Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Geopake

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    1.783
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    30

Hozzászólások posted by Geopake

  1. On 2019. 07. 20. at 17:20, Livi írta:

    Én még egy valamit nem értek mi a f?szért pörög ez a kocsi beindítás után mindig 1500-as fordulaton 1-2 percig amíg be nem áll nagyából alapjáratra!!Kurvára idegesítő ez már főleg nagy melegekben meg piszok hidegekben csinálja de néha jó időben is?????????

    Mind így működik.Az automata "szívató" csinálja. 

  2. 19 perce, DarthVödör írta:

    Van a Behr, és a Delphi. A kettőnek más-más a csatlakozója. 2 érintkezője van. 1: +12V 2: test az egyik irány, amíg a végállásba nem ér. Ott megáll a motor, mert nem tudja tovább mozgatni a mozgatókart. Áram alatt van amíg a gyújtást le nem veszed. Az ellenkező irányba fordított polaritással működik. (1: test, 2: +12V) Szintén a végállás állítja meg a motort. 

    Általában akkor van gond, ha valamelyik irányban nem akar elindulni. A motor hiba. 

    Ez mindkettő Behr csak az enyémre mes swiss made van írva amit vettem az meg Bosch. Amúgy ugyanaz a felfogatása meg minden csak a csatlakozó más. Azt is kaptam hozzá úgyhogy az nem gond. Zöld/piros vezeték van mindkettőn.Szóval akkor ha megfordítom a polaritást akkor visszafelé kell menni a motornak ? Akkor lehet a kapcsoló rossz ha csak egyik irányba megy ?

  3. Sziasztok. 

    Ez a belsőlevegő keringető motor hogyan működik normálisan ? Évek óta nem megy az enyém a helyén.Vettem egy másikat természetesen más a csatlakozója pedig ez is Behr. Úgy látszik a classicokba más van. Aztán akksiról megy az eredeti is de csak egyik irányba.Szétszedtem kivettem a fogaskereket úgy forog a motor szépen.Hogyan forog visszafelé a motor ? Ha nincs rajta a fogaskerék akkor kézzel leállítom akkor megint fel megy. Ugyanezt csinálja az is amit vettem.

  4. On 2018. 05. 02. at 12:30, kukori írta:

    Sziasztok! 

    Elköltöztünk, így a megbízható és profi szerelőm sajnos nagyon messze van :(

    Kérlek benneteket, segítsetek, aki tudna megbízható, hozzáértő és tisztességes szakit ajánlani Göd és környékén (Dunakeszi, Fót, de akár Vác vagy Pest is, de bárhol, nem 200km-re), az kérném szépen írjon, akár privátban is. Olyan kellene, aki nem teljes áron számláz Unix árakat, tehát normál áron dolgozik, nem a valós alkatrész ár dupláján, vagy vihetem én az alkatrészt, de akkor nem számol háromszoros díjjal (vagyis tisztességes, olyan, akihez sok-sok éven át vinném a két autót). 

    Ahol voltam eddig, az mind vicc. Alkatrész=több, mint a normál ár duplája, munkadìj is rengeteg. 

    Szeles Gábor. Régen nagyon sok Vectra klubbos oda hordta a kocsiját. Állítólag profi az ember.Nekem messze van csak azért nem mentem oda. https://foursquare.com/v/szeles-gábor-autószerelő/5117ff2ce4b02a68dc79fa91

     

  5. Jó estét !

    Szívok a gyújtáskapcsolóval.Beállt mint a hal szeme.Nagy nehezen elbírtam fordítani a kulcsot hogy ki tudjam húzni.Volt itthon egy új még a Vectrából maradt meg,de nem megy bele a helyére.Kinézetre ugyanolyan.Ez még a régebbi fajta kulcsos nem a lapján bemart.Van valami trükkje hogy passzoljon rendesen? 

  6. 2 órája, Attila91 írta:

    Sziasztok!

    Van egy 1,4 16 szelepes 60 kw Z14Xe motorrl felszerelt G Astrám. Megadta magát a motorvezérlő és az lenne a kérdésem, hogy hogyan keresek bele? Elég ennyi adat róla vagy kell a motorvezérlőről is valami? Találtam a motorvezérlőn számokat, betüket de ugyan olyat nem találok sehol

    Javíttasd meg az eredetit.

