Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

mr.Drummer

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    210
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by mr.Drummer

  1. A motornak túl sok baja nem lehet. Ha szépen jár, nem olajfolyásosak a porlasztók, száraz a turbó, száraz az adagoló, könnyen indul, nem hengerfejes, akkor bátran megveheted. Meleg motornál nézd meg a kartergázt. Ha láthatóan elég jól tolja, és olajos a szívócső a kartergáz bevezetés és a turbó között, akkor biztos, hogy eszi az olajat a gép.

    Ami még érdekes, hogy el lett intézve rá a kék környezetvédelmi matrica, szóval szmogriadókor is mehetsz vele. Ellenben a C12NZ, C14NZ, C14SE és társaival.

    Na felhívtam a fickót aztán érdeklődtem. :)

    Azt mondta a tolótető full gyári a könyvben benne is van, és működik is. Sterimóval rámegyünk aztán meglehet nézni beázik-e :)

    Akkor az olajat nem eszi, most vett egy autót és ezért adja el. Az öreganyáékknál tette le a garázsba, kívül a csomajtón van egy 5cm-es puposodás, meg a küszöbön egy 5cm-es puposodás.

    Alja azlvázvédőzve lett, olajat meg az ilyen kötelezőket nem rég cserélte.

    Dolgozni járt vele, azt mondta meglehet nézni eszi-e az olajat nyugodtan átvizsgáltathatom. :)

    Megkéne lesni az a helyzet :D

  2. Jól van köszi mindenkinek :)

    Beszéltem a sráccal aztán holnap megyek meglesni kipróbálni a verdát :)

    Menet közben mire figyeljek oda? :)

  3. Nekem mindenki azt mondja Isuzu dieselt vegyek :)

    Vagy B Corsa 1,5 TD 67Le vagy pedig F Astra 1.7 DTL 82Le

    Igazából majd így állapot alapján eldontöm melyik legyen :)

  4. 68kW? esetleg 68Le :D

    Olvass vissza, bőven van info mindenről...

    Ja csak hát így általánosságban érdeklődtem. KB mire kellene figyelni :)

  5. Sziasztok!

    Vissza alakítom a kocsimat gyárira és gondoltam körbe kérdezem hátha kell valakinek valami :)

    Eladó Opel Corsa B-be (3ajtós) egy 60/40-es TA Technix szett ami kb 3-4ezer km futott a pár hónap alatt amióta bent van a kocsimba. A gátlókra adtak 2 év teljes körű garanciát a rugókra pedig örök garanciát. TÜV engedéllyel a Devil tuningtól vettem vadi újonnan papírok megvannak. Gyári rugókat és gátlókat beszámolok!

    Ugyan itt eladó kristálylámpa hátulra, szép állapotban, és egy pár szénszálas morcosítás előre fekete színben szép állapotban.

    Árban megegyezünk! :)

  6. Ezeket az aprólékokat pontosan nem tudom, de pl a Müller autón múltkor találkoztam kisebb patentokkal, meg hasonlókkal, szóval biztosan lehet kapni, hát az ár meg bolt függő.

    Az új lökös természetes gond nélkül felmegy a régebbi típusra is, élő példa rá a sajátom, nemrég került fel rá, itt láthatod:

    A koptatóra azért nem mondanám, hogy felesleges, hiszen pont az a célja, hogy ne a lökhárítót vágd tönkre ha elkapod a padkát, hanem azt a gumit, az meg úgysem törik, hanem először hajlik. Azért hajtom én is, mert amint látható a képen a jobb oldali (szemből) sajnos sérült, hiányzik belőle egy jó darab.

    Nagyon jól néz ki az új lökös! ;)

    Szép munka!

  7. Az etanol-ról én is csak azt tudom mondani amit utánaolvastam,illetve a saját tapasztalataimat.

    Szóval nekem van 3baros pumpa,egy ilyen meg 1.8-as injektor. A benzinnyomást legegyszerűbben a szabályzó alá rakott alátétekkel lehet növelni,de ez is csak eszköz,ahhoz,hogy több nyálat nyomjon bele,másként is meg lehet oldani szvsz,pl 1.6-os injektor az 1.2-re meg az egyel nagyobb ecu-val el lehet érni ugyanazt a keverékarányt,mint az én rendszeremmel.Én nem tudtam a chipet kikerülni,mert az 1.8-as vezérlője más. Meg csak egyel nagyobb központi injektor létezik. Teccikérteni... :goofy: Szóval én tudok adni kölcsön ecu-t meg injektorokat is 1.4-et,1.6-ot kisérletezni vágyó embereknek.

