Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

pumi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    23
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by pumi

  1. Sziasztok!

    Ha valaki tudná akkor elmondhatá nekem hogy a y17dt motorú astránál mitől függ az előtöltés értéke illetve mi a normál érték. Mondom hogy mi a problémám. Van 2 ugyan az a tipusú évjáratú motorkodú astrám. Ha nézem op-commal az élő adatokat akkor az egyiknél az érték meleg motornál 2,5 a másiknál 18, hozzáteszem hogy a kisebb értékű jobban indul. A másik is beindul de mondjuk csak a harmadik motorfordulatra a másik meg elsőre. Mióta észre vettem piszkálja a csőrőm és szeretném tudni nem e egy kezdődő vagy fennáló hibáról van szó amit orvosolni tudnék. Segitséget előre is köszönöm.

  2. Sziasztok!

    Érdeklődnék hátha valaki tudja. Vettem egy g astra y17dt és bekrepált benne az edu. Kivettem hogy átnézem hátha valami forasztás bibije van, és ekkor jött a döbbenet. Teljese más van rajta mint a másik auton (kettő van azon is kifeküdt 2 hete) mit külsőre mint belsőre. Létezik ebből utángyártott? Illetve érdemes e javittatni vagy vegyek egy bontottat? Ha kell kép külsejéről ill belsejéről holnap teszek fel beazonosítás végett. Válaszotok előre is köszönöm.

  3. Hali!

    Köszönöm a gyors segítséget, és élnék a lehetőséggel, hogy CD-n megkapjam Tőled a könyvet. Címedet tudom, küldöm a lemezt, és beleteszem az érzékelőt is, csak mondd meg, melyik kell (sok hőfokérzékelő van benne, azt hiszem...), és ami Neked kell, az hol van kb. a motortérben. Meg, hogy hogyan néz ki? Szőrt-szőrért jó így?

    Ja igen, azt nem tudom, hogy működőképes-e, azt Neked kell kipróbálnod (szokás szerint :) ). Ha adsz egy emil címet, küldök Neked is képeket, és tudsz nézelődni, válogatni. Most már tudom boncolni.

    A négy csavar nem a szilárdsága miatt aggaszt, hanem a vizsga miatt- ha a vizsgán kiszúrják, visszatapsolják a kocsit...

    Hali

    Nekem tökéletes az érzékelő az első lökhárítóban van ha az opel epc is kell akkor duplarétegű dvd kell mert több mint 5 giga, a címem küldöm püben. Előre is kösz

  4. Hali, Urak! Megint szívat a gépem...

    Műszakira készítem, mert 14-én lejárt. Fékbetétek, féktárcsa csere után akkusaru visszatesz, villog a szervizlámpa, letilt az immo (ez egy átok ez a találmány :lol: ), és a motor pörög, de nem indul. FUCK!!! A héten már jártam így, akkor addig próbálkoztam, hogy lemerítettem az akksit. Elhívtam a Specialistát, aki egy óra múlva megérkezett, én hoztam egy új akksit, beletettük, szerelő beül, indít, motor pöcc-röff, Bögöly meg PAFF... Megjegyzem, megint az arcára volt írva, hogy "Ez micsoda egy balfék..." Azt mondta, gyenge lehetett az akksim. De hát az indítómotort forgatta, mint az állat! Aztán két nap múlva indultam volna otthonról, a jelenség ugyanígy megismétlődött. Levert a víz, de öt perc múlva úgy indult a gép, mintha mi sem történt volna. Kezdem elveszíteni az Omiba vetett hitem...

    Más.

    Mivel a fékbetétekből a kopásjelző érzékelője mindkét oldalon hiányzik (trehány gazdája volt előttem, az tuti!), a bal oldalon leszigeteltem a végét, de a jobb oldalon a kábel sincs meg. Honnan indul, hogyan tudnám pótolni, tudja esetleg valaki? Most úgy oldottam meg, hogy a visszajelzőből kivettem az izzót, hogy a vizsgabiztosnak nehogy szúrja a szemét. A fékbetétek nincsenek elkopva, nehogy belekössön nekem. Nyilván idővel szeretném az eredeti állapotot visszaállítani, de most így volt az egyszerűbb.