  7. 3 órája, gedikart írta:

    Előkerestem a számlát, 2012.08.01, vezérlés szett munkadíjjal (vízpumpa nélkül) 36.990 Ft. Ugyanez (ugyanott) 2018.03.21. 57.990 Ft.

    Viszont valaki felvilágosíthatna, mert most nézem, hogy 2012-ben 1606306 Opel cikkszámú szett került beépítésre. Most viszont 93183572 GM cikkszámút küldtek az ajánlatban. A GM és az Opel számai nem egyeznek meg (nem egymás referenciái), viszont a Cromax oldalán ha beírom ezeket, akkor ugyanazt a terméket hozza fel mindkettőre... Azért is érdekes, mert egyéb beszállítók (INA, Contitech, stb) kétféle szettet gyártanak, külön az egyik, külön a másik típusszámra hivatkozóan és ezt a motor sorozatszámával különböztetik meg. Tévedne a márkaszerviz és a Cromax is?

    Nekem ez van ráírva  dobozra amit kaptam. GM 95518060 Enyém Z16XE.

  8. 3 órája, gedikart írta:

    Említettem neki, hogy GM készlet+Graf pumpa, hozott alkatrészből. Neki ez nem gond, egyébként Ruville vagy Optibelt készlettel (szett+pumpa) szokott dolgozni. Először másfél napot mondott, de amikor faggatóztam, akkor korrigálta 1 napra. Mert rengeteget kell járatni, levegőtleníteni, ill a feszességet beállítani.

    Ma vettem meg én is a cuccokat.A vezérlés szetett a Bondnál. A többit a cromaxba.Graf vízpumpa.Ina feszítőgörgő GM hosszbordás szíj.

    http://bondauto.hu/astra-g-vezermuszij-keszlet-gyari

    • Köszi! 1
  9. 23 órája, AstryG írta:

    Pontosan innen rendeltem egy pár órával ezelőtt! :-) A 9 részes 3/8 - 1/4-es Yato szettet. Meg egy 3/8ból 1/4re alakító adaptert és ha már úgyis rendelni kellett egy T20-as torx csavarhúzót ami jó lesz a kesztyűtartóhoz meg a hátsó lökös alsó és a csomagtartónál lévő csavarokhoz. Viszont akkor jól gondolkoztam mert képek és videók alapján szemre E10-nél nem mondtam volna nagyobbat, de ha mégse az úgy viszont E8 lesz. Még szerencse nem az E10-E24 közötti szettet vettem drágábban... Köszi szépen, így nyugodt vagyok! :icon13:

    Pont ilyen van nekem is.Benne lesz amelyik kell neked :) https://muhelynet.hu/spd/mb10520/Torx-fej-keszlet-sinen-1-4-3-8-Yato

     

  10. 6 órája, AstryG írta:

    Ez is addig. Amikor vettem már csepegett, csak én totál amatőr lévén nem gondoltam, hogy a klíma kompresszor háza azért vizes kívűlről mert a termosztát könyökéből csepeg rá :brooding: Pedig ez is jó alku lehetőség lett volna, hogy még lentebb nyomjam az árát pár tizessel. Mindegy ennyi szerencsém volt, hogy álltó helyben tört le. Menet közben észre se veszem csak mire megfő a motor... :cry: Mekkora torx fogja!?!

    Én is a garázsba vettem észre hogy csöpög.Azt vettem észre én is hogy vizes a klímakompresszor.Azt nem tudom mekkora etorx megy rá van készletem ráraktam azt amelyik passzolt :) 

  11. 1 óra, AstryG írta:

     

    Rendben. Nem akartam ennyit feccölni rá. De ha KA-tól rendelek akkor kevesebből ki jön mint a Cromax-ról, és a szállítás is kedvezőbb. Ha ezt ajánljátok ez lesz az új termosztát :) Csak még külső torx dugókulcsot is szereznem kell hozzá. Megtudnád mondani mekkora fogja? Rákérdezek, tudok e kölcsönbe egyet. Ha meg nem akkor lesz egy ilyen szettem is a belső torx készlet mellett, ahogy rá kerestem lenne már 2100ért Yato szett belőle.

    Nemrég ugyanígy jártam.Gyári GM et vettem,az is volt benne.13 évig bírta. 