    Nálam az e85 70-80% arányban működik a legjobban, tisztán e85-tel nem a legjobb a hidegindítás 10fok volt a garázsban,de csak második indítózásra indult és pár percig gázadásra leesett a fordulat. Ez a központis hosszú szívócsövének következménye,amíg nem melegszik kicsit,addig nem keveredik szépen a levegővel.Meleg motornál semmi gondja tiszta e85-tel,de én azért locsolok majd mellé néhány liter benzint mindig.

    Hát majd meglátjuk melyikkel lessz jobb :)

    És akkor nem kell semmiféle átalakító meg semmi? Csak így simán nyomathatom énis? Nagyobb Injektor meg ECU és akkor E85 keverve benzinnel? És ha mondjuk csak simán 95-el járnék? Vagy akkor több benzint kap és akkor füstölne?

  8. Szerintem az egyel nagyobb ecu ugyanaz a hatás,mintha chip lenne.(Nekem az ecu gyári,mert az 1.8nz-é más és nem ment bele ezért jó a chip nálam).Meg akkor vagy 1.4 esetleg 1.6-os injektor azok is többet tudnak nyomni. Ezek a módosítások nálam beváltak.

    Mondom ismerek olyan 1.2-es corsát,ami 1.6-os vezérlővel megy fél éve gond nélkül,de nagy fordulaton kormol annyira meg van etetve benzinből. Etanolból pont jó lenne a keverékarány szerintem.

    Szóval ha dúsabb keverék témában gondolkodsz,akkor ajánlott legalább fele-fele etanol-benzin keverékkel járni,hogy biztos ne hevüljön túl a rendszer. Amúgy ha eléggé be van dúsítva az e85,akkor jobban lép az autó mint bármilyen benzintől.

    Nem ígérhetek semmit,de tudok küldeni ecu-t meg injektorokat,aztán próbáld ki.

    Hát akkor max azok kellenének amikkel jó lenne véleményed szerint :)

    Az ECU meg az injektor. És akkor ha ezeket is kicseréltem azt mondod tankolhatok rá E85-öt? meg benzint keverékbe és jobban fog menni? :)

  9. Az 1.4 ecu meg az 1.6 vagy 1.4 injektor lesz az átalakító. :icon1:

    Pumpa maradhat persze.

    Nekem gyári az ecu +van egy lambda-tuning chippem (dúsítja a keveréket gázadásra) meg 1.8-as injektorfejem,teljesen jó tiszta e85-tel is,olcsóbban jön ki mint az 1.2-essel benzinnel. és gyorsulásmérő szerint is ugyanúgy megy,mint 100-as benzinnel.

    Benzinnel is hajthatod,de a dúsabb benzin nem túl egészséges,bár én is jártam majdnem egy évig úgy. Állítólag megolvadhat tőle a dugó.

    Az e85-nek nagyobb a párolgáshője,jobban hűti az égésteret.

    És ha mondjuk csak ECU csere meg injektor csere lenne akkor jobb lenen kicsit? De nem lenne semmi gond ugye? Mert ilyen Chipet nem akarok. Katalizátorom nincs, max ezt a kettőt szeretném, mást nagyon nem :)

    Vagy feltétlen meg kell ezeket megcsinálni? (Chip, E85)

  10. Egészen pontosan 1db csillagcsavarhúzó (ezzel kibontod az anyós oldali burkolatot az ecu-hoz) meg 1torx kulcs és egy darab kiskalapács kell amivel bepöcögteted az injektort a helyére.

    Ecu-nál régi kipattint 1.4-es bepattint.

    Az egész 15perc kb.

    Olyan tapasztalatom van,hogyan megy x12sz x16sz ecu-val. Benzinnel érezhető volt,hogy alul túl volt etetve,de felül pörgetve szerintem jobban ment,mint egy 1.2-es alapból.E85-tel viszont zsír lenne szerintem.

    c12nz computer helyébe csak c14nz-t lehet átalakítás nélkül rakni,de ez még kevés lesz szvsz,ezért jó lesz bele 1.6 injektor de lehet,hogy 1.4-es is elég lesz.

    Ha gondolod küldök ecu-t meg 1.4 és 1.6 injektort is,aztán amelyik tetszik azt veszed ha nem leszel elégedett akkor meg visszaküldöd....

    Ha minden igaz,akkor spórolni is tudsz majd,mert tisztán mennie kell majd etanollal is. Meg erősebb is lesz...

    Katalizátorom off, a levegőnél megoldottam a többlet levegőt, és akkor ha kap nagyobb injektort mondjuk csak C14NZ akkor jobban nyomja majd a benyát? Az ECU pedig majd úgy dolgoztatja mintha 1.4 benzin lenne? Bírni fogja a kocsi ugye? Ami benne van AC pumpa az is jólesz ugye?

