Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

MátéDebrecen

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    85
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by MátéDebrecen

  1. Én ezt értem, és megértem.. de akkor nekem 413 kell :P...

    Mondjuk az a legszebb, hogy azt se tudom, mitől engedett el... tömszelence, vagy megint csőtörés... na mindegy, én is júli vége aug 10 között vok otthon

    Nekem pl. attól engedett el, bár ez látványos volt, hogy az egyik csövön van egy szelep na az nekem elrepedhetett. Takarosan elszivárgott percek alatt a gáz, meg tiszta zöld trutymó volt minden. Ebből a szelepből lentebb is találtam. Gondolom, ha az ott megreped látvány nélkül eltud szivárogni. ( B2 omegáról beszéltem.)

  2. Dízelnél (automata) mi lehet a probléma, ha álló helyzetben vagy nagyon lassú tempónál gázelvételkor nagyon leesik a fordulat és ránt egy nagyot a motor mintha lefulladna? Ez a hiba nálam is jelen volt, de ma mentem egy kört egy srác omegájával és az is ezt produkálja.

  3. Hali fórumlakók és MOTE-klubtagok!

    kevés a hozzászólás itt, ezért én is hozzátennék :)

    Nem kell megijedni,nem tüzet szítok, csak kérdésem(fennforgásom) van :

    Kb 2 hónapja kicseréltem a sokáig hibás(nak tűnő) ABS kockát/központot/vezérlőt (ki hogy hívja)

    nem volt könnyű, de utána elmúltak a bajok, működött minden,megjavult az a része a kocsinak. (X25XE motor)

    Pár napja viszont megint kezdett rendetlenkedni: először csak pár mp-re villant fel a lámpa a mutató leesésével egybekötve, majd egyre sűrűbben és hosszabb időkre.Tegnap egy balatoni úton már gyakorlatilag egész úton rossz volt.Érdekes módon, ahogy itt Pesten megálltam a piros lámpánál, és utána indultam, megint jó lett, és a maradék kb 10km -en így is maradt.

    Van ennek a résznek valami ismert hibalehetősége?Mi tudja kinyírni a kockát?Ha egyáltalán az a problémás?A régit még nem mérettem ki, nem gondoltam volna, hogy csak ennyi időre orvosolom a hibát :(

    A csatlakozó a cserénél sérüésmentesnek tűnt, minden vezeték normálisan volt rögzítve a dugóban.

    Teljesen passz van.

    Nyilván, ha más lehetőség nincs, el fogom vinni egy hozzáértő és nem lehúzós szerelőhöz (mihelyst valaki tud ajánlani egyet...), de amit lehet, magam csinálnék meg.Lehet bunkó vagyok, de szívesen fogadnám az olyan ötleteket, amik szóba jöhetnek.Ha valaki már rájött ennek a hibának a nyitjára, és meg osztja velem, miért szopjak vele?Mert csak?

    Köszönöm, ha a kiokosításom nélkül kapok (ha kapok) segítséget.

    Nem lazult le valami ?

    Pofám leszakad, ha ez megadta magát. Pedig nem egy bontószökevényből lett kioperálva, ezt Fapad is megmondja.

  4. Nekem valahogy ez jött le. Ha tévedtem, akkor elnézést. Valahogy az jött át, hogy bedobdad a viccet, de amit én dobtam, azt nem értetted. De akkor úgy látszik a kommunikációban volt csak valami zavar. Ha pedig érted mit pofázok, akkor érted az egészet. Azt pedig, hogy igazat ISS adsz, megtisztel. Igaz, modortalan a stílus, de lassan 10 éve ilyen és már nem nagyon fog változni. Viszont azt nagyon jól látod, hogy az újak szarnak rá, rám ISS, de igazán mindenre, ez a moderatúra és a (klub)vezetés hibája, de nekik valamiért ez így jó. Aki véleményt nyilvánít, főleg kritikusat, az nem kívánatos sehol...

    Nekem ez jött le, de tévedni emberi dolog. Ha nem így van, akkor fentebb leírtam. De ismétlem, nekem úgy jött le, hogy viccelsz, de a viccet nem érted. Amiket pedig leírtál, hogy valaki segít, az dicséretes és nem elítélendő, a felesleges cuccok (el)adása sem az. Sok embernek sokat segítettem és sok cuccot adtam, csak idővel belefásul az ember, amikor alapvető dolgokkal sincs valaki tisztában, de motort akar generálozni, meg virtuálisan vár el sok mindent, ami nem lehetséges. De ezt fentebb Te ISS leírtad, hogy van ami szégyen...