  12. On 2018. 03. 07. at 20:59, tgabika76 írta:

    Nem hosszabb az, csak a Classicnál már ezen is spóroltak. Bár nem tudom számszerűleg mennyi eurocentet lehet spórolni egy uszkve 7-8 centivel rövidebb antennával, de tény hogy a német gyártású G Astrákon még a hosszabb van.

    Hosszabb és nem is jó a classicra.Akartam venni egy hosszabb szárat bontóból.Vastagabb a menete.

  13. 3 órája, peacetrang írta:

    Sziasztok,

    elérkezett az idő, hogy a Z14XEP-ből 12 év és 150e km után kidobjuk a gyári vezérlést. Ti milyen márkát ajánlanátok? Tömítésekből GM csomagolásút vegyek, vagy pl. egy elring is jó lesz? A vízpumpám is gyári, viszont semmi baja, nem folyik sehol. Ennek ellenére kidobjam belőle azt is, vagy maradjon? Picit tartok attól, hogy egy utángyártott hamarabb tönkremegy majd, mint amíg még bírná a gyári.

     

    Akkor vegyél bele gyárit.

     

  14. On 2018. 02. 25. at 19:14, csicsó írta:

    Igy van,voltam már KPM-es vizsgán is nem gyári alufelnivel,nem problémáztak rajta

    Persze normál(15',ET 38) méretű volt:)

    Én úgy gondoltam a nem gyárit,hogy nem G astrára való gyári Opel alufelni. Nekem D corsáé van rajta.Közepén az opel emblémával :) Nem is foglalkoztak vele.

  15. 15 perce, AstryG írta:

    Én nem nagyon merek más felnit alátenni inkább gyárit. Igazoltatáskor még abba is beleköthetnek jogosan. :( Bár még a típus idegen felnibe is hiába gyári :brooding: Szép Magyarország..

    Még vizsgán se szólnak a másmilyen gyári alufelniért.Nemhogy a rendőr.

  16. 5 órája, tgabika76 írta:

    Meg úgy hogy a 8. hónapban gyártott autót nem biztos hogy azonnal eladták, lehet hogy pár hónapig ott álldogált a gyári raktárban... Az is gyakran előfordul hogy novemberben gyártott autóban márciusi üvegek vannak, sőt olyan is hogy körben márciusi, kivétel az első szélvédő, mert az júliusi. Sokan ebből rögtön törésre gyanakodnak, pedig egyszerűen csak annyi a helyzet hogy oldalüvegekből több volt raktáron...:cool:

    Számomra sokkal aggasztóbb az hogy egy akármikor gyártott G Astra még gyári gumikon gurul...

    Enyémen 7 éves korába mikor vettem még a gyári Dunlop sp 2020 volt.Úgy dobtam le róla hogy csak na :)

  17. 16 órája, L.Fazakas írta:

    Én úgy tudom - csakis a baloldali lámpatestben van meg gyárilag az izzónak a helye. A jobboldalinak meg - logikailag semmi értelme.
    Persze be lehet ám utólag szerelni, de minek? A mögöttes vezetőnek elsőre úgyis egyből a baloldali látszik és az neki bizony bőven elég ...
    Senki sem fogja - pl. nagy ködben - az egy piros lámpa miatt biciklinek nézni.

    Az enyémbe akkor is megvolt jobboldalon a helye akár hiszed akár nem. Sok kocsin van mindkét oldalon ködzáró.Pl a Tranziton is amivel napközbe melózok.Azt nem tudom van-e értelme de ha Angliába megyek akkor biztos lesz :)

  18. 1 perc, L.Fazakas írta:

    Nekem utángyártottam van - és mégsincs kivágva.
    De ha ki is lenne, gyakorlatilag nincsen benne semmiféle foglalat az izzónak ...
    De nem elég a kocsira egy zárófény a ködnek? Vakít ám az hátul a ködben rendesen!
    Az utánad jövő meg majd csak anyáz ... Te meg csuklassz ...

    Nekem caravan van annak megvan a panelba az izzó helye.Az utánam jövő biztos nem anyáz.Nem szokásom a másik retináját kiégetni.Azért is ködzáró a neve mert a sor végén haladó kocsinak kell felkapcsolni.Ha mögé érnek meg szépen kikapcsolni.Talán 1 szer használtam az autópályán mikor akkora köd volt hogy a szélvédőt se láttam :)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.