    Más.

    A bal hátsó kerékagyban az öt menetes furatból csak négy tart, egyben nincs menet (rohadtul trehány gazdája volt előttem!). A szerelési kézikönyv szépen leírja az első agyak cseréjét, de semmit nem ír a hátsó agyak ki-beszereléséről. Tud valaki valami linket, ahonnan szerelési segítség letölthető a "H. R. Etzold:Így csináld"-on kívül? Egyszer még az A-s Omihoz láttam valami könyvet robbantott rajzokkal, meg gyári leírásokkal horror áron, tud ilyenről valaki B-s vonatkozásban?

    Skyrangr: kérlek, adj valami emil-címet, ahová a képeket küldhetem a donorról, mert nem sikerült rájönnöm, hogy IDE hogyan tölthetném fel őket. Aztán kezdhetsz nézelődni, mire van szükséged, mert jövő héten már valószínűleg tudom bontani a cuccokat róla! Az árban pedig BIZTOSAN meg fogunk tudni egyezni :) ...

    Szia az egész könyv kell vagy csak a hátsó fékre vonatkozó?

    Ha csak a hátsó fék kell azt eltudom küldeni mailba de ha az egész akkor cd kell és akár az epc is megvan , ja a dononort bontod már? Vagy fogod mert vevő lenék a hőfok érzékelőre ha van benne és jó meg 1 két apróságra.

  5. Hali Mindenkinek!!!

    Na, most lenne óriási szükségem a segítségetekre.

    Tehát: az OPEL-specialista kiszűrte, sajnos valóban a motorvezérlő sz.rt be. Mivel ez a típus nem javítható, csak a csere jöhet szóba. Beszereléssel együtt 130.000.- HUF-ért akár holnapra kész van. Ám az osztrák ebay-en kb. 65.000.- HUF-nak megfelelő euróért van vezérlő-immo-transzponder-minden. (http://cgi.ebay.at/Motorsteuergeraet-2-2l-16V-Z22XE-Y22XE-Opel-Omega-B-Bj01_W0QQitemZ270529482318QQihZ017QQcategoryZ61537QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.

    m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D2%26ps%3D6%26clkid%3D8051289896716526799)

    Tud nekem valaki segíteni, hogy megrendelné vagy megvenné a nevemben? Természetesen minden költséget állok, és előre fizetek.

    Hali!

    Ha elutalod az árát én is le tudom ütni neked és még PayPal-om is van . Ja a trafó ára ment még egyszer köszi

  6. Üdv mindenkinek

    Ma megérkezett Bögöly kolléga trafója és beletettem a beteg vasba úgy néz ki ezzel az én problémám orvosolva lett, hibátlanul muzsikál . Remélem az ő gépe is mihamarabb jó lesz . Ezúttal köszönöm mindenkinek a segítséget de legfőbb kép Bögöly számomra biztosított trafóját.

  7. Pumi sorstárs: elküldtem Neked a trafósorokat, Próbáld bele a gépedbe mindkettőt légy szíves! Elvileg mindkettő jó. De örülnék, ha biztosan tudnám, hogy üzemképes. Amelyik jobban tetszik, azt tartsd meg, a másikat, ha működőképes, kérlek, küldd nekem vissza! Ha valamelyik rossz, akkor azt suhintsd ki a szemétre, légy szíves. Várom a "teszt" eredményeit :lol: ! Remélem, a Te gondod megoldódik ezzel!

    Ok előre is köszönöm várom a csomagot és írom az eredményeket , én is remélem hogy megoldódik de őszinte legyek egyre jobban kezdek megijedni , de a puding próbája az evés majd a teszt eldönti. Remélem a tiédet is hamar meggyógyítják.