    Ez pedig nagyon helyes, de miattam ne lődd el az 5 hozzászólásod, mert csak annyi van. A hangulatkeltők meg direkt kifizették inkább a 3500-at, csak hogy balhézhassanak...

    Örülök, hogy rendeztük a dolgot. Értem én a viccet viszont is, de írásban nehéz vissza adni a mondani valót. Én is hibáztam, te is.

    Az a tagdíjat meg én is befizetem, ha kész lesz a "vas". Jelenleg minden egyes fillérem abba ölöm. :)

  5. Látom tényleg nem érted. Az egód meg akkora - persze ezért a társadalom is felelős -, hogy alig fér be az ajtón. De nem kell azt hinni, hogy minden rólad szól, mert fájdalmas lesz a ráébredés. És ez minél később fog megtörténni, annál fájdalmasabb lesz.

    Tehát! Azt írtad viccnek szántad. Jó! Én is viccnek szántam. De ennek ellenére nem viccként léptél túl rajta, de csak neked okozott problémát.

    A másik. Leírod, hogy szégyen aki az elemi dolgokkal sincs tisztába az autóján. ÉN EZT POFÁZOM ÉVEK ÓTA! Mégis amikor valaki le van oltva és a szemére van olvasva a lustasága és az ostobasággal fűszerezett sötétsége, akkor én vagyok a rossz és a fórumon nem kívánatos.

    Kezd már valami derengeni?

    Nem tudom ezt hogy szűrted le, de rendben elfogadom.

    Értem én te mit "pofázol" évek óta (igazad is van), de azt egy olyan modortalan stílusba teszed, az újak számára, hogy még finoman szólva is szarnak rád utána.

    Továbbá fejtsd ki nekem azt, hogy miért is nagy az egóm és miért hiszem azt, hogy minden rólam szól?

    Mert beírok a fórumra? Esetleg azért, hogy nem írom be lekezelő módon egy "újonc" ember kérdéséhez azt, hogy ez nem ingyen szervíz? Illetve amiatt, hogy eladom azokat az alkatrészeket ami nekem már nem kell??

  6. Ha el kell magyarázni tényleg nagy a gáz. De kérdezz, megpróbálok segíteni...

    Szerk.:

    Ja már látom mi bajod... Tucat autó. Ezzel szerinted mit lehet kezdeni? Megtíltani az omega vásárlást Magyarországon?

  7. Hát akkor még sok mindent meg kell tanulnod. Nem a gólya hozza a gyereket...

    Sok más van itt a fórumon, ami szégyen. Bár érdekes 1-2 hónapja mintha nem ezt vallottad volna...

    Nem tudom neked mi bajod van, mert csak viccnek lett írva.

    Szerinted mi szégyen itt a fórumon? Kérlek világosíts fel. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nem tudom mit akarsz kihozni a második hozzászólásodból, de kérlek fejtsd ki.

  8. Azért Marie Curie (és még női egyed) rácáfol erre :P

    nem egy olyan hímnemű egyedet ismerek, akik annyira értenek az autóhoz, hogy tudják melyik az eleje, és a hátulja, és rendelkeznek mind autóval, mind jogosítvánnyal! :)

    (köztük volt olyan, aki addig járt a Fityó Punyesszal, amíg a vezérműtengelyek és a főtengely össze nem égtek az olajhiánytól :D )

    Persze ettől még én is amondó vagyok, hogy az asszony dolga, hogy szól ha valami bug van a kocsival, a többit bízza ide! ;)

    Szégyen a férfi nemre, hogy annyit nem ért a kocsihoz, hogy kell bele olaj meg mikor kell cserélni... Bár a mai kocsikhoz lassan programozónak kell lenni, nem pedig autószerelőnek :D

  9. Üdv.

    Ki tudná megmondani mi van akkor, ha az omegám (2.0 benzin 1997. autómata 5 speed.) azt írja ki,hogy PROGRAM!!!

    A villamosság szerelő sem látott még ilyet.

