör amit a "fogászaton használnak" szürke vezeték csatival.

    Elől meg van a csatlakozó ami hátramegy csak egy bontott vezeték köteg kell hozzá, és a kettő lámpa ,de ha nem akarsz köteget venni akkor 3db vezeték minket oldal +hozzávaló sarú.Ha kel kép küldj egy email címet privátban.

  16. 5 órája, tgabika76 írta:

    Ez kivételesen nem hülyeség: ha kiveszed a fényszórót a helyéről, illetve ha csak a csavarjait fellazítod, tudsz változtatni a helyzetén: az alsó csavar ugyanis nem egy lyukba megy bele, hanem egy hosszúkás pályába, amivel máris tudod a fényszóró függőleges irányú helyzetét változtatni, vagy akár azzal is ha a felső két csavar alól kihagyod a műanyag alátétet, esetleg a túl erős meghúzás miatt a műanyag alátét deformálódik. Nekem emiatt világította a fák koronáit a lámpám, meg kellett vennem a gyári új műanyag alátéteket hozzá.

    Milyen műanyag alátétről beszélsz ?A lámpa fix ponton van függőlegesen  nem  mozdítható mert a lőkös t nem tudod felrakni a géptető pedig nem csukódik  le. A mozdítás esetleg mm lehet.,de ez biztos nem be folyasolja a a fény vetítési képét. 

  17. 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta:

    Nekem a régi autóimnál volt néha ilyen gond. Akkoriban még minden kocsinál üvegből volt a fényszóróbetét eleje, oszt ha itt-ott kapott egyet kaviccsal - háát bizony egyből kilyukadt.
    Ott a lyukon persze - ment menet közben bele az eső, meg aztán minden más egyéb, ami oda "kell".
    Én általában azt csináltam, hogy kivettem a betétet, majd elsőre azt a lyukat Technokol Rapid ragasztóval beragasztottam. Aztán kivettem a körtéket és öntöttem bele némi alkoholt, majd jól átrázogatva és kiöntve egy melegebb helyre tettem (pl. nyáron ki a napra) Elég hamar kiszáradt - így egyből mehetett vissza!
    Ezeknél a polikarbonátos vacakoknál meg - szintén ki kell venni az izzókat a búrából és nagyon ki kell szárítani. Nem kell ahhoz lebontani a fél autót, hiszen a fényszóróit csak 2 db. csavar tartja (legalábbis az Astránál 2 - ha jól emlékszem). A gumi porvédőket az izzók mögött-körül mindig nagyon precizen, de a helyére kell tenni.
    (mint olvastam, Te CSAK kivülről fújkáltad meg a hajszárítóval  .. miközben azt belülről kellene! Persze nem annyira, hogy a hőtől szétolvadjon az egész).

    Tökre mindegy mit csinálsz vele, de a lényeg - utána nem ártana a fényszórókat újra beállítatni valami szakszervizben (vagy fényszórósnál), mert lehetséges, hogy másfelé világít!

    Nekem egyszer kiégett az egyik tompítottam. Mit csináljak, mint csináljak?
    Volt még a régi Suzukim után egy csomó olyan izzóm, ami persze már nem jó az Opelbe (bilux). A sógorom viszont - mikor ők kocsit cseréltek - neki meg volt egy csomó olyanja, ami az új kocsijába (KIA) nem volt jó. Hiába volt az vadi új, de másféle kivitelű izzók voltak. (nem bilux, csupán 1 szálas. Külön másfajta a tompítottba, és külön más a távfényesbe)
    Cseréltünk!
    Aztán beletettem egyet az ő általa adottakból. Világított, működött, ámde utána minden szembejövő villogtatott. Mi a fene van mááá?
    Egyszer - mikor épp elmentem a szervizbe, úgy félvállról beszóltam nekik, hogy nézzék má meg a fényszóróimat is.
    Megnézték.
    Az általam cserélt izzót egyszerűen NEM LEHETETT sehogy beállítani, folyton fölfelé világított, holott nem volt fordítva se (elvileg meg nem is lehet) betéve.
    Kicserélték egy Hellára, így azóta véle semmi bajom. A sógor-féle izzó meg - feltehetőleg valami kínai szar lehetett, mert gyárilag nem állt benne középen az izzószál-konzol.
    Persze hogy a betétcsavarok állítgatásával még a végállásában sem volt jó .
    Erre szokás azt mondani, hogy GAGYI. (vagy "csak" ideálisan II. osztályú termék).

    Sajnos nem értem miért írsz ilyen baromságot igen le kellszedni a lökhárítót 4 csavar +5patent  a lámpát pedig 3db csavartartja a másik meg miért kellene újra állíttatni a fényszórót.A kérek csavart soha nem zsírozzuk  csak a kúpot.Szerintem ha nem vagy tisztában a szerkezeti dolgokkal nem kellenne litániát írni, sőt az izzók -ról gondolom mindenki tisztában van milyen izzó kel a kocsijába.

    • Köszi! 1
  18. 23 órája, freddy_ írta:

    Szerk.: Most tudtam meg, hogy volt egy hibás széria ebből, a sárga szivacsnál a műanyag kisebb, nem megy rá rendesen, szorul. Azért is pattoghatott... A sárga szivacsos rész nem illeszkedik ilyenkor. Sajnos az nem derült ki, hogy a házba miért nem akadnak bele a karmok. Mindenképp szűrőcsere lesz. 30km-en nem árthatott a motornak ha átment az olaj a szűrő mellett is? Ha az előző szűrő is a hibás szériából való, akkor gondolom az utóbbi 15 ezer kilométer betett...

    KvMnUDk.png

    • Haha 1
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.