  8. Sziasztok, Urak!

    Nos, a vadiúj trafósorral sem üzemel... átok ül rajtam...

    Azért maradt az ECU hiba, mert a Vectra trafósorának kisebb a belső ellenállása, mint az Omega trafósoré. Azt még meg tudja hajtani, emezt már nem. Oszcilloszkópon az 1. hengerhez menő vezérlőfeszültség láthatóan kisebb, mint a többihez. Most eljutottam odáig, hogy megkértem a szerelőt, tegye bele a Vectrás trafósort, valahogy valamilyen pánttal fogassa bele, hogy ne rázódjon ki, és innentől kezdve legalább használható lesz a kocsi. Közben ráérek vagy új ECU-ra gyűjteni, vagy keresni egy bontottat, vagy keresni egy fentebb említett szakembert, aki hajlandó és képes is feltelepíteni az én bontott ECU-mat az autómra/hoz/ba (a nem kívánt ragozás törlendő), esetleg keresni olyan céget v. embert, aki tud ECU-t javítani.

    Pumi sorstárs:

    Az eredeti trafómat nem számolom. Az 1. használt trafó 15.000.- + 2.000.- postaköltség volt. A második 13.000.- + 1.600.- posta. Most a harmadik, az új 37.690.-, postaköltség nem volt. Ha a közeledben találsz ilyesmit, addig semmiképpen ne vedd meg, míg ki nem próbálod az autódban!!! Különben Te is így járhatsz, mint én. És kívánom Neked, hogy ne adja az Isten, hogy ugyanaz a hiba legyen Neked is, mert ORBITÁLIS SZÍVÁS!!! Ha jól vettem le, Neked is Z22XE, Simtec 71 ECU-val. Ha még az ECU betűkódja is egyezik (az enyém DG), akkor nem sok jót ígér, lehet, hogy valami típushibába akadtunk. Ha másik trafósorral a Tiéd sem üzemel, akkor nézesd meg oszcilloszkóppal és hozzáértő szakmukival a gyújtás kimenő vezérlőjelét!

    És még valami: Neked is azt csinálja, hogy hidegen indítva 20-30 másodpercig jól működik, és csak aztán "döglik meg"?

    Hát részvétem , az én ecum nem tudom hogy milyen mert még az nem merült fel hogy hibás ,de az enyém alapból hidegen sem megy az az egy henger, és az opelben néztük a tech2 sem dobott ki semmi más hibát én még bizakodom hogy 1 bontottal jó lessz . Ha volna rá valami lehetőség hogy kipróbáljam a te egyik bontott trafódat és működik akkor átveszem tőled . Ja az ebayen találtam http://cgi.ebay.at/Motorsteuergeraet-2-2l-...289896716526799

  9. Pumi kolléga/sorstárs, el kell, hogy keserítselek. Én is így kezdtem, hogy nem kell nekem új, jó a használt is. Most három darab használt trafóval és egy továbbra sem működő autóval rendelkezem.

    Közben nekem az ECU-t is kiszűrték, hogy döglődik, és érdekes módon, nekem is az 1. hengerben produkál szikramentességet.

    Közben vettem egy másik Omit alkatrésznek, de kiderítették, hogy annak a motorvezérlője nem jó az enyémhez (ugyanolyan motor, Z22XE).

    Közben típusidegen (Vectra C) de új trafósorral szépen működik a motor. Miután azzal beindult, szépen működött a másik három trafósorral is...

    Én azt mondom: szívesen elküldöm vagy ha nem vagy túl messze, elviszem Neked a három használt trafósort, próbáld bele a gépedbe! Ha valamelyikkel működik, akkor jutányos áron a Tiéd lehet. Ha nem működik, akkor kénytelen leszel Te is új trafósort venni, mint most én, kerül amibe kerül. Még így is olcsóbban megúszod, mint én, figyelembe véve, hogy mindezt nem a saját károdon kell megtapasztalnod, és feleslegesen megvenni más levitézlett trafóját... Kutatómunkám eredményét is hajlandó vagyok megosztani Veled, miszerint hol lehet a legjobb ár/érték arányú trafósort beszerezni. Ötödik hete ezen szkanderezek, már csomóstul hullott ki a hajam a stressztől, hogy a kedves, szép autóm még mindig beteg... (meg az asszony is szívja a véremet miatta...) mindezt megspórolhatod, ha rám hallgatsz.