    Ezt mikor produkálja? Vagy nem a rádió írja ki? :) Én még régi kijelzőt nem láttam működés közbe. :)

  10. Ennyit az olajszint-jeladóról :)

    (haver anyja 60000km-t ment el olajcsere nélkül az Albea-val :D akkor rákérdezett a srác, hogy mikor kell vinni a kocsit, mert hogy ő is mostanában viszi, és akkor megveszi az olajat egyben. anyuka: "Miért, ebben még kell olajat cserélni!? " )

    Én nem is hibáztatom érte a nőket. Itthon is inkább átnézem a muter kocsiját is, így nem kell szenvedni vele később. Amúgy meg ahogy egy barátom mondja: a nő három fő tevékenységre van programozva: főzés-mosás- takarítás. :)

  11. Sok autóban csak olajnyomás szenzor van... Azokban mi figyeli az olajszintet? Mert hogy Krisztike a műkörmös, az tuti nem ;)

    Ha a családban van férfi, akkor az. Akár csak nálunk. Ha nőkön múlna, bele kövesedne a kocsiba az olaj :)

  12. Mivel úgy is le kell bontanom még egyszer a szivattyút, ha beszerzem a gumibakokat, meg a külső szúrőt, majd belekukkolok.

    Bár nem igazán értem ezt a csiga kérdést. A búvárcső az üza szint jeladóval együtt jött ki a tankból, a tank oldalán, a kocsi orra felé víszintesen. Hosszas forgatás, kisérletezés után, és nem éreztem, hogy ezeken kívül valami is lenne a tankban.

    Viszont délután volt kis szabadidőm, és nekiestem a vezetékkötegnek. Van egy köteg, az összes jeladó, injektor csati ezen van rajta.

    Mielőtt a jobb oldalon bemenne a tűzfalon, találtam kb 10 cm szigetelőszalagozott részt. Lebontottam, hátha alatta találok valami bibit.

    A vezetékek be voltak kenve valami nyálkás anyaggal, de sértetlenek voltak. :-(

    Tovább kerestem a kötegen valami rendellenest. A tűzfaltól befele már csak kb 20-25 centit megy, rá egyenesen a compira.

    A kesztyűtartó és a kaszni közt felnyúlva, olyan érzésem volt, mintha mintha a megvastagodott köteg, tele lenne kötésekkel.

    Látni nem lehet, (pláne lámpa hiányában) de nekem olyan sejtésem van, hogy valamikor megtörték az autót, és közben elszakadtak a vezetékek.

    Aztán utána összekötözték őket.

    Lehet csalnak a megérzéseim, de ha így van, elkerülhetetlen lesz 1 sértetlen köteg beszerzése.

    Köszi, hogy így kitartotok velem a kinlódásban :-)

    Nem hiszem, hogy el lenne szakadva, mert én kibontottam már az egész műszerfalat. eleve úgy van összekötegelve, mintha szakadt lenne. De ha akad egy lámpád nézd meg kitudja.

  13. Ismerős szitu. Ilyenek mindenhol vannak. Eljön az illető, hozza a bontott, fos alkatrészt:

    -Ezt építsd be!

    Mondom neki:

    -Barátom, nem lesz jó, szar ránézésre!'

    -Dede, a Tibi hozta, ő ért hozzá.'

    -Ok, berakom, de ahogy kimész a kapun a kocsival, felejts el, garancia nem is volt, nem ismerjük egymást.

    -Persze, persze, nem lesz itt para!

    Megcsinálom a terepváltó cserét, elviszi a manusz (KI SE FIZETI, MERT NINCS NÁLA ANNYI KP :D ), 3 nap múlva, szombat este felhív, kint van az erdőn, és hogy a prostituált édesanyámat, megállt a technika, MOST AZONNAL MENJEK ÉRTE :D

    Most az ilyennek mit mondjon az ember? :D

    Másik. Hozza az illető az autóját, klímát javítani. Megcsinálom, csere ez-az, ok, működik, boldogság.

    1,5 év múlva felhív a tag, van-e garancia. Mondom nem, 1 év, de mi a para, megoldjuk...

    Jön, mondja nem hűt. Nézem, az egész rendszer szét van gányolva, csövek lógnak, itt-ott elhajlott csövek, utólagos hegesztett szarságok.

    Mondom csávónak, itt mi történt?

    Hát aszongya, az igazat megvallva elcsaptam egy őzet :D

    ÉS AKKOR MI A GARANCIÁLIS!? :D

    Nagyon alacsony az a bizonyos kerítés... :)

    Ezen meg se kell lepődni. :) Én villanyszerelő vagyok és volt, hogy a bontott darab vezetékekkel akarták megcsináltatni az új házat, mert hát az úgy jött valahonnan... Köszönés, sarkon fordulás. :)

  14. A 2.0 8v az ami nem eco-tech-es? Mert a szomszédomnak olyan van és aztmondja ami nem eco-s olyat vegyek. Szerintetek? A 2,5 tdi a bmw motoros nem? Az mennyit eszik?