    Az a baj E85-ös átalakítóm nincs. Tehát benzinnel járok. Arra is jó ez a megoldás?

  11. Már volt téma sokszor.

    1.6-os befecskendezőszelep,c14nz ecu,tisztán etanollal.Katalizátor nélkül. (immo-nélküli ecu+befecskendezőszelepet tudok adni együtt 13ropi.)

    Simán meglesz a c14nz 60lova.

    ehez mikell még? Mármint kel még megvenni hozzá valamit, vagy te kompletten adsz mindent és csak bekell szerelni? :)

  12. Előszőr is: Dirty is megszerette volna mutatni, h milyen lett az autóján a változás, 40/40-essel, valamint az én kezem is jócskán benne van, úgyhogy a munkánkat megmutatom!

    Szerintem ez a 40/40 passzol legjobban egy Corsához! Lent van, de mégsem annyira, hogy felkarcold a betont vagy fekvőrendőrön akadjon az ember és óriásit dob az autón. Autó kinézete van! :) Én nem voltam vele próbakörön, mert "későn" végeztünk, de ő dícsérte, hogy így már nincs az a "halálfélelem" nagy tempónál, nem imbolyog úgy az autó és a körforgalomban sem csúszik ahogy eddig. Bátrabban lehet vele ott is közlekedni, csak az út minőségét jobban megérzi, mint ahogy mások is mondták sportfutóműnél.

    Egy link:

    Szép munka :) Jól néz ki ;)

  13. A szombathelyi Interspar parkoló 300m-re van őseimtől. Ha éppen nem Frankfurtban leszek, akkor kinézek. Köszönöm az információt.

    Igazán nincs mit. Jópáran lesznek :)

    Egyébként ide felhívnám a figyelmét a most alakúlóban lévő kis klubbról. Csak Opelosok vannak és mostanában már szervezésben van egy kisebb találka is. Szóval aki környékbeli csatlakozzon :)

    http://www.facebook.com/groups/295993323805611/295999617138315/?ref=notif&notif_t=group_activity#!/groups/295993323805611/

  14. Egy kis találkozó lesz itt a nuygaton. Gondoltam beírom ide is a dolgokat hátha lesz valakit akit érdekel a dolog :)

    A találkozó sorozat állomásai:

    2012. április 6. (péntek) 19.00 Zalaegerszeg, Zala Park

    2012. április 13. (péntek) 19.00 Nagykanizsa, Vásárcsarnok parkoló

    2012. április 27. (péntek) 19.00 Szombathely, Interspar parkoló

    2012. május 5. (szombat) Keszthely, Alpha Park 18.00 (ezen a napon Zánkán francia autóstali, visszafelé útba esünk! ;))

    Aztán majd valamikor ide Sopronba is szervezünk egyet, a következő hónapba, ilyen összejövős grillezős dolgot.

    Majd megírom mikor hátha valakit érdekel.

  15. Tudod ez már legyen az ő fejfájásuk. Régen még próbáltam meggyőzni őket de rájöttem, hogy semmi értelme. Elkölt 40-60 ezret a C12NZre meg még mindenféle felesleges hülyeségre 40-60 a kocsiján és ugyan úgy semmivel nem lett jobb és hány ilyen van. Azonnal minimum akasztanék be egy C14SE-C16SE motort ami átalakítás nélkül bent van. Olajat cserélni úgy is kell minden motoron, vezérműszíj szett meg 20 ezer. A többi meg majd rákölti az ember apránként. Úgy is az itt lévő emberek 80% folyamat elkölt több 10 ezreket mindenre. Ami jó dolog mert legalább vigyázva van rá, de egy roncsba nem feltétlenül éri meg lapátolni 100 ezres tételeket :)

    1.5 TD motor hidegen induljon, a kilóméter órát nem is nézegetném, az mindegy úgy is mind rommá van hajtva. A turbo jó legyen rajta.

    Próbálj 97 utánit keresni ott nem rohad a kasztni és Kék matricát kapsz nem pirosat.

    Küszöb csomagtérajtót motorháztetőt nyúlványokat kereszttartót tornyok rugótányért nézd ott rohad mind.

    Ha a kasztni helyén van a motorral nincs gond akkor a többi dolog akkor a többi dolog pótolható.

    Úúúú te mocsok :D vettem ám a lapot, célozgatsz? :D

    Nem egybe költöttem el azt a 40-60ezret hanem apránként. Ha egybe lett volna én is vettem volna bele erősebbet, de ezt már mondtam :D

    Szeretem a kocsimat még ha ilyen kevéske lóerő is van benne blee :P

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.