    Nekem kedden délelőtt derül ki, hogy működik-e az új trafóval, vagyis holnap. Nagyon reménykedek. A fejleményeket itt közlöm majd.

    Drukkolj nekem Te is, lécci!

    Meg mindenki, lécci!

    Én is drukkolok és várom a jó híreket remélem megoldódik a problémád

    A használtakat ki próbálnám ha lehet majd megbeszéljük hogy hogyan a személyes tali egy kicsit messze lenne cirka 260km :lol: amúgy a használtak milyen összeget kóstálnak mert ha valaki ajánl itt a közelben akkor viszonyítási alapom legyen

  10. NA kérem ma voltam a opelbe és rádugtuk a tech2 és az eredmény a következő:

    P0301 hiba jelen 1 henger gyújtás hiba

    szóval trafó csere esetleg valakinek bontott elfekvőben ?

    Új trafót nem szeretnék ha nem muszáj jó nekem a a működőképes használt is.

  11. ok.. akkor vszínű trafósor halál.. de mintha lenne vmi javítókitt hozzá... szintén őt kéne megérdeklődni... Kecskeméti szekcióban találod :lol:

    Elvileg akkor javítható lehet ?

    A Kecskeméti szekciót bocs de nem értem :lol: mit akarsz mondani vele.

  12. Látom figyelsz - Teszt volt :lol:

    Tomi23nak a trafósornál volt vmi kehélye, mert kicsit beolajozódott...

    Nekem 1x csinált hasonlót amikor annyira telinyomtam benyával, hogy a szellőző csőben lévő golyós szelepecske, simán levákumozta a tartály, és olyan 20-30 km után tette meg, de egy kis idő után rendbe jött.

    Vhol amúgy Tomi írta, hogy mi volt a végső megoldása. Nem folyik amúgy a szelepfedélnél az olaj?

    Nem olajat nem láttam benne és tele sem raktam csak olyan félig.

  13. Színre olyan mint az enyém, de Te nem vagy Tomi :lol:

    Tominak volt vmi olyanja az ex2,2 esemmel, hogy vhol áthúzott a gyertyakábel vagy mi... amúgy 1 kérdés... nem tankoltál épp előtte? És amikor már kipörgetted, akkor is egyenetlen volt a járás, érezhető volt, hogy nem megy egy henger?

    De amúgy engem is Tamásnak hívnak , és tankoltam is előtte olyan 20 km el ,úgyhogy nem pont előtte.

    Kipőrgetésnél is fennáll a kihagyás és sajnos az enyém trafósoros és nincs benne gyertyakábel.

    Valószínű jövőhéten valamelyik nap beviszem az opelbe és tech2 vel kiolvassuk a hibát.

  14. Sziasztok!

    Nekem is mint Bögöly kollégának egy nagyon hasonló esetet produkál az omegám. Miszerint mentem vele az úton és egyszer csak rángatott egyet az autó, és onnantól kezdve mintha nem menne egy henger és a chek lámpa azóta is folyamatosan világit. Az autó ezt leszámítva üzemképes , de pl meg próbállom kipörgetni ki is pörög de a nevezett lámpa ami eddig egyfolytában világított elkezd villogni és a hengerkihagyás is ugyan úgy fenn áll, a motorban az összes gyertyát kicseréltem ,úgy hogy gyertya kizárva.Ha valakinek lenne ötlete hogy mit nézzek meg még rajta azt megköszönném. Az autó egyébként egy 2001-es Z22XE

    Segítségetek előre is köszönöm.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.