    A mennyit eszikre milyen választ vársz ? :) Városba sokat! Ha kis fogyasztású autóra vágysz akkor ajánlom a dízel f astrát vagy a corsát. :)

    Mint látod a BMW dízelről más és más vélemények vannak. Szerintem mindegy mit veszel. Ha szar, akkor szar és javítani kell.

  15. És azt a 250-et ki hajtotta bele? Ismered az előéletét? Tudod, miként bántak vele az előző gazdik? Mindig mindent cserélsz, amit kötelező?

    Nálam 10 éve van, mindent megkapott, ami járt neki, szerintem a legjobbat. Mégis csapágyas lett. Na erre varjál gombot. Igaz előtte, nekem is volt generátor gondom, meg apróságok, de amiket addig hallottam dízeles kollégáktól, nálam nem játszott. Aztán beütött.

    Ja, még annyi, azért a Fiatot nem kéne együtt emlegetni az Omegával. Gondolom Teprád, vagy Tipod volt...

    Jól mondod, de a 8 szelepesekben is volt klíma, viszont ugyanannyi esély van bármilyen gondra, mint a 16 szelepesnél...

    Ha így állsz hozzá, ne vegyél. Ha nincs a zsebedben a vételáron felül 1 milla, ne vegyél!!!

    Mielőtt leharapod a fejem, hogy ilyet írtam elmesélem neked. Ez a kocsi egy 60 év körüli férfié volt. Kötelező szervizek folyamatosan elvégezve és igazolva is. Ő volt az első és egyetlen tualaja, ami igazolva van közös ismerős által. Vezetési stílusáról nem tudok mit mondani, de míg fixre nem mondtam a vételt ide se adta kipróbálni, csak ő ment vele. Az egyetlen dolog amiért eladta, hogy egy insigniát vett, illetve a hátulján a lökhárító meg volt nyomva.

    A 250.000 km-ből én csak 30.000 km-et tettem bele. Sose fogok venni olyan autót aminek nem tudom legalább a szervizes előéletét.

    Viszont a Fiattal hibáztál, mert egy 2001-es bravom volt 1,6-os motorral. Nem egy lapon emlegettem, hanem a tapasztalatom írtam le. Egyező évjáratú autók, viszont a Fiatba 100.000-rel kevesebb volt, mégis egy gané volt még szép szóval is.

    Elismerem, hogy sokkal tapasztaltabb omegás vagy és több ideje használod a márkát, viszont én csak a tapasztalataim írom le és eddig ezek alapján nem tudom mire fel mondják a dízel omegára, hogy rossz. Igaz, hogy a magyar piacon lutri megvenni, de lehet jót kifogni.

  16. Ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor 2.0 8V, ha nem számít annyira a pénz, akkor 3.0 V6 esetleg gázzal. Dieseleknél az adagoló nagyon gyenge pont, és drága a felújítása.

    Gyenge pont az adagoló? Az én omegámba lassan 250.000 km van, de eddig annyit költöttem az adagolóra szorgalmasságból, hogy beállítattam, meg átnézettem.

    Richieee02: Szerintem lényegtelen milyet veszel. Ilyen idős autóknál, mindbe benne lehet a nyavaja. A 2,5 benzinest aprópénzbe mérik, így olcsón tudsz venni egy jót most.

    Ha dízelt veszel, akkor se jársz rosszul, de én csak a 2,5TD-t ajánlom. Nem tudom miért köpködi mindenki, hogy így, úgy rossz, mert az enyémnek semmi baja nincs. Amit eddig költöttem rá az a kötelező szervíz, izzítógyertya csere, illetve egyszer szétment a vízpumpám, meg a generátorom, ami filléres költség volt. Én ezt nem mondom nagy hibának, mert régen a fiatomon ezt egy évben kétszer ment szét a vízpumpa, a generátor meg folyton szarakodott.

  17. Köszönöm a segítséget!! Asszem neki állok... :icon1: Egyébként azt sem tudtam, hogy speeres... A váltóval összefüggésben lehet, hogy alacsony fordulatról hirtelen gáznál "gondolkodik" a gép? Vagy más lesz a gebasz? Sajnos még nem értek eléggé az Autómhoz... Kösz előre is!

    A gondolkodás akkor jellemző, ha elektromos a gázpedál. Na most azt, hogy a B-be elektromos-e megmondják a többiek.

  18. Van-e valami jelölés a a sper-en? De szerintem ez nem az, egyszer jó lett volna ha az de nem zárt, hiába pörgettem! Nem a sebesség emelkedésére zúg, hanem ha kanyarodok és gázt adok.

    Szóval, mi az az összeg amiért megválnál a difitől??? :smartass:

    Válaszoltam Pü-ben.

  19. Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni. Sajnos a difim kanyarokban gázadásnál (főleg ha indulásnál már fordulokm is), morog. Vagyis nem tudom mi, de hátulról jön. Több mint valószínű a difim . A gépészeti rész nekem mindig is tetszett, és csináltam is elég sok tipusú autónál, de hátsó meghajtásúnál most előszőr. Olvasgattam a fórumot, sajnos nem minden esetben tudott a páciens jó állapotú, használt difihez jutni. Esetlegesen, tudtok valaki olyat ajánlani aki ért hozzá és ki tudja csapágyakat cserélni( ez még nem lenne gond) és be is tudja állítani??? Előre is köszi!

    Üdv.

    Olyat nem, de egy komplett difim van. :) Megkímélt, omegához képest keveset futott. Ha érdekelj írj Pü-t.

  20. Újabb infóm van, hátha ez közelebb visz a megoldáshoz.

    A motorelektronika visszajelzője kb. 2 másodperccel azután villan fel, hogy ráadom a gyújtást. Kipróbáltam, hogy ha nem várok, hanem gyújtásra téve rögtön indítok, akkor beindul a motor, de amint a lámpa kigyullad, leáll.

    Tehát elektronika állítja le, illetve akadályozza meg egy idő után, hogy elinduljon.

    Mi okozhatja ezt, hol keresgéljek?

    Az izzító gyertya nekem volt, hogy 3 hónapot bírt... Az immo megakadályozza, hogy másolt kulccsal betudd indítani a kocsit, vagyis nehezebb ellopni. Én úgy tudom az immo nem közvetlen a gyújtásrészbe van, viszont a kulcsba tuti kell lenni egy chipnek. Ha a tiedbe nem volt, akkor ott eleve valaki kigányolhatta kocsiból is. Az a legtisztább, ha elviszed a kocsit egy elektromos szakihoz és felrakjátok gépre. Ez így tényleg nem tuti, hogy mi írunk valami lehetségeset te meg otthon imádkozol, hogy jó legyen.

  21. Sziasztok!

    Van egy 2,5 TD, 95-ös évjáratú B Omegám.

    Ha ráadom a gyújtást, villog a motorelektronika sárga visszajelzője, és indítózásra sem alszik el. Áram van, önindító teker rendesen, de a motor nem indul be.

    Előzménynek annyi, hogy megadta magát pár napja a gyújtáskapcsolónak a "zár" része, konkrétan nem lehetett elfordítani a kulcsot. Egy csere megoldotta, a gyújtáskapcsoló elektronika maradt az eredeti, nem nyúltunk hozzá, hisz semmi baja nem volt. Az immobiliser csatiját húztam le egyedül, azt vissza is raktam.

    Ezt követően másnap már nem indult az autó.

    Az elmúlt időkben egyébként hidegen kétszer kellett izzítani, hogy pöcc-röff induljon, egyszeri izzításra is indult, de kellett 3-5 mp indítózás, ezért izzítottam inkább kétszer. Melegen is időnként nehezen indult. Előtöltés szabályzóra gyanakodtam. Nem hiszem azonban, hogy a motorelektronika lámpa emiatt világítana.

    Van ötletetek, mi lehet? Esetleg tudtok ajánlani szakit Budapesten, aki rá tud nézni géppel, és megbízható tudása van? (Sajnos már többször befürödtem, nem találtam még megbízhatót, mindig volt valami gond. Pl. adagolócsere után 1 napig dolgoztam, hogy megszüntessem az üzemanyag folyást. Átugrott vezérlés után megcsináltattam, majd egy másik szakinak kellett újra szétszedni, mert rosszul rakták össze, stb.)

    Nagyon köszi minden helpet előre is!

    Szerintem is a chip lesz a baj.

    Viszont az adagolón ne csodálkozz. Olyan helyen van, hogy bontani kell ahoz, hogy normálisan hozzáférj. Nekem is megcsinálták és utána vettem észre otthon, hogy összesen vagy 3 csavar volt rendesen meghúzva. Kicsi a hely és leszarják.

    Izzítógyertyát mikor cseréltél?:) Ha nem jó 1-2 akkor kell kétszer izzítani.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.